Veelgestelde vragen

Home » Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op vragen die regelmatig gesteld worden. Ook worden alle producten op deze website aangeboden, kort besproken. Heb je nog andere vragen? Vul dan gerust het contactformulier in.


Op Geld Lenen Per Direct wordt geprobeerd om een zo goed mogelijk beeld te geven over welke leenvormen er zijn. Snel geld lenen doe je online voor de meeste kredieten zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Bij het aanvragen van een minilening kun je dit zelfs uitsluitend online doen. Ook vind je veel informatie over geld lenen zonder BKR toetsing. Waar kun je nog terecht om een lening af te sluiten en hoe doe je dit.

Natuurlijk komen ook de verschillende hypotheekvormen aan bod, Nederland kent veel variaties wat betreft hypotheken.Ben je op zoek naar een bekende creditcard of een prepaid creditcard dan zijn er verschillende artikelen aanwezig die je wegwijs maken in de wereld van creditcards.

Naast dit alles is het ook mogelijk om een aantal verzekeringen te vergelijken en direct een offerte aan te vragen. Mogelijkheden om direct te vergelijken en aan te vragen voor een autoverzekering, rechtsbijstandverzekering en reisverzekering.

Een minilening is een klein bedrag tot aan 2500 euro welke je voor een korte periode tot maximaal 62 dagen kunt lenen. Speciaal voor spoed lenen zonder BKR toetsing. Een minilening wordt ook wel flitskrediet, flitslening, minikrediet of voorschot salaris genoemd. Je kunt er terecht vanaf 100 euro. Voordeel van een flitskrediet is dat je deze kunt gebruiken als voorschot op je salaris en een ander voordeel is dat je dit razendsnel op je rekening kunt hebben staan.

Veel mensen vragen pas een lening aan op het moment dat ze het echt nodig hebben, vandaar dat snel geld lenen vaak als optie wordt vermeld bij een aanvraag. Het hoeft niet altijd een goed idee te zijn om voor een snelle lening te kiezen, je hebt dan minder goed de tijd om degelijk te vergelijken en voor de beste aanbieder te kiezen.

Met een doorlopend krediet heb je een flink bedrag achter de hand voor als het eens tegen zit. Rente en aflossing zijn variabel en je sluit een doorlopend krediet af vanaf 2.500 euro. Je mag géén negatieve BKR melding hebben. Kies in het geval van een ´slechte´ BKR melding in plaats voor een minilening.

Met een doorlopend krediet wordt je een bedrag beschikbaar gesteld welke je naar eigen inzicht kunt opnemen. Het bedrag wordt niet op je eigen rekening gestort. Pas op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken ga je rente betalen. Tot die tijd worden er geen rentekosten in rekening gebracht.

Veel kleine- en middelgrote bedrijven en zzp´er vinden het moeilijk om te kunnen groeien met behulp van een zakelijk krediet of zakelijke lening bij een traditionele bank. Veel grootbanken zijn huiverig in het verstrekken daarvan en stellen vaak zeer strenge eisen zodat het bijkans onmogelijk is om een zakelijke lening voor elkaar te krijgen.

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden die een kans bieden voor ondernemers die niet bij een traditionele bank terecht kunnen, zoals een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers. Ik heb over zakelijke kredieten veel geschreven en dit biedt dan ook verschillende mogelijkheden.

Een reisverzekering zorgt ervoor dat je onbezorgd op vakantie kunt gaan. Stel je verzekering zelf samen en maak deze zo uitgebreid als je zelf wilt. Een éénmalige of doorlopende reisverzekering. Met een lage prijs per maand ben je verzekerd van hulp bij calamiteiten op je vakantie. Vaak worden ook vertragingen en annuleringen vergoed. Ook verlies of diefstal van bagage zit meestal in het pakket. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om bij plotselinge ziekte hulp in het buitenland te krijgen.

Iedereen die een auto heeft is wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Met constante nieuwe aanbiedingen voor wat betreft de premie is het handig om je huidige verzekering eens onder de loep te leggen. Je ziet in de vergelijker direct of het de moeite waard is om over te stappen. Dit is trouwens gemakkelijker dan je denkt met een handige overstaphulp die je al het werk uit handen geeft. Verplicht is een WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering). Daarnaast is het mogelijk om de autoverzekering uit te breiden tot volledige dekking.

Een rechtsbijstandverzekering komt van pas wanneer je op de één of andere manier met juridische problemen te maken krijgt. De verzekering zorgt er voor dat je met raad en daad wordt bijgestaan door een team van juristen. Denk aan problemen op het werk, met de buren, een ongeval met de auto of problemen met een incassobureau. Voor een laag bedrag per maand ben je reeds verzekerd. Lees wel altijd goed de voorwaarden, wat is wél en wat is niet verzekerd. Bestaande juridische problemen zijn altijd uitgesloten.

Veel Nederlanders kampen met een vervelende registratie bij het BKR in Tiel. Dit houdt in dat zijn nergens terecht kunnen voor een reguliere lening, een creditcard, of een hypotheek. Bijzonder lastig, zeker als je eens wat extra (tijdelijke) financiële ruimte kunt gebruiken. Bekijk het artikel over BKR coderingen of dit op jou van toepassing is. Is dit inderdaad het geval, dan is de enige mogelijkheid voor een lening een minilening.

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard heeft dit te maken met de hoogte van je inkomen, maar ook van belang is of je een vaste baan hebt of als uitzendkracht te werk gaat. Ben je getrouwd of woon je duurzaam samen, dan is een handtekening van je partner vereist.

Voordeel is dat het inkomen van je partner ook wordt meegerekend bij de vaststelling van de hoogte van je lening.

Voorbeeld: Met een inkomen van rond de 1400 euro netto per maand in een koophuis zonder BKR registratie kun je zonder problemen een doorlopend krediet of persoonlijke lening van minimaal 10.000 euro aanvragen.

Je kunt 1 keer per jaar je gegevens opvragen bij het BKR zonder kosten. Dit kun je doen via de website van het BKR op bkr.nl.

Heb je meerdere leningen lopen, dan kun je deze oversluiten tot één nieuwe lening. Het is zelfs mogelijk om ook de schuld op je creditcard hier bij te voegen. Met slechts één lening heb je veel beter inzicht in je financiën. Natuurlijk dien je wel voldoende inkomen te hebben om hiervoor in aanmerking te komen.