Een minilening afsluiten

Een minilening afsluiten

Een minilening afsluiten

Je hebt net een pizza besteld en je merkt te laat dat je geen geld hebt? Dan moet je even uitzoeken hoe je dat gaat doen, want de pizzakoerier is niet van plan de pizza af te geven als hij er het geld niet voor krijgt. En juist daarom is een minilening afsluiten een oplossing. Je verstuurt een sms’je en binnen een aantal minuten heb je direct al het geld op je rekening. Probleem opgelost en je kunt van je pizza smullen. Maar, wat komt er allemaal bij kijken?

Wat is een minilening afsluiten

Een minilening afsluiten is een zeer populaire lening. Een minilening kun je heel snel aanvragen, ontvangen, uitgeven en terugbetalen! Het bedrag valt meestal onder de €1000,- en moet meestal binnen de maand terugbetaald worden. Indien je een minilening wilt aanvragen, kan dat direct. Meestal kan dat zelfs al binnen een paar minuten! Het zijn vooral jongeren die hier gebruik van maken. Bij een minilening betaal je ook rente, je betaalt geen behandelings- of administratiekosten. Dat wil niet zeggen dat het een laag bedrag is, want soms is dit bedrag hoger dan de rente die je normaal betaalt bij een normale lening.

Geen rente?

Je betaalt inderdaad wel rente bij een minilening afsluiten. Maar, dit wil niet zeggen dat je alleen het geleende bedrag moet terugbetalen. Een minilening afsluiten is niet goedkoop. De kosten kunnen serieus oplopen als je niet op tijd terugbetaalt. Als je op tijd terugbetaalt, is er natuurlijk geen enkel probleem.

Voordelen minilening

Het eerste voordeel is dat bij een minilening afsluiten binnen de tien minuten al op je rekening staat. Dit geldt niet voor het weekend. Er staat niet 24 uur per dag iemand die de aanvragen beoordeelt. Een ander voordeel is dat je helemaal niet hoeft uit te leggen waar je het geld voor nodig hebt. Nog een voordeel is dat je ze heel gemakkelijk aan kunt vragen. Je vult een simpel formulier online in en binnen een paar minuten is het al geregeld!

Nadelen minilening

Een nadeel voor een minilening is dat deze heel snel terugbetaald moet worden. Dit meestal al binnen de 15 à 30 dagen. Als je weet dat het je niet lukt binnen deze periode, moet je een minilening niet afsluiten. Anders zit je weer met een ander probleem omdat je de hoge kosten niet kunt betalen. Laat je zeker ook niet verleiden door een minilening en vraag deze alleen aan in noodgevallen. Voor meer informatie over de minilening en geld lenen vind je op de website van het nibud.

Dit vind je misschien ook leuk...