Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor zonnepanelen

Geld lenen voor zonnepanelen

Nog niet zo lang geleden waren zonnepanelen nog bijzonder duur en ook niet erg rendabel. Maar de tijden zijn veranderd en nu loont het zeer de moeite om je huis te voorzien van zonnepanelen, dan is het ook niet zo vreemd meer als je wil geld lenen voor zonnepanelen. Zelfs in het niet altijd zonnige Nederland is het tegenwoordig al de moeite waard om deze te laten installeren. De panelen zijn in korte tijd niet alleen een stuk compacter geworden, maar omdat deze nu in grote aantallen worden geproduceerd in China is de prijs enorm naar beneden gegaan. Met een relatief kleine investering kun je volledig onafhankelijk van energiebedrijven je eigen huis voorzien van stroom.

Direct aanvragen?

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Saldodipje minilening
€100 – €1500
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening

Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 4,4%
De beste voorwaarden

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Geld lenen voor zonnepanelen

Je hebt besloten om je te gaan verdiepen in zonnepanelen voor je woning, maar met wat voor een bedrag moet je rekening gaan houden en welk krediet komt hierbij om de hoek kijken. Over het te kiezen krediet kunnen we kort zijn, óf je sluit een extra hypotheek af, maar dat is niet echt logisch, want het te lenen bedrag is daar niet echt geschikt voor, óf je sluit een persoonlijke lening af. De persoonlijke lening is hiervoor goed geschikt, vaste rente, vaste looptijd en vaste aflossing per maand.

Wat kost het voor mijn huis?

Als we uitgaan van een gemiddeld stroomverbruik van 3500 kwh, dan kun je af met 16 zonnepanelen. Dit aantal zorgt er voor dat je verder geen stroom hoeft af te nemen van een energieleverancier en zelfs bij overproductie stroom kunt gaan leveren aan het stroombedrijf, levert niet veel op, maar het is beter dan betalen. Een belangrijke vraag is natuurlijk wel wat de terugverdienperiode is, een aantal jaren geleden lag dit nog op ruim 15 jaar, niet echt heel interessant natuurlijk. Tegenwoordig ligt het aantal jaren dat je nodig hebt om je investering terug te verdienen tussen de 6- en 9 jaar. Wat betreft de kosten kun je grofweg rekening houden met een bedrag tussen de 5.000 en 10.000 euro. Deze bedragen zijn afhankelijk van welke randapparatuur je gaat nemen, hier zitten forse verschillen in.

Is er maar één soort zonnepaneel?

Net als met alles heb je ook hier weer keuzen te maken, er zijn namelijk verschillende soorten panelen die geschikt zijn voor bepaalde soorten huizen, ik zal er een aantal noemen.
Polycrystalyne – De goedkoopste in zijn soort, zien er niet zo mooi uit, maar leveren wel goed werk.
MonoCrystalyne – Iets duurder, leveren hoger rendement.
MonoCrystalyne High performance – Heb je weinig ruimte voor plaatsen, dan zijn deze geschikt vanwege het hoge rendement.
AllBlack monocrystalyne – Mooier dan bovenstaande panelen, hoge opbrengst per vierkante meter.
SolarFrontier – Heb je voldoende ruimte en wil je het hoogste rendement, kies dan voor deze optie.

Welke te kiezen?

Afhankelijk van je huis en dan met name het dak kun je je keuze bepalen. Het is wel aan te raden om het bedrijf waar je de panelen bestelt ook de installatie te laten doen, dan weet je zeker dat de installateur weet waar hij/zij mee bezig is.

Dus welke lening moet ik afsluiten?

Heb je zelf geen spaargeld dan kun je een persoonlijke lening afsluiten. Een handig bedrag zou zijn 10.000 euro, dan heb je namelijk nog een beetje speling wanneer er iets tegen zit of als er onverwachte kosten om de hoek komen kijken.