Home » Klein bedrag lenen » 1000 euro lenen

1000 euro lenen

Waar kun je 1000 euro lenen?

1000 euro lenen kan op een tweetal manieren. Ten eerste kun je ´roodstand´ aanvragen bij je bank en ten tweede kun je een klein bedrag van 1000 euro lenen met een minilening. Voor andere mogelijkheden, zoals een persoonlijke lening is 1000 euro een te laag bedrag.

Je wil 1000 euro lenen. We kennen het allemaal wel: Over het algemeen is je financiële gezondheid goed, maar je komt net wat geld te kort om een bepaalde aankoop of investering te doen. Lenen bij familie of vrienden is altijd ingewikkeld en je wil niet bij bekenden in de schuld staan. Ook lenen bij de bank is een moeizaam en langdurig proces, zeker als het gaat om een klein bedrag dat bedoeld is voor persoonlijke doeleinden.

Direct regelen?


saldodipje minilening

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Vanaf €100
Flexibel aflossen
Zonder BKR toetsing

Snel pinnen

Bekijk Saldodipje


Snel lenen met een minilening

Het lenen van bedragen tot en met 1000 euro wordt ook wel een “minilening” genoemd. Deze minileningen hebben vaak een relatief hoog rentepercentage, maar omdat het om weinig geld gaat is het absolute rentebedrag ook laag. Ook staat er voor dit type lening een korte terugbetalingsperiode. Het is dus een ideale manier om snel wat extra geld te hebben, maar niet te lang schulden op te bouwen. Lees hier alles over het lenen van kleine bedragen en waar je het kunt doen.

1000 euro lenen
1000 euro lenenRente en looptijden

Minilening:€500€1000
Minimale rente:9,38%9,72%
Maximale rente:9,38%9,72%
Minimale looptijd
maanden:
11
Maximale looptijd maanden:12
Totaal krediet:€503,70€1011,50

Waarom lenen tot 1000 euro?

Het lenen van kleine bedragen klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, met name vanwege de eerder genoemde hoge rente en korte tijd die je hebt om het bedrag terug te betalen. Dus wanneer is zo’n minilening wel geschikt voor jouw situatie? Met name mensen die geld willen investeren of die snel een grotere aankoop willen doen, kiezen voor de minilening.

Wanneer je snel geld nodig hebt

Ook wanneer je weet dat je nu weinig geld hebt maar binnenkort weer wat binnenkrijgt, is een kleine lening erg geschikt. Je moet er dus zeker van zijn dat je het geleende bedrag snel weer terug kan betalen, en dat het het waard is om een klein bedrag te lenen. Heb je bijvoorbeeld snel een auto nodig voor werk of wil je investeren in je eigen bedrijf? Dan is een lening tot en met duizend euro een prima optie. Lees wel altijd goed de bijbehorende voorwaarden, zodat je weet waar je aan begint en wat je precies moet gaan betalen. Hieronder worden twee aanbieders van minileningen besproken.

De minilening is ook wel bekend als flitslening, flitskrediet, minikrediet of voorschotje.

Meerdere opties vergelijken

Zoals genoemd zijn er vele opties op het gebied van lenen. Wil je graag 1000 euro lenen, dan kun je kiezen tussen een lening met BKR-check (een gewone lening bij een bank), een minilening, een lening bij vrienden of familieleden, of een lening via de particuliere handel. Ook ligt het er aan hoe snel je je lening wil ontvangen. Het is allereerst aan te raden een dergelijke lening alleen aan te gaan wanneer je draagkracht groot genoeg is en je geen betalingsachterstanden hebt. Het is niet de bedoeling dat de lening zorgt voor een opbouw van je schulden.


Bereken je mogelijkheden

Berekening minilening
Inkomen €2500, –
Uitgaven €1000, –
Vrij te besteden €500, –
Vrij te besteden
bedrag x 2 is wat
je kunt lenen
€1000, –

Kies voor een ´gewone´ lening

Een ´gewone lening´ bij een bank of een andere officiële instantie is altijd aan te raden. Je bent bij deze soort lening namelijk verzekerd van een eerlijke behandeling, duidelijke afspraken en genoeg mogelijkheden. Het nadeel van een gewone lening bij een officiële instelling is uiteraard de BKR-toetsing. Deze toetsing moet de bank of instelling doen om je leengeschiedenis te controleren.

Heb je in het verleden geleend en je schulden niet op tijd afgelost, kan je hier problemen mee krijgen. Heb je momenteel schulden door een lopend krediet, dan zal je in ieder geval geen gewone lening af kunnen sluiten. Een eventuele oplossing zou wel kunnen zijn om je oude leningen samen te laten voegen en te laten oversluiten bij de nieuwe kredietverstrekker. Uiteraard alleen mogelijk bij voldoende inkomen.

Wat is een minilening?

Zeker wanneer je een klein bedrag wilt lenen (maximaal € 2500) is een minilening ideaal. Meestal heb je het geld van deze lening al snel tot je beschikking. De looptijd is namelijk nooit langer dan 4 maanden. Bovendien is een minilening betrouwbaar. De aanbieder van deze lening moet een vergunning hebben, wat extra bescherming biedt aan consumenten.

De minilening in het kort (video)

Wat is een minilening? Ontdek het hier!

Extra kosten bij 1000 euro lening

Vaak kunnen er echter wel veel extra kosten bovenop deze snelle lening komen. Dit komt door de vanaf 6,17% die voor deze leningen geldt. Om toch genoeg inkomsten te vergaren vragen aanbieders vaak leenkosten, behandelingskosten of een persoonlijke garantsteller bovenop het af te betalen geld. Je leengeschiedenis bij een minilening wordt niet achterhaald bij het BKR, simpelweg omdat er geen toetsing wordt uitgevoerd. Hierdoor komt bijna iedereen in aanmerking voor een minilening.

Garantstelling uitgelegd

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:
1. Legitimatie.
2. Recent bankafschrift.
3. Loonstrook.
4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
5. Ten minste 25 jaar oud.
6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

De betaalde garantstelling is eigenlijk de gemakkelijkste oplossing. Je vraagt deze direct aan wanneer je bezig bent met het aanvragen van de minilening.

Het grote nadeel is natuurlijk dat dit een betaalde optie is. De kosten voor deze garantstelling zijn afhankelijk van het aangevraagde bedrag en de gewenste looptijd. Het wordt duidelijk aangegeven tijdens je online aanvraag.

De minilening is ook wel bekend als flitslening, flitskrediet, minikrediet of voorschotje.

Verschil minilening en pluslening

Minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 tot maximaal €1000.
Bedragen van €100 tot en met €500 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 30 dagen.
Bedragen van €600 tot en met €1000 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 45 dagen.

Pluslening is het lenen van een groter bedrag vanaf €1100 tot maximaal €2500.
Al deze bedragen mogen in meerdere termijnen worden afgelost, maar altijd binnen 4 maanden.

Aanbieders snel 1000 euro lenen

Aanvragen volledig online

Het aanvragen van de lening kan volledig online. Kies het gewenste bedrag en zie gelijk hoeveel rente je betaalt en hoe lang je hebt om het bedrag terug te betalen. Vervolgens upload je verschillende documenten en vul je je persoonlijke en financiële gegevens in. Saldodipje controleert dit vervolgens allemaal en keurt de aanvraag goed of af. In geval van goedkeuring staat het bedrag binnen 24 uur op je rekening.


Video met stap voor stap uitleg
Ferratum Minilening - Hoe start je een aanvraag?

saldodipje minilening

Saldodipje

Saldodipje is een bedrijf waar je op de korte termijn en beperkt geldbedrag kan lenen. Het werkt op een redelijk vergelijkbare manier. Je kunt bedragen lenen tussen de 100 en 2500 euro, en bij elk gewenst te lenen bedrag hoort een ander rentepercentage en terugbetalingsperiode. Bij het lenen van bijvoorbeeld een bedrag van 1000 euro, heb je 45 dagen om het bedrag en de rente helemaal terug te betalen. Er is wel een minimale terugbetalingsperiode van 30 dagen, dus zelfs wanneer je maar 100 euro leent heb je een maand om dit bedrag bij elkaar te hebben.

Tip: Lees mijn uitgebreide review over Saldodipje.

