Home » Financieel nieuws » Reviews » Geldshop

Geldshop

Financiële oplossingen op maat bij Geldshop

Geldshop is de zelfstandige marktleider in Nederland als het gaat om bemiddeling in consumptieve leningen die al sinds 2007 bestaat en onderdeel uitmaakt van Qmulus N.V. Via Geldshop kun je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet afsluiten met of zonder kredietbeschermer.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto, verbouwing, opleiding, keuken, badkamer, dakkapel, zonnepanelen, een recreatiewoning, caravan of camper, motorfiets, boot, het aflossen van een restschuld of iets anders? Daarvoor kun je terecht bij Geldshop.  Je hebt daarbij de mogelijkheid om kosteloos een onafhankelijk advies te krijgen van een ervaren adviseur.

Vrijblijvende offerte

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Voordeligste aanbieding

Het voordeel is dat de adviseurs kijken welk bedrag onder welke voorwaarden en maandlasten bij jou als aanvrager passen. Daarom kan de adviseur telefonisch gratis jouw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen en met je meedenken welk product en welke aanbieder het meeste bij de situatie aansluiten. Vaak denk je dat er bij zo’n gesprek bijkomende kosten aan verbonden zullen zitten, maar Geldshop streeft er naar om een zo verantwoord mogelijke bemiddelaar te zijn op het gebied van kredietverstrekking. Klanten zijn tevreden over deze dienstverlening, omdat alles goed wordt uitgelegd en er wordt gezocht naar de voordeligste aanbieding.

Execution Only optie

Dit is niet verplicht, want Geldshop biedt ook de optie ‘Execution Only’ aan. Dat is gemakkelijk als je gewoon zo snel mogelijk een lening wilt zonder tijd kwijt te zijn aan bijkomend advies. Deze optie is alleen aan te raden als je al heel goed weet wat de voorwaarden zijn. Dit is uiteraard om de kredietverstrekkers en jou te beschermen. Je kunt online direct de offertes van de verschillende aanbieders van Geldshop met elkaar vergelijken, zoals op rente en voorwaarden. Makkelijker kan niet. Ook voor deze keuze betaal je geen extra kosten. Je kunt ook later alsnog voor advies kiezen.

Video over Geldshop

Ervaringen op Trustpilot

Laten we eens kijken hoe anderen denken over de service en het aanbod van Geldshop en dan vooral diegenen die er daadwerkelijk een lening hebben afgenomen. Bij Trustpilot krijg je een goed inzicht van de service en de helpdesk van het desbetreffende bedrijf. Met meer dan 2300 reviews is het een betrouwbaar inkijkje in de keuken van het bedrijf. In onderstaande afbeelding zie ja dat er naast het hoge aantal reviews ook sterren worden toegekend. 1 van de klanten verteld zelfs dat het geld al binnen 1 uur op zijn rekening stond.

Van 1 tot 5 sterren

geldshop trustpilot
Geldshop op Trustpilot. Beoordeeld met 9,3

Dit gaat van 1 ster (slecht), tot 5 sterren (uitstekend) en natuurlijk alles daar tussen in. 65% van alle ervaringen worden beloond met het maximum aantal sterren, dit zijn ongeveer 1560 zeer tevreden klanten. Kijken we naar de 4 sterren dan zien we dat 30% (714 klanten) het bedrijf goed vindt. 3 sterren en lager vindt slechts een gering aantal consumenten het bedrijf waard, we hebben het hier in totaal over 5%.

Gedegen beoordeling

Je komt niet zomaar in aanmerking voor een lening via Geldshop. Net zoals bij andere intermediairs en kredietverstrekkers zullen jouw gegevens worden opgevraagd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is namelijk wettelijk verplicht. Deze gegevens bestaan uit jouw geschiedenis op het gebied van geld lenen en een eventuele hypotheekachterstand als die meer dan 120 dagen betreft. De kredietverstrekker kan dan bepalen of deze aan de hand van de gegevens van dit bureau met jou in zee wil gaan. Dit hangt ook af van je leeftijd, baanzekerheid, soort inkomen, of je alimentatie ontvangt of moet betalen en ziekte of beperking.

Wat zeggen individuele klanten (5 sterren)

Natuurlijk is het ook van belang wat individuele klanten vinden over het reilen en zeilen bij het bedrijf. Kijken we eerst naar de beste beoordelingen, dan zie je in onderstaande afbeelding dat Carola en Anita om uiteenlopende redenen zeer tevreden zijn met 5 sterren. Waar je bij andere bedrijven nog wel eens nep ervaringen ziet staan, zal dat hier niet zo snel het geval zijn, omdat beide dames al eerder ervaringen over andere bedrijven hebben gegeven. Je ziet dat Carola vooral tevreden is over het telefonisch contact met het bedrijf en Anita is goed tevreden over de klantenservice in zijn geheel. Prettig vinden veel mensen het dat het aanvragen zonder al teveel papierwerk verloopt.

recente 5 sterren ervaringen
Recente 5***** ervaringen

Ruime persoonlijke lening

Via Geldshop kun je een persoonlijke lening afsluiten van minimaal 5000 euro en maximaal 150.000 euro bij één van de kredietverstrekkers. Op de website kun je heel duidelijk in een schema vinden wat het minimale en maximale kostenpercentage is en de minimale en maximale looptijd van jouw gewenste lening. Wil je met een half jaar al van je schuld af zijn? Of doe je het liever rustig aan en verdeel je jouw aflossing over 15 jaar? Het kan allebei. Voor de persoonlijke lening kun je via Geldshop terecht bij de kredietverstrekkers InterBank, De Nederlandse Voorschotbank, DEFAM en Qander Consumer Finance.

Klant ervaringen met 3 sterren en minder

Bij elk groot bedrijf zijn er natuurlijk ook klanten die niet tevreden zijn. Voor de goede orde moeten deze natuurlijk ook vermeld worden in een uitgebreid ervaringen overzicht. Ik richt me dan op diegenen die 3 sterren en minder hebben gegeven én die een concreet punt hebben. Opmerkingen die slechts 1 of 2 woorden bevatten daar ga ik verder niet op in, want daar kun je niet zoveel mee. Je ziet dat het eens een keer mis gaat met geld overmaken, waarbij het verweer van Geldshop is dat er inderdaad een storing is geweest. Nou ja, hand in eigen boezem, kan gebeuren op een groot aantal kredietaanvragen.

Vaak onterecht kritiek

Ook zie je dat sommige consumenten hun gal spuwen wanneer zij om wat voor een reden dan ook worden afgewezen voor een lening. Welke redenen dat dan heeft wordt niet duidelijk, maar kan te maken hebben met een te laag inkomen, overkreditering of een BKR registratie. Hier treft Geldshop geen blaam, want het bedrijf heeft een zorgplicht, wordt deze zorgplicht niet goed uitgevoerd dan kan het bedrijf rekenen op een boete van de AFM.

ervaringen geldshop met 1 ster
Ervaringen met 1 ster

Geld opnemen wanneer je wil

Geldshop heeft ook het product doorlopend krediet. Dan kun je vooraf afspreken hoeveel je maximaal wilt lenen en dan je kunt eventueel ook zelf een kredietverstrekker kiezen. Bij Geldshop heb je de keuze uit InterBank, De Nederlandse Voorschotbank, DEFAM, Nationale Nederlanden en Qander Consumer Finance. Je kunt kiezen uit verschillende aflospercentages zoals 1%, 1,5% en 2%. Je kunt gewoon geld opnemen van jouw doorlopend krediet en de aflossing opnieuw opnemen maar als je snel geld nodig hebt kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Omdat Geldshop wil dat mensen verantwoord doorlopend krediet afnemen, kun je de medewerkers altijd bellen.

Sneller van geldzorgen af

Het kan erg vervelend zijn als je verschillende leningen hebt bij verschillende kredietverstrekkers. In deze situatie kun je ervoor kiezen om leningen over te sluiten zodat je nog maar één lening hebt bij Geldshop. Dit is een stuk gemakkelijker en scheelt je een hoop zorgen. Een voordeel is dat jouw oude lening wordt opgezegd en afgemeld bij het BKR. Een ander voordeel is dat je uiteindelijk door een lagere maandelijkse rente goedkoper uit kunt zijn. Doordat je de verschillende aanbieders kunt vergelijken en de adviseurs jou daarmee kunnen helpen, is de kans dat je goedkoper uit zult zijn erg groot.

Geen zorgen met kredietbeschermer

Wil je pas echt lenen zonder zorgen, dan kun je bij Geldshop ook kiezen voor een kredietbeschermer. Dat is een verzekering die ervoor zorgt dat jij jouw krediet altijd kunt aflossen, wat er ook gebeurt, en dat jouw nabestaanden in het ergste geval niet met een hoge schuld opgescheept zullen zitten. Dit is ideaal als er bijvoorbeeld het risico bestaat dat je binnenkort zult scheiden. Of dat je werkloos of arbeidsongeschikt zult worden. Als je maandelijks een premie betaalt krijg je in die situaties geld uitgekeerd. Geldshop biedt verzekeringen aan van de aanbieders London General Insurance en BNP Paribas Cardif.

Snel aflossen

Heb je een persoonlijke lening of wil je bestaande leningen oversluiten, dan worden er vaak extra kosten in rekening gebracht voor het sneller aflossen. Maar het kan zijn dat je gewoon zo snel mogelijk van je lening af wilt. Dan kan dit het zeker waard zijn. De kredietverstrekkers van Geldshop bieden deze optie uiteraard ook. De medewerkers van de klantenservice kunnen jou ook helpen wanneer je jouw lening in één keer af wilt lossen. Wil je het meest voordelig uit zijn, dan is het aan te raden om je precies aan het van te voren besproken aflossingsschema te houden.

Betrouwbare partner

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het aangaan van een persoonlijke lening of doorlopend krediet voor duurzame uitgaven dan ben je bij Geldshop aan het juiste adres. Deze financiële bemiddelaar onderscheidt zich van de concurrentie door de duidelijke en verantwoordelijke aanpak en ook door de persoonlijke werkwijze, waarbij ze de klanten waarvoor ze bemiddelen echt willen leren kennen. Je zult door een lening via deze intermediair minder snel in de financiële problemen komen omdat de organisatie voldoet aan de wettelijke eis om kritisch te kijken welke lening bij jouw financiële situatie past.

conclusie geldshop

Conclusie

Wat ik vooral zie is dat het aantal positieve ervaringen de negatieve ver overstijgt. Los daarvan reageert Geldshop bijzonder snel op opmerkingen die geplaatst worden. Dan heb ik het niet alleen over positieve ervaringen, maar ook de negatieve worden snel opgepakt en er wordt ook direct aan een oplossing gewerkt. Elk bedrijf actief op internet krijgt te maken met klachten. Soms zijn deze terecht en soms niet. Wat vooral opvalt is het het bij Geldshop geld lenen zonder gedoe is.

Goede klantenservice

Het blijkt zeer belangrijk te zijn om naast een goede klantenservice en telefonische bereikbaarheid adequaat te reageren op opmerkingen op sociale media zoals Facebook en Twitter. Ook opmerkingen die her en der op het internet verschijnen dienen vlot beantwoord te worden, zonder dat je de klagers persoonlijk gaat aanvallen. Geldshop heeft blijk gegeven aan al deze voorwaarden te voldoen en blijkt in de praktijk een prettig bedrijf te zijn om zaken mee te doen.

Bedrijfsgegevens

Postadres

Geldshop B.V.
Postbus 800
2501 CV Den Haag

Bezoekadres

Nieuwe Duinweg 24
2587 AD Den Haag

Telefoon

088 – 828 22 22
ma t/m vrij 9:00 – 21:00 & za 10:00 – 17:00

Overige gegevens

KvK: 10.04.13.84
AFM: 12.004.993
Kifid: 300.002.388

Andere beoordelingen


Eerdere reviews en ervaringen die ik heb geschreven gaan over de volgende kredietverstrekkers.

Freo. Het bedrijf geeft aan een constant lage rente aan te bieden tegen gunstige voorwaarden. Klopt dit, of is dit overdreven? Je leest het in mijn review over het bedrijf.

Frisia. Ze zeggen zelf dat ze al 35 jaar dé specialist zijn op het gebied van financieringen. Maar maakt deze leus het een goed bedrijf?

Saldodipje. Een leuk alternatief voor een flitslening. Ongeveer dezelfde voorwaarden en bedragen. Maar hoe brengt het bedrijf het er van af in mijn review hier over?


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente