Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor nieuwe keuken

Geld lenen voor nieuwe keuken

Met een nieuwe keuken ben je al snel duizenden euro´s kwijt, het is dan ook niet zo vreemd dat je moet geld lenen voor nieuwe keuken. Aan de ene kant is het vervelend dat je een lening moet afsluiten om dit voor elkaar te krijgen, maar aan de andere kant draagt het wel bij aan de waarde van je huis. Wil je later eventueel je huis verkopen dan is het hebben van een nieuwe keuken juist een extra impuls voor potentiële kopers om ze over de streep te trekken. Reken bij aanschaf op een bedrag van rond de 10.000 euro en je zult zien dat dit inclusief montage e.d. niet ver van de waarheid af zit.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Geld lenen voor nieuwe keuken

Het is één van de meest aangevraagde leningen, naast geld lenen voor een auto, dit betekent dat er veel aanbod is om in deze behoefte te voorzien. Maar welke leenvorm komt hier nu het beste voor in aanmerking, want in Nederland zijn er meerdere vormen waar je naar kunt kijken. Wordt het een doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek is voor een relatief laag bedrag van rond de 10.000 euro vaak een hoop gedoe. Je moet eerst toestemming krijgen van de hypotheekverstrekker voordat je van start kunt gaan, ook bestaat de kans dat je naar de notaris moet om papieren te tekenen, dit brengt dan ook weer extra kosten met zich mee en duurt al snel een paar weken voordat alles afgerond is. Soms wordt bij het afsluiten van een hypotheek in het koopcontract opgenomen dat bij een eventuele tweede hypotheek er niet naar de notaris hoeft te worden gegaan, dit maakt het hele verhaal een stuk makkelijker. Voordeel van deze kredietvorm voor het aanschaffen van een nieuwe keuken is dat het bedrag over lange tijd kan worden afgelost en dus een lage maandlast oplevert. Nadeel is dan weer dat je er jaren lang aan vastzit wat bij de verkoop van je huis met een eventuele winst weer in mindering wordt gebracht.

Doorlopend krediet

Deze vorm is eigenlijk bedoelt om er voor te zorgen dat je wat geld achter de hand hebt als er plotsklaps iets betaalt of aangeschaft moet worden. Het doorlopend krediet heeft een variabele rente en ook de looptijd hoeft niet vast te staan, je kunt deze echter wel inzetten als je een klein stukje financiering mist voor de aanschaf van je keuken. Kost deze bijvoorbeeld 10.000 euro en je hebt zelf al 7.500 euro gespaard dan kun je het laatste stukje best met een doorlopend krediet financieren. Je vraagt een doorlopend krediet aan vanaf een bedrag van 5.000 euro.

Persoonlijke lening

Eigenlijk is deze leenvorm meer geschikt voor het aankopen van iets duurs wat in één keer betaalt moet worden. De persoonlijke lening kent een vast rentepercentage en blijft de gehele looptijd gelijk, ook de eindtijd van de lening staat vast en eenmaal afgeloste bedragen kunnen niet meer worden opgenomen. Op deze manier los je in een regelmatig tempo af en ben je er na de vastgestelde looptijd ook helemaal van af en is je splinternieuwe keuken helemaal van jezelf, is toch ook wel een fijn idee.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente