Home » Geld lenen » Kan ik direct lenen met een uitkering

Kan ik direct lenen met een uitkering

Kan ik direct lenen met een uitkering
Kan ik direct lenen met een uitkering

Kan ik direct lenen met een uitkering is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Als je er naar gaat zoeken zul je zien dat het niet eenvoudig is om antwoord te geven op de vraag of je dan direct geld kunt lenen. Afhankelijk van welke uitkering je hebt zijn er zeker wel mogelijkheden. Zolang je per maand maar genoeg inkomen hebt moet het afsluiten van een bepaalde lening wel mogelijk zijn. Voldoende regelmatig inkomen is één van de belangrijkste eisen waar je aan moet voldoen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar je vaste maandelijkse lasten.

Lenen met een uitkering en bkr

Voor sommige leningen maakt het niet uit of je een bkr notering hebt of niet, als je maandelijkse inkomen hoog genoeg is dan kun je eventueel kiezen voor een minilening. Met een minilening kun je maximaal € 2500 lenen voor een korte periode tot 62 dagen. Woon je nog thuis en heb je verder niet veel maandelijkse lasten dan is het zeker mogelijk om deze aan te vragen. Voor een acceptabel inkomen voor het aanvragen van een lening kun je als richtlijn € 900 netto per maand aanhouden. Is het hier iets onder dan zal het van geval tot geval bekeken worden.

Rentekrediet

Een rentekrediet is een variant op het doorlopend krediet met het verschil dat je met een rentekrediet alleen maar maandelijks de rente aflost. Dus het openstaande bedrag blijft hetzelfde. Deze rente regeling is voor een bepaalde tijd en zal na deze periode opnieuw bekeken worden of deze zal worden verlengd of dat je daadwerkelijk ook moet gaan aflossen. Wordt de termijn niet verlengd dan moet je dus rente en aflossing gaan betalen, net zolang totdat het krediet in zijn geheel is afgelost. De meest gangbare termijn voor het rentekrediet is 5 jaar, daarna wordt bekeken of deze voortgezet kan worden. Het grote voordeel van dit krediet zijn de lage maandlasten. Voor het rentekrediet moeten je maandelijkse inkomsten rond de € 1400 netto liggen.

Spaarkrediet

spaarkredietHet spaarkrediet is een andere variant op het doorlopend krediet en heeft de garantie dat de lening na afloop volledig voldaan kan worden, je sluit hiervoor een spaarverzekering af, na afloop van het krediet na bijvoorbeeld 10 jaar is er voldoende gespaard om in zijn geheel af te kunnen lossen. Ook bij deze vorm van lenen betaal je maandelijks alleen de rente, op deze manier heb je natuurlijk ook lage maandlasten. Afhankelijk van het bedrag wat je wil lenen moet je maandelijks minimaal € 1400 inkomsten hebben, is je uitkering dus hoog genoeg dan kun je voor deze lening in aanmerking komen. Er wordt ook gekeken naar je maandelijkse uitgaven.

Kan ik direct lenen met een uitkering

Heb je haast en maar een klein bedrag nodig tot € 2500 én heb je maandelijkse inkomsten van rond de € 1000 netto dan kun je ook kiezen voor een minilening. Heb je een uitkering dan moet je je laatste overzicht daarvan per e-mail opsturen. Je kunt bedragen lenen vanaf € 100 met een maximum van € 2500. Heb je een negatieve bkr, dan is dit geen probleem want er wordt niet getoetst in Tiel. Het aanvragen gaat eenvoudig online en is binnen 5 minuten gedaan, vervolgens word je per e-mail of sms op de hoogte gehouden over de voortgang van je aanvraag.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening wordt in de volksmond ook wel ´PL´ genoemd en is bedoeld om in één keer een grote uitgave te doen, bijvoorbeeld voor het aanschaffen van een auto, boot, elektronica of ander specifiek doel. Je krijgt het gevraagde bedrag in één keer op je rekening gestort en moet dan in 5 jaar worden afgelost. Met de persoonlijke lening betaal je per maand een vast rentebedrag en de looptijd staat ook vast. In tegenstelling tot het rentekrediet kun je eenmaal betaalde bedragen niet weer opnemen. Ook voor een persoonlijke lening moet je een inkomen hebben van rond de € 1400 netto per maand. Let op, er wordt een toetsing bij het BKR uitgevoerd, sta je hier geregistreerd dan kom je voor deze vorm van lenen niet in aanmerking.

Is het verstandig om schulden te maken

voorkom schuldenAfhankelijk van het feit waar je de schuld voor gaat maken is het algemeen gezegd niet verstandig om schulden aan te gaan terwijl je een uitkering hebt. De maandelijkse vaste lasten worden elk jaar weer hoger en ook de hoogte van je uitkering wordt elk jaar weer opnieuw bekeken en kan dus ook gaan dalen. Vaak heb je ook al andere schulden die bijdragen aan een lager besteedbaar inkomen. Vraag jezelf bij elke nieuwe verplichting af of je deze wel echt moet maken. Het is beter om geheel schuldenvrij te zijn. Je hebt dan misschien niet de allernieuwste televisie of auto, maar je slaapt ´s nachts een stuk beter.

Afhankelijk van de uitkering

Er zijn in Nederland meerdere soorten uitkeringen. Met sommigen kun je wel een lening krijgen en met anderen weer niet. Met een bijstandsuitkering kom je niet in aanmerking voor een regulier krediet zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bedenk dat ook AOW, of een ander pensioen ook een uitkering is en de inkomsten daarvan zullen slechts gedeeltelijk meegenomen worden bij een aanvraag. Een overzicht hier van ziet er als volgt uit. De gegeven informatie hier over zal door elke aanbieder van kredieten anders worden bekeken, daarom zijn de genoemde percentages slechts een indicatie.

Bijstandsuitkering

Dit is een vergoeding van de overheid die er voor zorgt dat je (net) kunt rondkomen. De bedragen zijn dan ook navenant laag te noemen. Zo krijg je als alleenstaande slechts 70% van het minimumloon, dit komt neer op € 992 per maand. Woon je samen dan is het totaal bedrag € 1417 per maand. Aangezien dit bedragen zijn die geen ruimte hebben voor extra lasten kun je met een bijstandsuitkering dan ook geen persoonlijke lening, doorlopend krediet of hypotheek krijgen.

WAO of WIA uitkering

Met beide uitkeringen kun je in aanmerking komen voor een krediet. Voorwaarde is dat het hier een IVA uitkering betreft. Dit houdt in dat je niet (meer) in staat bent om te werken en bent afgekeurd tussen de 80- en 100%. Let wel dat slechts een gedeelte van de uitkering wordt meegenomen bij een aanvraag. Hoe hoog dit gedeelte is zal van geval tot geval bekeken worden en zal voornamelijk betrekking hebben tot de vaste lasten die je hebt. Maar, dus wel mogelijk.

WW uitkering

Met een WerkeloosheidsWet (WW) uitkering kun je alleen terecht als je een partner hebt die over voldoende inkomen beschikt. De reden hier voor is dat een WW uitkering slechts voor 24 maanden wordt uitgekeerd en een lening vaak een langere looptijd heeft. Heb je geen partner met voldoende inkomen dan kun je geen aanvraag indienen.

AOW of pensioen

Je kunt zeker terecht voor een lening, met de kanttekening dat je inkomsten slechts gedeeltelijk worden meegenomen bij een aanvraag. Dus heb je een AOW of pensioen van bijvoorbeeld € 2500 per maand, dan zal 80% van dit bedrag (€ 1200) worden aangemerkt als inkomen voor een nieuwe lening. Andere voorwaarde is dat de lening voor de 75e verjaardag in zijn geheel moet zijn afgelost.

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Geld lenen zonder BKR

lenen zonder bkr in 10 minuten

Geld lenen zonder BKR Wat is geld lenen zonder bkr? Geld lenen zonder BKR is het aangaan van een lening zonder dat er een kredietwaardigheidstoets wordt uitgevoerd. Dus wanneer je…

Lening geweigerd bij de bank

lening geweigerd

Lening geweigerd bij de bank Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR
Lenen van een particulier zonder toetsing van het BKR

Lenen is soms nodig. Vooral wanneer er onverwachts iets gebeurd. De wasmachine gaat kapot, de vaatwasser doet het niet meer of jouw auto heeft bijvoorbeeld een reparatie nodig. Wanneer je hier geen geld voor hebt, kun je er voor kiezen om te lenen. Dit kun je doen bij een groot bedrijf, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te doen bij een particulier. Je kunt bij bepaalde aanbieder dit doen. Zij zorgen ervoor dat je in contact komt met een particulier. Dit kan gedaan worden tot en met 500 euro. Je kunt dus snel en makkelijk tot wel 500 euro lenen.

Prepaid creditcard kopen in Nederland

Prepaid creditcard kopen in Nederland
Prepaid creditcard kopen in Nederland

Het blijkt toch nog wel een hele opgaven om een prepaid creditcard te kopen in Nederland. Niet zozeer de aanschaf is lastig, want er zijn immers tientallen aanbieders die je zo´n kaart proberen aan te praten. Maar juist de kunst is om dié kaart te kiezen die niet van die hoge kosten heeft. Deze kosten betreft niet alleen het gebruik van de kaart, maar ook het opwaarderen en jaarlijkse kosten kunnen dit een prijzige aangelegenheid maken. Daarom een overzicht van prepaid creditcards die wél lage kosten hebben en die je ook nog eens wereldwijd kunt gebruiken. Ook het opwaarderen van deze kaarten zal niet te hoog blijken te zijn.

Online bankieren bij ABN AMRO

Online bankieren bij ABN AMRO

Het online bankieren bij ABN AMRO is niet vanzelf gegaan want de afgelopen jaren zijn turbulente jaren geweest voor bedrijven en instellingen in de financiële sector. Banken hebben dit aan…