Hypotheek

Er zijn in Nederland vele hypotheekvormen. Ze worden hier besproken en laten de verschillende voor- en nadelen zien. Sommige hypotheken die eerder populair waren kennen nu geen hypotheek rente aftrek meer en zijn daarom niet meer gewild. bekende hypotheken zijn: Annuïteitenhypotheek, Lineaire hypotheek, Spaarhypotheek, Bankspaarhypotheek, Aflossingsvrije hypotheek, Beleggingshypotheek, Traditionele levenhypotheek.

Wil je meteen een hypotheek offerte bekijken?


Kan ik als ZZP’er wel een hypotheek afsluiten

Kan ik als ZZP’er wel een hypotheek afsluiten

Kan ik als ZZP’er wel een hypotheek afsluiten

Je bent ondernemer of je denkt erover om voor jezelf te gaan beginnen in de vorm van een eenmanszaak. Het is een stap die veel mensen maken. Ook als zelfstandige kun je zorgen voor een stabiel inkomen. Maar je hebt, zeker als je net bent gestart, vaak te maken met een wisselend inkomen. Of met klanten die misschien niet altijd op tijd de rekening voldoen. Om die redenen kijken banken en geldverstrekker vaak kritisch naar jouw situatie bij het aanvragen van een hypotheek. Zij vragen zich voortdurend af of je de maandelijks terugkerende lasten op tijd kunt betalen. (meer…)


Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Of de rente op zowel geld lenen en een hypotheek net zo laag blijven in 2017 als het was in 2016 is op dit moment nog lastig om met zekerheid te kunnen zeggen. Echter zijn er wel meerdere indicaties dat de rente op kredieten voorlopig niet gaat stijgen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. De Europese Centrale Bank (ECB) blijft ook in 2017 actief de rente bepalen op zowel geld lenen, sparen, hypotheken en investeren. Zeker met sparen kwam de rente die je op je zuurverdiende spaargeld kreeg gevaarlijk dicht bij de 0% en enkele banken gingen zelfs een negatieve spaarrente berekenen. Wat dat precies is dat zal ik verder in dit artikel uitleggen. (meer…)


Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Wanneer je een huis koopt, maak je wellicht gebruik van een hypotheek. Maar welke hypotheek is nu het best geschikt voor jou? En wat betekenen al die soorten van hypotheken voor je? In dit artikel bekijken we de annuïteitenhypotheek die naast de andere bekende hypotheekvormen zoals een startershypotheek en een lineaire hypotheek ook een moderne vorm van geld lenen is die ook nog steeds naast andere voordelen een renteaftrek voor de belasting heeft. Bij andere voorheen populaire hypotheekvormen is deze uiterst voordelige renteaftrek reeds afgeschaft. (meer…)


Wat is een beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek

Wanneer je een aflossingsvrije hypotheek en een beleggingsrekening met elkaar combineert, dan heb je een beleggingshypotheek. Aan het einde van de termijn wordt de lening afgelost met de waarde van de beleggingen op dat moment. Hierdoor kenmerkt de beleggingshypotheek zich met de kans op een hoog rendement, al blijft het risico op een tegenvallend rendement altijd aanwezig. Hoe langer de looptijd hoe hoger de gemiddelde rendementsverwachting is. De belegging van een beleggingshypotheek kan zowel gebeuren door een eenmalige inleg, maar ook een periodieke inleg in effecten is mogelijk. (meer…)


Huis kopen met een startershypotheek

Huis kopen met een startershypotheek

Huis kopen met een startershypotheek

Een eigen huis met een startershypotheek blijft voor velen een droom. Vele jongeren zijn opgegroeid in een ouderlijk huis dat in de meeste gevallen hun ouders de trotse eigenaar van waren. We zeggen immers niet voor niets dat we in ons land opgroeien met een baksteen in de maag. Het is dan ook logisch dat vele jongeren er zelf ook van dromen om eigenaar te worden van een eigen huis. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd want sinds de crisis zijn de banken en hypotheekverstrekkers een stuk behoedzamer geworden en zijn de eisen ook voor een startershypotheek flink aangescherpt. (meer…)


Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk

Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk

Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk

Veel mensen weten niet goed hoe het zit met (verplichte) verzekeringen bij een hypotheek. Lees hier alle informatie over waar je allemaal op moet letten. Veel mensen weten niet goed hoe het zit met (verplichte) verzekeringen bij een hypotheek. Vaak wordt er gedacht dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is om af te sluiten, maar dit is soms wel het geval. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht, hiervan denken velen dat het juist wel verplicht is. Hieronder kun je lezen hoe het precies zit met verzekeringen en het afsluiten van een hypotheek. (meer…)


Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente

Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente

Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente

Huiseigenaren met een spaarhypotheek betalen mogelijk te veel rente. Banken wijzigen vaak de renteopslag niet bij een renteherziening. Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt dat huiseigenaren met een spaarhypotheek mogelijk te veel rente betalen. Dit omdat banken vaak de renteopslag bij het herzien van de rente op spaarhypotheken niet wijzigen. Banken negeren het spaartegoed dat huiseigenaren in de loop der jaren opbouwen in hun spaarhypotheek. Vooral een combinatie van spaar- en aflossingsvrije hypotheek kan een dure keuze zijn waarbij mogelijk per jaar tot honderden euro’s te veel rente wordt betaald. (meer…)


Rentemarges hypotheken flink gedaald

Rentemarges hypotheken flink gedaald

Rentemarges hypotheken flink gedaald

In mei zijn de rentemarges op hypotheken met langere rentevaste perioden (5 jaar vast of langer) flink gedaald. Dit blijkt uit de Eigen Huis Rentebarometer. De financieringskosten namen toe, maar de hypotheekrente bleef stabiel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de winstmarge voor de rentevaste periode van 10 jaar gedaald is met 0,31 procentpunt. De overwinst bedroeg in mei 2015 0,49 procentpunt. Ook voor langere rentevaste perioden gaat dit op. Het meeste wordt gekozen voor een nieuwe hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar of langer. Vanaf juni zijn er wel rentestijgingen zichtbaar. De lange rente werd door de meeste banken verhoogd met 0,1 of 0,2 procentpunt. Het is nu dus even afwachten of de daling van de marge structureel is of dat deze van tijdelijke aard is. (meer…)


Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is een vraag die vaak gesteld wordt als je het internet afstruint, op Google zijn er wellicht honderden resultaten die je kunnen helpen met het berekenen van een hypotheek. Echter sinds de financiële crisis zijn de regels door de banken stevig aangescherpt, was het eerder nog meer regel dan uitzondering om een tophypotheek af te sluiten, zo is de situatie volslagen veranderd en is het zelfs lastiger geworden om een 100% hypotheek te krijgen. (meer…)


Afsluitkosten hypotheek

afsluitkosten hypotheek

Afsluitkosten hypotheek

Afsluitkosten hypotheek zijn over het algemeen forse bedragen die je moet betalen als je eenmaal een hypotheek bij de juiste bank hebt gekozen. Zo zie je dat je bij één van de duurdere opties maar liefst bijna 3.000 euro moet betalen. Nu is er een hypotheekadviseur die dit doet voor een vast laag bedrag. Dus geen verrassingen achteraf en je kunt online meteen je maximale hypotheek berekenen. (meer…)