Rechtsbijstandverzekering met onbeperkt advies

Rechtsbijstandverzekering met onbeperkt advies

Rechtsbijstandverzekering met onbeperkt advies

Waarschijnlijk sta je er niet vaak bij stil, maar als er iets vervelends gebeurt waar je geen rekening mee hebt gehouden, hoe ga je dat dan oplossen. Op het moment dat je voor een nare situatie komt te staan is het belangrijk dat je een goede en betrouwbare rechtsbijstandverzekering hebt. Immers als het probleem zich aandient ben je te laat omdat deze specifieke verzekering eist dat je reeds verzekerd bent op het moment dat de problemen zich aandienen. Bij een aantal gevallen geldt er zelfs een wachtperiode die voorkomt dat mensen zich pas gaan verzekeren op het moment dat er een probleem zou kunnen ontstaan. Dit geldt echter niet voor alle problemen, want er zijn nu eenmaal situaties die spontaan kunnen ontstaan.

Uitgebreid of beperkt

De rechtsbijstandverzekering die ik hier bespreek kun je zo uitgebreid maken als je zelf wil, is meteen online af te sluiten, en heeft bepaalde voordelen die andere verzekeraars niet bieden. Zo heb je meteen recht op een rechtsbijstandverzekering met onbeperkt telefonisch advies, dat komt van pas als je met iemand wil praten over het probleem wat je hebt. Maar er zijn meer voordelen die ik hieronder zal bespreken.

Rechtsbijstandverzekering met onbeperkt advies

Zoals gezegd heeft deze verzekeraar een uniek systeem waarmee je onbeperkt telefonisch advies kunt krijgen zelfs vóórdat het conflict zich voor doet. Dit geeft je de mogelijkheid om snel en gratis deskundig advies in te winnen zonder dat je hiervoor een dure advocaat moet gaan inschakelen. Maar dit is nog niet alles, de gevoerde gesprekken kun je te allen tijde terug luisteren zodat je deze op je gemak nog eens kunt analyseren en eventuele niet gestelde vragen later nog eens kunt stellen. Ook is het mogelijk om samen met je juridisch adviseur het gesprek terug te luisteren, zodat jullie samen een vervolgtraject kunnen samen stellen. Het telefonisch advies wordt verzorgd door De Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering (SRK), je krijgt dus uiterst deskundig advies.

Wat zit er in het standaardpakket

Aangezien je zelf de gewenste dekking kiest wordt er begonnen met een standaardpakket. Is dit niet voldoende dekking naar je wens dan kun je dit naar eigen inzicht aanvullen met extra (betaalde) opties. Het basispakket kost, afhankelijk van je situatie rond de 6 euro per maand. En bevat:
1. Consumentengeschillen.
2. Geschillen bij het kopen op internet.
3. Geschillen binnen de familie, zoals adoptie, erkenning van kinderen en naamswijzigingen.
4. Erfrechtgeschillen.
5. Geschillen met de school van uw kinderen.
Met dit basispakket heb je al een ruime dekking. Is dit niet voldoende naar je zin dan zijn er aanvullende dekkingen waar je uit kunt kiezen.

Wonen

De aanvullende rechtsbijstandverzekering wonen kost rond de 4 euro per maand en geeft de volgende dekkingen met betrekking tot je woonsituatie en je huis, over het algemeen geschillen met buren en gemeente.
1. Geschillen over een koop of een verkoop van een onroerende zaak.
2. Huur- en verhuurgeschillen.
3. Bouw- en verbouwgeschillen.
4. Een onenigheid met buren over uw rechten en plichten.
5. Een geschil met de gemeente over uw woonsituatie
De laatste jaren zijn er meer en meer geschillen ontstaan in de woonsituatie waarbij verwarde mensen die dan ook nog eens naast je wonen voor ernstige overlast zorgen. Zonder een goede rechtsbijstandverzekering sta je er alleen voor en wordt je vaak minder serieus genomen dan wanneer je wél verzekerd bent.

Verkeer

De aanvulling verkeer kost rond de 2 euro per maand en biedt eigenlijk hulp bij alles wat bij verkeer komt kijken. Of het nu is als voetganger, fietser, of automobilist is, je wordt geholpen. Zeker bij het verhalen van opgelopen schade aan je vervoermiddel kan deze verzekering je prima van dienst zijn. Als je er namelijk zelf achteraan moet dan geeft dit bijzonder veel papierwerk.

Werk en inkomen

Spreekt voor zich, het breidt je verzekering uit met werkgerelateerde problemen. Zeker in een periode waarin veel bedrijven moeilijkheden hebben en proberen mensen te ontslaan. In je eentje is het bijna ondoenlijk om hier actie op te ondernemen. Maar ook geldt de dekking voor problemen rond je pensioen, met deze lastige materie word je ook met raad en daad bijgestaan.

Belasting en vermogensbeheer

Problemen met de belastingdienst daar zit niemand op te wachten. Enorme papierwisseling welke je allemaal moet archiveren en weer beantwoorden. Met deze aanvullende verzekering wordt je dit uit handen genomen. Maar ook een probleem met de WOZ valt onder deze dekking. Deze aanvulling kost rond de 4 euro per maand.

Mediation bij echtscheiding

Voor alle partijen een bijzonder vervelende tijd, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Met de aanvullende rechtsbijstandverzekering mediation bij echtscheiding word je op een vakkundige en neutrale wijze bijgestaan om deze moeilijke periode door te komen. Deze aanvulling kost rond de 2,50 per maand en kent een maximum van 3.000 euro. Geldt voor zowel echtscheiding als geregistreerd partnerschap. Tevens kent deze module een wachtperiode van 1 jaar, dit betekent dat je deze specifieke verzekering minimaal een jaar moet hebben lopen voordat je er gebruik van kunt maken.

Goed verzekerd

Zoals je ziet kun je deze rechtsbijstandverzekering zowel als basis én met uitbreidingen precies naar je eigen wensen aanpassen. Voor het geld hoef je het zeker voor de basisverzekering niet te laten, voor een paar euro per maand ben je al goed verzekerd en dat geeft toch een stukje rust. Het is natuurlijk niet te hopen dat je de verzekering ooit nodig hebt. Groot voordeel is dat je altijd gratis telefonisch advies kunt inwinnen. Als laatste kun je nog kiezen voor een eigen risico van 500 euro, dit maakt je premie iets lager.