1000 euro lenen (opties + video)

1000 euro lenen

1000 euro lenen

De meeste mensen hebben op een bepaald punt in hun leven wel een lening van rond de € 1000 nodig. Misschien heb je een lening nodig omdat je financieel in de problemen zit, omdat je een investering wilt doen of omdat je wilt studeren. Wat de reden ook is, je hebt veel opties op het gebied van lenen. De optie die het meest geschikt voor jou is, is geheel afhankelijk van jouw specifieke situatie. Zo tellen factoren als je leengeschiedenis, het geldbedrag dat je wilt lenen, jouw specifieke wensen betreffende de gemaakte afspraken en je draagkracht. Weet je eenmaal waar je naar op zoek bent en welke mogelijkheden er voor je beschikbaar zijn, dan wordt het een stuk gemakkelijker om een keuze te maken. Wil je graag € 1000 lenen? Lees dan verder om erachter te komen wat hierbij komt kijken en welke keuze voor jou het beste is.

ferratum minilening

Ferratum

Minilening
€100 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Ferratum
saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €50-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Minilening tariefberekening

Minilening:€500€1000€1500
Totaal krediet:€508,13€1015,02€1525,11
Minimale rente:13,99%13,99%13,99%
Maximale rente:13,99%13,99%13,99%
Minimale looptijd
maanden:
111
Maximale looptijd maanden:122

Verschillende opties

Zoals genoemd zijn er vele opties op het gebied van lenen. Wil je graag € 1000 lenen, dan kan je kiezen tussen een lening met BKR-check (een gewone lening bij een bank), een minilening, een lening bij vrienden of familieleden of een lening via de particuliere handel. Het is allereerst aan te raden een dergelijke lening alleen aan te gaan wanneer je draagkracht groot genoeg is en je geen betalingsachterstanden hebt. Het is niet de bedoeling dat de lening zorgt voor een opbouw van je schulden.

Een ´gewone´ lening

Een ´gewone´ lening bij een bank of een andere officiële instantie is altijd aan te raden. Je bent bij deze soort lening namelijk verzekerd van een eerlijke behandeling, duidelijke afspraken en genoeg mogelijkheden. Het nadeel van een gewone lening bij een officiële instelling is uiteraard de BKR-toetsing. Deze toetsing moet de bank of instelling doen om je leengeschiedenis te controleren. Heb je in het verleden geleend en je schulden niet op tijd afgelost, kan je hier problemen mee krijgen. Heb je momenteel schulden door een lopende rekening, dan zal je in ieder geval geen gewone lening af kunnen sluiten. Een eventuele oplossing zou wel kunnen zijn om je oude leningen samen te laten voegen en te laten oversluiten bij de nieuwe kredietverstrekker. Uiteraard alleen mogelijk bij voldoende inkomen.

Video met uitleg over aanvragen

Ferratum Minilening - Hoe start je een aanvraag?

Een minilening

Zeker wanneer je een klein bedrag wilt lenen (maximaal € 1500) is een minilening ideaal. Meestal heb je het geld van deze lening al snel tot je beschikking. De looptijd is namelijk nooit langer dan drie maanden. Bovendien is een minilening betrouwbaar. De aanbieder van deze lening moet een vergunning hebben, wat extra bescherming biedt aan consumenten. Vaak kunnen er echter wel veel extra kosten bovenop deze snelle lening komen. Dit komt door de maximumrente van 14% die voor deze leningen geldt. Om toch genoeg inkomsten te vergaren vragen aanbieders vaak leenkosten, behandelingskosten of administratiekosten bovenop het af te betalen geld. Je leengeschiedenis bij een minilening wordt niet achterhaald bij het BKR, simpelweg omdat er geen toetsing wordt uitgevoerd. Hierdoor komt bijna iedereen in aanmerking voor een minilening.

Lenen van vrienden of familie

lenen van familie of vriendenHet lenen van vrienden of familieleden kent zowel voordelen als nadelen. Natuurlijk heb je veel meer vrijheid wanneer je van een goede vriend of een familielid leent. Je kunt geheel je eigen regels opstellen en hoeft geen onverwachtse kosten te verwachten. Vaak zal de rente laag zijn. Als je geluk hebt zal je zelfs geen rente hoeven te betalen. De keerzijde is dat zich eigenlijk geen problemen mogen voordoen. Ontstaan er toch lastige situaties, dan kan dit een negatief effect hebben op de relatie tussen jou en de betreffende persoon. Om dit te voorkomen zijn duidelijke afspraken nodig. Leen je van vrienden of familieleden, stel dan altijd een waterdicht en geldig contract op. Bedenk ook consequenties die zullen gelden als je gemaakte beloftes niet nakomt. Dit lijkt misschien wat overdreven, maar het kan een hoop ongenoegen voorkomen.

Lenen via de particuliere handel

particulier lenenLenen via particuliere handel of crowdfunding kent duidelijke voordelen. Ten eerste zal er niet gekeken worden naar leningen die je al eens afgesloten hebt of die je nog hebt lopen. De BKR-toetsing zal dus niet voorkomen. Daarnaast is er meer vrijheid in de regelgeving. Particuliere instanties hoeven zich niet aan allerlei officiële regels te houden, waardoor afspraken vaak wat flexibeler gemaakt kunnen worden dan bij officiële instanties als de bank. Natuurlijk zijn hier ook weer nadelen aan verbonden. Dankzij het gebrek aan regels ben je minder goed beschermd tegen oplichting en onverwachtse kosten. Ook de afwezigheid van een BKR-toetsing kan negatief zijn. Deze toetsing werkt namelijk als een rem voor mensen die zich in steeds meer schulden werken. Heb je al schulden opgebouwd, dan is het zeer af te raden om een nieuwe lening aan te vragen. Ook wanneer deze lening slechts € 1000 bedraagt. De BKR-toetsing is er dus niet alleen om het inkomen en de draagkracht van banken veilig te stellen, maar ook om jou te beschermen voor buitenproportionele schulden.

Denk na over jouw mogelijkheden

nadenken over de mogelijkhedenJe bent nu voorzien van een hoop informatie die je kan helpen met het maken van een keuze. Het is vaak wel mogelijk om direct in te schatten uit welke bron je het best die € 1000 kunt putten. Weet je van jezelf dat je niet in aanmerking komt voor een gewone lening of een minilening op basis van het BKR, dan kan je deze twee opties al wegstrepen. Zie je het niet zitten om een lening af te sluiten bij een instantie die aan weinig regels gebonden is en die zomaar meer geld kan gaan vragen, dan kan je deze optie ook vergeten. Lenen van vrienden en familie kan alleen als je een persoon in gedachte hebt die hiervoor in aanmerking komt. Je wilt een goede, stabiele relatie hebben met deze persoon. Is er een kans dat er conflicten zullen ontstaan tussen jou en diegene, dan kan er algauw iets mis gaan binnen de overeenkomst. Je omstandigheden en voorkeuren bepalen dus welke lening voor jou het meest geschikt is.

Snel een klein bedrag lenen

bekijk ook de nadelenHet is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn als je kiest voor een minilening. Ten eerste is daar de hoge rente waar ik het al eerder over heb gehad. Ten tweede kom je bijna onvermijdelijk voor extra kosten te staan die het gebruik van deze aanbieders enigszins onaantrekkelijk maakt. Eerder heb ik ook geschreven over de nadelen van de minilening. Hierbij zie je dat wanneer je niet goed op let de kosten de pan uit kunnen rijzen.

Ervaringen

Maar bovenstaande aanbieders te hebben gezien zou je ook interesse kunnen hebben om te lezen wat consumenten van bepaalde aanbieders vindt. Ik heb daar nog niet zo lang geleden uitgebreid over geschreven en voor wat betreft een persoonlijke lening of een doorlopend krediet het bedrijf Geldshop eens onder de loep genomen. Je kunt er op deze manier achter komen hoe een bedrijf met klanten omgaat. Ook heb ik de huidige aanbieders van een minilening eens nader bekeken. Bij Ferratum leverde dat soms toch wel wat puntjes op die je tot nadenken dwingen. Bij Saldodipje kwam ik toch ook wat verrassingen tegen die ik eerlijk gezegd niet had verwacht.

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
Snel geld lenen zonder BKR toetsing,
poespas of lastige vragen
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1500
2. Kies de looptijd 15, 30, 45, 62 dgn.
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening

Dit vind je misschien ook leuk...