Financieel nieuws

Financieel nieuws, wat gebeurt er met de hypotheekrente, welke leningen zijn populair en worden veel aangevraagd. Maar ook financieel nieuws over andere gerelateerde zaken.

Je leest financieel nieuws over de meest populaire leenvormen van dit moment, denk hierbij aan een minilening tot 1000 euro als een voorschot op je salaris, deze kun je aanvragen zonder bkr toetsing. Maar ook een doorlopend krediet en een persoonlijke lening vanaf 2.500 euro komt aan bod.

Natuurlijk vind je ook informatie over het aanvragen van een hypotheek en hoe je dit op een voordelige manier kunt doen zonder al teveel kosten te betalen, het zijn besparingen die in de honderden euro´s kunnen lopen, dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Wil je meteen meerdere leningen bekijken?


BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank. Schreef ik eerder al over het feit dat bij het afsluiten van een mobiel abonnement in combinatie met een ´gratis´ telefoon er een bkr registratie gaat gelden. Nu zijn ook miljoenen mensen die rood mogen staan bij de bank aan de beurt. De overheid heeft er voor gekozen om ook kleine leningen, die eerder niet naar boven kwamen bij een kredietaanvraag nu ook mee te laten tellen voor het verkrijgen van een doorlopend krediet. Dit gaat tevens de hoogte van een hypotheek beïnvloeden. Hoe kom je hier van af? Eigenlijk is het heel simpel, lees verder voor het hele verhaal. (meer…)


Spaarplan opstellen

Spaarplan opstellen

Spaarplan opstellen

Als het niet mogelijk is om (rentevrij) te lenen, kun je voor een alternatief kiezen. Sommige mensen kunnen gewoonweg niet zo goed sparen, en kunnen daarom beter een spaarplan opstellen. Je kunt sparen voor verschillende redenen. Een nieuw woning, een gave wereldreis of de auto van je dromen kopen. Een spaarplan opstellen helpt om je spaardoel sneller te behalen. Op deze manier hoef je dus geen geld te lenen. Het klinkt ingewikkeld, maar als je een goed plan hebt is sparen gemakkelijker dan ooit. Volg in ieder geval de stappen die hier onder beschreven staan. (meer…)


Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Het is elk jaar weer even spannend om er achter te komen hoeveel vakantiegeld je dit jaar weer krijgt. Meestal is het vakantiegeld niet hetzelfde als het jaar daar voor, dit kan een aantal oorzaken hebben. Je bent bijvoorbeeld meer gaan verdienen, of je bent van werkgever veranderd die je in plaats per maand, per 4 weken betaalt, of natuurlijk andersom. Met deze handige rekentool zie je in een oogwenk wat jouw bruto vakantiegeld is dit jaar. Vaak valt het tegen omdat het brutobedrag natuurlijk niet het bedrag is wat je uitbetaalt krijgt, was het maar waar. Er gaat van je zuurverdiende vakantiegeld nog best wel wat belasting van af, oplopend tot maar liefst 52%, dan wordt het toch wel een beetje een zure appel, maar aan de andere kant, je krijgt het maar. (meer…)


Wat is boeterente – Lees waar je op moet letten!

Wat is boeterente

Wat is boeterente

Als je geld hebt geleend, dan betaal je dit geleende geld in maandelijkse termijnen terug. Dit geld voor zowel hypothecaire leningen als voor consumptieve leningen. Voorbeelden van deze laatste groep zijn het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Van zowel de hypothecaire als de consumptieve lening bestaat, in verreweg de meeste gevallen, de maandelijkse termijn uit een stuk aflossing en uit een stuk rente. Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar bij de persoonlijke lening en de hypothecaire lening kun je te maken krijgen met zogenaamde boeterente. De reden waarom je boeterente betaalt ligt in het feit dat de geldverstrekker rente-inkomsten mis loopt bij extra of vervroegd aflossen. (meer…)


Financiële zorgplicht wat is dat

Financiële zorgplicht wat is dat

Financiële zorgplicht wat is dat

De laatste jaren heeft de financiële sector de nodige klappen gehad. Het vertrouwen van de consument in banken, verzekeraars, kredietverstrekkers en andere financiële instellingen is drastisch gedaald. Dit was reden voor de overheid om met wetgeving te komen en de “algemene zorgplicht voor financiële dienstverleners” was geboren. Deze financiële zorgplicht is op 1 januari 2014 vastgelegd in de “Wet op het financieel toezicht”(Wft). (meer…)


4 tips om je beleggen te verbeteren

4 tips om je beleggen te verbeteren

4 tips om je beleggen te verbeteren

Als je begint met beleggen dan valt er uiteraard nog veel te leren. Kennis en inzicht zijn enorm belangrijk om op een verantwoorde manier te kunnen beleggen. Om je goed op weg te helpen volgen hier 4 tips om je beleggen te verbeteren. Voordat je begint met beleggen is het verstandig om je aan te melden bij een broker en met een gratis (demo) account eerst het beleggen eens uit te proberen. Selecteer vooraf enkele aandelen waarin je wilt gaan beleggen en die je wilt volgen. Zet niet al je geld in één keer in, maar spreid je risico’s. Door te oefenen krijg je meer kennis en inzicht. Dat is dus heel belangrijk. (meer…)


Beleggen of sparen wat is het beste

Beleggen of sparen wat is het beste

Beleggen of sparen wat is het beste

In grote lijnen zijn er 2 manieren om je geld te laten groeien: sparen en beleggen. Sparen wordt gezien als veilig, maar rijk word je er niet van. Waarschijnlijk zal je spaargeld zelfs aan koopkracht afnemen. Een ander alternatief is beleggen. Beleggen kan veel meer opleveren dan sparen. Het is echter niet geheel zonder risico, maar hoeft ook niet zo risicovol te zijn. Tegenwoordig is beleggen ook niet meer zo moeilijk. Sparen wordt in de regel gezien als veilig, veiliger dan beleggen, omdat je inleg nooit minder kan worden. Je stort geld op een rekening, ontvangt rente en wordt beschermd door het depositogarantiestelsel. Met deze depositogarantie worden spaartegoeden tot een bedrag van € 100.000,- per persoon gegarandeerd. Dus als de bank failliet gaat, krijg je toch tot € 100.000,- terug. Gaat het om een echt grote bank, dan is dat ook nog maar de vraag, maar in beginsel krijg je het dus terug. (meer…)


Dagje uit welke verzekering heb je nodig

Dagje uit welke verzekering heb je nodig

Dagje uit welke verzekering heb je nodig

Stel je gaat een gezellig dagje uit, dan is het wel zo’n fijn idee wanneer je een verzekering hebt die diefstal, verlies of schade van/aan je spullen dekt. Je gaat een gezellig dagje uit, bijvoorbeeld je gaat naar het strand of een attractiepark, welke verzekering heb je dan eigenlijk nodig voor wanneer er iets gebeurt tijdens deze dag? Veel mensen denken dat een reisverzekering alles dekt, maar dat is niet het geval. (meer…)


Wat kost een scheiding

Wat kost een scheiding

Wat kost een scheiding

Bijna iedereen weet dat scheiden niet gratis is, maar veel mensen kunnen je niet vertellen hoe duur het precies is. Als je op het punt staat om te scheiden, komt vaak de vraag om de hoek kijken: “Wat kost een scheiding tegenwoordig?”. Daar gaan we in deze tekst nader op in. Ten eerste moet je uiteraard de advocaat betalen voor zijn of haar diensten, deze vragen meestal tussen de 150 en 200 euro per uur. Hoe ingewikkelder de scheiding, hoe duurder de advocaat wordt aangezien de advocaat er dan ook meer uren in moet steken. (meer…)


Echtscheidingsconvenant opstellen

Echtscheidingsconvenant opstellen

Echtscheidingsconvenant opstellen

Een scheiding is altijd een moeilijke periode. Naast de vaak zeer emotionele periode moet er ook gedacht worden aan juridische en vaak ook financiële problemen. Het gebeurt niet zelden dat u en uw ex-partner tezamen leenden bij een bank. Maar wat gebeurt er nu met die gemeenschappelijke lening nu de relatie ten einde is? De lening wordt opgenomen in een echtscheidingsconvenant die u en uw partner bij een advocaat moeten laten opstellen. Dit is een soort afspraak tussen u en uw partner die alle financiële en juridische kwesties vastlegt en ook gerechtelijk bekrachtigd wordt door een rechter. (meer…)