Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor meubels

Geld lenen voor meubels

Een lening voor nieuwe meubels: Je huis verdient het!

Iedereen heeft het wel eens, een drang om nieuwe meubels aan te gaan schaffen omdat je je oude meubilair zat bent of vanwege het feit dat je net naar een nieuwe woning bent verhuisd. Maar ja, meubels zijn niet goedkoop, al helemaal niet wanneer je een nogal dure smaak hebt wat dat betreft. Het kan dan ook heel goed voorkomen dat je wat geld wil lenen voor meubels.

Begin bij het begin

Maar wat moet je precies lenen en welke kredietvorm komt hier voor in aanmerking? Laten we beginnen bij het begin en eens kijken hoeveel je nodig hebt om er weer netjes bij te kunnen zitten, zonder dat je helemaal los gaat en teveel geld gaat uitgeven, want vergeet natuurlijk niet de rente die je moet betalen.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja


Nieuwe meubels aanschaffen is een dure aangelegenheid

Bij meubels denk ik meteen aan een bankstel (duur) nieuwe tafel en stoelen, nieuw tapijt, televisiemeubel, kasten en ga zo maar door. Geen van deze voorbeelden is goedkoop en met name met een bankstel kun je enorme bedragen uitgeven, zeker als het design betreft, of als je een zeer groot en ruim bankstel wil hebben. Natuurlijk aan jou de keus waar je voor kiest, neem het op in je begroting en maak een eenvoudige rekensom om te ontdekken wat voor een bedrag je wil lenen voor je meubelkeus.

De verschillende opties

MinileningDoorlopend kredietPersoonlijke lening
Minimaal €100Minimaal €2500Minimaal €2500
Maximaal €2500Maximaal €50.000Maximaal €50.000
Aflossen in 2 maandenVariabele looptijdAflossen in 60 maanden
Vaste renteVariabele renteVaste rente
Extra kostenNaast rente geen extra kostenNaast rente geen extra kosten
Géén BKR toestingWel BKR toetsingWel BKR toetsing

Is 10.000 euro voldoende?

Je zou zeggen dat het ronde bedrag van 10.000 euro voldoende zou moeten zijn om in één keer al je meubilair te vervangen. Maar is dat dan ook het bedrag wat je wil gaan lenen, het kan zijn dat je wat spaargeld hebt dat je ook in kunt brengen zodat je een geringer bedrag hoeft aan te vragen. Aan de andere kant staat de rente aan de lage kant dus dat kan in je overweging meegenomen worden. Als je niet in een kasteel woont dan zou je kunnen zeggen dat het bedrag van 10.000 euro voldoende moet zijn om je droom te kunnen realiseren.

Welk krediet moet ik nemen?

Nu komen we natuurlijk bij de crux van het verhaal, welk krediet komt hiervoor in aanmerking. Eigenlijk heb je keuze uit drie opties, een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een tweede hypotheek. Om met die laatste maar te beginnen, een tweede hypotheek aanvragen voor een relatief laag bedrag lijkt een omslachtige manier om aan je geldbehoefte te voorzien.

Te laag bedrag voor een tweede hypotheek

Waarschijnlijk moet er voor naar de notaris worden gegaan, de hele papierwinkel moet in gang worden gezet en vergeet ook niet dat er bij een tweede hypotheek veel kosten om de hoek komen kijken die je bij een andere kredietvorm niet hebt. Ook duurt het zeker meerdere weken voordat alles rond zal zijn. Voordeel is dat het geleende bedrag van 10.000 euro wordt uitgesmeerd over een zeer lange periode, je merkt er in je maandelijkse lasten dan ook niet veel van.

Over de persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening krijg je het toegekende bedrag in één keer op je rekening gestort, de rente staat gedurende de gehele looptijd vast en eenmaal afgeloste termijnen kun je niet meer opnemen. Voordeel is dat je precies weet waar je aan toe bent, je weet precies wat je per maand moet gaan aflossen en ook weet je exact wanneer de gehele lening is afgelost. Eigenlijk is dit de meest voor de hand liggende lening die je kunt gebruiken voor het aanschaffen van nieuwe meubels. Natuurlijk is deze vorm voor alles geschikt wat je in één keer moet betalen, denk ook aan een nieuwe auto, caravan, camper, boot en ga zo maar door.

Cijfers en een persoonlijke lening

Persoonlijke lening
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente5,4%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa

Voorwaarden persoonlijke lening

 • Je bevindt je in de leeftijdscategorie van 24 tot 70 jaar.
 • Je woont in Nederland.
 • Je beschikt over een Nederlands bankrekeningnummer.
 • Je bewoont een eigen huur- of koopwoning.
 • Je genereert een netto inkomen van minstens €2000 per maand.
 • Je hebt een vaste dienstbetrekking of bent minimaal 2 jaar zelfstandig werkzaam.
 • Er is geen sprake van een negatieve BKR-registratie op jouw naam.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een makkelijke oplossing voor het verkrijgen van extra kredietruimte. De rente is variabel en de looptijd varieert. Eenmaal afgeloste bedragen kun je gerust weer opnemen en ook de termijn van aflossen is flexibel. Het kan een oplossing zijn, echter is het doorlopend krediet hier eigenlijk niet voor gemaakt. Extra geld achter de hand hebben is eigenlijk de achterliggende gedachte van deze leenvorm.

Het doorlopend krediet uitgelegd

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Video over geld lenen zonder gedoe

Maar ik heb slechts een bescheiden bedrag nodig

Vind je bovenstaande leningen veel te ruim voor je doel om nieuwe meubels te kopen? Heb je wellicht zelf al iets gespaard en kom je net iets te kort? Dan kun je ook overwegen om slechts een klein bedrag te gaan lenen. Kom je een bedrag tot €1500 tekort voor je nieuwe inrichting? Kijk dan ook eens naar een minilening! Hier leen je voor een korte periode van 62 dagen een gering bedrag. Het kan je net dat steuntje in de rug geven om van start te gaan.

Voor- en nadelen van een minilening

Voordelen

 1. Snelle goedkeuring: Minileningen worden snel goedgekeurd en uitbetaald binnen 24 uur
 2. Geen strenge kredietcontroles: Voor minileningen zijn vaak minder strenge kredietcontroles nodig dan voor traditionele leningen, waardoor ze toegankelijker zijn voor mensen met een minder dan perfecte BKR registratie.
 3. Flexibele terugbetaling: Minileningen hebben flexibele terugbetalingsvoorwaarden, waardoor leners de lening kunnen afbetalen in termijnen.

Nadelen

 1. Hoge rentetarieven: Minileningen hebben hogere rentetarieven in vergelijking met traditionele leningen.
 2. Kleine leenbedragen: Minileningen bieden slechts kleine leenbedragen tot 1800 euro aan.
 3. Korte terugbetalingstermijn: Minileningen hebben korte terugbetalingstermijnen tot maximaal 62 dagen., waardoor leners onder druk kunnen komen te staan om het geleende bedrag snel terug te betalen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente