oversluiten hypotheek

Hypotheek oversluiten vanwege de lagere rente

Je hebt jaren geleden een hypotheek afgesloten tegen een bepaald rentepercentage. Op dit moment is de hypotheekrente beduidend lager. Je kunt dan besluiten om je hypotheek over te sluiten. Besluit je om dat te doen? Je gaat dan met je hypotheek naar een andere geldverstrekker. De rente kan dan veel …

Lees meer

Slim afsluiten van een hypotheek (ook NHG)

Slim afsluiten van een hypotheek
Slim afsluiten van een hypotheek

Wil je een huis kopen? Waarschijnlijk beschik je niet over voldoende financiële middelen om de koopprijs contant te betalen. Je zult een hypotheek moeten afsluiten. Weet je voldoende over de verschillende hypotheken? Hoe kies je de juiste hypotheekaanbieder? Waarschijnlijk zijn enkele tips wel welkom. De tips bestaan voornamelijk uit de keuze die je maakt omtrent de gekozen leenvorm. Gelukkig vind je op internet voldoende aanbieders die direct de rente van dit moment laat zien. Dit kan je een goede indicatie geven met welk rentepercentage je rekening moet houden. Het laagste percentage wat ik tegen ben gekomen is op het moment van schrijven 3,05% voor 30 jaar vast en zonder Nationale Hypotheekgarantie. over de NHG zal ik je informeren hoe je daarvoor in aanmerking komt.

Lees meer

Het risico van een lage hypotheekrente

Heb je op dit moment een hypotheek met een hypotheekrente van bijvoorbeeld 2% en een looptijd van tien jaar? Bedenk dat je dan wel een risico loopt. Immers, na afloop van de tien jaar is de hypotheek waarschijnlijk nog niet geheel afgelost. Je zult je hypotheek dan moeten verlengen tegen …

Lees meer

Kan ik als ZZP’er wel een hypotheek afsluiten

Je bent ondernemer of je denkt erover om voor jezelf te gaan beginnen in de vorm van een eenmanszaak. Het is een stap die veel mensen maken. Ook als zelfstandige kun je zorgen voor een stabiel inkomen. Maar je hebt, zeker als je net bent gestart, vaak te maken met …

Lees meer

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017
Blijft de rente op geld lenen en hypotheek laag in 2017

Of de rente op zowel geld lenen en een hypotheek net zo laag blijven in 2017 als het was in 2016 is op dit moment nog lastig om met zekerheid te kunnen zeggen. Echter zijn er wel meerdere indicaties dat de rente op kredieten voorlopig niet gaat stijgen. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. De Europese Centrale Bank (ECB) blijft ook in 2017 actief de rente bepalen op zowel geld lenen, sparen, hypotheken en investeren. Zeker met sparen kwam de rente die je op je zuurverdiende spaargeld kreeg gevaarlijk dicht bij de 0% en enkele banken gingen zelfs een negatieve spaarrente berekenen. Wat dat precies is dat zal ik verder in dit artikel uitleggen.

Lees meer

Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Annuïteitenhypotheek uitgelegd
Annuïteitenhypotheek uitgelegd

Wanneer je een huis koopt, maak je wellicht gebruik van een hypotheek. Maar welke hypotheek is nu het best geschikt voor jou? En wat betekenen al die soorten van hypotheken voor je? In dit artikel bekijken we de annuïteitenhypotheek die naast de andere bekende hypotheekvormen zoals een startershypotheek en een lineaire hypotheek ook een moderne vorm van geld lenen is die ook nog steeds naast andere voordelen een renteaftrek voor de belasting heeft. Bij andere voorheen populaire hypotheekvormen is deze uiterst voordelige renteaftrek reeds afgeschaft.

Lees meer

Wat is een beleggingshypotheek

Wat is een beleggingshypotheek
Wat is een beleggingshypotheek

Wanneer je een aflossingsvrije hypotheek en een beleggingsrekening met elkaar combineert, dan heb je een beleggingshypotheek. Aan het einde van de termijn wordt de lening afgelost met de waarde van de beleggingen op dat moment. Hierdoor kenmerkt de beleggingshypotheek zich met de kans op een hoog rendement, al blijft het risico op een tegenvallend rendement altijd aanwezig. Hoe langer de looptijd hoe hoger de gemiddelde rendementsverwachting is. De belegging van een beleggingshypotheek kan zowel gebeuren door een eenmalige inleg, maar ook een periodieke inleg in effecten is mogelijk.

Lees meer

Huis kopen met een startershypotheek

Huis kopen met een startershypotheek
Huis kopen met een startershypotheek

Een eigen huis met een startershypotheek blijft voor velen een droom. Vele jongeren zijn opgegroeid in een ouderlijk huis dat in de meeste gevallen hun ouders de trotse eigenaar van waren. We zeggen immers niet voor niets dat we in ons land opgroeien met een baksteen in de maag. Het is dan ook logisch dat vele jongeren er zelf ook van dromen om eigenaar te worden van een eigen huis. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd want sinds de crisis zijn de banken en hypotheekverstrekkers een stuk behoedzamer geworden en zijn de eisen ook voor een startershypotheek flink aangescherpt.

Lees meer

Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk

Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk
Hypotheek en verzekeringen hoe zit dat eigenlijk

Veel mensen weten niet goed hoe het zit met (verplichte) verzekeringen bij een hypotheek. Lees hier alle informatie over waar je allemaal op moet letten. Veel mensen weten niet goed hoe het zit met (verplichte) verzekeringen bij een hypotheek. Vaak wordt er gedacht dat een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht is om af te sluiten, maar dit is soms wel het geval. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet verplicht, hiervan denken velen dat het juist wel verplicht is. Hieronder kun je lezen hoe het precies zit met verzekeringen en het afsluiten van een hypotheek.

Lees meer

Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente

Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente
Spaarhypotheek? Mogelijk betaal je teveel rente

Huiseigenaren met een spaarhypotheek betalen mogelijk te veel rente. Banken wijzigen vaak de renteopslag niet bij een renteherziening. Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt dat huiseigenaren met een spaarhypotheek mogelijk te veel rente betalen. Dit omdat banken vaak de renteopslag bij het herzien van de rente op spaarhypotheken niet wijzigen. Banken negeren het spaartegoed dat huiseigenaren in de loop der jaren opbouwen in hun spaarhypotheek. Vooral een combinatie van spaar- en aflossingsvrije hypotheek kan een dure keuze zijn waarbij mogelijk per jaar tot honderden euro’s te veel rente wordt betaald.

Lees meer

Rentemarges hypotheken flink gedaald

Rentemarges hypotheken flink gedaald
Rentemarges hypotheken flink gedaald

In mei zijn de rentemarges op hypotheken met langere rentevaste perioden (5 jaar vast of langer) flink gedaald. Dit blijkt uit de Eigen Huis Rentebarometer. De financieringskosten namen toe, maar de hypotheekrente bleef stabiel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de winstmarge voor de rentevaste periode van 10 jaar gedaald is met 0,31 procentpunt. De overwinst bedroeg in mei 2015 0,49 procentpunt. Ook voor langere rentevaste perioden gaat dit op. Het meeste wordt gekozen voor een nieuwe hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar of langer. Vanaf juni zijn er wel rentestijgingen zichtbaar. De lange rente werd door de meeste banken verhoogd met 0,1 of 0,2 procentpunt. Het is nu dus even afwachten of de daling van de marge structureel is of dat deze van tijdelijke aard is.

Lees meer

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is een vraag die vaak gesteld wordt als je het internet afstruint, op Google zijn er wellicht honderden resultaten die je kunnen helpen met het berekenen van een hypotheek. Echter sinds de financiële crisis zijn de regels door de banken stevig aangescherpt, was het eerder nog meer regel dan uitzondering om een tophypotheek af te sluiten, zo is de situatie volslagen veranderd en is het zelfs lastiger geworden om een 100% hypotheek te krijgen.

Lees meer

Afsluitkosten hypotheek

afsluitkosten hypotheek
Afsluitkosten hypotheek

Afsluitkosten hypotheek zijn over het algemeen forse bedragen die je moet betalen als je eenmaal een hypotheek bij de juiste bank hebt gekozen. Zo zie je dat je bij één van de duurdere opties maar liefst bijna 3.000 euro moet betalen. Nu is er een hypotheekadviseur die dit doet voor een vast laag bedrag. Dus geen verrassingen achteraf en je kunt online meteen je maximale hypotheek berekenen.

Lees meer

Welke hypotheek moet ik afsluiten

Welke hypotheek moet ik afsluiten
Welke hypotheek moet ik afsluiten

Welke hypotheek moet ik afsluiten? Het is een vraag die ik me heel goed kan voorstellen, ten eerste zijn er heel veel hypotheekvormen en ten tweede is de informatie die wordt gegeven niet altijd even goed te vergelijken. Laten we proberen om de meest populaire hypotheekvormen eens wat nader te bekijken, zodat het vergelijken er van wat eenvoudiger wordt.

Lees meer