Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor meubels

Geld lenen voor meubels

Geld lenen voor meubels
Geld lenen voor meubels

Iedereen heeft het wel eens, een drang om nieuwe meubels aan te gaan schaffen omdat je je oude meubilair zat bent of vanwege het feit dat je net naar een nieuwe woning bent verhuisd. Maar ja, meubels zijn niet goedkoop, al helemaal niet wanneer je een nogal dure smaak hebt wat dat betreft. Het kan dan ook heel goed voorkomen dat je wil geld lenen voor meubels. Maar wat moet je precies lenen en welke kredietvorm komt hier voor in aanmerking. Laten we beginnen bij het begin en eens kijken hoeveel je nodig hebt om er weer netjes bij te kunnen zitten, zonder dat je helemaal los gaat en teveel geld gaat uitgeven, want vergeet natuurlijk niet de rente die je moet betalen.

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden

Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Saldodipje minilening

€100 – €1500
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 24 uur geld
Direct beschikbaar

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 4,4%
De beste voorwaarden

Qeld zakelijk

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak


Geld lenen voor meubels

Bij meubels denk ik meteen aan een bankstel (duur) nieuwe tafel en stoelen, nieuw tapijt, televisiemeubel, kasten en ga zo maar door. Geen van deze voorbeelden is goedkoop en met name met een bankstel kun je enorme bedragen uitgeven, zeker als het design betreft, of als je een zeer groot en ruim bankstel wil hebben. Natuurlijk aan jou de keus waar je voor kiest, neem het op in je begroting en maak een eenvoudige rekensom om te ontdekken wat voor een bedrag je wil lenen voor je meubelkeus.

MinileningDoorlopend kredietPersoonlijke lening
Minimaal €100Minimaal €2500Minimaal €2500
Maximaal €2500Maximaal €50.000Maximaal €50.000
Aflossen in 2 maandenVariabele looptijdAflossen in 60 maanden
Vaste renteVariabele renteVaste rente
Extra kostenNaast rente geen extra kostenNaast rente geen extra kosten
Géén BKR toestingWel BKR toetsingWel BKR toetsing

10.000 euro genoeg?

Je zou zeggen dat het ronde bedrag van 10.000 euro voldoende zou moeten zijn om in één keer al je meubilair te vervangen. Maar is dat dan ook het bedrag wat je wil gaan lenen, het kan zijn dat je wat spaargeld hebt dat je ook in kunt brengen zodat je een geringer bedrag hoeft aan te vragen. Aan de andere kant staat de rente aan de lage kant dus dat kan in je overweging meegenomen worden. Als je niet in een kasteel woont dan zou je kunnen zeggen dat het bedrag van 10.000 euro voldoende moet zijn om je droom te kunnen realiseren.

Welk krediet moet ik nemen

Nu komen we natuurlijk bij de crux van het verhaal, welk krediet komt hiervoor in aanmerking. Eigenlijk heb je keuze uit drie opties, een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Om met die laatste maar te beginnen, een tweede hypotheek aanvragen voor een relatief laag bedrag lijkt een omslachtige manier om aan je geldbehoefte te voorzien.

Persoonlijke lening 
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,1%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa

Waarschijnlijk moet er voor naar de notaris worden gegaan, de hele papierwinkel moet in gang worden gezet en vergeet ook niet dat er bij een tweede hypotheek veel kosten om de hoek komen kijken die je bij een andere kredietvorm niet hebt. Ook duurt het zeker meerdere weken voordat alles rond zal zijn. Voordeel is dat het geleende bedrag van 10.000 euro wordt uitgesmeerd over een zeer lange periode, je merkt er in je maandelijkse lasten dan ook niet veel van.

Doorlopend krediet

Het is een makkelijke oplossing voor het verkrijgen van extra kredietruimte. de rente is variabel en op dit moment laag. Eenmaal afgeloste bedragen kun je gerust weer opnemen en ook de termijn van aflossen is flexibel. Het kan een oplossing zijn, echter is het doorlopend krediet hier eigenlijk niet voor gemaakt. Extra geld achter de hand hebben is eigenlijk de achterliggende gedachte van deze leenvorm.

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Persoonlijke lening

Je krijgt het aangevraagde bedrag in één keer op je rekening gestort, de rente staat gedurende de gehele looptijd vast en eenmaal afgeloste termijnen kun je niet meer opnemen. Voordeel is dat je precies weet waar je aan toe bent, je weet precies wat je per maand moet gaan aflossen en ook weet je exact wanneer de gehele lening is afgelost. Eigenlijk is dit de meest voor de hand liggende lening die je kunt gebruiken voor het aanschaffen van nieuwe meubels. Natuurlijk is deze vorm voor alles geschikt wat je in één keer moet betalen, denk ook aan een nieuwe auto, caravan, camper, boot en ga zo maar door.