loonstrookje

Een loonstrookje is een overzicht van een werknemers loon en belastingen die zijn betaald. Het wordt meestal verstrekt door de werkgever en bevat informatie over de betaalde lonen, belastingen, bijdragen en eventuele andere kosten. Het loonstrookje toont ook de nettobetaling aan de werknemer.

In veel landen is het verplicht voor werkgevers om loonstrookjes aan hun werknemers te verstrekken als onderdeel van hun loonadministratie. Het loonstrookje geeft een werknemer een gedetailleerd overzicht van zijn of haar inkomsten, belastingen en sociale lasten. Het loonstrookje is ook nuttig voor de werknemer om te controleren of hij of zij de juiste lonen en belastingen heeft ontvangen.

Loonstrookjes worden meestal maandelijks verstrekt en bevatten informatie over het loon, het aantal uren gewerkt, belastingen, sociale lasten en eventueel andere kosten zoals pensioenbijdragen. Het loonstrookje toont ook de netto-betaling aan de werknemer.

De informatie op een loonstrookje kan verschillen per land of bedrijf, maar de meeste loonstrookjes bevatten de volgende informatie: werknemersnaam, sofinummer, loon, belastingen, sociale lasten, nettobetaling en eventueel andere kosten.

Het loonstrookje is een belangrijk document dat de werknemer moet bewaren voor de belastingaangifte. Het is belangrijk voor de werknemer om het loonstrookje te controleren op correcte informatie en om eventuele fouten te melden bij de werkgever.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente