Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » 1300 euro lenen vertrouwd en eenvoudig

1300 euro lenen vertrouwd en eenvoudig

Je bent niet de enige

Je bent heus niet de enige die tegen het einde van de maand wel eens geld tekort komt. Cijfers laten zien dat er per maand meer dan 10.000 mensen op zoek zijn naar een kortlopende financiering, voor wat voor een reden dan ook. Dit kan zijn omdat de auto het begeven heeft, er een onverwachte rekening op de mat is geploft, of omdat je een korte vakantie hebt geboekt, maar net even wat extra geld nodig hebt.

Minilening of persoonlijke lening

Wil je in Nederland 1300 euro lenen? Dit kan op 2 manieren, te weten een persoonlijke lening en een minilening. Een minilening stelt je in staat om snel dertienhonderd euro te lenen voor een korte termijn. Je moet dit bedrag binnen 2 maanden (62 dagen) weer volledig afgelost hebben. Dus heb je behoefte aan wat ruimere financiën voor een korte periode? Dan kan een minilening een oplossing zijn.Voor wat betreft de persoonlijke lening, dit duurt vaak iets langer en de controle is een stuk strikter.

Minilening
€1300
Voorwaarden
Rente13,71%
Rentebedrag€21,40
Totaal aflossen€1321,40
Looptijd62 dagen
Uitbetaling24 uur
BKRNee

Bereken je lening online

Minilening Calculator
Leenbedrag
Leentermijn
Rente bedrag
Leenbedrag incl. rente
JKP over lening

Direct aanvragen?

Bij onderstaande aanbieders, ook wel kredietverstrekkers genoemd kun je een bedrag van €1300 lenen en dit in termijnen aflossen. Hoe snel de aflossing in zijn werk gaat, is afhankelijk van de aanbieder.

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Bepaal zelf je besteding

Je kunt het geld wat je ontvangt van de minilening precies gebruiken hoe jij dit wil. Je hoeft bijvoorbeeld niet op te geven waar je de lening voor gaat gebruiken. Dit geeft je de vrijheid om het geld te besteden naar eigen inzicht. Dat is wel zo fijn.

Niet veel papierwerk nodig

Een ander groot voordeel die je hebt bij het aanvragen van een klein krediet is wel het feit dat er weinig documenten nodig zijn om een aanvraag goedgekeurd te krijgen. Over het algemeen kun je volstaan met je legitimatie, bankafschrift en een loonstrookje. Het zijn paperassen die iedereen wel tevoorschijn kan halen. Dit moet dan ook geen probleem zijn.

Hoeveel moet je verdienen om een minilening te krijgen?

Voor wat betreft een inkomenseis voor het krijgen van een minikrediet zijn er niet echt vaste regels. Uiteraard helpt het als je over een vast inkomen beschikt en niet al teveel andere schulden hebt. Hier wordt wel op gelet als je een aanvraag indient. Alhoewel de eisen voor het verkrijgen van een mini lening niet al te hoog zijn, moet je wel in staat zijn om het geleende bedrag terug te betalen. Zo blijft het voor iedereen een prettige ervaring.

Video over het lenen van kleine bedragen

Snel 1300 euro aanvragen? Zo werkt het

Wanneer je op zoek bent naar eender welk bedrag, maar in dit geval 1300 euro, dan begint je zoektocht uiteraard naar die aanbieder die de beste voorwaarden voor wat betreft rente en looptijd biedt. De kredietverstrekker zal je een rente aanrekenen voor het uitgeleende bedrag. Dit gaat aan de hand van een formule en heeft betrekking op het risico dat er aan jouw lening wordt gehecht. Met andere woorden: is het risico om geld aan jou uit te lenen laag? Dan zal de rente die je moet betalen ook lager zijn dan wanneer je een hoog risico bent.

Vrijblijvende offerte

Heb je naar jouw inzicht de beste aanbieder gevonden. Met de laagste rente en de beste voorwaarden? Dan kun je besluiten om een online offerte in te dienen. De kredietverstrekker zal speciaal voor jou op papier zetten wat het bedrag is wat je gaat lenen, de te betalen rente en de looptijd. Maak je geen zorgen, je gaat geen brief thuis krijgen, de offerte wordt je per e-mail toegestuurd. Over het algemeen heb je 7 dagen bedenktijd om de aanbieding te accepteren of niet. Wil je het uiteindelijk niet doen, dan hoef je verder geen actie te ondernemen. De offerte zal vanzelf vervallen.

Offerte akkoord

Ga je akkoord met de offerte omdat de aanbieding goed is? Dan zal de volgende stap zijn het ondertekenen en terugsturen van het contract. In sommige gevallen kan dit ondertekenen ook online zodat je zelf niets uit hoeft te printen. Dit kan bijvoorbeeld met IDIN.

Geld lenen zonder of met BKR toets

Je kunt inderdaad op 2 manieren een geldlening verkrijgen. Dit is met een BKR (Bureau Krediet Registratie) of zonder BKR. Het werkt in het geval van een 1300 euro lening met een minilening in je voordeel dat er hier geen kredietcontrole op de ouderwetse manier plaatsvindt. Dit houdt in dat je sneller in aanmerking komt. Omdat er eigenlijk alleen maar wordt bekeken of je het geleende bedrag kunt terugbetalen.

Geld lenen tips

Hieronder een aantal handige “geld lenen tips”, die je kunnen helpen bij het maken van een juiste beslissing:

Begrijp je financiële behoeften

Voordat je een lening overweegt, bepaal duidelijk waarvoor je het geld nodig hebt en hoeveel je precies wilt lenen. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen.

Vergelijk kredietverstrekkers

Bekijk verschillende kredietverstrekkers en vergelijk rentetarieven, voorwaarden en kosten. Kies degene die het beste bij jouw behoeften past.

Check je kredietgeschiedenis

Je krediethistorie kan van invloed zijn op de rente die je krijgt en de goedkeuring van je lening. Zorg ervoor dat je geen BKR registratie hebt en los eventuele achterstallige schulden op voordat je een nieuwe lening aanvraagt.

Wees voorbereid

Zorg dat je alle benodigde documenten en informatie bij de hand hebt wanneer je de lening aanvraagt. Dit kan het proces versnellen.

Kies het juiste leenproduct

Er zijn verschillende soorten leningen, zoals persoonlijke lening, creditcard, doorlopend krediet en minilening. Kies het type lening dat het beste bij je behoeften past.

Lees de voorwaarden zorgvuldig

Zorg ervoor dat je de leningsovereenkomst grondig leest voordat je tekent. Let op rentetarief, aflossingstermijn, boete voor vervroegde aflossing en andere belangrijke voorwaarden.

Wees verantwoordelijk

Leen alleen het bedrag dat je daadwerkelijk nodig hebt en kunt terugbetalen. Houd rekening met je financiële situatie en budget.

Betaal op tijd terug

Wellicht de belangrijkste tip: Zorg ervoor dat je de lening volgens de afgesproken voorwaarden en op tijd terugbetaalt om extra kosten en negatieve gevolgen te voorkomen.

Binnen 1 uur €1300 op je rekening?

Een snelle uitbetaling, dat wil natuurlijk iedereen. In sommige gevallen is het mogelijk om binnen 1 uur het geld op je rekening te ontvangen. Immers, wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt het bedrag direct naar je rekening overgemaakt. Betreft het hier een werkdag, dan zul je zien dat het geld binnen 1 uur live op je rekening verschijnt.

Met spoed geld nodig?

Het kan voorkomen dat je met spoed geld nodig hebt vandaag! Maak je geen zorgen, wanneer je onze geld lenen tips volgt, kun je er bijna zeker van zijn dat dit dik in orde komt. Een spoedlening moet dan ook geen probleem zijn.

Werd je lening geweigerd?

Als je lening wordt geweigerd, voor wat voor een reden dan ook, dan is dat bijzonder vervelend. Gelukkig is er nog wel iets te doen aan deze situatie. Ik heb hier een apart artikel over geschreven, omdat het hier vele banken en kredietverstrekkers betreft.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente