Waar kun je een minilening vergelijken

Waar kun je een minilening vergelijken

Waar kun je een minilening vergelijken

Waar kun je een minilening vergelijken is nog best wel een opgave als je bedenkt dat er niet zo heel veel aanbieders zijn van de minilening. Het gaat om relatief kleine bedragen en in die hoek vind je niet veel bedrijven die zich daarmee bezighouden. Ga je naar iets grotere bedragen toe, zeg vanaf 1500 euro dan wordt het aanbod een stuk groter. Alleen heb je het dan niet meer over een minilening, maar een gewone persoonlijke lening. Natuurlijk zijn de eisen daarvoor anders en daarom komt niet iedereen daarvoor in aanmerking, al was het maar vanwege de bkr toetsing.

Waar kun je een minilening vergelijken

We kunnen wel eens kijken wie er op dit moment nog het lenen van een klein bedrag aanbiedt. Eerst moet je voor jezelf eens nagaan welk bedrag je wilt lenen en hoe snel je er weer van af wil zijn. Heb je geen zin om maanden lang af te lossen, dan kun je kiezen voor een voorschot op je salaris met een minilening. Heb je de tijd en strijk je het liever over een langere periode uit met een lager maandbedrag dan kies je voor een andere optie zoals een persoonlijke lening.

Aanbieders in Nederland

Vanzelfsprekend kijken we alleen naar aanbieders van de minilening in Nederland, want je moet namelijk wonen in het land waar je aanvraagt. Voorheen was er een aanbieder die vrij lage kosten had, echter is deze met zijn service gestopt en kan dus niet meer gebruikt worden. Maar gelukkig zijn er nog wel andere opties. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar crowdfunding waarbij het bedrag wat je aanvraagt wordt aangeboden aan participanten die moeten beslissen of ze in gaan op je verzoek of niet.

Snel een klein bedrag lenen

Dan komen we uit bij een aanbieder die het vrij simpel maakt om een bedrag tot maximaal 800 euro te lenen. Je vult het online aanvraagformulier in en in minder dan 5 minuten heb je je aanvraag verstuurd. Vervolgens verstuur je per email je legitimatie en bewijs van inkomsten door een bankafschrift en dan heb je de aanvraag al afgerond. Wordt je aanvraag goedgekeurd dan heb je binnen 24 uur het geld op je rekening staan.

Maar wanneer moet ik terugbetalen

Wat betreft het terugbetalen is er zelfs nog keuze. Je vinkt de optie al aan bij het aanvragen en dat is een korte periode van 15 dagen, maar het kan ook iets langer met 30 dagen. Wil je nog langer wachten met terugbetalen dan kies je de laatste optie, die van 45 dagen. Let wel dat je niet in termijnen kunt aflossen zoals bij een ander krediet, je moet het hele bedrag inclusief kosten in één keer terug geven.

Mag ik een bkr notering hebben?

Kies je voor de minilening zoals hierboven beschreven dan speelt een bkr notering geen rol. Er wordt niet naar gekeken. Wel wordt er nagegaan of je voldoende inkomen hebt om terug te kunnen betalen.

Wat is het minimum wat ik kan lenen

De lat ligt laag met 100 euro minimaal. Het hoogste wat je kunt aanvragen is 800 euro. Maar in de praktijk zie je dat de meeste aanvragen tussen de 300 euro en 500 euro liggen, het zijn gewoon de populairste bedragen.

Dit vind je misschien ook leuk...