Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing

Verbouwing financieren? Je kunt de rente en gemaakte kosten onder bepaalde voorwaarden aftrekken van je inkomen voor de belasting. Dit geldt uitsluitend voor een persoonlijke lening of een (tweede) hypotheek. Je dient aan te kunnen tonen dat de lening exclusief is gebruikt voor de verbouwing. Bewaar alle bonnen dus goed.

Verbouwen en financieren

Heb je besloten om eindelijk je huis op te gaan knappen dan zul je waarschijnlijk moeten gaan kijken hoe deze verbouwing te financieren, meestal loopt het aardig in de papieren en als je niet genoeg spaargeld hebt dan zul je toch hulp van een kredietverstrekker moeten gaan vragen.

Maar welk krediet komt hier voor in aanmerking en over welke periode ga je terug betalen. Gaat het over een grote verbouwing die wellicht rond de €50.000 gaat kosten, dan is het misschien een oplossing om na te denken over een tweede hypotheek. Is het een lager bedrag dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.


Bekijk mogelijkheden


Nuttige investering

Het is waarschijnlijk één van de meest nuttige momenten om een lening af te gaan sluiten, immers na de verbouwing zal je huis wellicht meer waard worden en kun je de lening zien als een investering die zichzelf later misschien terugbetaalt. Het gaat hier natuurlijk wel over een koophuis, voor het opknappen van een huurwoning zul je de investering nooit meer terug zien en moet je je afvragen of dit dan wel handig is.

Geld lenen voor verbouwing
Geld lenen voor verbouwing

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek kan een oplossing zijn als het bedrag wat je aan de verbouwing van je huis wil besteden een fors bedrag is. Voordeel van een tweede hypotheek is dat je deze over zeer lange termijn kunt aflossen zodat je maandelijks een zeer bescheiden bedrag aflost, voorts zijn er verschillende belastingvoordelen zodat je de rente van deze lening kunt aftrekken op je jaarlijkse belastingaangifte.

Maar er zijn ook wat nadelen, vooral als je snel wil beginnen kan een tweede hypotheekaanvraag wat lang duren, over het algemeen moet je langs de notaris wat dan ook weer allerlei kosten met zich meebrengt. Ook de aanvraag duurt langer, rond de twee weken moet je wel rekening mee houden.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening vraag je snel aan en bij goedkeuring wordt over het algemeen de lening meteen aan je beschikbaar gesteld. Je kunt terecht vanaf een bedrag van €5000 met een maximum van meer dan €100.000. Uiteraard moet je wel voldoende inkomen hebben om in aanmerking te komen.

Voordeel van deze vorm van lenen is dat je snel geld tot je beschikking hebt, je hoeft niet naar de notaris, dus je hebt ook geen bijkomende kosten. Een doorlopend krediet wordt via een aparte rekening aan je beschikbaar gesteld en bij een persoonlijke kun je in aanmerking komen voor een belastingaftrek voor wat betreft de rente.

verbouwingslening

Verbouwingslening

 

De belastingdienst heeft een aantal regels opgesteld voor een zogeheten verbouwingslening. Lees deze regels goed door, zodat je aanspraak kunt maken op de renteaftrek. Een van de regels is dat je van de hypotheek of persoonlijke lening het geld alléén maar mag gebruiken voor de verbouwing, dit betekent dus secuur alle bonnetjes bewaren zodat je dit later kunt aantonen.

Ook mag de lening niet op een bestaande rekening worden gestort, je moet hier dus een aparte rekening voor openen bij de bank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voorwaarden waar je aan moet voldoen, de voorbeelden zijn niet compleet en het is dan ook raadzaam om op de website van de belastingdienst te kijken wat alle voorwaarden voor een verbouwingslening zijn.

Alle mogelijkheden


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox


Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Geld lenen als je op de zwarte lijst staat

Geld lenen als je op de zwarte lijst staat

Wat is de zwarte lijst? De zwarte lijst (negatieve bkr registratie) is een registratie van Nederlandse consumenten die financiële verplichtingen aangaan. Er wordt bijgehouden hoeveel je hebt geleend, waar je…