Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor verbouwing

Geld lenen voor verbouwing

Verbouwing financieren? Je kunt de rente en gemaakte kosten onder bepaalde voorwaarden aftrekken van je inkomen voor de belasting. Dit geldt uitsluitend voor een persoonlijke lening of een (tweede) hypotheek. Je dient aan te kunnen tonen dat de lening exclusief is gebruikt voor de verbouwing. Bewaar alle bonnen dus goed.

Verbouwen en financieren

Heb je besloten om eindelijk je huis op te gaan knappen dan zul je waarschijnlijk moeten gaan kijken hoe deze verbouwing te financieren, meestal loopt het aardig in de papieren en als je niet genoeg spaargeld hebt dan zul je toch hulp van een kredietverstrekker moeten gaan vragen.

Welke financiering is het beste?

Maar welk krediet komt hier voor in aanmerking en over welke periode ga je terugbetalen. Gaat het over een grote verbouwing die wellicht rond de €50.000 gaat kosten, dan is het misschien een oplossing om na te denken over een tweede hypotheek. Is het een lager bedrag dan kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Nuttige investering

Het is waarschijnlijk één van de meest nuttige momenten om een lening af te gaan sluiten, immers na de verbouwing zal je huis wellicht meer waard worden en kun je de lening zien als een investering die zichzelf later misschien terugbetaalt. Het gaat hier natuurlijk wel over een koophuis, voor het opknappen van een huurwoning zul je de investering nooit meer terug zien en moet je je afvragen of dit dan wel handig is.

Geld lenen voor verbouwing

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek kan een oplossing zijn als het bedrag wat je aan de verbouwing van je huis wil besteden een fors bedrag is. Voordeel van een tweede hypotheek is dat je deze over zeer lange termijn kunt aflossen zodat je maandelijks een zeer bescheiden bedrag aflost, voorts zijn er verschillende belastingvoordelen zodat je de rente van deze lening kunt aftrekken op je jaarlijkse belastingaangifte.

Nadelen tweede hypotheek

Maar er zijn ook wat nadelen, vooral als je snel wil beginnen kan een tweede hypotheekaanvraag wat lang duren, over het algemeen moet je langs de notaris wat dan ook weer allerlei kosten met zich meebrengt. Ook de aanvraag duurt langer, rond de twee weken moet je wel rekening mee houden.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening vraag je snel aan en bij goedkeuring wordt over het algemeen de lening meteen aan je beschikbaar gesteld. Je kunt terecht vanaf een bedrag van €5000 met een maximum van meer dan €100.000. Uiteraard moet je wel voldoende inkomen hebben om in aanmerking te komen.

Snel geld tot je beschikking

Voordeel van deze vorm van lenen is dat je snel geld tot je beschikking hebt, je hoeft niet naar de notaris, dus je hebt ook geen bijkomende kosten. Een doorlopend krediet wordt via een aparte rekening aan je beschikbaar gesteld en bij een persoonlijke kun je in aanmerking komen voor een belastingaftrek voor wat betreft de rente.

verbouwingslening

Verbouwingslening

De belastingdienst heeft een aantal regels opgesteld voor een zogeheten verbouwingslening. Lees deze regels goed door, zodat je aanspraak kunt maken op de renteaftrek. Een van de regels is dat je van de hypotheek of persoonlijke lening het geld alléén maar mag gebruiken voor de verbouwing, dit betekent dus secuur alle bonnetjes bewaren zodat je dit later kunt aantonen.

Aparte bankrekening openen

Ook mag de lening niet op een bestaande bankrekening worden gestort, je moet hier dus een aparte rekening voor openen bij de bank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voorwaarden waar je aan moet voldoen, de voorbeelden zijn niet compleet en het is dan ook raadzaam om op de website van de belastingdienst te kijken wat alle voorwaarden voor een verbouwingslening zijn.

Alle mogelijkheden

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente