Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op vragen die regelmatig gesteld worden. Ook worden alle producten op deze website aangeboden, kort besproken. Heb je nog andere vragen? Vul dan gerust het contactformulier in.


Op GeldLenenPerDirect.nl wordt geprobeerd om een zo goed mogelijk beeld te geven over welke leenvormen er zijn. Snel geld lenen doe je online voor de meeste kredieten zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Bij het aanvragen van een minilening kun je dit zelfs uitsluitend online doen. Ook vind je veel informatie over geld lenen zonder BKR toetsing. Waar kun je nog terecht om een lening af te sluiten en hoe doe je dit.

Natuurlijk komen ook de verschillende hypotheekvormen aan bod, Nederland kent veel variaties wat betreft hypotheken.

Een minilening is een klein bedrag tot aan 2500 euro welke je voor een korte periode tot maximaal 124 dagen kunt lenen. Speciaal voor spoed lenen zonder BKR toetsing. Een minilening wordt ook wel flitskrediet, flitslening, minikrediet of voorschot salaris genoemd. Je kunt er terecht vanaf 100 euro. Voordeel van een flitskrediet is dat je deze kunt gebruiken als voorschot op je salaris en een ander voordeel is dat je dit razendsnel op je rekening kunt hebben staan.

Veel mensen vragen pas een lening aan op het moment dat ze het echt nodig hebben, vandaar dat snel geld lenen vaak als optie wordt vermeld bij een aanvraag. Het hoeft niet altijd een goed idee te zijn om voor een snelle lening te kiezen, je hebt dan minder goed de tijd om degelijk te vergelijken en voor de beste aanbieder te kiezen.

Met een doorlopend krediet heb je een flink bedrag achter de hand voor als het eens tegen zit. Rente en aflossing zijn variabel en je sluit een doorlopend krediet af vanaf 2.500 euro. Je mag géén negatieve BKR melding hebben. Kies in het geval van een ´slechte´ BKR melding in plaats voor een minilening.

Met een doorlopend krediet wordt je een bedrag beschikbaar gesteld welke je naar eigen inzicht kunt opnemen. Het bedrag wordt niet op je eigen rekening gestort. Pas op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken ga je rente betalen. Tot die tijd worden er geen rentekosten in rekening gebracht.

Veel kleine- en middelgrote bedrijven en zzp´er vinden het moeilijk om te kunnen groeien met behulp van een zakelijk krediet of zakelijke lening bij een traditionele bank. Veel grootbanken zijn huiverig in het verstrekken daarvan en stellen vaak zeer strenge eisen zodat het bijkans onmogelijk is om een zakelijke lening voor elkaar te krijgen.

Toch zijn er zeker wel mogelijkheden die een kans bieden voor ondernemers die niet bij een traditionele bank terecht kunnen, zoals een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers. Ik heb over zakelijke kredieten veel geschreven en dit biedt dan ook verschillende mogelijkheden.

Veel Nederlanders kampen met een vervelende registratie bij het BKR in Tiel. Dit houdt in dat zijn nergens terecht kunnen voor een reguliere lening, een creditcard, of een hypotheek. Bijzonder lastig, zeker als je eens wat extra (tijdelijke) financiële ruimte kunt gebruiken. Bekijk het artikel over BKR coderingen of dit op jou van toepassing is. Is dit inderdaad het geval, dan is de enige mogelijkheid voor een lening een minilening.

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren. Uiteraard heeft dit te maken met de hoogte van je inkomen, maar ook van belang is of je een vaste baan hebt of als uitzendkracht te werk gaat. Ben je getrouwd of woon je duurzaam samen, dan is een handtekening van je partner vereist.

Voordeel is dat het inkomen van je partner ook wordt meegerekend bij de vaststelling van de hoogte van je lening.

Voorbeeld: Met een inkomen van rond de 1400 euro netto per maand in een koophuis zonder BKR registratie kun je zonder problemen een doorlopend krediet of persoonlijke lening van minimaal 10.000 euro aanvragen.

Je kunt 1 keer per jaar je gegevens opvragen bij het BKR zonder kosten. Dit kun je doen via de website van het BKR op bkr.nl.

Heb je meerdere leningen lopen, dan kun je deze oversluiten tot één nieuwe lening. Het is zelfs mogelijk om ook de schuld op je creditcard hier bij te voegen. Met slechts één lening heb je veel beter inzicht in je financiën. Natuurlijk dien je wel voldoende inkomen te hebben om hiervoor in aanmerking te komen.