Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Nog niet zo lang geleden waren zonnepanelen nog bijzonder duur en ook niet erg rendabel. Maar de tijden zijn veranderd en nu loont het zeer de moeite om je huis te voorzien van zonnepanelen, dan is het ook niet zo vreemd meer als je wil geld lenen voor zonnepanelen. Zelfs in het niet altijd zonnige Nederland is het tegenwoordig al de moeite waard om deze te laten installeren. De panelen zijn in korte tijd niet alleen een stuk compacter geworden, maar omdat deze nu in grote aantallen worden geproduceerd in China is de prijs enorm naar beneden gegaan. Met een relatief kleine investering kun je volledig onafhankelijk van energiebedrijven je eigen huis voorzien van stroom.

Direct aanvragen?


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €1500
Aflossen tot 62 dagen
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


Nederlandse Kredietmaatschappij

Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 3,5%
De beste voorwaarden

BKR toetsing

Bekijk nu


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


Qeld

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Snel beschikbaar

Bekijk Qeld


Geld lenen voor zonnepanelen

Je hebt besloten om je te gaan verdiepen in zonnepanelen voor je woning, maar met wat voor een bedrag moet je rekening gaan houden en welk krediet komt hierbij om de hoek kijken. Over het te kiezen krediet kunnen we kort zijn, óf je sluit een extra hypotheek af, maar dat is niet echt logisch, want het te lenen bedrag is daar niet echt geschikt voor, óf je sluit een persoonlijke lening af. De persoonlijke lening is hiervoor goed geschikt, vaste rente, vaste looptijd en vaste aflossing per maand.

Wat kost het voor mijn huis?

Als we uitgaan van een gemiddeld stroomverbruik van 3500 kwh, dan kun je af met 16 zonnepanelen. Dit aantal zorgt er voor dat je verder geen stroom hoeft af te nemen van een energieleverancier en zelfs bij overproductie stroom kunt gaan leveren aan het stroombedrijf, levert niet veel op, maar het is beter dan betalen. Een belangrijke vraag is natuurlijk wel wat de terugverdienperiode is, een aantal jaren geleden lag dit nog op ruim 15 jaar, niet echt heel interessant natuurlijk. Tegenwoordig ligt het aantal jaren dat je nodig hebt om je investering terug te verdienen tussen de 6- en 9 jaar. Wat betreft de kosten kun je grofweg rekening houden met een bedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro. Deze bedragen zijn afhankelijk van welke randapparatuur je gaat nemen, hier zitten forse verschillen in.

Is er maar één soort zonnepaneel?

Net als met alles heb je ook hier weer keuzen te maken, er zijn namelijk verschillende soorten panelen die geschikt zijn voor bepaalde soorten huizen, ik zal er een aantal noemen.
Polycrystalyne – De goedkoopste in zijn soort, zien er niet zo mooi uit, maar leveren wel goed werk.
MonoCrystalyne – Iets duurder, leveren hoger rendement.
MonoCrystalyne High performance – Heb je weinig ruimte voor plaatsen, dan zijn deze geschikt vanwege het hoge rendement.
AllBlack monocrystalyne – Mooier dan bovenstaande panelen, hoge opbrengst per vierkante meter.
SolarFrontier – Heb je voldoende ruimte en wil je het hoogste rendement, kies dan voor deze optie.

Welke te kiezen?

Afhankelijk van je huis en dan met name het dak kun je je keuze bepalen. Het is wel aan te raden om het bedrijf waar je de panelen bestelt ook de installatie te laten doen, dan weet je zeker dat de installateur weet waar hij/zij mee bezig is.

Dus welke lening moet ik afsluiten?

Heb je zelf geen spaargeld dan kun je een persoonlijke lening afsluiten. Een handig bedrag zou zijn 10.000 euro, dan heb je namelijk nog een beetje speling wanneer er iets tegen zit of als er onverwachte kosten om de hoek komen kijken.

Minilening

minilening

Minilening Wat is een minilening? Een minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 met een snelle uitbetaling. Je kunt dus met spoed geld lenen. Daarnaast wordt een…

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Saldodipje is momenteel de meest betrouwbare officiële aanbieder om direct geld op je rekening te krijgen. Een snelle lening is mogelijk vanaf €100…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Geld lenen met een jaarcontract

lenen met een jaarcontract

Het valt als uitzendkracht met een jaarcontract niet altijd mee om ergens een geldlening af te kunnen sluiten. Hier lees je hoe je dit eenvoudig kunt doen met tips en voorbeelden.

Online bankieren bij ABN AMRO

Online bankieren bij ABN AMRO

Het online bankieren bij ABN AMRO is niet vanzelf gegaan want de afgelopen jaren zijn turbulente jaren geweest voor bedrijven en instellingen in de financiële sector. Banken hebben dit aan…

Geld lenen met pensioen

Geld lenen met pensioen
Geld lenen met pensioen

Wanneer je met pensioen gaat breekt er een heel andere tijd voor je aan. In de meeste gevallen heb je veel tijd over, hoewel dat vandaag de dag wel eens anders lijkt. Feit blijft dat je vaak op zoek moet naar een andere indeling van je dag of dat je op zoek gaat naar een tijdsbesteding of hobby nu je je werkzame leven achter je hebt gelaten. Los gezien van deze veranderingen verandert ook je financiële situatie en wil je naast je pensioen ook wat geld lenen. In verreweg de meeste gevallen gaat het inkomen bij pensioen achteruit. Ondanks de aanvullende AOW uitkering is het inkomen beduidend minder dan voorheen.