Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor begrafenis

Geld lenen voor begrafenis

Dit is de beste oplossing

De best gevonden oplossing voor een begrafenis met een uitvaart is een persoonlijke lening. Mogelijkheden vanaf €1000 met een lange looptijd tot 120 maanden. Vaste rente (vanaf 6,1%) en aflossing gedurende de gehele looptijd.

Kredietverstrekkers

AanbiederLeen
bedrag
vanaf
Rente
vanaf
Saldodipje€10011,74%
ABN AMRO€50010,5%
Santander€10007,9%
Nationale Nederlanden€10008,4%
Geldshop€10007,6%
Leningen NL€10007,4%

Begrafenis is duur

Natuurlijk is het een vervelende tijd als je moet geld lenen voor begrafenis, het betekent dat de overledene zelf geen verzekering had afgesloten en dat de bijbehorende factuur voor de uitvaart zelf betaalt moet worden. Het zijn ook forse bedragen die je om je oren geslingerd krijgt, want een uitvaart, hoe simpel ook loopt aardig in de papieren.

Je hoeft niet meteen te betalen

Met welk bedrag moet je rekening houden en hoe kun je hiervoor op de beste manier een lening afsluiten die daar bij past. Je hoeft er niet erg snel over te beslissen, want waarschijnlijk duurt het nog een paar maanden voordat je de factuur krijgt. Meestal wacht de organisatie die de begrafenis verzorgd een maand of twee á drie met het versturen van de rekening, dit uit piëteit met de nabestaanden. Maar dan nog moet deze rekening wel betaalt worden binnen de gestelde termijn.

Direct regelen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: JaPersoonlijke lening verstandige keus

Over de lening welke je het beste kunt afsluiten om de uitvaart te kunnen betalen kunnen we kort zijn. Eigenlijk komt alleen de persoonlijke lening in aanmerking om dit netjes af te handelen, alle andere kredieten die beschikbaar zijn worden gebruikt voor andere doeleinden en zijn dus minder geschikt. Eventueel zou je nog een doorlopend krediet kunnen overwegen, maar omdat de rente en de looptijd variabel zijn zou het kunnen gebeuren dat je te lang aan dit krediet vastzit. Maar het is een keuze die je zelf dient te maken.

Wat kost een uitvaart?

Bij een simpele uitvaart moet je snel rekening houden met een bedrag van minimaal 5.000 euro. Kies je voor meerdere extra´s, zoals volgauto´s, opbaren, samenzijn achteraf met eten en drinken, dan kan dit bedrag zomaar oplopen tot 10.000 euro. Het ligt er maar net aan bij welke soort begrafenis je een goed gevoel overhoudt.

Kosten uitvaart in beeld (video)

Wat moet ik zelf regelen?

Bij het overlijden van een dierbare dien je zelf contact op te nemen met een begrafenisondernemer om te vragen of deze de uitvaart wil verzorgen, uiteraard accepteert deze de opdracht. Vervolgens kun je zelf kenbaar maken van welke diensten je precies gebruik wil maken, je kunt het precies naar je eigen keus indelen. Er zijn echter wel een aantal zaken die je goed op een rijtje moet hebben. Hoeveel personen komen er naar de uitvaart bijvoorbeeld is een onderdeel die meteen op de kosten drukt, hoe meer mensen, hoe hoger de rekening zal uitvallen.

Geld lenen voor begrafenis

Begrafenis op afbetaling

Het blijft natuurlijk een vervelende bijkomstigheid, ben je kort geleden een dierbare verloren en je komt er achter dat er geen verzekering is afgesloten. Je zult dan zelf kosten moeten maken om dit toch nog op een waardige manier af te sluiten. Vervelend dat je daarvoor schulden moet maken, maar als de feiten er liggen is er niet veel meer aan te doen.

Hoe weet ik of de overledene een verzekering heeft?

Dit is iets wat niet veel mensen weten, maar er is een website waar je kunt opvragen of een overleden nog ergens een polis heeft lopen die wellicht uitkeert bij overlijden. Vroeger moest je zelf alle verzekeringsmaatschappijen afgaan om te informeren of er ooit een polis is afgesloten, nu hoeft dit niet meer. Je gaat naar de website vanatotzekerheid waar je na het invullen van de gevraagde gegevens in één keer bij alle maatschappijen deze informatie kunt opvragen.

Zeer oude polis is geen probleem

Zelf als het een hele oude polis van zeg eens 50 jaar geleden is, zal deze nog gevonden worden. Let wel op, deze aanvraag kan alleen door de kinderen van de overledene worden gedaan en dit moet ook aangetoond worden door het digitaal meesturen van een kopie van de akte van overlijden én een bewijs dat je inderdaad een kind bent van diegene die overleden is: kan zijn een geboorteakte, uittreksel uit gemeentelijke basisadministratie, inschrijving in trouwboekje, vermelding in de verklaring van erfrecht of vermelding in testament.

Wat kost een simpele begrafenis?

De meest eenvoudige begrafenis kost al snel €5.000. Naarmate er meer wensen zijn dan kan dit bedrag oplopen tot wel €20.000.

Hoe kan ik een uitvaart financieren?

De beste oplossing voor het financieren van een begrafenis is een persoonlijke lening. Kijk dan bij direct regelen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente