Home » Geld lenen » Zakelijk geld lenen » Zakelijke lening

Investeer in je bedrijf met betrouwbare financiering

Heb je een eigen bedrijf en kom je geld tekort? Kijk dan eens naar de voordelige mogelijkheden om een zakelijke lening af te sluiten. Je kunt met zo’n lening investeringen of een eenmalige grote uitgave financieren. Denk hierbij aan het kopen van een nieuwe machine, het bedrijf uitbreiden of nieuw personeel aannemen.

Direct op je zakelijke rekening gestort

Als je een zakelijke lening afsluit krijg je direct een afgesproken geldbedrag op je rekening gestort. Met de bank spreek je af wat de looptijd van de lening wordt. Ook wordt de hoogte van de rente besproken. Het voordeel hiervan is dat je precies weet waar je op financieel gebied aan toe bent.

Officiële aanbieders op een rij

AanbiederMogelijkheden
Qeld€1.000 tot €100.000
KredietVooruit€3.000 tot €250.000
Bridgefund€5.000 tot €250.000
Swishfund€1.000 tot €50.000
Capitalbox€3.000 tot €75.000

Direct aanvragen?

Qeld

Contact binnen 1 uur
€1.000 tot €200.000
Dezelfde dag geld
Flexibel aflossen
Géén jaarcijfers

swishfund

€3.000 – €1 miljoen
Goedkeuring in 24 uur
Geen ingewikkelde creditcheck
Soepele voorwaarden
Aanvraag in 2 minuten

Kredietvooruit

Vanaf €3.000
Geen onderpand
Geen jaarcijfers
Binnen 24 uur geld
Simpel & snel

€1.000 – €50.000
Geen jaarcijfers
Aflossen hoeft niet
Geen onderpand
Geen aflos stress

Bekijk andere mogelijkheden

Voor- en nadelen zakelijk lenen

Voordelen

Zakelijk geld lenen (ZZP) helpt je om je zakelijke doelen eerder te kunnen verwezenlijken. Investeringen kunnen heel duur zijn en vaak niet gelijk betaalt worden. Met een zakelijk krediet kun je nieuwe stappen zetten binnen je onderneming. Een groot voordeel is het vaste rentepercentage. Gedurende de looptijd wordt de rente die je moet betalen steeds minder, omdat je door de aflossing een steeds kleinere restschuld hebt. Zodra de laatste maandtermijn is voldaan is de lening volledig terugbetaald.

Vervroegd aflossen is geen probleem

In veel gevallen is het mogelijk om extra op de lening af te lossen. Handig als je een goed jaar hebt gedraaid bijvoorbeeld. Je lost een zelf gekozen bedrag af op de lening en verkleint hiermee de restschuld. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de hele restschuld in één keer af te lossen als je voldoende financiële middelen hebt.

Nadelen

Besef je goed dat er ook risico’s verbonden zijn aan zakelijk geld lenen. Het grootste nadeel is de rente die moet worden voldaan. Geld lenen is nooit gratis, het kost altijd geld. Hoe langer de looptijd, des te meer je aan rente kwijt bent. Probeer de lening dan ook zo snel mogelijk af te lossen. Op die manier betaal je uiteindelijk relatief weinig aan rente.

Betalingsverplichting

Daarnaast moet je goed beseffen dat je een betalingsverplichting aan gaat als de lening een feit is. De afgesproken maandtermijn moet elke maand voldaan worden aan de geldverstrekker, ook als je te maken krijgt met een financiële tegenvaller bijvoorbeeld.

Rentepercentage bij een zakelijke lening

Hoe hoog het rentepercentage is bij een zakelijke lening hangt af van de hoogte van de lening. Veel banken rekenen met verschillende rentepercentages, afhankelijk van hoeveel geld je wilt lenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je over een lening tot 250.000 euro 4% rente moet betalen en over een grotere lening slechts 3,8%. Daarentegen heeft een zakelijk krediet zonder jaarcijfers soms een licht hogere rente.

Afsluitprovisie

In veel gevallen betaal je een zogenaamde afsluitprovisie. Dit zijn eenmalige kosten die door de geldverstrekker in rekening worden gebracht. De geldverstrekker zal na het indienen van je aanvraag moeten beoordelen of je de lening kunt krijgen of niet. Hierbij kijkt de geldverstrekkers naar onder andere je jaarcijfers. Als ze het risico te groot vinden zal de lening afvraag afgewezen worden. Zorg dat je jaarcijfers en boekhouding op orde zijn voordat je een aanvraag gaat indienen. Zo vergroot je de kans van slagen om een zakelijke lening te krijgen.

Welke looptijd heeft een zakelijke lening?

Bij de meeste geldverstrekkers kun je kiezen uit een looptijd van minimaal 3 maanden en maximaal 5 jaar. Is er sprake van een groot leenbedrag van meerdere honderdduizenden euro’s bijvoorbeeld, dan bieden sommige banken de mogelijkheid om de lening in 20 jaar af te lossen. Houd er rekening mee
dat een langere looptijd er automatisch toe zal leiden dat je meer rente gaat betalen. Het percentage blijft hetzelfde, maar doordat je meer termijnen hebt ben je meer aan rente kwijt.

Video over zakelijk geld lenen

In deze korte video zie je precies hoe zakelijk geld lenen in zijn werk gaat. Met handige tips voor het aanvragen en voldoen aan de voorwaarden.

Tussentijds aflossen

Als je een looptijd hebt afgesproken van 5 of zelfs 10 jaar dan kan het gebeuren dat je een goed jaar draait of een andere financiële meevaller in je bedrijf hebt. Je kunt er dan voor kiezen om extra af te lossen op de lopende lening. Het voordeel hiervan is dat je restschuld minder wordt en sneller van de zakelijke lening af bent. Niet alleen prettig, maar ook een financieel voordeel omdat je minder rente gaat betalen.

Kleine zakelijke lening

Het aanvragen van een zakelijke lening doe je bij de meeste banken eenvoudig online. Bij relatief kleine leningen tot 250.000 euro weet je soms al binnen een kwartier of je bedrijf in aanmerking komt voor de gewenste lening. Ook krijg je direct te zien welke rente er in rekening gebracht wordt en met welke voorwaarden je rekening moet houden. Spreken deze je aan, dan kun je besluiten de lening definitief aan te vragen. Daarna zal er een extra controle plaatsvinden door de bank. Is deze akkoord, dan wordt het afgesproken bedrag overgemaakt op je rekeningnummer.

Grote zakelijke lening

Als je een grote lening van bijvoorbeeld 500.000 euro wilt aanvragen dan is dit online meestal niet mogelijk. Je zult in zo’n situatie een afspraak moeten maken met de bank. Het gesprek dat je gaat voeren wordt ook wel een financieringsgesprek genoemd. In het gesprek bespreek je samen met de adviseur hoeveel geld je wilt lenen. De adviseur zal vervolgens bekijken of dit mogelijk is en tegen welke voorwaarden.

Sectoren geschikt voor bedrijfslening

BouwsectorDetail- en groothandel
AgrarischFinanciële sector
Familie bedrijvenWinkeliers
MaakindustrieSchoonmaak
Horeca en cateringTechnologie
StartersTransport en logistiek
TelecomZakelijke dienstverlening
ZZPEenmanszaak

In aanmerking komen voor een zakelijke lening

Een zakelijke lening krijg je natuurlijk niet zomaar. Je zult aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Dit is bij elke bank en geldverstrekker het geval. Per bank kunnen de voorwaarden wel verschillen, maar over het algemeen moet je rekening houden met de volgende voorwaarden:

Voorwaarden

  1. Het eigen vermogen is positief.
  2. Het bedrijf maakt winst (positief resultaat).
  3. De omzet zit op minimaal € 50.000 per jaar.
  4. De registratie van het bedrijf heeft minimaal 15 maanden geleden plaatsgevonden.
  5. Het bedrijf staat ingeschreven als vof, bv, maatschap of eenmanszaak.

Uitgesloten branches

Daarnaast zijn er branches die niet in aanmerking komen voor een zakelijke lening. Je kunt hierbij denken aan bedrijven die actief zijn in de gok branche, politieke partijen, commercieel vastgoed en de scheep- en luchtvaart. Mocht je bedrijf actief zijn in één van de net genoemde branches, dan kan het zijn dat bepaalde banken wel de mogelijkheid bieden een lening af te sluiten. Vraag de zakelijke lening dan ook aan bij meerdere geldverstrekkers zodat je niet alleen kunt achterhalen of de lening wordt verstrekt, maar ook om de voorwaarden en rentepercentages te vergelijken.

Zakelijke lening starter

Vaak is het voor beginnende ondernemers moeilijk om een zakelijke financiering te krijgen. Echter nu zijn er voor starters speciale leningen beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de zogeheten zakelijke lening starter zonder bkr toetsing. Deze zakelijke leningen stellen minder hoge eisen aan kapitaalbezit en bieden vaak meer flexibiliteit. Dus een hogere goedkeuring.

Succesvol starten

Tevens is een zakelijke lening starter de ideale manier om jouw onderneming succesvol op de markt te brengen en dit op een verantwoordelijke manier te doen. Dus dat wil zeggen dat het ook als ZZP’er mogelijk is om voor deze vorm van lening in aanmerking te komen.

ZZP lening zonder jaarcijfers en BKR toets

Ben je actief als ZZP´er? Dan heb je ook de mogelijkheid om een privé lening af te sluiten. Dit krediet kun je dan inzetten voor je bedrijf. Zo zijn er meerdere aanbieders die graag ZZP´ers helpen met een kortlopende privé lening ZZP zonder jaarcijfers en kun je op een eenvoudige, simpele wijze je onderneming financieren. Ook zijn er mogelijkheden voor een zakelijke lening zonder BKR toetsing.

Conclusie

Als je een zakelijke lening (anders dan bij een bank) aanvraagt, kan het voorkomen dat je een offerte ontvangt met een hoog rentepercentage. In zo'n geval is het belangrijk om het volgende te overwegen: stel dat je een transportbedrijf hebt en je weet zeker dat je omzet met €100.000 per jaar kan toenemen door de aanschaf van een extra vrachtwagen. Dit komt doordat je momenteel een wachtlijst hebt voor nieuwe klanten. Eerder ben je bij de bank geweest en werd je afgewezen voor een lening. Nu heb je echter een lening aangeboden gekregen met een iets hogere rente. Ondanks deze hogere rente is het nog steeds interessant voor je bedrijf, omdat je verwacht dat je met de extra vrachtwagen nog steeds een hogere omzet en winst kunt realiseren.

Antwoord op vragen

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

Anders dan bij een bank, kun je hier het hele proces van aanvragen online afhandelen. Dus er is ook geen persoonlijk contact. De gehele aanvraag en afhandeling vindt online plaats en per email.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Wil je lenen zonder bkr toetsing? Dit kan vanaf €1000 met een maximum van €350.000. Echter voor hogere bedragen is er altijd een kredietcheck. Dan zijn er mogelijkheden tot €1 miljoen.

Kan ik zakelijk lenen zonder bkr toetsing?

Dat kan zeker. Op onze website zijn verschillende zakelijke aanbieders die geen bkr toetsing uitvoeren.

Wanneer heb ik het geld binnen?

Na goedkeuring wordt het bedrag direct overgemaakt naar je zakelijke rekening. Vaak is de snelheid afhankelijk van de aanbieder. Zelfde dag uitbetaling mogelijk.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente