Direct geld op je rekening zonder problemen

direct geld op je rekening

Direct geld op je rekening

Direct geld op je rekening, wie wil dit nu niet? Het kost echter uiteindelijk meer geld om geld eerder in handen te hebben, dan wanneer je wacht en ervoor spaart. Toch kan dit snelle geld de rente waard zijn, wanneer je bijvoorbeeld een goede aanbieding ziet voor een vakantie, elektronica, nieuwe auto of een verbouwing voor het huis die niet lang geldig is. Op deze manier kun je door een lening geld besparen. Of misschien komen er hoge kosten van het ziekenhuis of de dierenarts of dreig je je huis uit gezet te worden. In sommige gevallen heb je onmiddellijk geld nodig.

Strenge voorwaarden banken

Dan is je eerste idee waarschijnlijk om een lening bij een bank aan te vragen, maar dat is niet simpel. Ken je het? “Bekijk hoeveel u kunt lenen, beantwoord de volgende vragen: wat is uw netto inkomen, wat zijn uw woonlasten, heeft u een vast contract, heeft u een partner, heeft u een koophuis, heeft u kinderen onder de 21 jaar?” Als je dit dan hebt ingevuld terwijl je weinig salaris hebt en ook geen partner of kinderen, verschijnt al snel: “Maximale kredietbedrag: nul euro. Maximale termijnbedrag: nul euro”. Met een bijstand- of werkloosheidsuitkering kun je al automatisch niets lenen.

Snelheid bij banken niet optimaal

Ook je leeftijd maakt uit voor het aanvragen van een lening. Ben je jonger dan 18 of ouder dan 65 jaar, dan kun je een lening bij een bank soms wel vergeten. Maar stel dat je wel iets kunt lenen, dan is de snelheid bij grote banken niet optimaal. Het lenen gaat in verschillende stappen. Eerst doe je de aanvraag, daarna wordt deze beoordeeld. Hier kunnen een paar werkdagen overheen gaan. Je zit dus een paar dagen in de spanning of je wel de lening krijgt. En als dat niet zo is, moet je opnieuw een lening ergens anders aanvragen.

Krediet vertraagd of geblokkeerd

Je kunt alleen het bedrag lenen dat de bank vindt passen bij jouw situatie. Kom je in aanmerking voor een lening, dan kan dus zijn dat je alsnog tekort komt. Heb je een doorlopend krediet, dan betekent dit niet dat je ook snel geld op je rekening hebt. Dit duurt soms wel vijf werkdagen. Ook als je een betalingsachterstand hebt kan het zijn dat je opname uit het doorlopende krediet wordt geblokkeerd. Dit is natuurlijk logisch, maar als je snel geld nodig hebt vervelend. Als je ouder wordt kan het zijn dat je steeds minder geld kunt lenen.

Aanvraag wordt beoordeeld

Maar niet alleen de grotere banken zoals Rabobank, ING, SNS bank, ABN Amro en Nationale Nederlanden hanteren een procedure van een aantal dagen voor de aanvraag. Ook online bij de wat minder bekende banken heb je al gauw met hetzelfde probleem te maken. Zo heeft Geldshop onlangs het nieuwe lenen ingesteld. Dit houdt in dat zij de aanvraag nu ook eerst gaan beoordelen zodat mensen meer verantwoord gaan lenen. Ook Ribank N.V moet de aanvraag eerst goedkeuren en dan moet je de stukken getekend terugzenden. Bij Freo of Directa geldt dezelfde procedure. Voor het oversluiten of samenvoegen van leningen geldt dezelfde procedure, echter is de kans dat je aanvraag wordt goedgekeurd een stuk groter. Uiteraard wel afhankelijk van je inkomen en je betaalgedrag.

Geld binnen 3 dagen of 24 uur

Welke optie heb je dan over? Bij Findio kun je direct een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten en heb je geld binnen drie (werk)dagen. Maar als je dat nog niet snel genoeg vindt, zijn er verschillende kredietverstrekkers online waarbij je direct, binnen 24 uur op werkdagen, geld op je rekening hebt. Dit wordt ook wel een minilening of flitskrediet genoemd. Ook bij minileningen kunnen er voorwaarden worden gesteld. Bijvoorbeeld dat je 21 jaar of ouder bent, minstens 900 euro per maand verdient en in Nederland woont. Maar bij Saldodipje en Ferratum gelden deze voorwaarden niet. Ook met negatieve BKR registratie kun je lenen.

Bang voor flitskredieten?

Veel mensen zijn bang geworden voor flitskredieten (minileningen) omdat daar negatieve publiciteit over is geweest dat het mensen in de schulden heeft gebracht door een te positieve reclame waardoor de lening tegenvalt en de rente hoger was dan gedacht. Men kan het dan niet meer terugbetalen en komt steeds dieper in de schulden terecht. Het is logisch dat men daarom negatief denkt over flitskredieten. Maar de ene flitskrediet aanbieder is de ander niet. Er zijn ook serieuze minilening aanbieders die jou willen helpen als je op een bepaald tijdstip ineens geld nodig hebt. Dat kan iedereen immers wel een keer gebeuren.

Geld lenen kost geld

“Geld lenen kost geld”, maar hoeveel precies? Als je geld leent, moet je van tevoren goed bekijken hoe hoog de rente precies is. Saldodipje, Ferratum en Cashper vragen 13,9% rente op hun minilening. Het is dan soms echter wel zo dat je kunt kiezen tussen een garantsteller die je kent of een anonieme garantsteller. Veel mensen kiezen voor een anonieme garantsteller en dan moet je rekening houden met zo’n 25-50% rente. Kun je het bedrag niet op tijd betalen? Dan moet je ook vertragingsrente en incassokosten (reken daarvoor minimaal 15-40 euro, afhankelijk van het aantal aanmaningen) betalen.

Halve, hele, anderhalve of dubbele maand terugbetaal termijn

Hoe snel kun jij het geld terugbetalen? Hoe snel dit moet verschilt per bedrag dat je wilt gaan lenen en de aanbieder. Maximaal kun je 1500 euro lenen (bij Ferratum) en dan is de terugbetalingstermijn 62 dagen. Let erop dat dit in twee delen is, waarvan de eerste al na een maand. Voor Saldodipje geldt hetzelfde. Bij Cashper kun je maximaal 1000 euro lenen, de termijn van het hele bedrag is dan wel 30 dagen. Voor kleine bedragen (50-100 euro) geldt een termijn van 15 of tegen extra kosten 30 dagen. Voor een bedrag tussen deze uitersten geldt 45 dagen.

Verantwoord snel lenen

Het is dus mogelijk om binnen 24 uur, dus eigenlijk direct geld op je rekening hebben staan. De kosten hiervoor zijn hoger dan bij een andere lening, maar als je goed op de voorwaarden let hoeft dit niet te betekenen dat je langdurig in de schulden zal raken. De aanbieders van minileningen hebben immers ook veel positieve recensies van mensen die deze op een verantwoorde manier afsloten. Heb je snel geld nodig voor een noodgeval of tijdelijke aanbieding en kun je niets lenen van vrienden of familie, wees dan niet afgeschrikt om een minilening af te sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...