Home » Financieel nieuws » Reviews » Santander

Santander

Santander review

Santander Nederland is relatief nieuw en biedt uitsluitend kredietproducten. Banco Santander (Spaans) is één van de grootste banken ter wereld en opereert in Nederland ook nog met een andere bank (Openbank), voor Nederlanders die willen sparen. Santander biedt een persoonlijke lening en een oversluiten optie aan. Daarnaast is het mogelijk om bij je lening een nabestaandenverzekering af te sluiten.

Wel of geen geld lenen bij Santander?

Bij Santander is het om het even: Of je nou een eigen bedrijf wil starten, een grote belangrijke aankoop gaat doen of net dat beetje extra nodig hebt voor een buffer voor onverwachte kosten: Geld lenen is vaak een goede optie. Toch is het bij reguliere banken af en toe flink moeilijk om goedgekeurd te worden voor een bepaalde lening. Dit kan komen doordat je te veel schulden hebt, niet genoeg verdient of dat je plannen niet winstgevend genoeg lijken.

Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Van €1.500 – €50.000

Kosten lening Santander

BedragRente
JKP
Looptijd
€1.50010%72  maanden
€2.50010%72  maanden
€5.00010%120 maanden
€12.5008,7%120 maanden
€25.0008,7%120 maanden
€37.5008,7%120 maanden
€50.0008,7%120 maanden


Goed alternatief voor je eigen bank

Wanneer je bij gewone banken geen succes hebt, kan je bij andere bedrijven gaan kijken voor een lening. Hoewel deze leningen vaak een stukje minder geld omvatten, zijn ze meestal minder duur en gaat het proces een stuk sneller. Een van de bedrijven die deze dienst uitvoert is Santander. Lees hieronder de review om erachter te komen of lenen bij Santander wat voor jou is.

Bij Santander kun je lenen vanaf 1500 euro. Is dit bedrag te hoog voor je? Kies dan voor het lenen van een kleiner bedrag vanaf €100.

Waarom lenen bij Santander?

In tegenstelling tot veel andere bedrijven en banken, kan je bij Santander geld lenen voor veel verschillende doeleinden. Dit kunnen professionele doeleinden zijn, maar zeker ook gewoon persoonlijke. Zelfs wanneer je regelmatig een kleine aanvulling nodig hebt op je eigen budget, kan je bij Santander terecht. Je kunt dan kiezen voor een persoonlijke lening, dat met name voordelig is omdat het je minder kost dan in het rood staan bij je bank.

Uitgebreid advies

Wanneer je eenmalig wil lenen, kun je kiezen uit verschillende soorten leningen. Bijvoorbeeld voor een grote aankoop als een huis of auto, het kunnen betalen van een verbouwing van je huis of het dekken van onverwachte kosten die erg hoog uit zijn gevallen. De medewerkers van Santander kunnen je advies geven over welke optie het beste bij jouw situatie past, en op de site kun je ook een quiz doen om te zien wat jij nodig hebt.

Persoonlijke lening afsluiten

Wil je eenmalig geld lenen voor een grote aankoop of een dure gebeurtenis? Dan moet je kiezen voor een eenmalige lening bij Santander. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die hun trouwdag of nieuwe vloer willen financieren. Waarvoor je het geld gaat gebruiken maakt in principe niet zo veel uit, maar het is verstandig om goed uit te leggen waar je het in wil investeren zodat Santander je passend advies kan geven.

Weet je wel al precies hoeveel geld je nodig gaat hebben, dan kan je een aanvraag doen voor een specifiek bedrag. De leningen die Santander uitgeeft lopen van minimaal €1500 tot maximaal €50.000.

Bij Santander volgt ALTIJD een bkr toetsing. Voor lenen zonder deze toetsing kun je het beste geld lenen zonder bkr toetsing.

Persoonlijke wensen

Het gaat meer om persoonlijke wensen en doelen die je met dit geld kan vervullen. Op de website van Santander kan je berekenen hoeveel het lenen van een bepaald bedrag je gaat kosten, in de vorm van rente. Ook kun je zien wat de terugbetalingstermijn is, en welk bedrag je maandelijks terug moet betalen. Voor meer gedetailleerde informatie kun je een offerte aanvragen, zodat je een goed overzicht hebt van de mogelijkheden bij Santander.

Voorbeeld aanvraag

Voorbeeld aanvraag persoonlijke lening bij Santander

Geen doorlopend krediet meer

Update: Santander is gestopt met het aanbieden van een doorlopend krediet. Je kunt nu alleen nog kiezen voor een persoonlijke lening. Je kunt elders nog wel een doorlopend krediet aanvragen.

Snel en gemakkelijk afsluiten

Het afsluiten van een lening kan bij Santander volledig online, en erg snel. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van traditionele banken. Het proces van een lening aanvragen en eventueel afsluiten bij goedkeuring, duurt namelijk erg lang en is ingewikkeld. Dit is niet het geval bij Santander. Bepaal eerst waar je het geld voor nodig hebt en waar je het precies in gaat stoppen. Zo krijg je ook een goed beeld van hoeveel je precies nodig hebt om je aankoop te doen of om dingen te regelen. Dan kun je op de site van Santander om advies vragen, of simpelweg gelijk een offerte aanvragen wanneer je zeker bent van het bedrag.

Een uitbetaling van een lening bij Santander volgt 2 werkdagen na goedkeuring.

Ook telefonisch

Je kunt de aanvraag ook telefonisch doen. Op deze offerte komt het te lenen bedrag, de leenperiode, het rentepercentage en het volledig terug te betalen bedrag te staan. Vervolgens kun jij deze offerte beoordelen en bepalen of je er wel of niet mee akkoord wil gaan. Ben je tevreden met de offerte? Dan keur je deze goed en staat het geld binnen no time op je rekening. Zo kun je gelijk met het geld gaan werken en hoef je niet lang te wachten.

Santander: Wel of niet iets voor jou?

Santander is ideaal voor de gewone consument die net dat beetje extra geld nodig heeft. Of je het nou nodig hebt voor een eenmalige gebeurtenis of structureel wat hulp nodig hebt, bij Santander kun je voor verschillende doeleinden geld lenen. Wel moet je er rekening mee houden dat deze leningen niet bestaan uit reusachtige bedragen, je kan maximaal een bedrag van 50.000 euro per keer lenen. Bedenk dus goed of dit past bij jouw situatie en behoeften.

Geen verborgen kosten

Het fijne aan Santander is dat er geen verborgen kosten zijn en dat het bedrijf transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Je weet precies waar je aan toe bent en hoeveel je straks terug moet gaan betalen.

Fexibel aflossen

Per lening verschilt de terugbetalingstermijn, dus weet dat je niet voor elk geleend bedrag evenveel tijd hebt om het terug te betalen. Kun jij op financieel gebied wel wat steun gebruiken en ben je op zoek naar een plek waar je makkelijk en zonder gedoe geld kan lenen? Dan is Santander geschikt voor jou.

Santander contact

Adres: Vliegend Hertlaan 77, 3526 KT Utrecht, Nederland
Telefoon: +31 30 638 8000

Santander afgewezen?

Heb je eerder geprobeerd een lening te krijgen bij Santander, maar is deze afgewezen? Dan dien je minimaal 6 maanden te wachten voordat je het weer kunt proberen. Natuurlijk moeten ook je financiële omstandigheden positief zijn veranderd, anders heeft dit weinig zin.

Geld lenen tips video

Tips voor geld lenen - Alles wat je moet weten voordat je een lening gaat afsluiten.

Santander krijgt voor zijn service en klantvriendelijkheid 4 sterren.

Meer reviews

Ik heb over meerdere kredietverstrekkers een review geschreven. Ook deze bedrijven bieden dezelfde diensten als Santander en wellicht de moeite waard om deze ook te bekijken voor een complete vergelijking.
Om te beginnen is daar Freo, een dochteronderneming van de Rabobank. Ook heb ik een review geschreven over Frisia en Geldshop. Ben je op zoek naar een zakelijke lening, dan kun je eens kijken naar mijn ervaringen bij Capitalbox.

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen binnen 1 uur op je rekening kan! Saldodipje is momenteel de meest betrouwbare officiële aanbieder om direct geld op je rekening…

Minilening

minilening

Minilening Wat is een minilening? Een minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 met een snelle uitbetaling. Je kunt dus met spoed geld lenen. Daarnaast wordt een…

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen voor Pinksteren

Geld lenen voor Pinksteren
Geld lenen voor Pinksteren

Pinksteren is een periode waarbij veel mensen er op uit trekken voor een lekker lang weekend, een bezoek aan een pretpark of dierentuin. Niet alleen zal ik je in dit artikel uitleggen waar je kunt geld lenen voor Pinksteren, wellicht een klein bedrag als voorschot op je salaris, maar ook waar Pinksteren vandaan komt en wat de betekenis er van is. Het zijn een hoop dure dagen die snel achter elkaar vallen, nog maar net bijgekomen van Moederdag en Koningsdag of het lange weekend van Pinksteren staat alweer voor de deur. De kinderen zijn ook lekker vrij en je vindt het toch ook leuk deze op een gezellig dagje uit of een lang weekend in een vakantiehuis te trakteren. Maar ja, het kost wel allemaal geld, zeker in de vakantieperiode betaal je overal de hoofdprijs, dus het kan dan wel eens van pas komen om eventjes wat extra geld achter de hand te hebben. Je wil toch ook niet dat je midden in je korte vakantie zonder geld komt te zitten.