Hoeveel kan ik lenen voor een auto

Hoeveel kan ik lenen voor een auto

Hoeveel kan ik lenen voor een auto

Het is één van de duurdere aankopen die je kunt doen, een nieuwe of andere auto. Maar toch komt steeds de vraag weer boven: Hoeveel kan ik lenen voor een auto. Het is afhankelijk van een aantal voorwaarden die gesteld worden in wat voor een auto je straks kunt rondrijden. Wordt het een Porsche, of moet je genoegen nemen met een goedkoop tweedehandsje. Ik zal proberen uit te leggen hoe je kunt berekenen op wat voor een leenbedrag je aanspraak zou kunnen maken. Maar ook hoeveel je per maand moet aflossen en wat de rente op dit moment is.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto

Natuurlijk heb je al een speurtocht opgezet om te kijken welke auto bij je past en welke ook enigszins bij je budget zou kunnen passen. Heb je een modaal salaris dan is het best nog mogelijk om een dure auto aan te schaffen. Dit is dan niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar misschien nog wel belangrijker, de vaste lasten die je elke maand kwijt bent. Hier wordt namelijk scherp op gelet. Bedoelt om je te behoeden voor het lenen van geld waar je later wellicht in de problemen komt bij het aflossen.

Welk inkomen

Stel je hebt een inkomen van 1900 euro netto per maand en je woont in een goedkoop huis. Je hebt geen kinderen en ook geen andere leningen anders dan een hypotheek lopen. Dan kun je best een fors bedrag aanvragen wat ook nog wordt goedgekeurd. Een bedrag van 40.000 euro zou dan zomaar eens mogelijk kunnen zijn. Ga voor jezelf eens na wat je vaste lasten zijn. Ook een creditcard, doorlopend krediet welke je niet gebruikt, mogelijkheid tot rood staan bij de bank, postorderbedrijf. Het wordt allemaal meegenomen als zijnde schulden. Maar ook alimentatie, of dit nu kinder- of partneralimentatie is, beiden worden in je aanvraag meegenomen.

Waar te lenen

Over het algemeen is het geen goed idee om de financiering van je auto af te sluiten bij de dealer waar je de auto koopt. Dit lijkt wel handig, maar vaak betaal je een stuk hogere rente dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Wanneer je een mooie auto hebt gezien beslis dan niet meteen om daar ook een lening af te sluiten. Ga eerst zelf eens vergelijken en vraag eens een vrijblijvende offerte aan zodat je verschillende aanbiedingen naast elkaar kan leggen.

Bereken zelf je lening

Wil je zelf je gegevens invullen om te kijken voor welk bedrag je in aanmerking komt, dan vind je hier op deze website een aantal aanbieders die een handige bereken tool aanbieden. Blijkt de uitkomst van deze berekening naar je zin te zijn dan kun je er voor kiezen om een offerte aan te vragen. Deze wordt je dan per email toegezonden en je kunt deze op je gemak bestuderen. In deze offerte staat ook duidelijk vermeld hoeveel rente je gaat betalen en wat het totale bedrag van je aflossing per maand is. Bedenk je je na het ontvangen van de offerte, dan hoef je verder geen actie te ondernemen, deze vervalt vanzelf.

Dit vind je misschien ook leuk...