Home » Geld lenen » Zakelijk geld lenen » Zakelijke lening

Zakelijke lening

VERTROUWD GELD LENEN SINDS 2014

Met een zakelijke lening op GeldLenenPerDirect.nl heb je keuze uit meerdere aanbieders (ook zonder BKR toets) vanaf €1.000 en binnen 24 uur op je zakelijke rekening. Zakelijk geld lenen gemakkelijk gemaakt.

Direct aanvragen?

Yeaz zakelijk lenen

Geen aflos stress
€1.000 tot €50.000
Géén onderpand of jaarcijfers
Lees meer over Yeaz

new10

Vanaf €20.000
Vrijblijvend aanbod
Van ABN-AMRO
Lees meer over New10

5in5

€500 – €5000
Geen BKR toetsing
Dezelfde dag geld
Lees meer over 5in5

qeld zakelijke lening

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Ook voor eenmanszaak
Lees meer over Qeld

swishfund zakelijk

Vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Lees meer over Swishfund

kredietvooruit

Vanaf €3.000
Geen onderpand of jaarcijfers
Binnen 24 uur op je rekening
Lees meer over KredietVooruit

€5.000 tot €250.000
Gratis offerte
Flexibele aflossing
Lees meer over Bridgefund

Bekijk meer mogelijkheden


Over deze aanbieders

Yeaz

Yeaz zakelijk lenen

Yeaz biedt zakelijke leningen aan van €1.000 tot €50.000, met de mogelijkheid om alleen rente te betalen. Ze werken nauw samen met gerenommeerde instanties zoals iDIN en de Kamer van Koophandel.

Bij een aanvraag volgt een analyse van zowel je zakelijke als privé banktransacties, waardoor ze snel en accuraat kunnen handelen. Met Yeaz heb je het geld de volgende werkdag op je rekening en ontvang je binnen 15 minuten een aanbod.

Het indienen van een businessplan is niet vereist, en je kunt boetevrij extra aflossen. De rentetarieven beginnen vanaf 1,5%. Yeaz is operationeel in maar liefst 11 landen.

New10

new10 zakelijke lening

New10, onderdeel van ABN AMRO, biedt zakelijke leningen aan vanaf €20.000, waarbij je zelf online kunt checken of je in aanmerking komt.

Je ontvangt een vrijblijvend aanbod op maat, volledig online, met gunstige rentetarieven variërend van 4,3% tot 12%. Bovendien kun je zelf bepalen of je kosteloos extra aflost op je financiering.

Binnen 15 minuten ontvang je een vrijblijvend aanbod op maat, zonder dat een businessplan nodig is. De looptijd van de lening varieert van 3 maanden tot 60 maanden.

5in5

5in5 zakelijk geld

Met 5in5 kunnen ondernemers en bedrijven een zakelijke lening aanvragen van €500 tot €5.000 door middel van een simpel aanvraagproces, zonder minimale omzetvereisten.

Het geld wordt nog dezelfde dag op je rekening gestort, zonder BKR-toetsing, waardoor alle ondernemers, inclusief starters, een kans krijgen.

De aflossingstermijn varieert van 15 tot maximaal 150 dagen, en aflossen kan eenvoudig via iDeal. Naast de dagrente betaal je ook een afsluitprovisie.

Qeld

qeld zakelijk lenen

Qeld biedt zakelijke leningen aan vanaf €1.000 tot €200.000, zonder opstartkosten en zonder bindende looptijd, waardoor alle ondernemers een kans krijgen.

Het aanvraagproces is volledig vrijblijvend. Met een flexibele looptijd van 6 tot 18 maanden en de mogelijkheid om op elk moment af te lossen zonder extra kosten, biedt Qeld optimale flexibiliteit.

Na goedkeuring wordt het bedrag nog dezelfde dag overgemaakt, wat heeft bijgedragen aan het succesvol aanvragen van leningen door al meer dan 40.000 ondernemers.

Swishfund

swishfund zakelijk

Swishfund biedt financiering aan van €3.000 tot 1 miljoen euro met een flexibele looptijd van 6 tot 12 maanden. Het aanvraagproces is buitengewoon snel, waarbij in slechts 2 minuten een aanvraag kan worden ingediend en binnen 24 uur alles is geregeld, inclusief goedkeuring.

Deze financiering is beschikbaar voor Nederlandse bv's, maatschappen, vof's en eenmanszaken. De aanvraag verloopt in 4 eenvoudige stappen. Om in aanmerking te komen, moet de jaaromzet minimaal €50.000 bedragen en moet het bedrijf minimaal 1 jaar actief zijn zonder faillissement in de afgelopen 3 jaar.

Verder zijn een KvK-registratie, een zakelijke Nederlandse bankrekening, en niet meer dan 3 vorderingen via een incassobureau in de laatste 3 maanden vereist.

KredietVooruit

kredietvooruit zakelijk krediet

KredietVooruit biedt een snel en eenvoudig kortlopend krediet aan, variërend van €3.000 tot €250.000. Het aanvragen van het krediet is kosteloos en vrijblijvend, met een beslissing die binnen 24 uur wordt genomen.

KredietVooruit hanteert een beoordeling op basis van de huidige bedrijfsprestaties en staat boetevrij vervroegd aflossen toe.

De aflossing is gebaseerd op de binnenkomende betalingen, met terugbetaling via een vast percentage van de dagelijkse PIN- en/of online omzet.

Bridgefund

bridgefund zakelijke lening

Bridgefund maakt zakelijk lenen eenvoudig en moeiteloos, met leningen variërend van €5.000 tot €250.000 en de keuze tussen een eenmalig vast bedrag of toegang tot een doorlopend krediet.

Het geld kan dezelfde dag nog worden uitbetaald, en de aanvraag neemt slechts 5 minuten in beslag. Er is geen businessplan of jaarcijfers nodig, waardoor het proces persoonlijk en betrokken blijft.

Met financiering in 3 simpele stappen en rentetarieven vanaf 0,7% per maand, biedt Bridgefund een snelle en voordelige oplossing voor zakelijke leningen.

Investeer in je bedrijf met betrouwbare financiering

Heb je een eigen bedrijf en kom je geld tekort? Kijk dan eens naar de voordelige mogelijkheden om een zakelijke lening vanaf €1.000 af te sluiten. Ontvang eerst een 100% vrijblijvend en kosteloze offerte. Je kunt het geleende bedrag besteden naar eigen wens, zolang het karakter ‘zakelijk' is.

Je kunt bijvoorbeeld met zo’n zakelijk krediet investeringen of een eenmalige grote uitgave financieren. Denk hierbij aan het kopen van een nieuwe machine, het bedrijf uitbreiden of nieuw personeel aannemen.

Na goedkeuring dezelfde dag op je rekening

Direct op je zakelijke rekening gestort

Als je een zakelijke lening aanvraagt, dan wordt na goedkeuring het volledige bedrag dezelfde dag nog naar je zakelijke rekening overgemaakt. Op deze manier kun je snel in het bezit komen van zakelijk geld.

Voor- en nadelen zakelijk lenen

Voordelen

Zakelijk geld lenen (ZZP) helpt je om je zakelijke doelen eerder te kunnen verwezenlijken. Investeringen kunnen heel duur zijn en vaak niet gelijk betaalt worden. Met een zakelijk krediet kun je nieuwe stappen zetten binnen je onderneming. Een groot voordeel is het vaste rentepercentage.

Gedurende de looptijd wordt de te betalen rente steeds lager, omdat je door de aflossing een steeds kleinere restschuld hebt. Zodra de laatste maandtermijn is voldaan is de lening volledig terugbetaald.

Nadelen

Besef je goed dat er ook risico’s verbonden zijn aan zakelijk geld lenen. Het grootste nadeel is de rente die moet worden voldaan. Geld lenen is nooit gratis, het kost altijd geld. Hoe langer de looptijd, des te meer je aan rente kwijt bent. Probeer de lening dan ook zo snel mogelijk af te lossen. Op die manier betaal je uiteindelijk relatief weinig aan rente.

Rentepercentage bij een zakelijke lening

Hoe hoog het rentepercentage is bij een zakelijke lening hangt af van de hoogte van de lening. Veel banken rekenen met verschillende rentepercentages, afhankelijk van hoeveel geld je wilt lenen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je over een lening tot 250.000 euro 4% rente moet betalen en over een grotere lening slechts 3,8%. Daarentegen heeft een zakelijk krediet zonder jaarcijfers soms een licht hogere rente.

Afsluitprovisie

In veel gevallen betaal je een zogenaamde afsluitprovisie. Dit zijn eenmalige kosten die door de geldverstrekker in rekening worden gebracht. De geldverstrekker zal na het indienen van je aanvraag moeten beoordelen of je de lening kunt krijgen of niet. Hierbij kijkt de geldverstrekkers naar onder andere je jaarcijfers.

Als ze het risico te groot vinden zal de lening afvraag afgewezen worden. Zorg dat je jaarcijfers en boekhouding op orde zijn voordat je een aanvraag gaat indienen. Zo vergroot je de kans van slagen om een zakelijke lening te krijgen.

Looptijden van 3 maanden tot 5 jaar

Looptijden

Bij de meeste geldverstrekkers kun je kiezen uit een looptijd van minimaal 3 maanden en maximaal 5 jaar. Is er sprake van een groot leenbedrag van meerdere honderdduizenden euro’s bijvoorbeeld, dan bieden sommige banken de mogelijkheid om de lening in 20 jaar af te lossen.

Houd er rekening mee dat een langere looptijd er automatisch toe zal leiden dat je meer rente gaat betalen. Het percentage blijft hetzelfde, maar doordat je meer termijnen hebt ben je meer aan rente kwijt.

Video over zakelijk geld lenen

In deze korte video zie je precies hoe zakelijk geld lenen in zijn werk gaat. Met handige tips voor het aanvragen en voldoen aan de voorwaarden.

Tussentijds aflossen

Als je een looptijd hebt afgesproken van 5 of zelfs 10 jaar dan kan het gebeuren dat je een goed jaar draait of een andere financiële meevaller in je bedrijf hebt. Je kunt er dan voor kiezen om extra af te lossen op de lopende lening.

Het voordeel hiervan is dat je restschuld minder wordt en sneller van de zakelijke lening af bent. Niet alleen prettig, maar ook een financieel voordeel omdat je minder rente gaat betalen.

Binnen 15 minuten weet je hoeveel je kunt lenen

Kleine zakelijke lening

Het aanvragen van een zakelijke lening doe je bij alle zakelijke kredietverstrekkers eenvoudig online. Bij relatief kleine leningen tot 250.000 euro weet je soms al binnen een kwartier of je bedrijf in aanmerking komt voor de gewenste lening.

Ook krijg je direct te zien welke rente er in rekening gebracht wordt en met welke voorwaarden je rekening moet houden. Spreken deze je aan, dan kun je besluiten de lening definitief aan te vragen.

Daarna zal er een extra controle plaatsvinden door de geldschieter. Is deze akkoord, dan wordt het afgesproken bedrag overgemaakt op je rekeningnummer.

Grote zakelijke lening

Als je een grote lening vanaf 1 miljoen euro wilt aanvragen dan is dit online niet mogelijk. Je zult in zo’n situatie een afspraak moeten maken met een bank. Het gesprek dat je gaat voeren wordt ook wel een financieringsgesprek genoemd.

In het gesprek bespreek je samen met de adviseur hoeveel geld je wilt lenen. De adviseur zal vervolgens bekijken of dit mogelijk is en tegen welke voorwaarden.

Sectoren geschikt voor bedrijfslening

 • Bouwsector
 • Familiebedrijven
 • Maakindustrie
 • Horeca en catering
 • Starters
 • Telecom
 • ZZP
 • Gezondheidszorg
 • Detail- en groothandel
 • Financiële sector
 • Winkeliers
 • Schoonmaak
 • Technologie
 • Transport en logistiek
 • Zakelijke dienstverlening
 • Eenmanszaak

In aanmerking komen voor een zakelijke lening

Een zakelijke lening krijg je natuurlijk niet zomaar. Je zult aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Dit is bij elke bank en geldverstrekker het geval. Per kredietverstrekker kunnen de voorwaarden wel verschillen, maar over het algemeen moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

Voorwaarden

 1. Het eigen vermogen is positief.
 2. Het bedrijf maakt winst (positief resultaat).
 3. De omzet is minimaal €50.000 per jaar.
 4. De registratie van het bedrijf heeft minimaal 12 maanden geleden plaatsgevonden.
 5. Het bedrijf staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

Uitgesloten branches

Daarnaast zijn er branches die niet in aanmerking komen voor een zakelijke lening. Je kunt hierbij denken aan bedrijven die actief zijn in de gok branche, politieke partijen, commercieel vastgoed en de scheep- en luchtvaart.

Mocht je bedrijf actief zijn in één van de net genoemde branches, dan kan het zijn dat bepaalde instanties wel de mogelijkheid bieden een lening af te sluiten.

Vraag de zakelijke lening dan ook aan bij meerdere geldverstrekkers zodat je niet alleen kunt achterhalen of de lening wordt verstrekt, maar ook om de voorwaarden en rentepercentages te vergelijken.

Er zijn speciale leningen voor startende ondernemers

Zakelijke geld lenen starter

Vaak is het voor beginnende ondernemers moeilijk om een zakelijke financiering te krijgen. Echter nu zijn er voor starters speciale leningen beschikbaar.

Zo is er bijvoorbeeld de zogeheten zakelijke lening starter zonder bkr toetsing. Deze zakelijke leningen stellen minder hoge eisen aan kapitaalbezit en bieden vaak meer flexibiliteit. Dus een hogere goedkeuring.

Succesvol starten

Tevens is een zakelijke lening starter de ideale manier om jouw onderneming succesvol op de markt te brengen en dit op een verantwoordelijke manier te doen. Dus dat wil zeggen dat het ook als ZZP’er mogelijk is om voor deze vorm van lening in aanmerking te komen.

ZZP lening zonder jaarcijfers en BKR toets

Ben je actief als ZZP´er? Dan heb je ook de mogelijkheid om een privé lening af te sluiten. Dit krediet kun je dan inzetten voor je bedrijf.

Zo zijn er meerdere aanbieders die graag ZZP´ers helpen met een kortlopende privé lening ZZP zonder jaarcijfers en kun je op een eenvoudige, simpele wijze je onderneming financieren. Ook zijn er mogelijkheden voor een zakelijke lening zonder BKR toetsing.

Antwoord op vragen

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

Anders dan bij een bank, kun je hier het hele proces van aanvragen online afhandelen. Dus er is ook geen persoonlijk contact. De gehele aanvraag en afhandeling vindt online plaats en per email.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Wil je lenen zonder bkr toetsing? Dit kan vanaf €1000 met een maximum van €350.000. Echter voor hogere bedragen is er altijd een kredietcheck. Dan zijn er mogelijkheden tot €1 miljoen.

Kan ik zakelijk geld lenen zonder bkr toetsing?

Dat kan zeker. Op onze website zijn verschillende zakelijke aanbieders die geen bkr toetsing uitvoeren.

Wanneer heb ik het geld binnen?

Na goedkeuring wordt het bedrag direct overgemaakt naar je zakelijke rekening. Vaak is de snelheid afhankelijk van de aanbieder. Zelfde dag uitbetaling mogelijk.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente