Saldodipje ervaringen » Vertrouwd lenen of niet?

Saldodipje ervaringen » Vertrouwd lenen of niet?

Saldodipje ervaringen kun je er vertrouwd lenen of niet? Eigenlijk had ik er nog nooit over nagedacht om geld te lenen. Geld lenen, daar komen immers alleen maar problemen van, had ik van huis uit meegekregen. Ik ben erg zuinig op mijn centjes en met mijn baan als huishoudelijk werkster en de baan van mijn man hebben we immers altijd wel goed rond kunnen komen. Vorige zomer was ik echter van gedachten veranderd. Mijn man en ik zaten lekker met onze buren in de zon op een terrasje in Almere te genieten van een drankje en toen kwam de aanstaande vakantie ter sprake. Wij gaan altijd naar Spanje naar onze vaste bestemming Costa del Sol.

saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Alternatief voor Saldodipje is Ferratum.

Minilening tariefberekening

Minilening:€500€1000€1500
Totaal krediet:€508,13€1015,02€1525,11
Minimale rente:13,99%13,99%13,99%
Maximale rente:13,99%13,99%13,99%
Minimale looptijd
maanden:
111
Maximale looptijd maanden:122

Droomvakantie

droomvakantie

Lenen voor je droomvakantie?

Normaal gesproken gaan onze buren ook altijd naar het buitenland en huren een hotelkamer, maar dit keer vertelden ze dat ze via marktplaats voor nog geen 1500 euro een caravan hadden gekocht en ernaar uitkeken om gezellig op de camping te staan. Toen moest ik eigenlijk direct weer denken aan mijn jeugd waarin ik samen met mijn ouders ook wel eens in een gehuurde caravan op een boerderij ging staan. Mijn zus, broer en ik hebben hier geweldige herinneringen aan over gehouden. Ik was eigenlijk meteen enthousiast en ik merkte dat mijn man ook al zin had in een kampeervakantie.

Niet zo veel gespaard

Voor het eerst vond ik het eigenlijk jammer dat we zo weinig hadden gespaard. Wij sparen alleen voor noodzakelijke uitgaven. Maar ja, moesten wij onze kampeerdroom dan maar laten gaan? Er zat niets anders op maar het zat me toch niet echt lekker. Dan heb je jarenlang hard gewerkt en veel geld ook in de kinderen geïnvesteerd die inmiddels al bijna volwassen zijn. Natuurlijk ben ik heel blij dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen maar je wilt ook nog geld overhouden voor jezelf. Daarom besloot ik om toch eens op internet rond te neuzen naar kredietverstrekkers.

Kredietverstrekkers vergelijken

Ik vond er een heleboel, dus vergelijken was niet de gemakkelijkste opgave kan ik je vertellen. Maar uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Saldodipje omdat ik deze kende van mijn beste vriendin Naomi die via deze website een keer geld geleend om te kunnen shoppen in Turkije en dat was haar goed bevallen. Als een website wordt aangeraden door bekenden vertrouw je deze toch meer. Wat ik meteen al erg kon waarderen van Saldodipje was de duidelijkheid. Je kunt direct bepalen via een slider (schuifje) hoeveel je wilt lenen en de looptijd, dat had ik niet verwacht.

Duidelijke informatie

Manlief was natuurlijk in eerste instantie minder enthousiast, maar ik wist dat hij stiekem al op Marktplaats naar caravans had zitten kijken. En helaas was er ook voor hem geen gelegenheid om meer te gaan werken, want hij werkte al 45 uur en momenteel zat hij juist middenin een reorganisatie. Vandaar dat Saldodipje eigenlijk overbleef als onze enige mogelijkheid om toch een caravan te kunnen kopen. Toen mijn man zag dat je heel duidelijk kon zien wat de rente was en hoe hoog het bedrag was dat je uiteindelijk terug zou moeten betalen, merkte ik dat zijn mening ook langzaam veranderde.

Zelf kiezen

Verplichte garantstelling

Na veel wikken en wegen besloten mijn man en ik om 1500 euro te lenen via Saldodipje. Een hele gok, want mijn man was immers nog steeds bang dat hij een woekerrente zou moeten betalen. Dit had hij immers op internet gelezen. Maar het bleek dat wij zelf de keuze hadden hoeveel we wilden betalen. Op de lening via Saldodipje geldt immers een JKP (jaarlijks kostenpercentage) van 13,99%. Dit bedrag is vast. Maar voor de lening is ook nog een garantstelling verplicht. Wij kozen voor mijn broer Hendrik. Hij steunde ons plan van de caravan volkomen en vond het geen enkel probleem.

1500 euro op de rekening

We lichtten de verkoper van de caravan in dat wij eerst nog even de lening in orde moesten maken en dat was natuurlijk wel spannend. Straks zou het niet op tijd lukken en dan was de caravan al uitverkocht. Er waren immers al andere biedingen op. Mijn lieve broer stuurde direct een kopie van zijn identiteitsbewijs en een ondertekende overeenkomst van hoofdelijke verbondenheid op. We waren afhankelijk van de verwerkingstijd van mijn bank (ABN AMRO) en het duurde uiteindelijk een dag. Eigenlijk konden we onze ogen eigenlijk niet geloven toen we echt 1500 euro op onze rekening zagen staan.

We hadden geluk

caravan gekochtMeteen belden wij de caravanverkoper op met het heuglijke nieuws en we hadden geluk. De andere bieder, die toch net een iets hoger bedrag bood dan ons, had afgehaakt. We reden direct naar Assen om de caravan in het echt te zien en de koop af te ronden. De verkoper was er heel netjes mee omgegaan, het was net alsof de caravan amper was gebruikt. Onze eerste vakantie met de caravan was echt heel gezellig. Ik was vergeten hoe leuk kamperen kon zijn. Gezellig met zijn allen koken op een gaspitje, je leert zo heel makkelijk nieuwe mensen kennen. Fantastisch.

Niet voor iedereen

En de lening? Die was natuurlijk niet heel gemakkelijk om af te lossen. We hebben echt op een houtje moeten bijten die twee maanden en een oude televisie verkocht. Uiteindelijk hebben mijn ouders ook nog meegeholpen met de betaling, maar uiteraard zullen we dit ook zo snel mogelijk (met rente, waar wij op stonden) aflossen. Dat willen we iedereen wel meegeven, geld lenen betekent zeker niet gratis geld. Het is gewoon jouw geld, alleen je betaalt de rekening later. Sommige mensen realiseren zich dit niet goed. Wij vinden eigenlijk dat deze vaak jonge doelgroep geen geld hoort te lenen.

Nooit meer een Saldodip

nooit meer een saldodipInmiddels hebben we eigenlijk nooit meer een Saldodip. Laatst was mijn dochter jarig, ze wilde graag een nieuwe fiets. En toen begon m’n zoon ook al, ook al was het zijn eigen schuld omdat zijn mountainbike was gestolen die hij niet op slot had gezet. Nou, vooruit dan maar, nu ik de diensten van Saldodipje heb ontdekt kregen ze allebei een fiets. Mijn dochter een nieuwe voor haar verjaardag en mijn zoon één van Marktplaats. Niet alle mensen zijn tevreden over flitskredieten. Maar ons verhaal laat zien dat het ook anders kan. Het is niet alleen maar treurnis.

Feiten over Saldodipje

Je kunt naast een minilening ook een zogeheten ´pluslening´ aanvragen. Dit houdt in dat je in twee termijnen kunt aflossen waarmee je meer tijd krijgt om het totale bedrag te voldoen. Deze pluslening kun je aanvragen vanaf €800, tot aan het maximum van €1500. Alle bedragen onder de €800 dienen in één keer te worden terugbetaald.

De rente

De te betalen rente op zowel de minilening als de pluslening is net iets onder het wettelijk maximum. Waar 14% gerekend mag worden, rekent Saldodipje 13,99%.

Garantstelling

Dit kan het lenen van een klein bedrag duur maken. Het is namelijk verplicht om voor een garantstelling te zorgen. Heb je niemand in je nabije omgeving die je daar mee kan helpen, dan ben je aangewezen op de garantstelling van Global Guarantee. Het is een apart bedrijf waar je dan een verzekering tegen niet terugbetalen moet afsluiten, dit is helaas niet goedkoop, dus kan aardig in de papieren gaan lopen. Het wordt bij de aanvraag wel duidelijk vermeld wat de kosten van deze garantstelling zullen zijn. Zie hieronder in de afbeelding wat de kosten voor garantstelling zijn per aangevraagd bedrag en per looptijd. (bekijk dit goed!) Het kan ook een reden zijn om géén minilening aan te gaan vragen.

Eerste keer lenen

Ga je voor een eerste keer aanvragen, dan kun je niet meer dan €400 krijgen. Dit is niet alleen om jezelf te beschermen tegen overkreditering, maar ook een stok achter de deur voor de uitlener. Deze wil eerst eens even bezien of je wel netjes je verplichtingen nakomt. Is dit het geval, dan kun je bij een vervolgaanvraag ongezien het maximum aanvragen. Overigens moet je ouder dan 21 jaar zijn, maar niet ouder dan 69 jaar. ben je ouder dan 69 jaar, kijk dan eens voor een seniorenlening.

Geld op je rekening

Dit is waar het bedrijf echt in actie komt. Na goedkeuring van je aanvraag heb je dit binnen 24 uur op je rekening staan. Dit geldt echter alleen als er geen weekend tussen zit, dan kan het iets langer duren dan 24 uur.

Niet van belasting aftrekbaar

Wat je ook gaat doen met het krediet, bijvoorbeeld je huis verbouwen, een minilening is in tegenstelling (onder voorwaarden) tot een doorlopend krediet of een persoonlijke lening nooit aftrekbaar van je inkomsten voor de inkomstenbelasting.

Afbetalen

Ook dit is soepeltjes geregeld. Je krijgt van het bedrijf een e-mail toegestuurd waar je een link in vindt die je naar iDeal stuurt. Op deze manier kun je zonder al teveel poespas het openstaande bedrag voldoen. Uiteraard kun je nog steeds via een reguliere bankoverschrijving aan je verplichtingen voldoen, het is geen verplichting om iDeal te gebruiken, slechts een hulpmiddel.

Eerder aflossen

Heb je het bedrag wat je hebt geleend weer eerder tot je beschikking dan wat je had verwacht, dan staat niets je in de weg om vroegtijdig terug te betalen. Let wel, het af te lossen bedrag wordt niet lager omdat je eerder terugbetaalt. Aan de andere kant, als je eerder kunt betalen, waarom zou je het niet doen.

Kosten bij niet tijdige terugbetaling

aanmaningskostenBetaal je niet op tijd terug dan krijg je een eerste aanmaning welke het verschuldigde bedrag verhoogt met €20, je hebt dan 14 dagen de tijd om je schuld te voldoen. Heb je na deze termijn nog steeds niet betaald, dan krijg je wederom een aanmaning die het geheel verhoogt met wederom €20. Wat hierna dan gaat plaatsvinden wordt in de voorwaarden niet uitgelegd. Maar je wordt in ieder geval in gebreke gesteld, waarbij heet bedrijf er voor kan kiezen om naar de rechter te gaan. Kun je niet of niet in zijn geheel aflossen, zoek vooral contact met het bedrijf en leg je problemen uit. Er kan dan naar een oplossing worden gezocht en het is beter dan je hoofd in het zand steken.

Aantal sterren en conclusie

De conclusie van deze review is dat het een uitkomst kán zijn wanneer je echt een keertje omhoog zit en dringend op zoek bent naar een klein bedrag anders dan van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Het kan ook zijn dat je een BKR notering hebt en daarom niet in aanmerking komt voor een reguliere lening.

Gebruik alleen in geval van nood
Betaal netjes op tijd terug
Stel je goed op de hoogte van de kosten
Leen niet wat je niet kunt terugbetalen
Gebruik dit soort leningen niet voor frivoliteiten
Houd geld apart om terug te kunnen betalen

De service en aantal sterren

De service van Saldodipje is wel in orde, echter zie je op internet veel klachten over de garantstelling regeling. Hier schrikken een hoop mensen van en het blijkt dat vele consumenten toch niet goed in de gaten hebben wat die kostenpost dan precies inhoudt.

Ik geef Saldodipje **** (4 sterren).
vier sterren

Dit vind je misschien ook leuk...