Home » Lenen zonder BKR toetsing » Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR

Wat is geld lenen zonder bkr?

Geld lenen zonder bkr houdt in dat wanneer je een lening aanvraagt, er geen toetsing bij het bkr in Tiel wordt uitgevoerd. Al met al is dit voor een groot aantal consumenten gunstig, omdat zij dankzij 1 of meerdere (negatieve) notering(en) geen lening kunnen aanvragen. Tevens vindt er na uitbetaling van de lening geen registratie plaats.

De meest negatieve coderingen zijn: A1, A2, A3, A4 en A5. Met deze meldingen bij het bkr kun je nergens anders geld lenen (behalve een minilening).

geld lenen zonder bkr

Direct aanvragen?


saldodipje minilening

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Vanaf €100
Flexibel aflossen
Zonder BKR toetsing

Snel pinnen

Bekijk Saldodipje
Lenen zonder BKR toets kan dat?

Het nodig hebben van wat extra geld voor een bepaalde aankoop of situatie kent iedereen wel. Een lening afsluiten is dan een goede optie, en je kunt dit bij veel verschillende instellingen doen. Het grote probleem dat daarbij komt kijken is dat je genoeg geld en inkomsten moet hebben om überhaupt een bedrag te kunnen lenen. En geld is nou juist vaak hetgeen dat mensen die lenen niet hebben.

Daarom komen sommige potentiële leners niet door de BKR toets. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, en is gevestigd in Tiel. Iedereen die geld wil lenen, moet door het BKR getest worden. Dit houdt in dat er naar je geldstromen en liquiditeit wordt gekeken. In principe is deze test verplicht voor alle soorten leningen, maar er zijn een paar uitzonderingen. Lees hier hoe je geld kunt lenen zonder aan de BKR normen te hoeven voldoen.

Rente

BedragRenteVergoeding
€1008,86%€ 0,70
€2009,52%€ 1,50
€3009,74%€ 2,30
€ 4009,52%€ 3,00
€ 5009,38%€ 3,70
€ 6009,86%€ 7,00
€ 7009,78%€ 8,10
€ 8009,83%€ 9,30
€ 9009,18%€ 9,80
€10009,72%€ 11,50
€ 11009,67%€ 13,00
€ 12009,61%€ 14,10
€ 13009,63%€ 15,30
€ 14009,64%€ 16,50
€ 25009,71%€ 17,80

euros

Minilening is zonder bkr toetsing

Een minilening is de uitzondering op de regel: Hiervoor hoef je geen BKR-check te doorstaan en hoef je dus niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Maar waarvoor gebruiken mensen zo’n minilening? Je moet het zien als een soort voorschot op je salaris, waardoor je net wat extra dingen kunt kopen of je budget net wat kan vergroten. Het is bijvoorbeeld geschikt wanneer je een grote aankoop wil doen en geld tekort komt, en niet wil wachten totdat je het bij elkaar gespaard hebt.

Je kunt de minilening ook gebruiken om het geld te investeren in bijvoorbeeld aandelen of je eigen ondernemerschap. Houd er wel rekening mee dat bij deze minileningen vaak een vrij hoog rentepercentage geldt, omdat je snel een redelijk bedrag te leen krijgt. Ook is er sprake van een korte terugbetalingsperiode, die vaak verschilt van één tot enkele maanden. Uiteraard is het rentepercentage en de leenperiode afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Voordelen BKR-vrije lening

Een groot voordeel van de minilening is zoals eerder al genoemd dat er geen BKR kredietcheck wordt uitgevoerd. Dit is fijn voor mensen die bijvoorbeeld door de bank afgekeurd zouden worden voor een lening, omdat ze schulden hebben. Dit is natuurlijk een vrij moeilijke situatie. Je hebt schulden die je niet kunt afbetalen, maar je kunt geen geld lenen omdat je die schulden nog open hebt staan. Deze situaties zijn moeilijk om uit te komen, en daarvoor is een lening zonder BKR-check ideaal.

Op deze manier kun je (een deel van) je schulden afbetalen en kom je ook weer wat dichter bij de mogelijkheid om een grotere lening af te sluiten of om schuldvrij te zijn. Een minilening kan sowieso erg geschikt zijn voor situaties waarin je net een beetje extra geld nodig hebt, maar waarin je jezelf niet te diep in de schulden wil steken. Een minilening moet namelijk binnen een korte periode weer afbetaald zijn, en dit zorgt ervoor dat je niet langdurig in het rood staat. Wanneer je net iets meer wil lenen dan de 1000 euro die je maximaal kan krijgen met een minilening, dan kun je kiezen voor een zogeheten pluslening. Deze is ook BKR-vrij en gaat tot 2500 euro.

Waar sluit je zo´n lening af?

Zoals eerder al genoemd is, kun je bij de reguliere banken en bedrijven niet terecht voor een minilening. Zij willen vaak het risico dat een BKR-vrije lening met zich meebrengt niet aannemen. Wel zijn er flink wat betrouwbare particuliere bedrijven waar je terecht kunt voor een minilening of pluslening. Twee bekende bedrijven in deze sector zijn Saldodipje en Ferratum. Over beide zijn de meeste consumenten enthousiast, maar ook stellen zij dat je de voorwaarden wel goed moet doornemen. Zo weet je namelijk waar je aan toe bent.

Bij deze twee leningverstrekkers kun je zowel kiezen voor een minilening als pluslening, maar ze werken met net iets andere terugbetalingstermijnen en rentepercentages. Let hier dus goed op voordat je een soort lening en een bedrijf kiest. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere aanbieders van leningen voor de korte termijn, maar dit zijn de twee meest bekende bedrijven. Het fijne aan dit soort aanbieders is dat alles online en snel geregeld kan worden. Vaak moet je een gewenst leenbedrag aangeven en enkele gegevens invullen, en dan worden die gegevens snel door het bedrijf gecontroleerd.

Wanneer alles helemaal klopt, wordt het bedrag op je rekening gestort. Dit proces duurt helemaal niet lang, het kan binnen een dag al geregeld zijn. Dat is een groot verschil met traditionele banken, waarbij het weken kan duren om een lening af te sluiten. Wel moet je vaak iemand opgeven die garant kan staan voor jou, dus diegene moet een stabiele financiële situatie hebben en ook gegevens doorgeven. Houd hier dus rekening mee wanneer je geïnteresseerd bent in het afsluiten van een minilening of pluslening.

Ferratum versus Saldodipje

Er wordt veel over geschreven, zowel op internet als op Facebook. Ferratum en Saldodipje, beide bedrijven maken om de één of andere reden veel emoties los bij mensen. Waarschijnlijk komt dit door het feit dat ze van tevoren niet goed wisten hoe het nu precies in elkaar stak, daarom zal ik de ervaringen van Saldodipje die ik uit eerste hand heb op een rij zetten.

Bij Ferratum ben ik zelf ook klant geweest en ik weet dan ook hoe zij te werk gaan en waar je op moet letten. Lees je gewoon secuur wat je wordt voorgeschoteld, dan kun je geen vergissingen maken. Ter illustratie geef ik over Ferratum een leerzaam kijkje in de keuken van het bedrijf.

Lenen zonder kredietcheck

Voor geld lenen zonder dat er naar je financiële verleden wordt gekeken is het belangrijk om een aantal zaken en voorwaarden te bekijken. Dus aan welke voorwaarden moet je voldoen om met succes een geldlening ofwel minilening aan te vragen waarbij géén controle wordt uitgevoerd.

Of dit ook echt binnen 10 minuten kan hangt af of je alle documenten die je nodig gaat hebben alvast gereed hebt om te kunnen versturen.

Verderop in dit artikel zal ik uitleggen welke papieren je nodig gaat hebben. Maar er zijn nog meer voorwaarden waar je aan moet voldoen. De meest populaire bedragen zijn meestal vrij lage bedragen, dan moet je denken aan €300,-, €400,- en €500,-. Toch ligt het maximale bedrag welke aangevraagd kan worden een stuk hoger op maar liefst €2500,-.

Wie heeft er baat bij?

Er zijn in Nederland vele duizenden consumenten die om één of andere reden een negatieve bkr registratie hebben opgelopen. Dit kan zijn door verkeerd gebruik van een creditcard, achterstand met hypotheek. Te laat aflossen van een eerdere lening en zelfs een langdurige niet toegestane roodstand bij de bank.

Nu kan deze grote groep mensen (tijdelijk) nergens terecht voor een lening. Als laatste redmiddel kan er dan nog wel gebruik worden gemaakt van een minilening. Dit zijn geen enorme bedragen die je kunt aanvragen (maximaal 2500 euro), maar het kan je wel uit de brand helpen. Tevens is het geld lenen zonder gedoe en zonder papierwerk.

Kenmerken minilening

Kenmerken minilening:
Kleine bedragen €100 – €2500
✅ Maximale looptijd 4 maanden
Direct op je rekening gestort
Snelle aanvraag en uitbetaling
✅ Binnen 12 – 24 uur geld
Geen BKR toetsing

Wat is het verschil tussen minilening en pluslening?

Voor het aanvragen van een lening waarbij geen kredietcheck in Tiel (bkr) wordt uitgevoerd kun je uitsluitend terecht bij een zogeheten minilening. Dus op deze manier kun je zelf bepalen welk bedrag je gaat aanvragen vanaf €100,- tot een maximum van € 2500,-. Bij bedragen tot aan €700,- dien je het volledige bedrag in één keer terug te betalen, maar vanaf €800,- mag je dit in twee termijnen doen zodat je wat meer tijd hebt om het verschuldigde bedrag bij elkaar te sparen. Dus dit is een zogenaamde ´pluslening´.

Minilening

Minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 tot maximaal €1000.
Bedragen van €100 tot en met €500 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 30 dagen.
Bedragen van €600 tot en met €1000 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 45 dagen.

Pluslening

Pluslening is het lenen van een groter bedrag vanaf €1100 tot maximaal €2500.
Al deze bedragen mogen in 2 termijnen worden afgelost, maar altijd binnen 62 dagen.


De minilening is ook wel bekend als flitslening, flitskrediet, minikrediet of voorschotje.

Voorschot op je salaris

Een minilening moet je zien als een voorschot op je salaris. Vandaar dat ook de termijn van aflossen niet zo lang is als bij andere traditionele leningen. Bij andere kredietvormen kun je er vaak jaren over doen om het geleende bedrag af te lossen, in dit geval ligt dit anders, namelijk binnen maximaal 2 maanden.

Minikrediet

Het minikrediet wordt dan ook wel vaak gebruikt om even tijdelijk wat spoedeisende financiële problemen op te lossen. Denk hierbij aan het even snel voldoen van wat rekeningen die niet langer kunnen wachten, of het betalen van de huur of de hypotheek. Maar ook voor de vakantie kan het lenen van een klein bedrag uitkomst bieden. Het zijn vaak de dure tijden waarbij deze leenvorm uitkomst kan bieden. Al met al blijft het snel geld lenen dan ook een actueel onderwerp.

De spelregels

De spelregels (voorwaarden) waar je aan moet voldoen om succesvol een kleine lening af te sluiten zijn niet erg ingewikkeld, maar wel van belang. Lees dit dus goed vóórdat je een aanvraag gaat indienen. Hieronder lees je deze voorwaarden:

  1. Je hebt een regelmatig inkomen.
  2. Je bent in Nederland woonachtig.
  3. Je beschikt over een e-mail adres.
  4. Je hebt een Nederlands bankrekeningnummer.
  5. Je hebt een mobiele telefoon met een Nederlands nummer.
  6. Je bent 18 jaar of ouder.

Zoals je kunt zien zijn de voorwaarden niet erg streng. Dus voldoe hier aan en je kunt met succes een aanvraag in gaan dienen. Verder is het snel geld lenen zonder bkr en papierwerk.

Garantstelling

De kredietverstrekker wil zich er van vergewissen dat je het geleende bedrag ook daadwerkelijk gaat aflossen. Hiervoor dien je een garantstelling af te sluiten waarbij je keuze hebt uit 2 opties. Dit is niet vrijblijvend, je dient een keuze te maken. Tenzij je iemand kent die je wil helpen dien je voor de externe variant te kiezen. 

minilening zonder garantstelling
Minilening zonder garantstelling

Minilening zonder garantstelling

Een minilening zonder garantstelling is helaas niet mogelijk. Je dient ALTIJD een garantsteller te kiezen. Aan jou de keus om te bepalen of dit een externe garantstelling is, of een betaalde variant. Met deze optie heb je zelf in de hand of er extra kosten gemaakt moeten worden, of niet. Tevens geeft deze vrijheid je de kans om een vervolgaanvraag in te dienen. Daarnaast kun je als bestaande klant binnen 10 minuten over je geld beschikken.

Externe garantstelling (betaald)

Met de eerste optie sluit je bij een extern bedrijf een verzekering af die in actie komt wanneer je je lening niet terugbetaalt. Echter hiervoor betaal je kosten en deze voldoe je dan ook aan dit externe bedrijf. Trouwens hoef je hier niet al teveel moeite voor te doen bij het aanvragen, want dit is verwerkt op de pagina waar je de minilening gaat aanvragen.

Persoonlijke garantstelling (zonder kosten)

Je regelt zelf iemand uit je omgeving die garant voor je wil staan, bijvoorbeeld een familielid, of een vriend of vriendin. Dat houdt dus in dat wanneer jij de lening niet op tijd aflost degene die garant voor je staat deze moet betalen. Je kunt je dan afvragen of de persoon die dit voor je doet je het gewenste bedrag niet gewoon zelf snel kan lenen. Met andere woorden: Het ligt helemaal aan je persoonlijke situatie of er iemand is die dit voor je wil doen. Hieronder uitgelegd hoe de garantstelling precies werkt.

Garantstelling overzicht

Kosteloze garantstelling

Voor de kosteloze versie van de garantstelling dien je het volgende aan te leveren:
Van de garantsteller:
1. Legitimatie.
2. Bankafschrift met financiële positie.
3. Loonstrook.
4. Is de garantsteller getrouwd, dan dient ook partner mee te tekenen.
5. Ten minste 25 jaar oud.
6. Woonachtig in Europa.

Alle gegevens kunnen per e-mail worden verzonden. Kun je een bekende of familielid vragen om persoonlijk voor je garant te staan? Je betaalt dan bij het aanvragen van een snelle minilening uitsluitend de rente van 13,99%.

Externe garantstelling

De externe/betaalde garantstelling is eigenlijk de gemakkelijkste oplossing. Je vraagt deze direct aan wanneer je bezig bent met het aanvragen van de minilening.

Het grote nadeel is natuurlijk dat dit een betaalde optie is. De kosten voor deze garantstelling zijn afhankelijk van het aangevraagde bedrag en de gewenste looptijd. Het wordt duidelijk aangegeven tijdens je online aanvraag.

Hoe snel heb ik mijn geld?

Heb je aan alle voorwaarden voldaan én heb je alle gevraagde papieren per e-mail opgestuurd dan is het wachten op goedkeuring van je aanvraag. Dit gaat snel en in de meeste gevallen gebeurt dit dezelfde dag nog. Na goedkeuring heb je binnen 12 tot 24 uur het geld op je rekening staan.

De kredietverstrekker is afhankelijk van de snelheid van de banken wat betreft de overmaking. Dus doe je ´s morgens vroeg een aanvraag en wordt deze snel bekeken dan kun je het dezelfde dag nog op je rekening krijgen en in sommige gevallen zelfs binnen 10 minuten.

controleren bankrekening

Verifiëren bankrekening

De uitlener wil weten dat je bent wie je zegt. Daarom is het ook verplicht om via iDeal 1 cent te betalen aan de verstrekker van de minilening. Op deze manier ziet het bedrijf van wie deze betaling afkomstig en weet dan ook zeker dat de aanvrager de juiste gegevens heeft verstrekt. Deze verificatie wordt uitgevoerd door Trustly Nederland en is 100% veilig.

Dus ook bij een vervolgaanvraag dien je deze controle weer uit te voeren. Dit gaat trouwens erg gemakkelijk, want je krijgt een e-mail toegestuurd waarmee je direct deze betaling kunt verrichten.

Hoeveel kan ik een eerste keer lenen?

Heb je nog nooit eerder geld lenen zonder kredietcheck aangevraagd, dan ben je welkom om een bedrag van maximaal €600,- aan te vragen. Wanneer je netjes aan je verplichtingen wat betreft aflossen voldoet, dan heb je bij een vervolgaanvraag niet alleen het geld sneller op je rekening staan, maar kun je ook tot aan het maximale bedrag van € 2500,- aanvragen (mits je inkomen dit toestaat).

bkr en nibud uitleg

Het BKR en het Nibud

Voordat je gaat lenen kun je je ook eerst verdiepen in de kosten en of het wel verstandig is om geld te gaan lenen. Kijk voor meer informatie ook eens op de website van het Nibud voor tips en tools over dit onderwerp.

