Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor caravan

Geld lenen voor caravan

De caravan blijft nog steeds een populair middel om voor een schappelijke prijs op vakantie te gaan naar het land van je keuze. Maar dit is niet goedkoop en wanneer je zelf niet over voldoende financiële middelen beschikt wil je wellicht geld lenen voor caravan. Maar welk krediet komt hier voor in aanmerking. Misschien nog wel belangrijker is de vraag hoeveel je wil lenen, heb je al een caravan op het oog en weet je zodoende precies wat je wil gaan uitgeven, of moet je je speurtocht nog beginnen en wil je je eerst oriënteren op de vraag voor hoeveel krediet je in aanmerking komt.

Net zoals met veel zaken die je kunt aanschaffen kun je het ook met een caravan zo gek maken als je zelf wil, een goedkoop tweedehands model heb je misschien al voor 5.000 euro, maar ga je voor extra ruimte en meer luxe dan kan het bedrag zomaar oplopen tot 20.000 euro of zelfs meer.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen voor caravan

De beste geldlening die je kunt nemen is eigenlijk de persoonlijke lening, omdat deze kredietvorm zich goed leent voor het aanschaffen van een duurder product welke je zelf niet (helemaal) kunt betalen. Met een persoonlijke lening staat de rente en looptijd vast, je betaalt dus in een vooraf bepaalde periode een vast bedrag per maand en daarna ben je er helemaal van af. Goed, je kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet zodat je eventuele onverwachte uitgaven ook nog kunt bekostigen. Het kan zijn dat de caravan die je koopt nog wat veranderingen behoeft die je zo op het eerste gezicht financieel niet goed kunt inschatten, dan kan het handig zijn om voor het doorlopend (flexibel) krediet te kiezen. Immers is het zo dat wanneer de onverwachte uitgaven er niet zijn, of niet zo hoog zijn als je verwachtte dan betaal je geen rente over de bedragen die je niet opneemt. Beide leningen hebben zo hun voor- en nadelen.

Stacaravan

Natuurlijk moeten we bij de term ´geld lenen voor caravan´ wel een onderscheid maken. Er zijn verschillende soorten caravans waarvan de stacaravan er één is. Eigenlijk is het een vakantiehuis welke je parkeert op een park waar je jaarlijks een vergoeding voor betaalt, ook moet er elektra en water worden aangesloten wat dan ook weer jaarlijks geld kost. In tegenstelling tot een caravan die je achter je auto hangt en gaat toeren is een stacaravan meer een mobiel huis, maar eigenlijk niet zo mobiel, want staat deze eenmaal dan zal dat niet snel meer veranderen. Je komt wel met extra kosten te zitten want de stacaravan moet worden ingericht zoals een gewoon huis, je koopt een stacaravan kaal. Dus reken bij aanschaf op veel extra kosten, zoals een bankstel, bedden, meubilair, televisie, terrasmeubilair, verlichting en ga zo maar door.

Rijdende caravan

Met een caravan die je achter je auto hangt hoef je ziet zoveel spullen aan te schaffen als met een stacaravan. Een rijdende caravan wordt compleet afgeleverd met meubilair, keuken, toilet, douche en slaapcomfort. Wat dat betreft heb je niet zo heel veel kosten meer te maken en heb je voor rond de 5.000 euro al een leuke caravan. Op je vakantie bespaar je enorm veel geld omdat je nergens een hotel of appartement hoeft te huren. De laatste jaren is de camper een stuk populairder geworden, toegeven dat deze een stuk duurder is, maar je hebt auto en caravan in één.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente