Home » Geld lenen » Specifiek doel » Vakantie » Geld lenen vakantie

Geld lenen vakantie

Zo leen je geld voor je reis

De snelste oplossing voor een vakantielening is het aanvragen van een minilening. Met een minilening kun je snel (binnen 24 uur) en zonder gedoe en poespas een bedrag van maximaal €1800 op je rekening krijgen.

Wanneer je een hoger bedrag wil, of niet echt haast hebt, kun je ook nog kiezen voor een persoonlijke lening vanaf €1.000, of voor een doorlopend krediet vanaf €2.500. Met deze 3 oplossingen kun je je volledige vakantie financieren.

LeenvormOplossingBKR
toets
Minilening€100 tot €1800Nee
Persoonlijke lening€1.000 tot €50.000Ja
Doorlopend krediet€2.500 tot €100.000Ja

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: JaVakantielening

Vakantiereis is duur

Als het weer de tijd van het jaar is dan kan het nodig zijn, geld lenen voor de vakantie. Het is altijd een dure periode. Je wil niet alleen maar op vakantie, maar je wil ook nog wat geld hebben om er een leuke tijd te kunnen hebben. Daarom kan het eens nodig zijn om geld te moeten lenen om je vakantie compleet te maken. Het ligt er natuurlijk ook aan waar je naar toe gaat en wat je verwacht wat de kosten zullen zijn. Daarnaast kan ook je vakantiegeld je nog op weg helpen.

Welk bedrag heb je nodig?

Ga je op vakantie naar een land wat in de dagelijkse kosten niet zo duur is dan kun je waarschijnlijk met een lager bedrag tevreden zijn dan wanneer je naar een ´duur´ land gaat. Goedkope landen voor de vakantie bevinden zich in Zuid-Europa en natuurlijk landen die een stuk verder liggen zoals in Azië. Hoe lang ga je op vakantie en moet je er echt geld voor lenen ligt natuurlijk ook aan je bestedingspatroon.

Als je in een appartement verblijft en bijna elke avond zelf kookt, dan zullen je kosten een stuk lager zijn dan wanneer je elke avond uit eten gaat. Mocht je hiervoor een lening af willen sluiten dan kun je op een makkelijke manier voor lenen, dit kan zelfs al in 10 minuten op werkdagen.

Geld lenen zonder gedoe (video)

Overzicht van beschikbare leningen

Hieronder een volledig overzicht van kredieten die je wellicht verder kunnen helpen bij het plannen van je vakantie. Ook diverse mogelijkheden om geld te lenen binnen 1 uur op je rekening. Om e.e.a. overzichtelijk te houden is er van elk krediet 1 voorbeeld gegeven. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen zodat je het voorstel nog eens op je gemak kunt doornemen. Offerte aanvragen op je mobiel is geen enkel probleem, je krijgt het voorstel in je mailbox zodat je het thuis rustig kunt doornemen.

Minilening simpel en snel

De makkelijkste lening om je even van zakgeld te voorzien tijdens je vakantie is een kleine lening in de vorm van een minilening, je moet dit eigenlijk zien als een voorschot op je salaris en heeft een maximum bedrag van 1500 euro. Het grote voordeel van een minilening is dat deze zeer snel (binnen 12 uur) op je rekening staat. Voor het aanvragen van een minilening is het hebben van een negatieve bkr registratie geen probleem want er wordt geen toetsing uitgevoerd.

In dit geval is het aan te raden om een minilening of een pluslening aan te vragen. Het aanvragen gaat simpel, vereist weinig papierwerk en kun je in 5 minuten afronden. Geld lenen zonder BKR toetsing met een minilening geldt voor de volgende bedragen:

Alle beschikbare bedragen

€100 t/m €600 €700 t/m €1500
€100€700
€150€800
€200€900
€250€1000
€300€1100
€350€1200
€400€1300
€450€1400
€500€1500
€600

Persoonlijke lening vaste rente

Heb je een ruimer bedrag nodig om te lenen voor je vakantie dan kun je vanaf 1.000 euro terecht voor een vaste rente persoonlijke lening. Het aanvragen hiervan duurt wel langer dan bij een minilening, maar een voordeel is dat je deze lening over een langere tijd kunt afbetalen. Bij een persoonlijke lening heb je een vaste rente en een vaste looptijd.

Mogelijkheden persoonlijke lening

Persoonlijke lening
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente5,4%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa

Doorlopend krediet variabele looptijd

Voor een doorlopend krediet kun je al terecht vanaf €2.500 tot maximaal €100.000. Bij het doorlopend krediet is de niet alleen de rente variabel, maar ook de looptijd heeft geen vaste einddatum. Eenmaal afgeloste bedragen mogen weer opgenomen worden.

Mogelijkheden doorlopend krediet

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Nadeel van groot bedrag lenen vakantie

Een nadeel van een persoonlijke lening en het doorlopend krediet als middel om je vakantie te financieren is wel dat wanneer je al weer lang en breed terug bent, je waarschijnlijk nog vele maanden zo niet jaren moet aflossen om uit de schulden te raken.

Je kunt jezelf dan ook afvragen of dit wel de moeite waard is om te doen. Met het lenen van een kleiner bedrag, hierboven genoemd als minilening ben je er in ieder geval na maximaal 4 maanden weer van af. Extra verleidelijk is om een doorlopend krediet welke je wellicht al hebt te gebruiken voor je aanstaande vakantie. Vele consumenten zijn al in de problemen gekomen doordat zij niet goed konden overzien welke gevolgen dit had voor de lange termijn.

Welke vakanties zijn duur?

Er zijn in Nederland veel schoolvakanties die een aanleiding kunnen zijn om snel wat extra geld nodig te hebben. Een aantal vakanties zijn:

  • Zomervakantie in juli en augustus.
  • Bouwvak in juli en augustus.
  • Herfstvakantie in oktober.
  • Kerstvakantie in december en januari.
  • Voorjaarsvakantie in februari en maart.
  • Meivakantie in april en mei.

Natuurlijk is de zomervakantie de duurste aangelegenheid, zeker wanneer je er met het gehele gezin op uit trekt kunnen de kosten goed hoog op lopen. Daarnaast is het vaak een dure grap om met het hele gezin op wintersport te gaan. Dit zijn bij uitstek perioden waar de behoefte voor wat extra financiën kan ontstaan. Voor alle exacte data van schoolvakanties verwijs ik je door naar Schoolvakanties-Nederland.nl.

Hoeveel kan ik lenen voor een vakantie?

Minimaal kun je terecht vanaf €100. Wat je maximaal kunt lenen hangt af van je inkomen en lasten. Echter zijn er mogelijkheden tot maximaal €100.000.

Kan ik vakantieleningen vergelijken?

Je kunt zeer zeker vakantieleningen vergelijken. Bij het overzicht op de website worden meerdere aanbieders van online leningen getoond en met elkaar vergeleken. Daarnaast ontvang je altijd een vrijblijvende offerte die je tot niets verplicht.

Kan ik vakantie lenen zonder BKR?

Je kunt geld lenen voor een vakantie zonder dat er een BKR toetsing wordt uitgevoerd. Het maximaal beschikbare bedrag is dan €1800.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente