Home » Financieel nieuws » Reviews » Freo

Freo

Freo geld lenen review

Freo is officieel onderdeel van de Rabobank groep en is de ´prijsvechter` op het gebied van lenen van deze bank. Met duidelijke renteverschillen voor leningen met de Rabobank, is Freo in de meeste gevallen een betere keus dan de Rabobank zelf. Freo opereert al meer dan 10 jaar als leenspecialist voor een persoonlijke lening.

Zorgvuldig en persoonlijk

Freo gaat prat op de volgende merkwaarden: Persoonlijk, zorgvuldig, helder en voordelig. Freo biedt een persoonlijke lening en boetevrij aflossen mag altijd. Het bedrijf heeft fraaie reviews bij zowel Independer als bij de Consumentenbond.

Wat kost geld lenen bij Freo?

Leen
bedrag
Maand
bedragLooptijd
maandenRente
Rente
€5.000€104,28609,6%
€10.000€197,44607,1%
€15.000€289,54606,1%
€25.000€480,38605,9%
€50.000€956,36605,7%
Freo

Soms is lenen noodzakelijk

In lastige tijden kan het soms handig zijn om geld te kunnen lenen. Veel mensen willen liever niet lenen, maar er zijn bepaalde noodsituaties waarbij je niet echt een keuze hebt. Misschien heb je bijvoorbeeld een flinke huurachterstand, kun je het gas water en licht niet betalen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. In die gevallen kun je bij Freo gelukkig snel geld lenen, om de lastige periode even door te komen totdat je weer je loon of andere inkomsten hebt.

Aanschaffen nieuwe auto

Maar ook voor niet-noodzakelijke kwesties kan het natuurlijk mogelijk zijn om geld te lenen. Misschien heb je bijvoorbeeld een prima loon, maar is het niet zo dat dat je veel geld hebt gespaard. Met als noodzakelijk gevolg dat je geen grote uitgaven kunt maken voor bijvoorbeeld een nieuwe auto of een verbouwing.

In dit artikel over Freo

In dit artikel beschrijven we de mogelijkheden die er zijn bij Freo als het gaat om geld lenen. De volgende vragen worden getracht te beantwoorden: hoeveel kan ik lenen, precieze leningen bij Freo, hoe zit het met doorlopend krediet en is een persoonlijke lening ook mogelijk?

Hoeveel kan ik lenen?

Om deze vraag te beantwoorden is enige nuancering wel vereist. In principe kan allereerst het volgende erover worden verteld. Als het gaat over hoeveel je kunt lenen dan kan dit bij Freo minimaal €5000 zijn en maximaal €75.000. Let wel: het feit dat dit mogelijk is, betekent niet dat iedereen daar gebruik van kan maken. Er wordt namelijk naar een aantal factoren gekeken.

Inkomen

Uiteraard wordt er allereerst gekeken naar je inkomen. Freo wil er namelijk zeker van zijn dat jij in staat bent om dit geleende bedrag ook volgens de normen terug te betalen. Dit is niet alleen in het voordeel van Freo, maar overigens ook voor jezelf. Lukt het je namelijk niet om af te betalen? Dan kun je in stressvolle situaties terechtkomen en gaat de rente oplopen. Bovendien bestaat er dan ook nog een kans op boetes. Daarom is het voor iedereen zijn bestwil dat er zo zorgvuldig mogelijk wordt gekeken of het inkomen toereikend is.


Freo biedt ook een handige gratis overstapservice aan voor als je al lopende leningen wil oversluiten.


Woonsituatie en vaste lasten

Maar natuurlijk is het inkomen alleen niet van belang. Er wordt ook gekeken naar je woonsituatie en de vaste lasten. Ook dit heeft weer een belangrijke reden. Stel je voor dat je een hoog inkomen hebt, maar je hebt tegelijkertijd hoge vaste lasten. Dan kan dit een vertekend beeld geven over je rijkdom en de mogelijkheid om leningen af te betalen. En ook de woonsituatie speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol.

Salaris €2000 per maand

Als voorbeeld: stel je voor dat je €2000 per maand verdient. Je woont ergens heel goedkoop en betaalt slechts €600 per maand huur. Dan houd jij nog €1400 over nadat de belangrijkste vaste lasten eraf zijn gegaan. Verdien je echter €3000 per maand, maar betaal je €1800 per maand huur. Dan is de kans groter dat je minder kunt lenen, omdat je vaste lasten veel hoger zijn. Dus daarom is niet enkel het inkomen belangrijk, maar ook de woonsituatie en de algemene vaste lasten. Op de website van Freo kun je gemakkelijk berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen door wat informatie in te vullen.


Freo in het kort (video)


Persoonlijke lening

De meest gangbare lening wordt de persoonlijke lening genoemd. Bij een persoonlijke lening krijg je een eenmalig bedrag op je rekening gestort. De hoogte hiervan is afhankelijk van de factoren die in de vorige alinea zijn benoemd, maar natuurlijk ook van je eigen voorkeur. Een lening wordt vaak gebruikt voor grote uitgaven. Daarbij kun je denken aan een verbouwing aan je tuin, een nieuwe auto of andere noodzakelijke achterstalligheid die moet worden gerepareerd.

Voor- en nadelen

Een persoonlijke lening heeft enkele voordelen, maar ook nadelen. Het belangrijkste voordeel is dat je altijd precies weet wat je te wachten staat. Van te voren kun je precies zien hoeveel je moet afbetalen. Het is dus een ideale lening als je precies weet waar je aan toe wilt zijn. Een nadeel van deze lening is echter dat je een groot bedrag krijgt uitgekeerd die je misschien niet eens nodig hebt, maar waar je dan wel rente over moet betalen.


Doorlopend krediet

>Freo biedt geen doorlopend krediet meer aan. Bekijk alternatieve aanbieder(s) van het doorlopend krediet.

Het grootste verschil tussen krediet en een lening die persoonlijk is: bij het doorlopend krediet krijg je de mogelijkheid om een bedrag af te nemen, maar dat is niet meteen verplicht. Bij een persoonlijke lening betaal je rente over het gehele bedrag dat je hebt geleend. Maar bij krediet is het zo dat je enkel rente gaat betalen en moet aflossen over het bedrag dat je hebt opgenomen. Misschien is het praktischer om daar even een voorbeeld van te geven.

Voorbeeld: Krediet van €20.000

Stel je voor dat je een krediet hebt van €20.000. Je hebt de mogelijkheid om alles op te nemen, maar je hebt slechts €2000 nodig. In dat geval betaal je dus rente over de €2000 en niet over de €20.000. Dat is dus een aanzienlijk verschil. Krediet is niet specifiek bedoeld voor verbouwingen en dergelijke. Het is meer om iets achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld om de kosten van de studie van je kind te betalen. In die gevallen is krediet erg handig, zodat je geld kunt opnemen als je even in onzekerheid zit. Bij Freo is er een doorlooptijd van maximaal twaalf jaar als het gaat om het opnemen van het krediet.


Voordelen van lenen bij Freo

Hierboven hebben we de belangrijkste leningen besproken, maar wat zijn nog meer prachtige voordelen van het afsluiten van een lening?

Standaard lage rente

Natuurlijk wil iedereen het liefst een lening met een zo laag mogelijke rente afsluiten. Bij Freo is dat gelukkig mogelijk, want daar kun je profiteren van een standaard lage rente. Lenen kost natuurlijk altijd geld en daar moet je ook rekening mee houden. Maar je wil natuurlijk nooit te veel rente betalen, want soms loont het dan de moeite niet om een lening af te sluiten. Aangezien veel leningen zijn bedoeld om eventuele problemen te voorkomen. Daarom moet het dan niet zo zijn dat een lening juist voor meer problemen gaat zorgen, iets wat jammer genoeg regelmatig voorkomt. Gelukkig hanteert Freo over het algemeen altijd lage rentes, zodat je daar niet heel bang voor hoeft te zijn.

Helder van te voren

Hier hechten ze veel waarde aan helderheid vooraf. Dat wil zeggen dat je van te voren al een transparant inzicht krijgt over de kosten van de lening. Je weet dan precies hoeveel rente je moet betalen, de termijn en wat het bedrag is dat je moet aflossen. Je krijgt hiervoor een vrijblijvende offerte. Je zit dus ook nog nergens aan vast.

Persoonlijk

Hier wordt ook altijd getracht om de lijnen zo kort mogelijk te houden. Bij eventuele vragen kun je er snel terecht, zodat problemen ook weer snel kunnen worden opgelost.

Hoe snel krijg ik mijn lening?

Het keuren van een aanvraag duurt rond de 2 werkdagen. Na goedkeuring wordt het beoogde bedrag binnen 2 werkdagen naar je overgemaakt. Reken dus in totaal op 4 werkdagen. Is dit snel? Het is iets trager dan andere onderzochte aanbieders. Freo geeft zelf aan ´streng aan de poort te zijn´. Heb je haast? Kies dan voor een snellere mogelijkheid.

Freo geld lenen zonder bkr

Aangezien Freo uitsluitend een persoonlijke lening en een doorlopend krediet aanbiedt is een bkr toetsing standaard procedure. Voor geld lenen zonder bkr toetsing zijn er wel alternatieven beschikbaar waarbij geen bkr controle is.

Alternatieve mogelijkheden

Vind je het minimumbedrag van €5000 bij Freo te hoog en kun je af met een lager bedrag? De oplossing is om eens te bekijken of het lenen van een lager bedrag iets voor jou is. Met mogelijkheden vanaf €100 met een ruime goedkeuring.

Is je lening afgewezen bij Freo? Ook dan zijn er andere opties die je kunt benutten.


Meer reviews en ervaringen

Eerder heb ik reviews geschreven over andere kredietaanbieders. Vind je dit interessant om te lezen? Hieronder een overzicht van deze ervaringen en reviews.

Saldodipje als het gaat om het lenen van kleine bedragen tot 1500 euro.

Geldshop voor vertrouwd lenen voor verschillende kredieten.

Frisia is 1 van de bekendste geldboeren in Nederland.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente