Home » Financieel nieuws » Reviews » Saldodipje ervaringen » Vertrouwd lenen of niet?

Saldodipje ervaringen » Vertrouwd lenen of niet?

Saldodipje ervaringen kun je er vertrouwd lenen of niet? Eigenlijk had ik er nog nooit over nagedacht om geld te lenen. Geld lenen, daar komen immers alleen maar problemen van, had ik van huis uit meegekregen. Ik ben erg zuinig op mijn centjes en met mijn baan als huishoudelijk werkster en de baan van mijn man hebben we immers altijd wel goed rond kunnen komen. 

Saldodipje ervaringen » Vertrouwd lenen of niet?
Saldodipje review

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Van €100 tot €2500
Flexibel aflossen
Snel & betrouwbaar

Snel pinnen

Bekijk Saldodipje

Vorige zomer was ik echter van gedachten veranderd. Mijn man en ik zaten lekker met onze buren in de zon op een terrasje in Almere te genieten van een drankje en toen kwam de aanstaande vakantie ter sprake. Wij gaan altijd naar Spanje naar onze vaste bestemming Costa del Sol.Minilening:€500€1000
Minimale rente:9,38%9,72%
Maximale rente:9,38%9,72%
Minimale looptijd
maanden:
11
Maximale looptijd maanden:12
Totaal krediet:€503,70€1011,50


Droomvakantie

droomvakantie
Lenen voor je droomvakantie?

Normaal gesproken gaan onze buren ook altijd naar het buitenland en huren een hotelkamer, maar dit keer vertelden ze dat ze via marktplaats voor nog geen 2500 euro een caravan hadden gekocht en ernaar uitkeken om gezellig op de camping te staan. Toen moest ik eigenlijk direct weer denken aan mijn jeugd waarin ik samen met mijn ouders ook wel eens in een gehuurde caravan op een boerderij ging staan. Mijn zus, broer en ik hebben hier geweldige herinneringen aan over gehouden. Ik was eigenlijk meteen enthousiast en ik merkte dat mijn man ook al zin had in een kampeervakantie.

We hadden niet zoveel gespaard

Voor het eerst vond ik het eigenlijk jammer dat we zo weinig hadden gespaard. Wij sparen alleen voor noodzakelijke uitgaven. Maar ja, moesten wij onze kampeerdroom dan maar laten gaan? Er zat niets anders op maar het zat me toch niet echt lekker. Dan heb je jarenlang hard gewerkt en veel geld ook in de kinderen geïnvesteerd die inmiddels al bijna volwassen zijn. Natuurlijk ben ik heel blij dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen maar je wilt ook nog geld overhouden voor jezelf. Daarom besloot ik om toch eens op internet rond te neuzen naar kredietverstrekkers.


Kenmerken minilening:
Kleine bedragen €100 – €2500
✅ Maximale looptijd 4 maanden
Direct op je rekening gestort
Snelle aanvraag en uitbetaling
✅ Binnen 12 – 24 uur geld
Geen BKR toetsing


Kredietverstrekkers vergelijken

Ik vond er een heleboel, dus vergelijken was niet de gemakkelijkste opgave kan ik je vertellen. Maar uiteindelijk besloot ik te kiezen voor Saldodipje omdat ik deze kende van mijn beste vriendin Naomi die via deze website een keer geld geleend om te kunnen shoppen in Turkije en dat was haar goed bevallen. Als een website wordt aangeraden door bekenden vertrouw je deze toch meer. Wat ik meteen al erg kon waarderen van Saldodipje was de duidelijkheid. Je kunt direct bepalen via een slider (schuifje) hoeveel je wilt lenen en de looptijd, dat had ik niet verwacht.

Duidelijke informatie

Manlief was natuurlijk in eerste instantie minder enthousiast, maar ik wist dat hij stiekem al op Marktplaats naar caravans had zitten kijken. En helaas was er ook voor hem geen gelegenheid om meer te gaan werken, want hij werkte al 45 uur en momenteel zat hij juist middenin een reorganisatie. Vandaar dat Saldodipje eigenlijk overbleef als onze enige mogelijkheid om toch een caravan te kunnen kopen. Toen mijn man zag dat je heel duidelijk kon zien wat de rente was en hoe hoog het bedrag was dat je uiteindelijk terug zou moeten betalen, merkte ik dat zijn mening ook langzaam veranderde.

Ik kon zelf het bedrag kiezen

Na veel wikken en wegen besloten mijn man en ik om 2500 euro te lenen via Saldodipje. Een hele gok, want mijn man was immers nog steeds bang dat hij een woekerrente zou moeten betalen. Dit had hij immers op internet gelezen. Maar het bleek dat wij zelf de keuze hadden hoeveel we wilden betalen. Op de lening via Saldodipje geldt immers een JKP (jaarlijks kostenpercentage) van 13,99%. Dit bedrag is vast. Maar voor de lening is ook nog een garantstelling verplicht. Wij kozen voor mijn broer Hendrik. Hij steunde ons plan van de caravan volkomen en vond het geen enkel probleem.

2500 euro op mijn rekening

We lichtten de verkoper van de caravan in dat wij eerst nog even de lening in orde moesten maken en dat was natuurlijk wel spannend. Straks zou het niet op tijd lukken en dan was de caravan al uitverkocht. Er waren immers al andere biedingen op. Mijn lieve broer stuurde direct een kopie van zijn identiteitsbewijs en een ondertekende overeenkomst van hoofdelijke verbondenheid op. We waren afhankelijk van de verwerkingstijd van mijn bank (ABN AMRO) en het duurde uiteindelijk een dag. Eigenlijk konden we onze ogen eigenlijk niet geloven toen we echt 2500 euro op onze rekening zagen staan.We hadden geluk

Meteen belden wij de caravanverkoper op met het heuglijke nieuws en we hadden geluk. De andere bieder, die toch net een iets hoger bedrag bood dan ons, had afgehaakt. We reden direct naar Assen om de caravan in het echt te zien en de koop af te ronden. De verkoper was er heel netjes mee omgegaan, het was net alsof de caravan amper was gebruikt. Onze eerste vakantie met de caravan was echt heel gezellig. Ik was vergeten hoe leuk kamperen kon zijn. Gezellig met zijn allen koken op een gaspitje, je leert zo heel makkelijk nieuwe mensen kennen. Fantastisch.

Niet voor iedereen

En de lening? Die was natuurlijk niet heel gemakkelijk om af te lossen. We hebben echt op een houtje moeten bijten die twee maanden en een oude televisie verkocht. Uiteindelijk hebben mijn ouders ook nog meegeholpen met de betaling, maar uiteraard zullen we dit ook zo snel mogelijk (met rente, waar wij op stonden) aflossen. Dat willen we iedereen wel meegeven, geld lenen betekent zeker niet gratis geld. Het is gewoon jouw geld, alleen je betaalt de rekening later. Sommige mensen realiseren zich dit niet goed. Wij vinden eigenlijk dat deze vaak jonge doelgroep geen geld hoort te lenen.Nooit meer een saldodip

Inmiddels hebben we eigenlijk nooit meer een Saldodip. Laatst was mijn dochter jarig, ze wilde graag een nieuwe fiets. En toen begon m’n zoon ook al, ook al was het zijn eigen schuld omdat zijn mountainbike was gestolen die hij niet op slot had gezet. Nou, vooruit dan maar, nu ik de diensten van Saldodipje heb ontdekt kregen ze allebei een fiets. Mijn dochter een nieuwe voor haar verjaardag en mijn zoon één van Marktplaats. Niet alle mensen zijn tevreden over flitskredieten. Maar ons verhaal laat zien dat het ook anders kan. Het is niet alleen maar treurnis.

1.Minimaal 18 jaar
2.Regelmatig inkomen
3.Woonachtig en ingeschreven in Nederland
4.Bankrekening op je eigen naam
5.Mobiele telefoon voor het versturen van documenten en het ontvangen van sms´jes
6.Geen openstaande minilening die nog afgelost moet worden
7.Je bent in staat om het geleende
terug te betalen
8.Je kiest zelf een garantsteller. Gratis of betaald
9.Je stemt er mee in dat er geen
BKR controle wordt uitgevoerd
10.Je stemt er mee in dat na goedkeuring het aangevraagde bedrag direct naar je wordt overgemaakt.
Wanneer een
minilening?
 
Auto reparatieOnverwachte uitgave
Televisie kapotZakgeld vakantie
BoodschappenSalaris te laat
Pinpas leegVoorschot
VerjaardagWeekend weg
Lenen zonder BKRSnel geld nodig
Lenen zonder gedoeLenen zonder papierwerk
Wasmachine kapotInrichten tuin
Voordelen minilening 
Snel geld op je rekeningVrij te besteden
Géén BKR toetsingOok lenen met schulden
Simpele aanvraagGeen persoonlijk contact
Snelle goedkeuringPer iDeal terug betalen
Geen lastige vragenSnelle aflossing
Geen papierwerkAfhandeling per email
Ook aanvragen in het weekend

Feiten over Saldodipje

Je kunt naast een minilening ook een zogeheten ´pluslening´ aanvragen. Dit houdt in dat je in twee termijnen kunt aflossen waarmee je meer tijd krijgt om het totale bedrag te voldoen. Deze pluslening kun je aanvragen vanaf €800, tot aan het maximum van €2500. Alle bedragen onder de €800 dienen in één keer te worden terugbetaald.

De rente

De te betalen rente op zowel de minilening als de pluslening is net iets onder het wettelijk maximum. Waar 14% gerekend mag worden, rekent Saldodipje 13,99%.

Garantstelling

Dit kan het lenen van een klein bedrag duur maken. Het is namelijk verplicht om voor een garantstelling te zorgen. Heb je niemand in je nabije omgeving die je daar mee kan helpen, dan ben je aangewezen op de garantstelling van Global Guarantee. Het is een apart bedrijf waar je dan een verzekering tegen niet terugbetalen moet afsluiten, dit is helaas niet goedkoop, dus kan aardig in de papieren gaan lopen. Het wordt bij de aanvraag wel duidelijk vermeld wat de kosten van deze garantstelling zullen zijn. Zie hieronder in de afbeelding wat de kosten voor garantstelling zijn per aangevraagd bedrag en per looptijd. (bekijk dit goed!) Het kan ook een reden zijn om géén minilening aan te gaan vragen.

Tegenwoordig kun je naast de reguliere minilening ook nog eens kiezen voor een pluslening. Met zijn flexibelere aflosregeling en hogere aan te vragen bedragen is dit voor veel consumenten een welkome aanvulling op het reeds bestaande assortiment aan minileningen. Ik heb er uitgebreid over geschreven in het artikel, minilening en de voorwaarden. Lees hier precies wat het verschil is en aan welke voorwaarden je dient te voldoen om een pluslening aan te kunnen vragen.

Eerste keer lenen

Ga je voor een eerste keer aanvragen, dan kun je niet meer dan €400 krijgen. Dit is niet alleen om jezelf te beschermen tegen overkreditering, maar ook een stok achter de deur voor de uitlener. Deze wil eerst eens even bezien of je wel netjes je verplichtingen nakomt. Is dit het geval, dan kun je bij een vervolgaanvraag ongezien het maximum aanvragen. Overigens moet je ouder dan 21 jaar zijn, maar niet ouder dan 69 jaar. ben je ouder dan 69 jaar, kijk dan eens voor een seniorenlening.

Geld op je rekening

Dit is waar het bedrijf echt in actie komt. Na goedkeuring van je aanvraag heb je dit binnen 24 uur op je rekening staan. Dit geldt echter alleen als er geen weekend tussen zit, dan kan het iets langer duren dan 24 uur. Echter je kunt ook geluk hebben en dan staat de lening binnen 12 uur op je rekening.

Niet van belasting aftrekbaar

Wat je ook gaat doen met het krediet, bijvoorbeeld je huis verbouwen, een minilening is in tegenstelling (onder voorwaarden) tot een doorlopend krediet of een persoonlijke lening nooit aftrekbaar van je inkomsten voor de inkomstenbelasting.

Aflossen minilening

Ook dit is soepeltjes geregeld. Je krijgt van het bedrijf een e-mail toegestuurd waar je een link in vindt die je naar iDeal stuurt. Op deze manier kun je zonder al teveel poespas het openstaande bedrag voldoen. Uiteraard kun je nog steeds via een reguliere bankoverschrijving aan je verplichtingen voldoen, het is geen verplichting om iDeal te gebruiken, slechts een hulpmiddel.

Eerder aflossen

Heb je het bedrag wat je hebt geleend weer eerder tot je beschikking dan wat je had verwacht, dan staat niets je in de weg om vroegtijdig terug te betalen. Let wel, het af te lossen bedrag wordt niet lager omdat je eerder terugbetaalt. Aan de andere kant, als je eerder kunt betalen, waarom zou je het niet doen.

Kosten bij niet tijdige terugbetaling

aanmaningskosten Betaal je niet op tijd terug dan krijg je een eerste aanmaning welke het verschuldigde bedrag verhoogt met €20, je hebt dan 14 dagen de tijd om je schuld te voldoen. Heb je na deze termijn nog steeds niet betaald, dan krijg je wederom een aanmaning die het geheel verhoogt met wederom €20. Wat hierna dan gaat plaatsvinden wordt in de voorwaarden niet uitgelegd. Maar je wordt in ieder geval in gebreke gesteld, waarbij heet bedrijf er voor kan kiezen om naar de rechter te gaan. Kun je niet of niet in zijn geheel aflossen, zoek vooral contact met het bedrijf en leg je problemen uit. Er kan dan naar een oplossing worden gezocht en het is beter dan je hoofd in het zand steken.

Conclusie over Saldodipje

De conclusie van deze review is dat het een uitkomst kán zijn wanneer je echt een keertje omhoog zit en dringend op zoek bent naar een klein bedrag anders dan van bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Het kan ook zijn dat je een BKR notering hebt en daarom niet in aanmerking komt voor een reguliere lening.

Gebruik alleen in geval van nood
Betaal netjes op tijd terug
Stel je goed op de hoogte van de kosten
Leen niet wat je niet kunt terugbetalen
Gebruik dit soort leningen niet voor frivoliteiten
Houd geld apart om terug te kunnen betalen

De service en aantal sterren

Saldodipje beoordeling

Marcel

saldodipje minilening
Snelheid
Goed inzicht in alle kosten
Vlotte goedkeuring
Snelle uitbetaling

Review Saldodipje

De service van Saldodipje is wel in orde, echter zie je op internet veel klachten over de garantstelling regeling. Gelukkig wordt bij het aanvragen duidelijk getoond wat je exact moet terugbetalen. Geen onaangename verrassingen dus.

4.8

Stap voor stap aanvragen bij Saldodipje

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €2500
2. Kies de looptijd. Maximaal 4 maanden
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen zonder BKR toetsing,
poespas of lastige vragen

Vraag & antwoord

Is Saldodipje een betrouwbaar bedrijf?

Saldodipje is al vele jaren actief in Nederland. Je krijgt precies wat je verzoekt. Het feit dat er kosten gemaakt moeten worden is geen verrassing, want wordt duidelijk getoond bij een aanvraag.

Hoeveel kun je lenen bij Saldodipje?

Je kunt er terecht vanaf 100 euro, met een maximum van 2500 euro.

Waarom klagen een aantal consumenten over dit bedrijf?

Waarschijnlijk wordt er niet goed gelezen waar je mee akkoord gaat. Vergeet niet dat meer dan 95% van de consumenten wél tevreden zijn over Saldodipje. Alleen de 5% ontevreden klanten roeren zich nogal op internet.

Hoe snel kan ik mijn lening verwachten?

Op werkdagen binnen 24 uur. Vaak sneller.

Krijg ik een BKR registratie bij Saldodipje?

Nee, er wordt niet getoetst. Daarnaast worden goedgekeurde leningen ook niet aangemeld bij het BKR. Je leent dus anoniem.

Wanneer moet ik aflossen?

Dat ligt aan het bedrag wat je wil lenen. De mogelijkheden zijn: 15-, 30-, 45- of 62 dagen.


Aanvragen in het kort

  1. Kies gewenste bedrag €100 – €2500.
  2. Looptijd tot 4 maanden.
  3. Upload je legitimatiebewijs.
  4. Kies je garantsteller, gratis of betaald.
  5. Verifieer je bankrekening met iDeal.
  6. Verstuur je aanvraag online.
  7. Bij akkoord binnen 12-24 uur geld.

Naast deze ervaring met Saldodipje heb ik meer reviews geschreven over bedrijven die in de geld uitleenbusiness zitten. Ik heb ze hieronder voor je opgesomd.

Geldshop, deze geldboer uit de Hofstad (Den Haag) heeft een breed scala aan kredieten op de plank liggen. Ook goed om te weten is dat het bedrijf goede recensies heeft op het net.

Freo. Een prijsvechter van de Rabobank die voor alle mogelijke leningen een prettig lage rente kan aanbieden. Stukken lager dan bij de Rabobank zelf.

Frisia, Een bekend bedrijf in Nederland vanwege de vele reclamespotjes op tv en radio.