Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al op gerekend had, maar wat kun je doen om tóch nog een lening te krijgen wanneer deze al is afgewezen bij een eerdere aanvraag. Afhankelijk van het bedrag wat je nodig denkt te hebben, zijn er toch nog wel mogelijkheden die je een kans geven om ergens anders een krediet aan te vragen. Lees hier hoe je dit doet en vermijd de fouten die je bij een eerdere aanvraag hebt gemaakt. Zorg dat het deze keer wél lukt.

Wanneer wordt een lening geweigerd?

Een afwijzing voor een lening kan meerdere redenen hebben. Het is daarom ook van belang dat je navraagt bij de bank waar je aanvraag is afgewezen wat de reden daar van is. Weet je deze niet, dan kun je de fout ook niet herstellen en geen nieuwe wél correcte aanvraag doen. Een reden kan zijn dat je een bkr notering hebt. Met andere woorden heb je dus een dusdanige betalingsachterstand voor bijvoorbeeld je hypotheek, creditcard, postorderbedrijf, andere lening dat deze aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) is gemeld.

Ferratum minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
Ferratum

Géén BKR toetsing 🙂


Alternatief voor Ferratum is Saldodipje.Minilening tariefberekening

Minilening:€500€1000€1500
Totaal krediet:€508,13€1015,02€1525,11
Minimale rente:13,99%13,99%13,99%
Maximale rente:13,99%13,99%13,99%
Minimale looptijd
maanden:
111
Maximale looptijd maanden:122

Lening geweigerd? Wat nu?

Als je dus bent afgewezen voor een nieuwe lening én dit heeft te maken met een BKR registratie dan moet je vragen welke registratie er dan staat. Er zijn meerde noteringen die er voor kunnen zorgen dat een kredietverstrekker huiverig is om je aan een nieuw krediet te helpen. Laten we deze noteringen eens op een rijtje zetten en kijken waar je nog voor in aanmerking komt.

Codes die van belang zijn

A1

Je hebt ergens een achterstand van enkele maanden, maar hebt een betalingsregeling getroffen. Is deze regeling voorbij en bij je weer helemaal bij met betalen, dan verandert deze code in ´H´ van hersteld. Na 5 jaar is deze melding verdwenen. Aangezien er nog steeds een achterstand is zal het moeilijk zijn om een volwaardige lening (Doorlopend krediet, persoonlijke lening of hypotheek) te krijgen.

A2

Dit is meestal een melding die voor veel ellende zorgt. De verstrekker eist het gehele bedrag nu op om dit later aan een incassobureau over te kunnen dragen. Vrijwel onmogelijk om nu een nieuwe lening succesvol aan te kunnen vragen.

A3

Hiermee wordt aangegeven dat er een kwijtschelding om wat voor een reden dan ook heeft plaatsgevonden, of het dossier wordt terzijde gelegd. Echter kan de incasso te allen tijde weer worden gestart mits dit binnen 5 jaar gebeurt (verjaring). Afhankelijk van de reden voor deze notering kan er een opening zijn voor een nieuwe lening.

A4

Met deze code is er geprobeerd contact met je te zoeken, echter is dit niet gelukt. Nieuwe lening onmogelijk.

A5

A5 gaat over je hypotheek. Er is een betalingsregeling getroffen. Wanneer deze regeling voorbij is wordt de codering meteen weer ongedaan gemaakt.
Wacht totdat de regeling voorbij is met het aanvragen van een nieuwe krediet. Dan is er geen enkel probleem.

H

De laatste codering die je kunt tegenkomen is de H van hersteld. Goed nieuws dus, echter blijft deze code wel 5 jaar staan. Daar kun je dus in die periode wel last van blijven houden. Afhankelijk van de kredietverstrekker is het wel mogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. Er zal natuurlijk wel gevraagd worden waar de melding vandaan komt. Je kunt nu proberen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aan te vragen. Of dit lukt is afhankelijk van de desbetreffende aanbieder.

Verschil doorlopend krediet en persoonlijke lening

Voor een overzicht van te lenen bedragen en verdere bijzonderheden over het doorlopend krediet en persoonlijke lening kun je in onderstaande tabellen de verschillen en rentevoorbeelden zien.

Persoonlijke lening tariefberekening

Persoonlijke lening:€2.500€25.000€50.000
Totaal krediet:€2.995€27.511€55.022
Minimale rente:5,30%3,70%3,30%
Maximale rente:10,15%8,70%7,70%
Minimale looptijd:111
Maximale looptijd:144180180

Doorlopend krediet tariefberekening

Doorlopend krediet:€2.500€25.000€50.000
Totaal krediet:€3.605€28.627€56.481
Minimale rente:6,20%4,80%3,90%
Maximale rente:11,10%9,20%9,70%
Minimale looptijd:121212
Maximale looptijd:607272

Met de volgende BKR coderingen kun je GEEN doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen:
H (jonger dan 5 jaar).
A1, A2 en A3
✅ Enige oplossing: Minilening.

Waar kan ik dan nog wel terecht?

Heb je een BKR notering die het onmogelijk maakt om een nieuwe lening af te sluiten, dan zou je kunnen overwegen om eens naar een minilening te kijken. Je leent dan geld zonder bkr toetsing. Het zijn echter relatief kleine bedragen met een niet al te lange looptijd. Lenen kan dan tot maximaal 1500 euro. Je leest hier wat een minikrediet precies is, wat de voorwaarden zijn en hoe je dit kunt aanvragen.

Minilening of flitslening?

Ben je overal waar je het geprobeerd hebt afgewezen voor een lening en wordt je er nogal moedeloos van? In het uiterste geval kun je nog kiezen voor het lenen van een relatief klein bedrag met behulp van een minilening. Aangezien de meeste consumenten worden afgewezen vanwege een slechte BKR notering, kan dit nog een uitkomst zijn. Bij de flitslening wordt namelijk geen krediettoetsing uitgevoerd. Dit houdt in dat speciaal voor die groep nog een mogelijkheid bestaat om de financiële druk tijdelijk wat te verlichten.


Kenmerken minilening:
Kleine bedragen €100 -- €1500
✅ Maximale looptijd 2 maanden
Direct op je rekening gestort
Snelle aanvraag en uitbetaling
✅ Binnen 12 -- 24 uur geld
Geen BKR toetsing


Berekening minilening
Inkomen €1500,--
Uitgaven €1000,--
Vrij te besteden €500,--
Vrij te besteden
bedrag x 2 is wat
je kunt lenen
€1000,--

Reden afwijzing: Te laag salaris

Een andere reden voor een afwijzing kan ook zijn dat je inkomen niet hoog genoeg is voor het bedrag wat je graag wilt hebben. Dit zou je op kunnen lossen door een lager bedrag aan te vragen, of om je partner mee te laten tekenen. Dan worden namelijk beide inkomens bij elkaar opgeteld en kom je automatisch in aanmerking voor een hoger bedrag.

Lening geweigerd bij de bank?

Ben je geweigerd bij een bank? Kijk dan eens online voor een nieuwe aanvraag. Over het algemeen is de rente ook lager wanneer je je geldzaken via het internet regelt. Kijk eens op deze lening aanvragen pagina om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Ook kun je eventuele andere dure leningen oversluiten naar één nieuwe lening met een lagere rente dan wat je nu betaald. Het oversluiten van bestaande leningen en/of creditcardschuld kan sowieso wel interessant zijn vanwege de huidige lage rente.


saldodipje minilening

Saldodipje

Minilening
€50 tot maximaal €1500
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee

Saldodipje

Alternatief voor Saldodipje is Ferratum.


Ferratum Minilening - Hoe start je een aanvraag?

Lening afgewezen?

Je dacht alles goed op orde te hebben toen je een krediet ging aanvragen. Je had alle benodigde papieren in orde en alles leek van een leien dakje te gaan. Tot je plots het bericht kreeg dat je lening was afgewezen. Bijzonder vervelend, omdat je al een hele planning had gemaakt wat je met het krediet zou gaan doen. Of dat nu het opknappen van je huis is, of het kopen van een nieuwe auto. Niet alleen vervelend zo´n afgewezen lening, maar het wordt nu ook bijzonder lastig om het wederom te proberen. Dit heeft als reden dat er gemeld wordt dat je een aanvraag hebt ingediend welke is geweigerd. Ik hoop dat je met bovenstaande hulpmiddelen toch nog je droom kunt waarmaken.

Veelgestelde vragen

Zit je na het lezen nog met vragen? Ik kan me dat goed voorstellen, financieren is namelijk een gecompliceerd onderwerp. Speciaal om die reden kun je kijken bij ´veelgestelde vragen´. Ik weet zeker dat je daar het antwoord op je vraag zult vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...