fbpx

Geld lenen met schulden

Geld lenen met schulden

Geld lenen met schulden

Wanneer je schulden hebt, dan denk je al snel dat geld lenen voor jou niet meer mogelijk is. Deze gedachte is zeker niet vreemd te noemen. Het klinkt toch eigenlijk ook heel logisch dat je pas weer geld zou kunnen lenen wanneer je weer schuldenvrij bent, maar is deze gedachte wel terecht? Doe je jezelf niet tekort met deze denkwijze? Daar kunnen we kort in zijn…..Nee, deze gedachte is niet terecht en ja, je doet jezelf tekort!

Geld lenen met schulden

Om tot dit antwoord te komen duiken we wat dieper in de wondere wereld van geld lenen. De meeste financiële dienstverleners beoordelen de aanvraag voor een lening op basis van een zogenaamde inkomsten/lasten toets, in vaktermen ook wel de I/L-berekening genoemd. In deze berekening wordt, zoals het woord eigenlijk al aangeeft, rekening gehouden met je inkomsten en met je uitgaven.

saldodipje minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
Saldodipje

Géén BKR toetsing 🙂

Geldshop

Geldshop

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 5,8 %
Kredietbedrag: vanaf €5.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
Geldshop

Let op! BKR toetsing!


Inkomsten zijn in dit geval salaris, uitkering en pensioen, maar ook bijvoorbeeld ontvangen partner-alimentatie valt onder de noemer inkomsten. Bij uitgaven moet je vooral denken aan de kosten van je huur of hypotheek, maar ook wordt er rekening mee gehouden of je nog ergens een schuld open hebt staan. Uit deze berekening wordt vervolgens duidelijk of je kunt geld lenen met schulden.

Geregistreerde schulden

Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel staan alle schulden die je hebt geregistreerd. Bij schulden gaat het in dit geval om consumptief krediet, ofwel, krediet dat aan consumenten is verstrekt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld persoonlijke lening, doorlopend krediet, roodstand op je betaalrekening, maar ook aan creditcard, winkelpas en verzendhuiskrediet (bijvoorbeeld een Wehkampkaart).

Welk gedeelte wordt meegerekend

De financiële dienstverlener neemt een bepaald gedeelte van de uitstaande schuld mee als last voor de I/L-berekening. Wanneer je problemen hebt gehad in het verleden met het afbetalen van je schuld, dan staat dit ook bij het BKR geregistreerd.

LeenbedragLooptijdBetalenJKP*Rente
€ 10030 dagen€ 101,0813,99%€ 1,08
€ 20030 dagen€ 202,1613,99%€ 2,16
€ 30030 dagen€ 303,2413,99%€ 3,24
€ 40030 dagen€ 404,3213,99%€ 4,32
€ 100062 dagen€ 1016,4313,99%€ 16,43
€ 150062 dagen€ 1525,1113,99%€ 25,11


Het hebben van een schuld wordt vaak als negatief ervaren, maar dit is nergens voor nodig. Immers, er wordt alleen rekening gehouden met de schuld die je hebt en van enige veroordeling is geen enkele sprake. Vandaar dat geld lenen met schulden eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is.

Toch mogelijkheden

Geld lenen met schulden is vaak dan ook wel degelijk mogelijk. De inkomsten-lasten toets is veelal bepalend en het komt vaak voor dat er, ondanks de schulden, voldoende leencapaciteit, voldoende ruimte is om (bij) te lenen.

Zelfs met een negatieve BKR-codering is het nog mogelijk om geld te lenen, je kunt dan geld lenen zonder bkr. Heb je schulden en toch behoefte aan extra financiële ruimte, dan weet je nu dat geld lenen met schulden niet per definitie onmogelijk is!

Aanbieder
Minilening
Minimaal
Maximaal
Vrijblijvende
offerte

Géén BKR toetsing!

In 5 minuten aangevraagd!

Binnen 24 uur geld!

Saldodipje

€50
€1500

Rente 13,99%

Ferratum

€100
€1500

Rente 13,99%

Wanneer je schulden hebt hoeft dit niet per definitie te betekenen dat je nergens een geldbedrag kunt lenen. De meeste Nederlanders hebben op de één of andere manier schulden en kunnen nog steeds lenen.

Welke schulden heb je?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten schulden die er voor kunnen zorgen dat je nergens terecht kunt voor een lening. Heb je een vervelende notering bij het BKR dan zal dit zeker problemen opleveren bij het aanvragen van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het is dan nog wel van belang wat voor een soort melding het betreft. Ik heb hier eerder uitgebreid over geschreven in een artikel waarin haarfijn wordt uitgelegd wat de verschillende coderingen voor een kredietaanvraag kan betekenen.

Met een achterstand in een betaling van meer dan 3 maanden zal het bijzonder lastig zijn om een regulier krediet te kunnen krijgen. De enige oplossing die dan nog rest is de minilening, of flitskrediet. Bij dit soort kredieten wordt geen BKR toets uitgevoerd en kan dus voor jou beschikbaar zijn.