Saldodipje review

Wat kun je bij Saldodipje?

Bij Saldodipje kun je terecht voor het lenen van een klein bedrag met behulp van een minilening, ook wel flitskrediet of voorschotje geheten. Het bedrijf biedt in Nederland de mogelijkheid om een bedrag van €100 tot €1800 te lenen voor een kortdurende periode van maximaal 62 dagen. Aanvragen gaat snel en eenvoudig. De rentekosten zijn vanaf 6,17% en uitbetaling is snel, binnen 12 uur tot 24 uur.

Direct aanvragen?

Saldodipje

Geld lenen zonder BKR
€100 – €1800
Binnen 24 uur geld
Direct beschikbaar

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77


saldodipje review

Tom en Angelina vertellen

Vorige zomer was ik echter van gedachten veranderd. Mijn man Tom en ik (Angelina) zaten lekker met onze buren in de zon op een terrasje in Almere te genieten van een drankje en toen kwam de aanstaande vakantie ter sprake. Wij gaan altijd naar Spanje naar onze vaste bestemming Costa del Sol.

Saldodipje ervaringen kun je er vertrouwd lenen of niet? Eigenlijk had ik er nog nooit over nagedacht om geld te lenen. Geld lenen, daar komen immers alleen maar problemen van, had ik van huis uit meegekregen. Ik ben erg zuinig op mijn centjes en met mijn baan als huishoudelijk werkster en de baan van mijn man hebben we immers altijd wel goed rond kunnen komen. 

Droomvakantie

Normaal gesproken gaan onze buren ook altijd naar het buitenland en huren een hotelkamer, maar dit keer vertelden ze dat ze via marktplaats voor nog geen 1500 euro een caravan hadden gekocht en ernaar uitkeken om gezellig op de camping te staan. Toen moest ik eigenlijk direct weer denken aan mijn jeugd waarin ik samen met mijn ouders ook wel eens in een gehuurde caravan op een boerderij ging staan. Mijn zus, broer en ik hebben hier geweldige herinneringen aan over gehouden. Ik was eigenlijk meteen enthousiast en ik merkte dat mijn man ook al zin had in een kampeervakantie.

We hadden niet zoveel gespaard

Voor het eerst vond ik het eigenlijk jammer dat we zo weinig hadden gespaard. Wij sparen alleen voor noodzakelijke uitgaven. Maar ja, moesten wij onze kampeerdroom dan maar laten gaan? Er zat niets anders op maar het zat me toch niet echt lekker. Dan heb je jarenlang hard gewerkt en veel geld ook in de kinderen geïnvesteerd die inmiddels al bijna volwassen zijn. Natuurlijk ben ik heel blij dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen maar je wilt ook nog geld overhouden voor jezelf. Daarom besloot ik om toch eens op internet rond te neuzen naar kredietverstrekkers.


Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.


Kredietverstrekkers vergelijken

Ik vond er een heleboel, dus vergelijken was niet de gemakkelijkste opgave kan ik je vertellen. Maar uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Saldodipje omdat ik deze kende van mijn beste vriendin Naomi die via deze website een keer geld geleend om te kunnen shoppen in Turkije en dat was haar goed bevallen. Als een website wordt aangeraden door bekenden vertrouw je deze toch meer. Wat ik meteen al erg kon waarderen van Saldodipje was de duidelijkheid. Je kunt direct bepalen via een slider (schuifje) hoeveel je wilt lenen en de looptijd, dat had ik niet verwacht.

Duidelijke informatie

Manlief was natuurlijk in eerste instantie minder enthousiast, maar ik wist dat hij stiekem al op Marktplaats naar caravans had zitten kijken. En helaas was er ook voor hem geen gelegenheid om meer te gaan werken, want hij werkte al 45 uur en momenteel zat hij juist middenin een reorganisatie. Vandaar dat Saldodipje eigenlijk overbleef als onze enige mogelijkheid om toch een caravan te kunnen kopen. Toen mijn man zag dat je heel duidelijk kon zien wat de rente was en hoe hoog het bedrag was dat je uiteindelijk terug zou moeten betalen, merkte ik dat zijn mening ook langzaam veranderde.

Ik kon zelf het bedrag kiezen

Na veel wikken en wegen besloten mijn man en ik om 1500 euro te lenen via Saldodipje. Een hele gok, want mijn man was immers nog steeds bang dat hij een woekerrente zou moeten betalen. Dit had hij immers op internet gelezen. Maar het bleek dat wij zelf de keuze hadden hoeveel we wilden betalen. Op de lening via Saldodipje geldt immers een JKP (jaarlijks kostenpercentage) vanaf 6,17%. Dit bedrag is vast. Maar voor de lening is ook nog een garantstelling verplicht. Wij kozen voor mijn broer Hendrik. Hij steunde ons plan van de caravan volkomen en vond het geen enkel probleem.

1500 euro op mijn rekening

We lichtten de verkoper van de caravan in dat wij eerst nog even de lening in orde moesten maken en dat was natuurlijk wel spannend. Straks zou het niet op tijd lukken en dan was de caravan al uitverkocht. Er waren immers al andere biedingen op. Mijn lieve broer stuurde direct een kopie van zijn identiteitsbewijs en een ondertekende overeenkomst van hoofdelijke verbondenheid op. We waren afhankelijk van de verwerkingstijd van mijn bank (ABN AMRO) en het duurde uiteindelijk een dag. Eigenlijk konden we onze ogen eigenlijk niet geloven toen we echt 1500 euro op onze rekening zagen staan.


Een minilening wordt ook wel flitskrediet, voorschotje of minikrediet genoemd.


We hadden geluk

Meteen belden wij de caravanverkoper op met het heuglijke nieuws en we hadden geluk. De andere bieder, die toch net een iets hoger bedrag bood dan ons, had afgehaakt. We reden direct naar Assen om de caravan in het echt te zien en de koop af te ronden. De verkoper was er heel netjes mee omgegaan, het was net alsof de caravan amper was gebruikt. Onze eerste vakantie met de caravan was echt heel gezellig. Ik was vergeten hoe leuk kamperen kon zijn. Gezellig met zijn allen koken op een gaspitje, je leert zo heel makkelijk nieuwe mensen kennen. Fantastisch.

Niet voor iedereen

En de lening? Die was natuurlijk niet heel gemakkelijk om af te lossen. We hebben echt op een houtje moeten bijten die twee maanden en een oude televisie verkocht. Uiteindelijk hebben mijn ouders ook nog meegeholpen met de betaling, maar uiteraard zullen we dit ook zo snel mogelijk (met rente, waar wij op stonden) aflossen. Dat willen we iedereen wel meegeven, geld lenen betekent zeker niet gratis geld. Het is gewoon jouw geld, alleen je betaalt de rekening later. Sommige mensen realiseren zich dit niet goed. Wij vinden eigenlijk dat deze vaak jonge doelgroep geen geld hoort te lenen.

Nooit meer een saldodip

Inmiddels hebben we eigenlijk nooit meer een Saldodip. Laatst was mijn dochter jarig, ze wilde graag een nieuwe fiets. En toen begon m’n zoon ook al, ook al was het zijn eigen schuld omdat zijn mountainbike was gestolen die hij niet op slot had gezet. Nou, vooruit dan maar, nu ik de diensten van Saldodipje heb ontdekt kregen ze allebei een fiets. Mijn dochter een nieuwe voor haar verjaardag en mijn zoon één van Marktplaats. Niet alle mensen zijn tevreden over flitskredieten. Maar ons verhaal laat zien dat het ook anders kan. Het is niet alleen maar treurnis.

Feiten over Saldodipje

Je kunt naast een minilening ook een zogeheten ´pluslening´ aanvragen. Dit houdt in dat je in twee termijnen kunt aflossen waarmee je meer tijd krijgt om het totale bedrag te voldoen. Deze pluslening kun je aanvragen vanaf €1000, tot aan het maximum van €1800. Alle bedragen onder de €1000 dienen in één keer te worden terugbetaald.

Garantstelling

Dit kan het lenen van een klein bedrag duur maken. Het is namelijk verplicht om voor een garantstelling te zorgen. Heb je niemand in je nabije omgeving die je daar mee kan helpen, dan ben je aangewezen op de garantstelling van Global Guarantee. Het is een apart bedrijf waar je dan een verzekering tegen niet terugbetalen moet afsluiten, dit is helaas niet goedkoop, dus kan aardig in de papieren gaan lopen. Het wordt bij de aanvraag wel duidelijk vermeld wat de kosten van deze garantstelling zullen zijn. Het kan ook een reden zijn om géén minilening aan te gaan vragen.

Pluslening versus minilening

Tegenwoordig kun je naast de reguliere minilening (tot €1000), ook nog eens kiezen voor een pluslening (tot €1800). Met zijn flexibelere aflosregeling en hogere aan te vragen bedragen is dit voor veel consumenten een welkome aanvulling op het reeds bestaande aanbod van minileningen.

Eerste keer lenen

Ga je voor een eerste keer aanvragen, dan kun je niet meer dan €800 krijgen. Dit is niet alleen om jezelf te beschermen tegen overkreditering, maar ook een stok achter de deur voor de uitlener. Deze wil eerst eens even bezien of je wel netjes je verplichtingen nakomt. Is dit het geval, dan kun je bij een vervolgaanvraag ongezien het maximum aanvragen. Overigens moet je ouder dan 18 jaar zijn, maar niet ouder dan 70 jaar.

Wanneer krijg je het geld op je rekening?

Dit is waar het bedrijf echt in actie komt. Na goedkeuring van je aanvraag heb je dit binnen 24 uur op je rekening staan. Dit geldt echter alleen als er geen weekend tussen zit, dan kan het iets langer duren dan 24 uur. Echter je kunt ook geluk hebben en dan staat de lening binnen 12 uur op je rekening.

Weinig papierwerk

Bij de aanvraag hoef je maar weinig papierwerk aan te leveren en het is werkelijk lenen zonder poespas en gedoe. Overigens bestaat ook de mogelijk om dit in zijn geheel achterwege te laten, maar dan hebben we het over direct geld lenen zonder documenten. Het enige wat je dan nog maar hoeft te verzenden is je legitimatiebewijs.

Niet van belasting aftrekbaar

Wat je ook gaat doen met het krediet, bijvoorbeeld je huis verbouwen, een minilening is in tegenstelling (onder voorwaarden) tot een doorlopend krediet of een persoonlijke lening nooit aftrekbaar van je inkomsten voor de inkomstenbelasting.

Aflossen Saldodipje

De aflossing is soepeltjes geregeld. Je krijgt van het bedrijf een e-mail toegestuurd waar je een link in vindt die je naar iDeal stuurt. Op deze manier kun je zonder al teveel poespas het openstaande bedrag voldoen. Uiteraard kun je nog steeds via een reguliere bankoverschrijving aan je verplichtingen voldoen, het is geen verplichting om iDeal te gebruiken, slechts een hulpmiddel.

Eerder aflossen

Heb je het bedrag wat je hebt geleend weer eerder tot je beschikking dan wat je had verwacht, dan staat niets je in de weg om vroegtijdig terug te betalen. Let wel, het af te lossen bedrag wordt niet lager omdat je eerder terugbetaalt. Aan de andere kant, als je eerder kunt betalen, waarom zou je het niet doen.

Kosten bij niet tijdige terugbetaling

aanmaningskostenBetaal je niet op tijd terug dan krijg je een eerste aanmaning welke het verschuldigde bedrag verhoogt met €20, je hebt dan 14 dagen de tijd om je schuld te voldoen. Heb je na deze termijn nog steeds niet betaald, dan krijg je wederom een aanmaning die het geheel verhoogt met wederom €20. Wat hierna dan gaat plaatsvinden wordt in de voorwaarden niet uitgelegd. Maar je wordt in ieder geval in gebreke gesteld, waarbij heet bedrijf er voor kan kiezen om naar de rechter te gaan. Kun je niet of niet in zijn geheel aflossen, zoek vooral contact met het bedrijf en leg je problemen uit. Er kan dan naar een oplossing worden gezocht en het is beter dan je hoofd in het zand steken.

Conclusie over Saldodipje

De conclusie van deze review is dat het een uitkomst kán zijn wanneer je echt een keertje omhoog zit en dringend op zoek bent naar een klein bedrag anders dan van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Het kan ook zijn dat je een BKR notering hebt en daarom niet in aanmerking komt voor een reguliere lening.

Gebruik alleen in geval van nood
Betaal netjes op tijd terug
Stel je goed op de hoogte van de kosten
Leen niet wat je niet kunt terugbetalen
Gebruik dit soort leningen niet voor frivoliteiten
Houd geld apart om terug te kunnen betalenStap voor stap aanvragen bij Saldodipje

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Saldodipje contact

Saldodipje telefoonnummer

Saldodipje heeft een Whatsapp telefoonnummer: 0639281927.

Saldodipje klantenservice

De klantenservice van Saldodipje kun je bereiken op: klantenservice@saldodipje.nl

Website Saldodipje

Je kunt ook de website van Saldodipje direct bezoeken.


Vraag & antwoord

Is Saldodipje een betrouwbaar bedrijf?

Saldodipje is al vele jaren actief in Nederland. Je krijgt precies wat je verzoekt. Het feit dat er kosten gemaakt moeten worden is geen verrassing, want wordt duidelijk getoond bij een aanvraag. Bekijk Saldodipje hier.

Hoeveel kun je lenen bij Saldodipje?

Je kunt er terecht vanaf 100 euro, met een maximum van 1800 euro.

Hoe snel kan ik mijn lening verwachten?

Op werkdagen binnen 12 uur tot 24 uur. Vaak sneller.

Wanneer moet ik aflossen?

Dat ligt aan het bedrag wat je wil lenen. De mogelijkheden zijn: 30 dagen, 45 dagen, 62 dagen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente