Geld lenen

Geld lenen, waar kun je lenen en wat betaal je aan rente. De rente staat op dit moment historisch laag, dit heeft natuurlijk als voordeel dat ook geld lenen goedkoper wordt wat betreft de rente. Kies voor een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een minilening of voor een hypotheek.

Wil je meteen meerdere leningen bekijken?


Geld lenen met bkr – Nu met nieuwe aanbieders!

Geld lenen met BKR

Geld lenen met BKR

Het BKR, Bureau Krediet Registratie, is een Nederlands kredietregistratiebureau. Het houdt persoonlijke dossiers bij van elke persoon in Nederland. Deze informatie is natuurlijk vertrouwelijk. Het Bureau Krediet Registratie verwerkt de elektronische dossiers in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI). Hierbij kan je denken aan leningen, creditcards, afgesloten kredietcontracten en debet faciliteiten op betaalrekeningen. Het kredietbureau heeft als doel om alle persoonsgegevens te verzamelen rondom kredietwaardigheid, om zo een goede beoordeling te kunnen maken over of deze persoon in aanmerking zou komen voor een (nieuwe) lening. (meer…)


Auto kopen? Denk goed na over de (BKR) financiering!

Auto financieren

Auto kopen en financieren

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan komt er heel wat op je af. Je begint natuurlijk met het kiezen van je droomauto en probeert ook uit te vogelen wat je kunt besteden. Moet je het volledige bedrag lenen, of heb je zelf wat gespaard en kun je een (groot) gedeelte zelf betalen. De ideale situatie is natuurlijk dat je de aanschaf van een nieuwe auto helemaal niet hoeft te financieren en het hele bedrag zelf op kunt hoesten. Maar ja, als dit het geval was dan zat je dit artikel waarschijnlijk niet te lezen. Ik ga er dus maar van uit dat je een autofinanciering zoekt met als het even kan een lage rente en een niet te lange looptijd. (meer…)


Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Voordeliger lenen voor huiseigenaren

Ben je huiseigenaar en heb je wat extra geld nodig? Mocht je een lening overwegen, dan werkt het feit dat je over een huis beschikt in jouw voordeel. Voor huiseigenaren zijn er voordeligere leningen beschikbaar dan voor mensen die geen huis bezitten. Hoe zit dat? Mensen die een eigen huis hebben, beschikken over meer financiële zekerheid. Door deze zekerheid zijn kredietverstrekkers bereid om hogere sommen geld te lenen tegen een voordeligere rente. Bovendien kunnen voorwaarden die gelden bij het verstrekken van krediet versoepeld worden. (meer…)


Staat de rente laag genoeg om geld te gaan lenen

Staat de rente laag genoeg om geld te gaan lenen

Staat de rente laag genoeg om geld te gaan lenen

Zoals iedereen wel weet staat de rente op een historisch laag punt en kunnen banken en overheden geld lenen waarbij ze helemaal geen rente hoeven te betalen. Zelfs op je spaargeld krijg je of geen, of heel weinig rente. Maar is dit dan een goed moment om een geldlening af te gaan sluiten? Ik zal dat in onderstaand artikel proberen uit te leggen of dit zo is en waarom dan. Geld lenen kunnen we onderverdelen in verschillende categorieën: Doorlopend krediet, persoonlijke lening en minilening. Je zult zien dat deze allemaal hun eigen karakteristieken hebben en onderling in rente ook verschillen. Over het algemeen geldt, hoe hoger het geleende bedrag, hoe lager de rente. (meer…)


Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper

Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper

Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper

Geld lenen voor ambtenaren is goedkoper dan voor diegenen die geen ambtenaren zijn. Maar ben je zelf niet in overheidsdienst en je partner wel, dan kom je tóch nog in aanmerking voor de gunstige voorwaarden die een ambtenarenlening met zich meebrengen. Zelfs als je partner niet full time bij de overheid werkt kun je toch nog gebruik maken van deze regeling. Waarom dit gunstige voorwaarden heeft zal ik verderop in dit artikel uitleggen en natuurlijk ook verwijzen naar de specialist op dit gebied zodat je direct een vrijblijvende offerte kunt aanvragen. De gunstige condities zijn natuurlijk gelegen in het feit dat de rente voor ambtenaren lager ligt. (meer…)


Kies je voor een minilening of een doorlopend krediet

Kies je voor een minilening of een doorlopend krediet

Kies je voor een minilening of een doorlopend krediet

Wanneer je een geldlening gaat afsluiten kom je voor verschillende keuzen te staan. Het eerste waar je mee begint is natuurlijk het bedrag wat je wil gaan lenen, is dit een groot bedrag voor een lange periode, of heb je voor een korte tijd even wat meer financiële ruimte nodig. De tweede stap is het kiezen van de juiste kredietvorm. Je kunt in Nederland kiezen uit vele vormen van krediet, handig, maar het maakt het er niet overzichtelijker op. In dit artikel zal ik uitleggen wat het verschil tussen de meest voorkomende lening is. Daarbij wordt gekeken naar een doorlopend krediet en een minilening voor het lenen van een relatief klein bedrag. Uiteraard wordt bij een doorlopend krediet het aan te vragen bedrag hoger en de periode van aflossen een stuk langer dan wanneer je een klein bedrag gaat lenen. (meer…)


Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Of de rente op zowel geld lenen en een hypotheek net zo laag blijven in 2017 als het was in 2016 is op dit moment nog lastig om met zekerheid te kunnen zeggen. Echter zijn er wel meerdere indicaties dat de rente op kredieten voorlopig niet gaat stijgen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. De Europese Centrale Bank (ECB) blijft ook in 2017 actief de rente bepalen op zowel geld lenen, sparen, hypotheken en investeren. Zeker met sparen kwam de rente die je op je zuurverdiende spaargeld kreeg gevaarlijk dicht bij de 0% en enkele banken gingen zelfs een negatieve spaarrente berekenen. Wat dat precies is dat zal ik verder in dit artikel uitleggen. (meer…)


10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente

10000 euro lenen met lage rente is met de huidige online aanbieders heel goed zelf te vergelijken. Niet dat de online aanbieders anders dan banken onderling erg veel verschillen, maar toch kan ook een iets lagere rente op 10000 euro nog een hoop schelen op je maandbedrag. Ook is het afhankelijk van welke leenvorm je gaat nemen. Een doorlopend krediet heeft vaak een iets hogere rente dan een persoonlijke lening. Ik zal uitleggen wat het verschil is tussen beide leenvormen en aan de hand van voorbeelden proberen uit te leggen welk krediet in jou geval het beste is. (meer…)


Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening

Schulden aflossen met een lening is op zich wel een goed idee. Je brengt al je openstaande posten onder bij één krediet wat het geheel een stuk overzichtelijker maakt. Je kunt je dan focussen op slechts die ene lening die dan openstaat. Je hoeft dan niet meer elke maand meerdere partijen te gaan aflossen, maar kunt dit met slechts één simpele overboeking in de hand houden. Het is ook wel zo dat wanneer er drie of vier crediteuren zijn waar je rekening mee moet houden, het makkelijk kan gebeuren dat je iets over het hoofd ziet. Maar er zijn nog andere voordelen waarom je er goed aan doet om dit te doen. (meer…)


Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al op gerekend had, maar wat kun je doen om tóch nog een lening te krijgen wanneer deze al is afgewezen bij een eerdere aanvraag. Afhankelijk van het bedrag wat je nodig denkt te hebben, zijn er toch nog wel mogelijkheden die je een kans geven om ergens anders een krediet aan te vragen. Lees hier hoe je dit doet en vermijd de fouten die je bij een eerdere aanvraag hebt gemaakt. Zorg dat het deze keer wél lukt. (meer…)