Wil je meer weten over je krediet verleden? Dan kun je tevens kijken op de website van het BKR in Tiel. Ten slotte: Het Bureau Kredietregistratie houdt van alle Nederlandse inwoners bij hoeveel schulden ze hebben, waar ze deze schulden hebben en of zij deze op tijd afbetalen. Ook worden er verschillende coderingen gebruikt om aan te geven wat de stand van zaken is. 

Waarom geven we zoveel geld uit?

Waarom geven we ongemerkt zoveel geld uit? Dus dit kan een reden zijn waarom je tegen het einde van de maand niet voldoende overhoudt en dus op zoek moet naar ´duur´ geld om de maand door te kunnen komen. Daarom is met spoed geld lenen niet altijd even handig.

BKR-vrije lening afsluiten: Wel of niet verstandig?

Hoewel het afsluiten van een kleine lening zonder BKR kredietcheck natuurlijk erg voordelig klinkt, zitten er wel wat voorwaarden aan vast. Zo moet je bijvoorbeeld geregistreerd staan als inwoner van Nederland, en moet je een Nederlands bankrekeningnummer hebben. Ook moet je voor de wet volwassen zijn, oftewel 18 jaar of ouder, en moet je een regelmatig maandelijks inkomen euro hebben.

Let er ook op dat de persoon die voor jou garant staat ook aan verschillende eisen en voorwaarden moet voldoen. Verder moet je er aan denken dat het ontbreken van een BKR check alleen kan bij een lening van een minimaal bedrag, dus een mini- of pluslening van maximaal 2500 euro. Wanneer je een groter bedrag nodig hebt is dit dus geen optie. Wel is het een goede oplossing voor mensen die misschien niet in aanmerking zouden komen voor een grotere lening en die op deze manier uit de schulden kunnen komen.

Bekijk goed waar en onder welke voorwaarden je je lening wil afsluiten, en hoeveel het je uiteindelijk gaat kosten. Per bedrijf kan het namelijk nogal verschillen met welk rentepercentage er wordt gewerkt, en of dit percentage überhaupt stabiel is. Denk er ook aan dat je bij een pluslening vaak een stuk langer de tijd hebt om het geleende bedrag terug te betalen. Klinkt dit als een geschikte optie voor jou? Vergelijk dan alle aanbieders van mini- en plusleningen.


Hulp: Stap voor stap aanvragen

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €2500
2. Kies de looptijd. Maximaal 124 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen zonder BKR toetsing,
poespas of lastige vragen

Vraag & antwoord

Hoe kan ik geld lenen binnen 10 minuten?

Eigenlijk duurt het aanvragen geen 10 minuten, maar slechts 5 minuten. De laatste tijd is het systeem van aanvragen geoptimaliseerd en veel sneller gemaakt. Het hele proces is geautomatiseerd, dus je kunt sneller door de hele procedure heen lopen.

Wat is een minilening zonder BKR?

Met een minilening zonder BKR wordt over het algemeen gedoeld op het lenen van een klein bedrag tot 2500 euro waar geen kredietcheck wordt uitgevoerd. Een minilening zonder BKR is vooral populair voor consumenten die last hebben van een negatieve BKR registratie.

Wat is lenen met BKR?

Lenen met BKR houdt in dat je een vervelende BKR registratie hebt die er voor zorgt dat je bijna nergens terecht kunt voor een krediet. Gedeeltelijk waar, je kunt nog steeds terecht voor een minilening (mits voldaan aan de voorwaarden).

Is er een video die je helpt bij aanvragen?

Speciaal voor het onderwerp geld lenen zonder bkr heb ik een video gemaakt die niet alleen de spelregels uitlegt, maar ook stap voor stap laat zien hoe het aanvragen van een minilening bij Ferratum in zijn werk gaat.

Hoeveel kan ik een eerste keer lenen?

Ga je voor de eerste keer een klein bedrag lenen met een flitslening, dan ben je van harte welkom voor een bedrag tot maximaal 600 euro. Betaal je dit netjes op tijd af, dan kun je de volgende keer een hoger bedrag aanvragen.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.
✅ Alternatief: Minilening.