Geld lenen zonder inkomen kan dat

Geld lenen zonder inkomen kan dat

Geld lenen zonder inkomen kan dat

Helaas hebben we niet altijd alle omstandigheden in ons leven in de hand. Zo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld vanwege de economie je baan verliest, of dat je een ongeluk krijgt waardoor je een aantal maanden uit de running bent. Op dat moment komt de vraag boven: ´Geld lenen zonder inkomen kan dat´. Gedurende deze maanden kun je zonder een vast inkomen zitten en dat is een enge gedachte. Zeker aangezien de rekeningen ook gewoon betaalt dienen te worden. Mogelijk maal je, net als vele andere medelanders, uren lang over wat de opties zijn. Je zit in een lastig parket, maar toch kun je veel meer kanten op dan dat je eigenlijk zou verwachten. In dit artikel krijg je een opsomming van de mogelijkheden die nog voor je open staan. Aan jou natuurlijk de keuze om hier gebruik van te maken of niet. Want je weet dan geld lenen altijd geld kost. Daarom die je vooraf goed te beseffen waar je aan begint en of het niet beter is om deze periode gewoon even uit te zitten.

Geld lenen zonder inkomen kan dat

Het vragen van financiële ondersteuning aan vrienden en familie is een grote en voornamelijk ook enge stap. Gevoelens van schaamte en taboe spelen vaak op en het is moeilijk om van deze optie gebruik te maken. Probeer dit los te laten en zorg dat je jezelf goed voorbereid op het moment dat je de vraag gaat stellen. Vaak weten familieleden en vrienden al dat je in een moeilijk situatie zit, maar mocht dat niet het geval zijn bereid je dan voor op het moeten geven van tekst en uitleg.

Probeer er uit te komen

gloeilampSchaam je vooral niet. De situatie is helaas zoals hij is en je probeert er uit te komen. Toch heeft de persoon bij wie je aanklopt recht om te weten wat er aan de hand is en wat je van plan bent om hier aan te doen. Zorg daarom dat je een voorstel kan doen. Maak heldere en duidelijke afspraken voor beide partijen en kom deze uiteraard na. Op deze manier kan het lenen van geld niet tussen jullie in komen te staan. Particulier geld lenen kan ik een aantal gevallen zeker uitkomst bieden.

Sociale lening door de Stadsbank

Op de vraag: Geld lenen zonder inkomen kan dat kun je antwoorden dat er toch nog wel wat mogelijkheden zijn. Is de stap naar de familie of vrienden te groot of ben je simpelweg niet in de gelegenheid om dit aan hen te vragen, dan heb je nog altijd andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld bij de gemeente een sociale lening aan vragen. Op het moment dat je inkomsten onder 130% van het minimumloon ligt komt je voor een sociale lening in aanmerking. Op het moment van schrijven is het minimumloon voor 22 jaar en ouder € 1565,40 bruto per maand.
De lening wordt verstrekt door de Stadsbank, ook wel Gemeentelijke Kredietbank genoemd. Daar deze zonder winstoogmerk de lening verstrekt zijn de voorwaarden zelfs een stuk gunstiger. Houd er wel rekening mee dat je nog altijd rente dient te betalen. In overleg met de stadsbank krijg je een lening op maat zodat je deze gewoon kan afbetalen.

Minilening

minileningHeb je geen zin of geen tijd om naar de bovenstaande opties te kijken? Heb je toch op een korte termijn geld nodig? Dan kun je denken aan minileningen. Vaak kun je op korte termijn bedragen tot wel €1500,- lenen. Het voordeel van deze manier van geld lenen is dat het snel is. Een ander voordeel is dat er geen toetsing op het BKR plaats vindt. Voor mensen die op een zogeheten ´zwarte lijst´ staan is dit nog een laatste mogelijkheid om wat financiële ruimte te krijgen. Ook is het van groot belang dat je goed kijkt naar de kosten van een minilening, deze zijn namelijk niet mals.

Onverwachte uitgaven

De minilening is vooral erg prettig als je plotselinge uitgaven hebt. Je sluit de lening af voor een periode van maximaal 62 dagen. Als je dus weer inkomsten hebt dien je het bedrag af te betalen. Hier zit wel het voordeel aan verbonden dat je niet veel rente hoeft te betalen over deze lening, want hij loopt maar kort. Let er wel op: Je betaalt bij deze lening wel kosten voor het verzekeren van het geleende bedrag, ik schreef daar eerder al uitgebreid over bij ervaringen Ferratum en Saldodipje. Mocht je de lening niet op tijd terug betalen dan lopen deze kosten snel en flink op.

Problemen bij scheiden

problemen bij scheidenHelaas komt het steeds vaker voor dat echtelieden die gaan scheiden financieel in de problemen komen. Ook hier kan het gebeuren dat één of beide partners tijdelijk zonder geld komt te zitten. Dit is een bijzonder vervelende periode om door te komen, zeker als er een koophuis in het geding is die eventueel verkocht moet worden. Maar zelfs als dit verkopen niet nodig is omdat één van de partners in het huis blijft wonen, zal de andere partner financieel gecompenseerd moeten worden. Voor de partner die dit financieel moet ophoesten zal dit een bijzondere lastige opgave zijn.

Studenten zonder inkomen

Voor studenten bestaat het gevaar dat zij tussen wal en schip vallen. Word je niet ondersteund door je ouders en moet je eigen boontjes doppen dan is het extra vervelend als je zonder inkomsten komt te zitten. Er zullen nog steeds allerlei zaken betaalt moeten worden en ook de huur van je woonruimte komt elke maand weer terug. Gelukkig zijn er voor studenten een aantal aparte regelingen die er voor moeten zorgen dat zij op een normale manier hun studie kunnen volgen. Met een studentenlening kun je voor extra budget zorgen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

beslis verstandig

Wees verstandig

Zoals je ziet heb je flink wat mogelijkheden. Maar wees verstandig; geld lenen kost namelijk nog altijd geld en dat geldt ook voor geld lenen zonder inkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...