Snel en simpel aanvragen

Het aanvragen gaat heel eenvoudig online, en dit doe je door een bedrag te kiezen en gegevens in te vullen. Saldodipje gaat vervolgens controleren of je in staat bent om dit bedrag uiteindelijk terug te betalen en ze willen vaak ook de gegevens van iemand hebben die garant kan staan voor jou. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden of vrienden zijn, die een sterke financiële positie hebben. Dit doet Saldodipje zodat zij een minimaal risico lijden bij het uitlenen van geld aan jou.

Duidelijke voorwaarden bij Saldodipje

Let er wel op dat deze persoon geen andere kredietgever mag zijn en dat je het ook niet zelf mag zijn met bijvoorbeeld een andere rekening. Wanneer je gegevens en verzoek goed zijn gekeurd, zal Saldodipje het geleende bedrag binnen 24 uur op je rekening storten. Let er wel op dat de terugbetalingsperiode op dat moment ook in gaat. Wil je eerder je geleende geld aflossen, dan kan dat kosteloos en moeiteloos via je persoonlijke account op de site.


Spelregels – wanneer – voordelen

1.Minimaal 18 jaar
2.Regelmatig inkomen
3.Woonachtig en ingeschreven in Nederland
4.Bankrekening op je eigen naam
5.Mobiele telefoon voor het versturen van documenten en het ontvangen van sms´jes
6.Geen openstaande minilening die nog afgelost moet worden
7.Je bent in staat om het geleende
terug te betalen
8.Je kiest zelf een garantsteller. Gratis of betaald
9.Je stemt er mee in dat er geen
BKR controle wordt uitgevoerd
10.Je stemt er mee in dat na goedkeuring het aangevraagde bedrag direct naar je wordt overgemaakt.
Wanneer een
minilening?
 
Auto reparatieOnverwachte uitgave
Televisie kapotZakgeld vakantie
BoodschappenSalaris te laat
Pinpas leegVoorschot
VerjaardagWeekend weg
Lenen zonder BKRSnel geld nodig
Lenen zonder gedoeLenen zonder papierwerk
Wasmachine kapotInrichten tuin
Voordelen minilening 
Snel geld op je rekeningVrij te besteden
Géén BKR toetsingOok lenen met schulden
Simpele aanvraagGeen persoonlijk contact
Snelle goedkeuringPer iDeal terug betalen
Geen lastige vragenSnelle aflossing
Geen papierwerkAfhandeling per email
Ook aanvragen in het weekend

Lenen van vrienden of familie?

lenen van familie of vrienden Het lenen van vrienden of familieleden kent zowel voordelen als nadelen. Natuurlijk heb je veel meer vrijheid wanneer je van een goede vriend of een familielid leent. Je kunt geheel je eigen regels opstellen en hoeft geen onverwachtse kosten te verwachten. Vaak zal de rente laag zijn. Als je geluk hebt zal je zelfs geen rente hoeven te betalen.

De keerzijde is dat zich eigenlijk geen problemen mogen voordoen. Ontstaan er toch lastige situaties, dan kan dit een negatief effect hebben op de relatie tussen jou en de betreffende persoon. Om dit te voorkomen zijn duidelijke afspraken nodig. Leen je van vrienden of familieleden, stel dan altijd een waterdicht en geldig contract op. Bedenk ook consequenties die zullen gelden als je gemaakte beloftes niet nakomt. Dit lijkt misschien wat overdreven, maar het kan een hoop ongenoegen voorkomen.

Particulier lenen

Lenen via crowdfunding (particulier geld lenen) kent duidelijke voordelen. Ten eerste zal er niet gekeken worden naar leningen die je al eens afgesloten hebt of die je nog hebt lopen. De BKR-toetsing zal dus niet voorkomen.

Daarnaast is er meer vrijheid in de regelgeving. Particuliere instanties hoeven zich niet aan allerlei officiële regels te houden, waardoor afspraken vaak wat flexibeler gemaakt kunnen worden dan bij officiële instanties als de bank. Natuurlijk zijn hier ook weer nadelen aan verbonden.

Dankzij het gebrek aan regels ben je minder goed beschermd tegen oplichting en onverwachtse kosten. Ook de afwezigheid van een BKR-toetsing kan negatief zijn. Deze toetsing werkt namelijk als een rem voor mensen die zich in steeds meer schulden werken.

Heb je al schulden opgebouwd, dan is het zeer af te raden om een nieuwe lening aan te vragen. Ook wanneer deze lening slechts €1000 bedraagt. De BKR-toetsing is er dus niet alleen om het inkomen en de draagkracht van banken veilig te stellen, maar ook om jou te beschermen voor buitenproportionele schulden.

Denk na over je mogelijkheden

nadenken over de mogelijkheden Je bent nu voorzien van een hoop informatie die je kan helpen met het maken van een keuze. Het is vaak wel mogelijk om direct in te schatten uit welke bron je het best die €1000 kunt putten. Weet je van jezelf dat je niet in aanmerking komt voor een gewone lening of een minilening op basis van het BKR, dan kan je deze twee opties al wegstrepen.

Zie je het niet zitten om een lening af te sluiten bij een instantie die aan weinig regels gebonden is en die zomaar meer geld kan gaan vragen, dan kan je deze optie ook vergeten. Lenen van vrienden en familie kan alleen als je een persoon in gedachte hebt die hiervoor in aanmerking komt.

Je wilt een goede, stabiele relatie hebben met deze persoon. Is er een kans dat er conflicten zullen ontstaan tussen jou en diegene, dan kan er algauw iets mis gaan binnen de overeenkomst. Je omstandigheden en voorkeuren bepalen dus welke lening voor jou het meest geschikt is.

Snel 1000 euro lenen: Wel of niet verstandig?

Er zijn genoeg bedrijven en instellingen waarbij je op een makkelijke en snelle manier bedragen van rond de 1000 euro kan lenen. De vraag of dit wel of niet verstandig is, is alleen te beantwoorden op basis van jouw persoonlijke gegevens en omstandigheden. Heb je al andere hoge schulden, dan is het niet verstandig om nog meer losse bedragen te gaan lenen. Ook wanneer je de lening niet op korte termijn af kunt betalen, is een minilening niet verantwoord.

Terugbetalen in maximaal 4 maanden

De terugbetalingsperiode is namelijk ergens tussen een maand en vier maanden, niet heel lang. Ook moet je er rekening mee houden dat het rentepercentage vaak een stuk hoger ligt dan bij langdurige leningen. Wel gaat het vaak om een absoluut gezien vrij laag bedrag, omdat de rente wordt genomen over een kleine lening. Een belangrijk voordeel van een minilening van ongeveer 1000 euro is dat je je geld snel krijgt en je het dus ook snel kan investeren.

Je staat niet lang ´rood´

Ook zorgt de korte terugbetalingsperiode ervoor dat je niet lang in het rood staat en dat je schulden snel verdwenen zijn. Deze kleine leningen zijn geschikt voor mensen die snel geld nodig hebben en het op korte termijn weer gemakkelijk terug kunnen betalen.

Stap voor stap uitleg aanvragen minilening

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €2500
2. Kies de looptijd. Maximaal 124 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen zonder BKR toetsing,
poespas of lastige vragen

Bekijk de instructies voor een snelle aanvraag


Vraag en antwoord

Waar kan ik snel 1000 euro lenen?

Indien je het snel en simpel wil kies je voor een minilening. Het bedrag van 1000 euro is te laag om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een andere oplossing zou kunnen zijn om rood staan bij je bank aan te vragen.

Kan ik 1000 euro lenen zonder BKR toetsing?

Ja, dat kan. Tot een bedrag van 2500 euro kun je lenen zonder dat er een toetsing of registratie plaatsvindt. Kies in dit geval altijd voor een minilening voor het lenen van een klein bedrag.

Hoe snel kan ik de 1000 euro op mijn rekening verwachten?

Aangezien het hele systeem van aanvragen geautomatiseerd is, gaat dit supersnel. Je aanvraag rond je af in 5 minuten. Na goedkeuring van je aanvraag wordt de 1000 euro direct naar je rekening overgemaakt. Reken op een gemiddelde periode van 12- tot 24 uur.

Kan ik ook lenen in het weekend?

Je kunt een lening aanvragen 24/7. Echter vinden de uitbetalingen plaats op werkdagen van maandag tot en met vrijdag.