Home » Geld lenen » Geld lenen zonder inkomen

Geld lenen zonder inkomen

Wat is geld lenen zonder inkomen?

Geld lenen zonder inkomen is de wens van een consument om een geldbedrag te verkrijgen zonder dat daar een salaris tegenover staat. In veel gevallen wordt de aanstaande klant afgewezen vanwege een gebrek aan zekerheid. Mogelijkheden zijn lenen met een garantstelling, van bijvoorbeeld ouders of vrienden. Tevens zijn er kansen om te lenen zonder bkr toetsing, ook als er geen inkomen tegenover staat.

Direct aanvragen?

Minilening
Snel op je rekening
Van €100 tot €1800
Snel & betrouwbaar
Ruime goedkeuring

Snel pinnen

Bekijk alle mogelijkhedenGeld lenen zonder inkomen

Zes simpele manieren om geld te lenen zonder inkomen

Helaas hebben we niet altijd alle omstandigheden in ons leven in de hand. Zo kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld vanwege de economie je baan verliest, of dat je een ongeluk krijgt waardoor je een aantal maanden uit de running bent. Goede vraag: Geld lenen zonder inkomen kan dat? Gedurende deze maanden kun je zonder een vast inkomen zitten en dat is een enge gedachte. Zeker aangezien de rekeningen ook gewoon betaalt dienen te worden.

Hier 6 simpele manieren om geld te lenen zonder inkomen. Of dit nu tijdelijk of langer is, is niet belangrijk. 6 Oplossingen zonder al teveel gedoe.

1. Klop aan bij je eigen bank

Vaak zijn consumenten die tijdelijk geen inkomen uit arbeid hebben al jarenlang klant bij 1 van de grote banken in Nederland. Heb je daar een goede betaalhistorie en een fijne relatie? Maak dan eens een afspraak met een bankmedewerker en leg je probleem voor. Vertel eerlijk bij de bank dat je op dit moment geen inkomen hebt en toch een bedrag zou willen lenen. Wellicht dat de bank je toestaat om tijdelijk rood te staan, of misschien kunnen ze je van dienst zijn met een op maat gesneden lening. In dit geval is niet geschoten altijd mis. Voor een lening bij de bank mag je geen bkr registratie hebben. Ook voor roodstand meer dan 250 euro mag dit niet.

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2, A3, A4 en A5.

2. Lenen bij particulieren

Het vragen van financiële ondersteuning aan vrienden en familie is een grote en voornamelijk ook enge stap. Gevoelens van schaamte en taboe spelen vaak op en het is moeilijk om van deze optie gebruik te maken. Probeer dit los te laten en zorg dat je jezelf goed voorbereid op het moment dat je de vraag gaat stellen. Vaak weten familieleden en vrienden al dat je in een moeilijk situatie zit, maar mocht dat niet het geval zijn bereid je dan voor op het moeten geven van tekst en uitleg.

Maak duidelijke afspraken

Schaam je vooral niet. De situatie is helaas zoals hij is en je probeert er uit te komen. Toch heeft de persoon bij wie je aanklopt recht om te weten wat er aan de hand is en wat je van plan bent om hier aan te doen. Zorg daarom dat je een voorstel kan doen. Maak heldere en duidelijke afspraken voor beide partijen en kom deze uiteraard na. Op deze manier kan het lenen van geld niet tussen jullie in komen te staan. Particulier geld lenen kan ik een aantal gevallen zeker uitkomst bieden.

Geld lenen bij particulieren kan ook familie en vrienden of bekenden zijn. Toch blijft het belangrijk om een eventuele overeenkomst goed op papier te zetten.

3. Gemeentelijke kredietbank

gloeilampOp de vraag: Geld lenen zonder inkomen kan dat? kun je antwoorden dat er toch nog wel wat mogelijkheden zijn. Is de stap naar de familie of vrienden te groot of ben je simpelweg niet in de gelegenheid om dit aan hen te vragen, dan heb je nog altijd andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld bij de gemeente een sociale lening aan vragen. Op het moment dat je inkomsten onder 130% van het minimumloon ligt komt je voor een sociale lening in aanmerking. Op het moment van schrijven is het minimumloon voor 21 jaar en ouder € 1653,60 bruto per maand.
De lening wordt verstrekt door de Stadsbank, ook wel Gemeentelijke Kredietbank genoemd.

Daar de GKB zonder winstoogmerk de lening verstrekt, zijn de voorwaarden zelfs een stuk gunstiger. Houd er wel rekening mee dat je nog altijd rente dient te betalen. In overleg met de stadsbank krijg je een lening op maat zodat je deze gewoon kan afbetalen.

4. Minilening

Heeft het voor jou geen zin om de andere hier genoemde opties te benutten? Heb je toch op een korte termijn geld nodig? Dan kun je denken aan een mini lening. Je kunt dan op simpele wijze bedragen tot wel €1500,- lenen. Het voordeel van deze manier van geld lenen is dat het snel is. Een ander voordeel is dat er geen toetsing bij het BKR (Stichting Bureau Kredietregistratie) plaats vindt. Voor mensen die op een zogeheten ´zwarte lijst´ staan is dit nog een laatste mogelijkheid om wat financiële ruimte te krijgen.

Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.

Onverwachte uitgaven

De minilening is vooral erg prettig als je plotselinge uitgaven hebt. Je sluit de lening af voor een periode van maximaal 62 dagen. Binnen deze periode dien je het bedrag af te betalen. Hier zit wel het voordeel aan verbonden dat je niet veel rente hoeft te betalen over deze lening, want hij loopt maar kort. Let er wel op: Je betaalt bij deze lening wel kosten voor het verzekeren van het geleende bedrag, ik schreef daar eerder al uitgebreid over bij ervaringen Saldodipje vertrouwd. Mocht je de lening niet op tijd terug betalen dan lopen de kosten snel en flink op.

Video: Wat is een minilening?

5. Op andere manier geld bemachtigen

Een andere manier kan zijn om gewoon helemaal geen geld te gaan lenen, maar lekker de handen uit de mouwen gaan steken. Er zijn legio manieren te verzinnen om op een nuttige manier, zonder geld te hoeven vragen, aan een goed inkomen te komen. Hoe kom ik aan geld? Het is niet altijd even ingewikkeld als je denkt. Bekijk in 8 stappen hoe je je financiële situatie weer op de rails krijgt.

6. Geld lenen zonder loonstrook

Gelukkig zijn er in Nederland nog mogelijkheden open om een lening aan te kunnen vragen zonder dat je een loonstrook hoeft te overleggen. In dit specifieke geval hebben we het dan wel over maximaal 1500 euro wat je kunt lenen. Voor het aanvragen van hogere bedragen zul je WEL altijd een salarisspecificatie moeten overleggen.

Problemen bij scheiden

problemen bij scheidenHelaas komt het steeds vaker voor dat echtelieden die gaan scheiden financieel in de problemen komen. Ook hier kan het gebeuren dat één of beide partners tijdelijk zonder geld komt te zitten. Dit is een bijzonder vervelende periode om door te komen, zeker als er een koophuis in het geding is die eventueel verkocht moet worden. Maar zelfs als dit verkopen niet nodig is omdat één van de partners in het huis blijft wonen, zal de andere partner financieel gecompenseerd moeten worden. Voor de partner die dit financieel moet ophoesten zal dit een bijzondere lastige opgave zijn.

Geld lenen tips

Ben je er nog niet helemaal uit wat je van plan bent om te gaan doen? Geen nood. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven die je met handige geld lenen tips op weg kan helpen. Een uitgebreide beschrijving met tabellen, video´s en vele handige tips.

Waar kan ik geld lenen zonder inkomen?

Het beste kun je dan kiezen voor een minilening. Deze kan aangevraagd worden zonder dat je een loonstrook hoeft te laten zien. Op deze manier kun je op gemakkelijke wijze tot 2500 euro lenen.

Kan ik wel lenen zonder vast contract?

Ook zonder vast contract kun je terecht voor een lening. Alles is afhankelijk van je maandelijkse inkomen en je betaalgeschiedenis.

Ik heb een bkr notering

Heb je een notering bij het bkr, A1, A2, A3, of H? Nu kun je alleen nog terecht voor een klein bedrag met een mini lening. Doorlopend krediet en persoonlijke lening vallen nu af.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente