Home » Geld lenen » Geld lenen vergelijken

Geld lenen vergelijken

Bij welk krediet je ook gaat afsluiten is het bijzonder belangrijk om te vergelijken. De geldverstrekkers in Nederland hanteren niet alleen verschillende voorwaarden, maar ook de rente percentages kunnen onderling verschillen. Nu lijkt een rente verschil van een half procent misschien niet zo veel, maar gezien over een aantal jaren scheelt dit toch een slok op een borrel met het bedrag wat je uiteindelijk af moet lossen. En natuurlijk wil iedereen zo weinig mogelijk per maand aflossen en ook weer zo snel mogelijk van de lening af zijn.


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €2500
Aflossen max. 4 maanden
Géén BKR toetsing!
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


kredietgroep nederland

Kredietgroep Nederland
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €1.000
Rente vanaf 3,9%
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Kredietgroep


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


capitalbox

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €350.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Meer info

Snel beschikbaar

Bekijk Capitalbox


Geld lenen vergelijken
Geld lenen vergelijken

Gelukkig is er in Nederland veel keus wat betreft kredietvormen, lenen voor een lange- of korte perioden, een hoog- of een laag bedrag en natuurlijk het belangrijkste, de kredietvorm. Voor het lenen van een klein bedrag kies je voor een minilening, voor een grote aanschaf in één keer een persoonlijke lening en voor wat geld achter de hand voor een doorlopend krediet.

Snel geld lenen

Bijna iedereen die op zoek is naar een lening wil snel geld lenen, echter is het toch wel van belang om wat verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken zodat je een beeld krijgt van wat er aangeboden wordt op dit gebied. Zo zie je bij een doorlopend krediet dat je kunt kiezen uit de looptijd totdat het volledige bedrag is afgelost, maar er zijn ook aanbieders die geen vaste looptijd hebben zodat er geen vaste eindtijd is.

Dit heeft als voordeel dat je niet aan een tijdperiode vastzit waarbij het krediet wordt opgeheven en je dus op deze manier altijd je geld reserve kunt behouden. Maar er zijn meer vormen, ook het alleen betalen van de rente zonder aflossing is een mogelijkheid, dan betaal je slechts een laag maandelijks bedrag van wat je hebt opgenomen. Meest populaire bedrag: € 10.000

MinileningDoorlopend kredietPersoonlijke lening
Minimaal €100Minimaal €2500Minimaal €2500
Maximaal €2500Maximaal €50.000Maximaal €50.000
Aflossen in 2 maandenVariabele looptijdAflossen in 60 maanden
Vaste renteVariabele renteVaste rente
Extra kostenNaast rente geen extra kostenNaast rente geen extra kosten
Géén BKR toestingWel BKR toetsingWel BKR toetsing

Klein bedrag lenen

Zoals aan het begin al vermeld hoef je niet altijd een super groot bedrag van duizenden euro´s te lenen, vaak is dit ook helemaal niet nodig voor je behoefte. Voor deze vraag is er het voorschotje, ofwel de minilening (uitleg ´wat is een minilening´). Hierbij leen je (zonder bkr toetsing) op een snelle manier een bedrag tot wel 2500 euro, voor diegenen die echt haast hebben en geen enorm bedrag nodig hebben is dit een redelijke oplossing. Over het algemeen krijg je het aangevraagde en goedgekeurde bedrag dezelfde dag op je rekening gestort en in enkele gevallen zelfs binnen 10 minuten. Een groot voordeel voor een hoop mensen is dat je kunt geld lenen zonder BKR toetsing, deze wordt namelijk niet uitgevoerd.

Geld lenen zonder BKR geldt voor de volgende bedragen: €100, €200, €300, €400, €500, €600, €700, €800, €900, €1000, €1100, €1200, €1300, €1400 en €2500.

LeenbedragLooptijdRente
€ 10030 dagen8,86%
€ 20030 dagen9,52%
€ 30030 dagen9,74%
€ 40030 dagen9,52%
€ 100045 dagen9,72%
€ 2500124 dagen7,24%

Persoonlijke lening

Een vorm van lenen die tot aan de jaren 60 eigenlijk de enige kredietvorm was die je kon kiezen, de persoonlijke lening. Het is een hele traditionele lening die geen variabelen kent, de rente gedurende de gehele looptijd staat vast en ook de eindtijd staat vast en kan ook niet gewijzigd worden. Over het algemeen kent de persoonlijke lening een looptijd van 5 jaar (60 maanden).

Deze vorm wordt nog steeds vaak geadviseerd en gekozen bij het aanschaffen van iets duurs zoals een auto, een caravan of een veel te dure televisie. Met een persoonlijke lening weet je vanaf het begin precies hoeveel je in totaal gaat aflossen, kredietverstrekkers zijn ook verplicht om dit duidelijk op hun website te vermelden. Zo kun je dus in één oogopslag zien hoeveel je aan rente betaalt in het totaal. Meest populaire bedrag: € 15.000.

Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente8,7%
Hoogste rente10%
Kortste looptijd72 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk

Geld lenen vergelijken

Natuurlijk moet je jezelf altijd af blijven vragen of je een bepaalde lening wel zeker wil aanvragen, of is het verstandiger dat je eerst gaat sparen om bijvoorbeeld een nieuwe auto te kopen. Een mix is op zich ook wel verstandig, je spaart een gedeelte en voor het ontbrekende bedrag sluit je dan een lening af. Want je weet natuurlijk al dat geld lenen ook geld kost. Denk dus goed na voordat je iets besluit.

Je kunt gerust een offerte voor welke lening dan ook aanvragen. De offerte die je ontvangt is altijd vrijblijvend en verplicht je tot niets. Zo kun je een offerte aanvragen op je mobiele telefoon en deze thuis, op je laptop nog eens rustig doornemen.

Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd56 maanden
Langste looptijd58 maanden