fbpx

Frisia financieringen ervaringen (tips en cijfer)

frisia financieringen ervaringen
Na een aantal eerdere reviews van bedrijven die zich bezighouden met kredieten neem ik deze keer Frisia financieringen onder de loep. Een vrij bekend bedrijf, al was het maar omdat het vroeger in handen was van Dirk Scheringa die er een hele trits van bedrijven op nahield die met kredietverstrekking te maken hadden. Nu is het een net bedrijf waar je voor een schappelijke rente diverse kredieten kunt afsluiten.

Frisia
Voordelig lenen
Vertrouwd, veilig, voordelig
Doorlopend krediet
Persoonlijke lening
WOZ krediet
Senioren lening
 
Let op! BKR toetsing!

Het bedrijf uit Emmeloord (Flevoland) biedt verschillende kredietvormen aan zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening, seniorenlening en een WOZ krediet. Ook het oversluiten van oudere ´dure´ leningen wordt bij Frisia aangeboden. Een ruim aanbod waarbij gekeken naar de rente mag worden gesteld dat Frisia goed concurreert met andere bedrijven in deze branche. Gekeken wordt naar de manier van aanvragen en natuurlijk ervaringen van andere consumenten. je kunt bij Frisia terecht voor een lening vanaf €10.000.

frisia aanvragen

Het aanvragen

hoeveel kun je lenen bij frisia

Voorbeeld hoe een kredietaanvraag werkt

Het aanvragen van één van de kredieten gaat volledig online en een persoonlijke afspraak is niet nodig. Dit houdt dus in dat je gemakkelijk vanuit je luie stoel je zaken kunt regelen. Natuurlijk begint je aanvraag altijd met een offerte. Deze is bij Frisia gratis en vrijblijvend en wordt per e-mail naar je toegestuurd. Ben je het met het voorstel eens dan kun je de offerte aanvaarden.

Heb je elders een betere aanbieding gekregen dan laat je de offerte vervallen en ben je er van af. Je begint je online aanvraag op het hoofdscherm waar je aangeeft of je alleenstaand bent of samenwonend. Vervolgens je netto inkomen en eventueel het netto inkomen van je partner. Heb je een koophuis of woon je in een huurhuis, ook dit dien je aan te geven met daarbij de maandelijkse kosten. Bij de laatste vraag geef je aan of je thuiswonende kinderen hebt. Hieronder zie je een voorbeeld hoe dit in zijn werk gaat.

Intermediair

Frisia levert zelf geen kredieten, maar dient je aanvraag in bij meerdere kredietverstrekkers tegelijk. Dit heeft als voordeel dat je een goed inzicht krijgt wie de laagste rente en heeft en wie de beste voorwaarden hanteert. De instanties waar mee wordt samengewerkt zijn:
Nationale Nederlanden
Defam
Interbank
Qander

Frisia doorlopend krediet

Frisia geeft op de website aan dat ruim 30% van de aangevraagde leningen een doorlopend krediet is. Dit geeft aan dat het één van de populairste vormen is. Het grote voordeel is dat je boetevrij extra kunt aflossen. Dit zorgt niet voor een lager maandbedrag, maar heeft wel tot gevolg dat het krediet eerder afgelost is. Frisia geeft ook aan dat het vanwege zijn flexibiliteit mogelijk is om tussentijds reeds afgeloste bedragen weer op te nemen tot het maximale bedrag welke van te voren is vastgesteld. Ook hier blijft het maandbedrag weer gelijk, alleen zal het krediet nu langer doorlopen. Je betaalt elke maand een gedeelte aflossing (1%, 1.5% of 2%) en de verschuldigde rente. In bepaalde gevallen is de rente van een doorlopend krediet aftrekbaar voor de belasting.

Frisia persoonlijke lening

Het overgrote deel van de aanvragen bij Frisia wordt gedaan voor een persoonlijke lening, met 70% is dit een leenvorm die bijzonder populair is in Nederland. Zo wordt op de website verteld dat het geschikt is voor diegenen die van vastigheid houden en precies weten waar ze aan toe zijn. De lening wordt in 3 componenten aangeboden, rentepercentage, maandtermijn en looptijd. Het laatste, de looptijd kan variëren tussen de 6- en 180 maanden. Let wel dat wanneer je bijvoorbeeld een auto gaat kopen met een persoonlijke lening de looptijd in overeenstemming moet zijn met de levensduur van het product. Bij een auto zal dit rond de 5 jaar (60 maanden) liggen. Boetevrij extra aflossen is ook bij deze lening geen enkel probleem, het verlaagt wederom niet je maandlasten, maar je bent er wel sneller van af.

Acceptatie voorwaarden

Voordat je besluit om een offerte aan te gaan vragen kun je zelf alvast nagaan of je hier voor in aanmerking komt. Kijk hieronder aan welke voorwaarden je minimaal moet voldoen.

Consumenten

Tijdelijk of vast loondienstverband
Inkomen uit een uitkering anders dan WW of Bijstand
Je bent 21 jaar of ouder
Geldig legitimatiebewijs
Je hebt geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie te Tiel.
Je wil minimaal €10.000,– lenen.

Ondernemers

Ten minste van 3 jaar definitieve cijfers kunnen overleggen
De onderneming moet over een positief eigen vermogen beschikken en een jaarwinst hebben gerealiseerd
Minimaal 25 jaar oud te zijn
Geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie te Tiel.
Bovenstaand geldt voor ondernemers die privé willen lenen. Voor zakelijk lenen zijn de regels soepeler. Kijk op de speciale pagina voor ondernemers.

Ervaringen van consumenten

ervaringen van consumentenNu wellicht het belangrijkste gedeelte, wat vinden consumenten die al een ervaring hebben met Frisia van het bedrijf. Dan zijn er een aantal zaken belangrijk, hoe snel word je geholpen, hoe is de klantenservice en hoe stelt het bedrijf zich op als er problemen zijn. Bij welk bedrijf je ook kijkt naar klantervaringen, er zijn altijd mensen die zich benadeeld voelen terwijl ze zich dat aan zichzelf te wijten hebben, óf niet snappen waar het precies over gaat. Consumenten die klagen over het feit dat ze zoveel brieven krijg als ze 6 maanden geen aflossing betalen zal ik dan ook niet  in het overzicht meenemen. Ook staat het web nog steeds vol met ervaringen uit de tijd dat Frisia nog van Scheringa was. Aangezien het nu een net bedrijf is zal ik ook deze reviews niet meenemen.

Kiyoh reviews

Zelf geeft Frisia op zijn website aan dat er ervaringen van klanten zijn te vinden op Kiyoh. Nu ben ik in eerste instantie wat huiverig om de ervaringen van consumenten of ondernemers van de website van de aanbieder zelf af te halen. Echter is er voor de rest niet veel te vinden op het net. Zelfs als ik kijk bij klacht.nl, waar zo´n beetje elk bedrijf wel mee te maken heeft, blijft Frisia hier volledig buiten schot. Mooi dat er geen klachten te vinden zijn over dit bedrijf.

Goede score

Frisia kan zich bij Kiyoh gelukkig prijzen met een 8,7 uit 10. Nette score, maar laten we er eens wat individuele reacties uithalen. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien betreft het hier een klant die het bedrijf een 7 geeft en als positieve ervaring meldt dat zijn/haar aanvraag snel werd behandeld.
snelle behandeling aanvraag

Marcel is positief

Bij Marcel is de aanvraag ook goed verlopen. Hij is positief over Frisia omdat er actief wordt gezocht naar een oplossing en dat alle facetten van een lening goed werden uitgelegd. Ook over de algehele communicatie is hij zo tevreden dat hij het bedrijf beloont met een 10.
goede communcatieMaar zoals bij elk bedrijf wordt er ook bij Frisia wel eens iets minder goed gereageerd op de gang van zaken. Het is jammer dat Frisia niet reageert op de reactie, want nu is het wat lastig te beoordelen of het hier een legitieme reactie gaat en niet een trol van de concurrent. Maar enfin, Patrick is niet tevreden en zegt dat er geen goede kennis van zaken is. Hij geeft aan 2 keer gebeld te hebben, waarna het toch 2 keer helemaal verkeerd ging. Ook over het geboden rentepercentage is hij niet te spreken en zegt dat dit hoger is dan wat op de website wordt vermeld.
ontevreden klant patrick

Conclusie klanttevredenheid

klanttevredenheidZo ongeveer alle ervaringen van anderen gelezen te hebben, waarbij ik er slechts 3 hierboven beschrijf krijg ik de indruk dat Frisia een bedrijf is wat met man en zijn best doet om zijn klanten goed te behandelen. Natuurlijk zijn er wel eens wat mensen ontevreden, dit is echter niet te voorkomen. Waar je wel voor kunt zorgen is dat ook wanneer klanten ontevreden zijn, deze netjes te woord worden gestaan. Ik zie dat dat bij Frisia zeker gebeurt. Al met al kun je Frisia een betrouwbare kredietverstrekker noemen waar je met een gerust hart zaken mee kunt doen.

Contactgegevens Frisia financieringen

Adres: Onder de Toren 34
Postcode: 8302 BV Emmeloord
Telefoon: 088 777 23 33
E-mail: info@frisia.nl
Natuurlijk kun je ook de website van Frisia bezoeken.

Eerdere reviews:
Het lijstje met ervaringen en reviews van kredietverstrekker wordt constant bijgewerkt en aangevuld. Wil je er meer over lezen dan kun je zien hoe er over Geldshop, Nationale Nederlanden en Saldodipje wordt gedacht. Uitgebreide reviews die je een goede inkijk in het desbetreffende bedrijf geeft.

Video geld lenen of sparen