Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor een badkamer

Geld lenen voor een badkamer

Kies de juiste financiering voor je badkamer

Met een betrouwbare geldlening voor een badkamer weet je 100% zeker dat deze precies zo wordt zoals jij dat wil, zonder dat je er op hoeft te letten of het wel betaalbaar blijft. Natuurlijk zijn er wel grenzen, maar met een slimme lening bepaal je min of meer zelf deze grens. Een nieuwe badkamer koop je immers niet elke dag en daarom is het best belangrijk dat deze helemaal naar je zin wordt. De juiste financiering voor een badkamer is een persoonlijke lening voor het gewenste bedrag, of voor een voordelige badkamer met een minilening.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Wat kost renovatie van een badkamer?

De kosten voor het renoveren van een badkamer kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte, de gewenste materialen, en eventuele extra functies zoals een jacuzzi of vloerverwarming. Over het algemeen kan een gemiddelde badkamerrenovatie in Nederland tussen de € 5.000 en € 15.000 kosten. Dit bedrag omvat doorgaans kosten voor materialen, arbeid, en mogelijke extra's zoals installatie van sanitair en elektriciteit.

Wat dient er vervangen te worden?

Bij het renoveren van een badkamer kunnen verschillende elementen vervangen of geüpgraded worden, afhankelijk van de staat van de bestaande badkamer en de gewenste veranderingen. Typische vervangingsitems omvatten het bad of de douche, wastafels en kranen, toilet, vloer- en wandtegels, verlichting, ventilatie, en eventueel sanitair zoals handdoekhouders en spiegels. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook leidingen, elektrische bedrading en isolatie te vervangen, vooral bij oudere huizen.

2 opties voor een lening

Er staan wat betreft een geldlening om je badkamer droom te verwezenlijken twee opties voor je open, een doorlopend krediet met veel flexibiliteit of een persoonlijke lening waarbij je van te voren precies weet hoeveel je wil gaan besteden. Ik zal verder uitleggen wat de voor- en nadelen van deze twee kredieten zijn, zodat je zelf een afgewogen beslissing kunt nemen.

Ook is het zo dat je met het aanvragen van een offerte voor één van de kredieten (of beiden) nergens aan vast zit. Dan kun je zelf op je gemak verschillende offertes naast elkaar leggen en bezien welke het beste voor jouw situatie geschikt is.

Zet je leenwensen op papier

Iedereen met een leuk huis wil naast een mooie keuken natuurlijk ook een prettige badkamer die zo is ingericht dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt met producten die van hoge kwaliteit zijn. Het voordeel van materialen van hoge kwaliteit is dat het gemakkelijk schoon te houden is en natuurlijk net zo belangrijk er mooi en verzorgd uit ziet. Maar ja, producten van hoge kwaliteit zijn niet de goedkoopste.

Maak voor jezelf eens een plan op papier en maak daar op een ruwe schets van hoe je jouw nieuwe badkamer het liefste ziet. Aan de hand daar van kun je al enigszins inschatten wat de kosten gaan worden en daar dan het bedrag van je lening op kunt bepalen.

Doorlopend krediet

Ben je niet helemaal zeker van het kostenplaatje en wil je wat armslag om eventuele onvoorziene kosten te kunnen dekken, dan kun je het beste kiezen voor een doorlopend krediet met een hogere ruimte dan wat je gepland hebt uit te geven aan je nieuwe badkamer. Voordeel hier van is dat wanneer je je aan je eigen begroting houdt en de kosten niet verder oplopen je geen rente betaalt over de bedragen die je niet opneemt.

Stel je hebt voor je badkamer 5.000 euro nodig, dit weet je, want je hebt al een ruwe berekening gemaakt van de te maken kosten. Met een doorlopend krediet van 10.000 euro neem je dus ´slechts´ 5.000 euro op en daar betaal je rente over, het bedrag wat je niet opneemt kost je verder geen geld. Zit het nu toch wat tegen en heb je 1.000 euro extra nodig, dan boek je dit simpel over van je doorlopend krediet naar je eigen rekening, nu betaal je dus rente over 6.000 euro.

Persoonlijke lening

Kies je voor de persoonlijke lening (PL) dan moet je zeker weten wat je maximaal uit wil geven. Je krijgt namelijk het volledige bedrag op je rekening gestort en kom je vervolgens te kort, dan zul je een nieuwe lening moeten gaan afsluiten wat natuurlijk weer extra tijd gaat kosten, afgezien van de vraag of je wel voor een tweede lening in aanmerking komt.

Ben je absoluut zeker van je zaak en wil je jezelf een budget geven zonder het budget te overschrijden kies dan voor deze optie. Dan zul je binnen dit budget je keus moeten maken en dan wordt het wijzigen van je plannen een stukje lastiger. Voordeel is wel dat je dan precies weet wat je gaat uitgeven en geen cent meer.

Alternatieve oplossing (zonder BKR)

Maak je liever gebruik van een financiering zonder bkr toets? Kijk dan voor het lenen van een klein bedrag met een minilening tot €1800.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente