Home » Zakelijk geld lenen » Zakelijke lening

Zakelijke lening

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een manier om je onderneming te financieren en wordt ook wel zakelijk krediet of  bedrijfslening genoemd. Deze zakelijke lening biedt tal van mogelijkheden. Dus je kunt er bijvoorbeeld een bedrijfsauto mee kopen, een verbouwing financieren, nieuwe markten betreden, je voorraad op peil houden of je debiteurenbestand beheren.


Bekijk mogelijkheden


Voor grote en middelgrote investeringen

De speciale lening voor ondernemingen wordt met name gebruikt voor grote investeringen die een bedrijf niet gemakkelijk zelf kan financieren. Maar hoe lang en hoe hoog de lening is, is afhankelijk van de lening verstrekker en is vaak onderhandelbaar. Waardoor een zakelijke lening een ideaal middel is om grote stappen in je onderneming te zetten en het beste uit jouw dienst of product te halen. Daarom, wat jouw wensen ook zijn, bespreek ze met de leningverstrekker en bekijk wat de mogelijkheden zoal kunnen zijn voor jouw onderneming.

Zakelijke lening: Wat zijn de mogelijkheden?

Iedere ondernemer kan soms wel eens wat extra geld gebruiken. Daarom kan een extra som geld bijvoorbeeld uitstekend van pas wanneer je op het punt staat een bedrijfspand te kopen, een flinke verbouwing te doen, of wanneer je wilt investeren in het vergroten van je onderneming. Kortom, welke lening kun je het beste afsluiten? En waar moet je met name op letten bij het afsluiten van de zakelijke lening? Kom daarom meer te weten over de verschillende soorten leningen en mogelijkheden.Ook vergelijken en een investeringsplan

Ga daarnaast aan de slag met een financiële planning en de zakelijke leningen vergelijken, vind dus een lening die het beste bij jouw investeringsplan (PDF Rabobank) past. Samenvattend, wat jouw doel ook is, kom meer te weten wat een zakelijke lening zoal inhoudt en hoe je ervoor in aanmerking kunt komen.

Houd er ten slotte altijd rekening mee dat een lening geld kost en overweeg je lening dan ook altijd zorgvuldig. Ga om die reden verantwoordelijk om met het geleende geld en zorg voor een zo optimaal mogelijke positie. Dus vergelijk de verschillende aanbieders zorgvuldig voordat je een lening afsluit en voorkom vervelende problemen.

Zakelijke lening
Zakelijke lening

Video: Zakelijk lenen simpel uitgelegd

Zakelijke lening met én zonder BKR toetsing

Ook zakelijke hypotheken

Ook hypotheken kunnen bestaan uit een lening voor ondernemingen. Bijvoorbeeld kun je met een zakelijke hypotheek een bedrijfspand aanschaffen waarover je een vast bedrag aan rente betaald. Voor het belang van elke bedrijfslening is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. vereist. Bovendien garandeer je de leningverstrekker met een betrouwbare onderneming van doen te hebben.

Waar moet je zoal op letten bij een zakelijke lening?

Wanneer je een lening afsluit voor de zaak zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het bij de meeste leningen van belang dat je voldoende zekerheid kunt bieden bij de leningverstrekker. Want de uitlener wil immers zeker weten dat jij de lening op korte of lange termijn kunt terugbetalen.

Daarom kun je het beste doen door een strak en uitgewerkt businessplan te laten zien bij het aanvragen van een lening. Ten slotte kun je door jouw doelen keurig in kaart te brengen tonen waarvoor de lening dient, garandeer je de kredietverstrekker van een betrouwbare investering.

Let ook op de kosten

Ook is het van belang om te letten op de bijbehorende kosten. Want geld lenen kost namelijk altijd geld. De rente en de kosten voor het verkrijgen van een lening verschilt onderling sterk en is daarnaast afhankelijk van jouw financiële positie.

Ook is het afhankelijk van de leningverstrekker of het van belang is om voldoende startkapitaal te bezitten. Daarmee bied je de kredietverstrekker een zekere mate van betrouwbaarheid waardoor je meer kans hebt dat je een financiering toegewezen krijgt. Al met al blijft een lening uiteindelijk een vorm van wederzijds vertrouwen waaraan plichten verbonden zijn.

Voor elke ondernemer een bedrijfslening zonder gedoe

Iedereen wil een zakelijke lening zonder gedoe, echter, aan elke lening zitten voorwaarden en verplichtingen verbonden. Dus ga niet zomaar met de eerste de beste aanbieder in zee en overweeg verschillende offertes. Zo bieden veel aanbieders een zeer lage rente, maar kunnen verder weinig stabiliteit of zekerheid bieden. Bovendien is het dus van belang om enerzijds een betrouwbare verstrekker te kiezen die op keurige wijze met jouw onderneming in zee gaat en anderzijds een acceptabele rente biedt.

Samengevat bieden veel kredietverstrekkers verschillende mogelijkheden aan, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid tot krediet vooruit of een zakelijke lening met spoed.

Leen niet meer dan noodzakelijk

Let erop hoelang je jouw bedrijfslening wil aangaan. Immers veel leningen eisen een lange verbintenis waardoor je over een lange periode rente betaald en hier dus veel geld mee verliest. Dus probeer daarnaast niet meer te lenen dan dat je daadwerkelijk gaat gebruiken. Want hoe aantrekkelijk de aanbiedingen ook klinken, zorg ervoor dat je geen grotere uitgave gaat doen dan nodig is. Immers kom je hiermee op de lange termijn in de problemen met het terug betalen.

Verschillende zakelijke leningen

Wanneer je een lening gaat aanvragen voor je onderneming zijn er tal van mogelijkheden. Dus zorg ervoor dat je je goed in de verschillende leningen verdiept voordat je een keuze maakt. Vergelijk ook de verschillende soorten en kijk wat voor jouw onderneming het beste van pas komt. Daarnaast zijn er nog vele andere soorten waaruit je kunt kiezen. Dit zijn echter de meest voorkomende soorten leningen.

Sectoren geschikt voor bedrijfslening

BouwsectorDetail- en groothandel
BoerenBouw
FamiliebedrijvenFinanciële sector
MaakindustrieWinkeliers
Horeca en cateringSchoonmaak
StartersTechnologie
TelecomTransport en logistiek
Zakelijke dienstverleningOverige
Dit overzicht is slechts een indicatie van sectoren die in aanmerking komen voor een zakelijk krediet.

Zakelijke lening zonder bkr toetsing en jaarcijfers

Het bkr is de Stichting Bureau Krediet Registratie die specifieke eisen stelt aan het verstrekken van kredieten. Middels deze toetsing kunnen leningverstrekkers nagaan of jij aan de juiste voorwaarden voldoet voordat zij aan jou een lening verstrekken. Meerdere aanbieders hier gepresenteerd bieden een bedrijfslening aan waar ten eerste een bkr toetsing achterwege blijft en ten tweede jaarcijfers niet noodzakelijk zijn. Vandaar de term ´zakelijke lening zonder bkr´. Tenzij anders vermeld geldt deze regel ook voor de kortlopende kredieten.

Ten slotte: Wanneer je niet aan deze voorwaarden kunt voldoen is het ook mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen zonder deze bkr test. Een zakelijke lening zonder bkr en jaarcijfers is ook geschikt voor ondernemers van een eenmanszaak, een midden- en kleinbedrijf of voor zzp’ers.

Aanbieders zonder bkr toetsing

AanbiederMogelijkheden
Capitalbox€1.000 tot €350.000
Qeld€1.000 tot €100.000
KredietVooruit€3.000 tot €250.000
Bridgefund€5.000 tot €250.000
Yeaz€1.000 tot €50.000
Pinkrediet€3.000 tot €75.000
AtlantisVanaf €5.000
Floryn€10.000 tot €2 miljoen
Meld onjuistheden in het contactformulier

Voorbeeld lening zonder kredietcheck
€10.000€20.000
Looptijd
6 maanden
Looptijd
3 maanden
Rente 2%Rente 3%
Rente 1200Rente 1800
Totaal aflossen
12.200
Totaal aflossen
21.800
Voorbeeld van 2 zakelijke aanbieders

Zakelijk lenen met spoed

Soms kan het zomaar zo zijn dat jouw onderneming dringend financiering nodig heeft, voor dit soort momenten is een zakelijke lening met spoed van toepassing. Zo zijn er verschillende lening verstrekkers die met spoed een bedrijfskrediet kunnen verstrekken.

Echter, let er wel op dat deze aan de juiste voorwaarden voldoen en je de ruimte bieden om deze op een realistische datum terug te betalen. Al met al, lees dus goed de voorwaarden.

Zakelijke lening starter

Vroeger wat het voor beginnende ondernemers bijzonder moeilijk om een zakelijke lening te krijgen. Tegenwoordig zijn er voor starters vaak speciale leningen beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld de zogeheten zakelijke lening starter zonder bkr toetsing. Deze zakelijke leningen stellen minder hoge eisen aan kapitaal bezit en bieden vaak meer flexibiliteit. Dus een hogere goedkeuring.

Tevens is een zakelijke lening starter de ideale manier om jouw onderneming succesvol op de markt te brengen en dit op een verantwoordelijke manier te doen. Dus dat wil zeggen dat het ook als ZZP’er mogelijk is om voor deze vorm van lening in aanmerking te komen. Vergelijk daarom de verschillende zakelijke leningen voor starters en bekijk wat dit zoal voor jouw startup of jonge onderneming kan betekenen.

Privé lening ZZP zonder jaarcijfers

Ben je actief als ZZP´er? Dan heb je ook de mogelijkheid om een privé lening af te sluiten. Dit krediet kun je dan inzetten voor je bedrijf. Zo zijn er meerdere aanbieders die graag ZZP´ers helpen met een kortlopende privé lening ZZP zonder jaarcijfers en kun je op een eenvoudige, simpele wijze je onderneming financieren. Daarnaast is het voor vele ondernemers een prettig idee om op een simpele en gemakkelijke wijze een financiering rond te krijgen, waardoor het bedrijf op een gezonde manier kan groeien en uitbreiden.

Wat is de looptijd van een zakelijke lening?

Hoe snel en wanneer je de lening terugbetaald heb je vaak zelf in de hand. Wanneer jouw bedrijf er financieel sterk voor staat, is het gunstig om dit zo snel mogelijk te doen. Vaak is het zo dat een zakelijke lening binnen drie maanden tot vijf jaar moet worden terugbetaald. Dus dat wil zeggen dat je elke maand een bedrag aflost, waardoor je dus binnen een afgesproken termijn het gehele bedrag terugbetaald.

Om die reden geldt: hoe hoger het bedrag dat je maandelijks aflost, hoe sneller je de lening weer afbetaald. Echter de bedragen die je aflost kun je vervolgens niet weer opnieuw opnemen. Overweeg dus eerst of je het bedrag daadwerkelijk zonder problemen kunt aflossen. Intussen is de minimale looptijd 1 maand en de maximale looptijd 5 jaar.

Zakelijke leningen vergelijken

Er zijn vele verschillende aanbieders van leningen voor ondernemers op de markt. Vaak zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het liefst wil je om die reden een zakelijke lening zonder gedoe en zonder ingewikkelde regels en eisen. Dus vergelijk daarom bij diverse betrouwbare leningverstrekkers zoals de grote banken als ABN Amro, de ING, Rabobank.

Kijk verder ook eens naar alternatieve aanbieders, of ga voor een bekende kredietverlener zoals bijvoorbeeld Qredits, New10 of Capitalbox. Daarnaast zijn er nog tal van andere lening verstrekkers en is het uiteindelijk aan je persoonlijke voorkeuren om een lening te kiezen dat het beste bij jouw investering past.

Al met al blijft goed vergelijken erg belangrijk om op de kosten te kunnen besparen.

Bekende en betrouwbare banken

Vele banken verlenen zakelijke kredieten. Ook is het bij banken vaak mogelijk om een zakelijke lening met spoed aan te vragen. Dus om die reden kan het handig zijn om een zakelijke lening bij de bank aan te vragen als je als onderneming ook een zakelijke rekening hebt bij die specifieke bank.

Daarmee geef je de bank een extra vorm van vertrouwen en weet de bank waarmee hij in zee gaat. Immers hoe meer een bank inzicht heeft in de financiële positie van jouw bedrijf, hoe eerder de bank een zakelijke rekening kan regelen zonder al te veel gedoe.

Aanbieders met bkr toetsing

Ter illustratie een overzicht van aanbieders die WEL een bkr toetsing uitvoeren. Tevens bestaat hier de mogelijkheid om een zakelijke lening online te regelen, tenzij je dit liever bij het bedrijf zelf doet.

AanbiederMogelijkheden
ABN Amro€5.000 tot €250.000
ING€5.000 tot €1.000.000
Rabobank€5.000 tot €1.000.000
Qredits€50.000 tot €250.000
SNS€5.000 tot €50.000
Kredietunie€5.000 tot €250.000
UWVMaximaal €36.155
TriodosVanaf €250.000
RegiobankMaximaal €50.000
New10€5.000 tot €1.000.000
Meld onjuistheden in het contactformulier

Andere populaire kredietverleners

Kredietverleners zoals Qredits, New10 en Capitalbox zijn gespecialiseerd in het verlenen van een b2business lening. Om die reden kunnen deze kredietverleners sneller handelen dan banken en zijn zij gespecialiseerd in diverse soorten ondernemingen en financieringsbehoeften. Daarom bieden deze kredietverleners vaak goede voorwaarden en bieden vaak de mogelijkheid om een lening zonder gedoe aan te vragen.

Tevens verschillen de zakelijke leningen onderling zoals in de termijnen voor aflossen, de kosten en in de afsluitmogelijkheden. Verder verschillen de verstrekkers in de mogelijkheden voor krediet vooruit en voor een zakelijke rekening met spoed. Dus bekijk de verstrekkers en vergelijk de verschillende mogelijkheden.

Bekijk mogelijkheden

capitalbox
€1.000 tot €350.000
Ook voor eenmanszaak
Geen onderpand
Geen jaarcijfers
In 24 uur uitbetaling

Alternatief voor Capitalbox is Qeld.

Antwoord op vragen

Hoe vraag ik een zakelijke lening aan?

Anders dan bij een bank, kun je hier het hele proces van aanvragen online afhandelen. Dus er is ook geen persoonlijk contact. De gehele aanvraag en afhandeling vindt online plaats en per email.

Hoeveel kan ik zakelijk lenen?

Wil je lenen zonder bkr toetsing? Dit kan vanaf €1000 met een maximum van €350.000. Echter voor hogere bedragen is er altijd een kredietcheck. Dan zijn er mogelijkheden tot €1 miljoen.

Kan ik zakelijk lenen zonder bkr toetsing?

Dat kan zeker. Op onze website zijn verschillende zakelijke aanbieders die geen bkr toetsing uitvoeren.

Wanneer heb ik het geld binnen?

Na goedkeuring wordt het bedrag direct overgemaakt naar je zakelijke rekening. Vaak is de snelheid afhankelijk van de aanbieder. Zelfde dag uitbetaling mogelijk.


Minilening

minilening

Minilening Wat is een minilening? Een minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 met een snelle uitbetaling. Je kunt dus met spoed geld lenen. Daarnaast wordt een…

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Saldodipje is momenteel de meest betrouwbare officiële aanbieder om direct geld op je rekening te krijgen. Een snelle lening is mogelijk vanaf €100…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Geld lenen zonder BKR en documenten

geld lenen zonder documenten

Klein bedrag lenen zonder documenten Geld lenen zonder bkr en zonder documenten houdt in dat er bij de aanvraag voor een lening ten eerste geen kredietcheck wordt uitgevoerd en ten…

Geld lenen voor de wintersport

wintersport lenen

Geld lenen wintersport Lenen voor vakantie Geld lenen voor de wintersport is een onderdeel van elke vakantie waar een groter bedrag mee is gemoeid. Kun je de wintersportvakantie zelf betalen…

Ferratum gestopt

ferratum gestopt

Ferratum gestopt Ferratum gestopt – hier andere aanbieder Helaas voor vele consumenten is Ferratum gestopt met het aanbieden van minileningen. Echter niet getreurd, er is nog steeds een betrouwbare aanbieder…

Freo

freo review

Freo lenen Over Freo Freo is officieel onderdeel van de Rabobank groep en is de ´prijsvechter` op het gebied van lenen van deze bank. Met duidelijke renteverschillen voor leningen met…