Minilening

Home » Minilening

Wat is een minilening?

Een minilening is het lenen van een klein bedrag tot 1500 euro voor een kortdurende periode van maximaal 62 dagen. Daarnaast wordt er bij de aanvraag van een mini lening geen bkr toetsing en registratie uitgevoerd. Er zijn in Nederland 2 officiële aanbieders die kunnen helpen met het verstrekken van een klein bedrag. Uitbetaling vindt plaats binnen 12 uur tot 24 uur. Tevens kan een minilening aanvragen 7 dagen per week, op elk moment van de dag.

Voorwaarden minilening

 • Je hebt een regelmatig inkomen.
 • Legitimatiebewijs.
 • Nederlandse bankrekening.
 • Mobiele telefoon.

Aanbieders


ferratum minilening

Ferratum spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €1500
30, 45, 62 dagen
Géén BKR toetsing!

Direct beschikbaar

Bekijk Ferratum


saldodipje minilening

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Vanaf €100
Flexibel aflossen
Zonder BKR toetsing

Snel pinnen

Bekijk Saldodipje


Over de minilening

Veelgestelde vragen

Is een minilening betrouwbaar?

Alle aanbieders van een minilening op GeldlenenPerdirect.nl beschikken over een officiële vergunning (vergunningnummer 672537).

Hoeveel kan ik een eerste keer lenen?

Doe je een eerste aanvraag bij Ferratum of Saldodipje? Dan kun je maximaal 600 euro lenen. Er wordt beoordeeld of je dit bedrag op tijd kunt kunt aflossen. Dus zo niet dan kan dit een lager bedrag zijn.

Hoe werkt de garantstelling?

Bij het aanvragen dien je een garantstelling te kiezen. Dit kan een persoonlijke garantstelling zijn (kosteloos), of een externe garantstelling (betaalt). Lees hier alles over de garantstelling.

Wat is het verschil tussen een minilening en een pluslening?

Een minilening gaat tot en met 1000 euro in maximaal 45 dagen aflossen en een pluslening gaat tot 1500 euro in maximaal 62 dagen (2 termijnen) aflossen.

Wanneer ontvang ik de lening?

Is je goedkeuring van een minilening of pluslening op een werkdag (maandag t/m vrijdag), dan kun je een betaling verwachten tussen de 12- en 24 uur. Maar in het weekend wordt niet uitbetaald.

Wanneer en hoe kan ik de lening aflossen?

Log in op je account bij Ferratum of Saldodipje en vervolgens kies je de betaalknop. De gemakkelijkste manier om af te betalen is via iDeal. Ook betalen via bankoverschrijving is ook mogelijk.

€100 t/m €500 in 30 dagen, in 1 termijn.
€600 t/m €1000 in 45 dagen, in 1 termijn.
€1100 t/m €1500 in 62 dagen, in 2 termijnen.

Hoe werkt het aanvragen?

 1. Beantwoord de vragen die gesteld worden en verzend je aanvraag (5 minuten tijd). Vervolgens dien je een legitimatiebewijs toe te sturen en een recent bankafschrift.
 2. Daarna doe je een testbetaling van 1 cent met iDeal, dit is om te controleren dat de opgegeven bankrekening correct is.
 3. Tenslotte wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang van je aanvraag. Het gehele proces is simpel en volledig geautomatiseerd.

Zit ik er direct aan vast als ik aanvraag?

Heb je eenmaal besloten om een klein bedrag te gaan lenen dan zit je nog nergens aan vast. Je krijgt namelijk na aanvraag namelijk een offerte toegestuurd waarbij je zelf nog kunt beslissen of je er mee door gaat of niet. Dus onderneem je verder geen actie dan vervalt de offerte en zit je nergens aan vast. Daarentegen kan het wel zo zijn dat je nog eens een email krijgt om te informeren of je de aanvraag ook daadwerkelijk wil gaan doen. Zoals gezegd ben je absoluut vrij om hier op in te gaan of niet.


Voor- en nadelen minilening

Voordelen

 • Geen BKR toetsing en registratie
 • In 24 uur op je rekening
 • Geen papierwerk en gedoe
 • Binnen 10 minuten bevestiging
 • Ook lenen met schulden

Nadelen

 • Niet voor grote bedragen
 • Korte looptijd (max. 62 dagen)
 • Garantsteller verplicht
 • Kans op boete bij te laat aflossen

Garantstelling uitgelegd

Bij het afronden van je aanvraag voor een minilening dien je een garantsteller  te kiezen. Dit houdt in dat het bedrijf die jou de minilening verstrekt er zeker van is dat het geld op tijd terugkomt. Dus een garantstelling is eigenlijk een verzekering voor het bedrijf. Je kunt kiezen uit een betaalde versie of een gratis variant. Ter illustratie hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Voorwaarden kosteloos en betaald

Kosteloze garantstelling

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:
1. Legitimatie.
2. Recent bankafschrift.
3. Loonstrook.
4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook de partner mee te tekenen.
5. Ten minste 25 jaar oud.
6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail (klantenservice@saldodipje.nl) worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente.

Betaalde (externe) garantstelling

De betaalde garantstelling is eigenlijk de gemakkelijkste oplossing. Je vraagt deze direct aan wanneer je bezig bent met het aanvragen van de minilening.

Het grote nadeel is natuurlijk dat dit een betaalde optie is. De kosten voor deze garantstelling zijn afhankelijk van het aangevraagde bedrag en de gewenste looptijd. Het wordt duidelijk aangegeven tijdens je online aanvraag.


Over Global Guarantee

Global Guarantee verzorgt de externe garantsteller voor de minilening. Het werkt als volgt:

Bij het afsluiten van een minilening met een externe garantsteller betaalt de klant een bedrag een Global Guarantee. Dus kun je om de een of andere reden je minilening niet terugbetalen, dan neemt Global Guarantee deze verplichting over en lost de minilening in jouw naam af. Vervolgens gaat de vordering die de kredietverstrekker op je had vanwege de minilening, nu over naar Global Guarantee. Je schuld verhuist dus van het ene naar het andere bedrijf, tenzij je voor die tijd je schuld inlost. Global Guarantee zal nu met een incassobureau het bedrag op jou gaan verhalen.

Ten slotte kun je de voorwaarden van Global Guarantee (PDF nieuw venster) zelf ook lezen.


Details Ferratum en Saldodipje

Je vindt hier de details van Ferratum en Saldodipje. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het verstrekken van kleine leningen zonder dat er een bkr toetsing en registratie plaatsvindt.

Ferratum

ferratum

Ferratum

Ferratum is een aanbieder van een flitskrediet, waar je terecht kunt vanaf €100. Tevens is er een uitgebreide review over Ferratum geschreven.
Je kunt een minilening aanvragen in 7 korte stappen. Er is keus uit 2 soorten leningen, je moet daarbij denken aan een minilening waarbij in 45 dagen het volledige bedrag moet worden terugbetaalt en een pluslening waarbij de termijn op 62 dagen ligt en je in 2 termijnen mag aflossen. 

Ferratum krijgt 5 sterren vanwege de snelheid van uitbetalen, keuze uit minilening of pluslening en chatfunctie op de website voor (potentiële) klanten.

De minilening is ook wel bekend als flitslening, flitskrediet, minikrediet of voorschotje.


Saldodipje

saldodipje

Saldodipje

Hier is het gemakkelijker om een kleiner bedrag te lenen voor een zeer korte periode. Je hebt namelijk de mogelijkheid om voor 30 dagen over €300,- te beschikken.
Daar staat tegenover dat er ook hogere bedragen mogelijk zijn tot wel €1500,-. Bij akkoord heb je binnen 12- tot 24 uur het gevraagde bedrag op je rekening staan en ook in het weekend (zaterdag) kun je er terecht met een online aanvraag en behandeling. Dus met name geschikt voor onverwachte uitgaven waar je niet lang aan vast wil zitten. Saldodipje. Daarom lees ook de verrassende review over Saldodipje.


Video aanvragen minilening in 7 korte stappen


Voorbeeld aanvraagformulier

Hieronder zie je een voorbeeld aanvraagformulier zoals je dit te zien krijgt wanneer je een aanvraag gaat indienen. Doordat het werkt met handige schuifjes, kun je gemakkelijk je gewenste bedrag selecteren en vervolgens de ideale looptijd en ten slotte op de button aanvragen.

minilening aanvraag starten

zakelijk gebruik minilening
Minilening zakelijk gebruiken

Zakelijke minilening

Kan een minilening ook zakelijk kan worden ingezet? Het antwoord daar op is JA. Aangezien er aan een flitslening geen voorwaarden verbonden zijn hoe deze te besteden ben je hier vrij in.

Uiteraard is deze vorm van lenen niet bij uitstek geschikt voor zakelijke doeleinden, echter, een klein bedrijf zou ook baat kunnen hebben bij een korte zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers.

Met andere woorden, het kan juist een voordeel zijn dat dit soort kredieten slechts kortlopend zijn. Bijvoorbeeld om even snel wat voorraad aan te vullen, of om wat kleine crediteuren weg te werken. De zakelijke minilening wordt op factuur geleverd.


Minilening alternatieven

Heb je geen behoefte op dit moment aan een minilening? Heb je meer nodig dan 1500 euro, of ben je op zoek naar een langere looptijd dan 62 dagen? Er zijn alternatieven voor een flitslening.

1. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam, dan kun je gebruik maken van de Stadsbank van Lening. Hier kun je geld lenen met een onderpand. Dat kunnen sieraden, goud, of waardevolle voorwerpen zijn. Verder heeft elke stad in Nederland wel een dergelijk bedrijf waar je op deze manier terecht kunt.

2. Bij de Gemeentelijke Kredietbank kun je terecht voor lenen met een lage rente. Heb je een inkomen rond het minimum (niet meer dan 130% boven het minimum), dan zou je hiervoor in aanmerking kunnen komen.

3. Ten slotte: Kies voor een reguliere lening, zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De voordelen zijn dat je hogere bedragen kunt lenen, met langere looptijden.


Stap voor stap aanvragen

Benodigde tijd: 5 minuten.

Hoe vraag je een minilening aan?

 1. Kies je bedrag tussen de €100 en €1500

  Gebruik het schuifje (slider) om je bedrag te kiezen.

 2. Selecteer de looptijd

  Beschikbaar: 30 dagen, 45 dagen of 62 dagen.

 3. Verstuur je legitimatiebewijs

  Geldig Nederlandse identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

 4. Kies je garantsteller

  Kosteloos of betaald.

 5. Verifieer je bankrekening

  Maak 1 cent over met iDeal via Trustly (bijzonder veilig).

 6. Verstuur je aanvraag

  Klik op de verzendbutton om je aanvraag te versturen.

 7. Wacht op eventuele verdere instructies

  Dit gaat via e-mail of op je mobiele telefoon per sms.

 8. Wacht op goedkeuring en directe betaling

  Goedkeuring en betaling volgen binnen 24 uur op werkdagen.