Home » Veelgestelde vragen – FAQ

Veelgestelde vragen – FAQ

Hier vind je antwoorden op vragen die regelmatig gesteld worden. Ook worden alle leenproducten op deze website aangeboden, kort besproken. Heb je nog andere vragen? Vul dan gerust het contactformulier in.

Waar gaat deze website over?

Op GeldLenenPerDirect.nl wordt geprobeerd om een zo goed mogelijk beeld te geven over welke leenvormen er zijn en wat de huidige officiële rente is. Snel geld lenen doe je 100% online voor de volgende leenvormen: Persoonlijke lening, minilening en doorlopend krediet. Leningen vergelijken op goede voorwaarden en gunstige rente en het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Hoe kan ik een lening aanvragen?

Voor het aanvragen van een lening kijk je het beste bij mogelijkheden lenen.

Welke bedragen kan ik lenen?

LeenvormMinimaalMaximaal
Minilening€100€1.500
Persoonlijke lening€1.000€100.000
Doorlopend krediet€2.500€100.000

Wat is een minilening?

Een minilening is het lenen van een klein bedrag van minimaal €100 tot maximaal €1500 welke je binnen een korte periode tot ten langste 62 dagen weer afgelost moet hebben. Daarnaast dien je een garantstelling te kiezen. Dit kan ook kosteloos.

Speciaal voor spoed lenen zonder BKR toetsing. Een minilening wordt ook wel flitskrediet, flitslening, minikrediet of voorschot salaris genoemd. Voordeel van een flitskrediet is dat je deze kunt gebruiken als voorschot op je salaris en een ander voordeel is dat je dit binnen 1 uur op je rekening kunt hebben staan.

Wat is geld lenen zonder BKR?

Veel Nederlanders kampen met een vervelende registratie bij het BKR in Tiel. Dit houdt in dat zijn nergens terecht kunnen voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet,  creditcard, of een hypotheek. Bijzonder lastig, zeker als je eens wat extra (tijdelijke) financiële ruimte kunt gebruiken. Heb je een negatieve BKR notering? Dan kun je uitsluitend gebruik maken van een minilening.

Hoe weet ik of ik een BKR notering heb?

Je kunt 1 keer per jaar je gegevens opvragen bij het BKR zonder kosten. Dit kun je doen via de website van het BKR op bkr.nl.

Waarom snel geld lenen?

Veel mensen vragen pas een lening aan op het moment dat ze het echt nodig hebben, vandaar dat snel geld lenen vaak als optie wordt vermeld bij een aanvraag. Het hoeft niet altijd een goed idee te zijn om voor een snelle lening te kiezen, je hebt dan minder goed de tijd om degelijk te vergelijken en voor de beste aanbieder te kiezen.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is het financieren van een grote aankoop of uitgave die in één keer betaald moet worden en welke je zelf niet kunt opbrengen. Aanvragen kan vanaf €1.000 tot maximaal €100.000. Een negatieve BKR registratie is niet toegestaan en zal leiden tot een afwijzing. Met een persoonlijke lening heb je een vaste rente gedurende de gehele looptijd. Eenmaal afgeloste bedragen kunnen niet weer worden opgenomen.

Welke documenten aanleveren voor persoonlijke lening?

Om een goed beeld te krijgen wat het meest geschikte bedrag is om te lenen dienen de volgende documenten te worden aangeleverd. Kopie legitimatiebewijs, kopie loonstrook/ uitkeringsspecificatie/ pensioen specificatie (niet ouder dan twee maanden), bankafschriften met daarop af- en bijschrijvingen van minimaal een maand inclusief de inkomsten en woonlasten (niet ouder dan 2 maanden).

Wat is een doorlopend krediet?

Met een doorlopend krediet heb je een flink bedrag achter de hand voor als het eens tegen zit. Rente en aflossing zijn variabel en je sluit een doorlopend krediet af vanaf €2.500. Je mag géén negatieve BKR melding hebben, dit zal leiden tot een afwijzing (lening afgewezen).

Met een doorlopend krediet wordt je een bedrag beschikbaar gesteld welke je naar eigen inzicht kunt opnemen. Het bedrag wordt niet op je eigen rekening gestort. Pas op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken ga je rente betalen. Tot die tijd worden er geen rentekosten in rekening gebracht. Eenmaal afgeloste bedragen kunnen (beperkt) weer worden opgenomen.

Welke documenten aanleveren voor doorlopend krediet?

Kopie legitimatiebewijs, kopie loonstrook/ uitkeringsspecificatie/ pensioen specificatie (niet ouder dan twee maanden), bankafschriften met daarop af- en bijschrijvingen van minimaal een maand inclusief de inkomsten en woonlasten (niet ouder dan 2 maanden).

Hoeveel rente moet ik betalen?

De huidige rente is op dit moment vanaf 3,9% op jaarbasis en nooit hoger dan het wettelijk vastgestelde maximum van 10%.

Wat is zakelijk geld lenen?

Veel kleine- en middelgrote bedrijven en zzp´er vinden het moeilijk om te kunnen groeien met behulp van een zakelijk krediet of zakelijke lening bij een traditionele bank. Veel grootbanken zijn huiverig in het verstrekken daarvan en stellen vaak zeer strenge eisen zodat het bijkans onmogelijk is om een zakelijke lening voor elkaar te krijgen.

Toch zijn er zeker mogelijkheden die een kans bieden voor ondernemers die niet bij een traditionele bank terecht kunnen, zoals een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers. Ik heb over zakelijke kredieten veel geschreven en dit biedt dan ook verschillende mogelijkheden.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard heeft dit te maken met de hoogte van je inkomen, maar ook van belang is of je een vaste baan hebt of als uitzendkracht te werk gaat. Ben je getrouwd of woon je duurzaam samen, dan is een handtekening van je partner vereist.

Voordeel is dat het inkomen van je partner ook wordt meegerekend bij de vaststelling van de hoogte van je lening.

Voorbeeld: Met een inkomen van rond de 1400 euro netto per maand in een koophuis zonder BKR registratie kun je zonder problemen een doorlopend krediet of persoonlijke lening van minimaal 10.000 euro aanvragen.

Kan ik bestaande schulden oversluiten?

Heb je meerdere leningen lopen, dan kun je deze oversluiten tot één nieuwe lening. Het is zelfs mogelijk om ook de schuld op je creditcard hier bij te voegen. Met slechts één lening heb je veel beter inzicht in je financiën. Natuurlijk dien je wel voldoende inkomen te hebben om hiervoor in aanmerking te komen.

Video over geldlenenperdirect.nl

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente