fbpx

Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al op gerekend had, maar wat kun je doen om tóch nog een lening te krijgen wanneer deze al is afgewezen bij een eerdere aanvraag. Afhankelijk van het bedrag wat je nodig denkt te hebben, zijn er toch nog wel mogelijkheden die je een kans geven om ergens anders een krediet aan te vragen. Lees hier hoe je dit doet en vermijd de fouten die je bij een eerdere aanvraag hebt gemaakt. Zorg dat het deze keer wél lukt.

Waarom ben je afgewezen

Een afwijzing voor een lening kan meerdere redenen hebben. Het is daarom ook van belang dat je navraagt bij de bank waar je aanvraag is afgewezen wat de reden daar van is. Weet je deze niet, dan kun je de fout ook niet herstellen en geen nieuwe wél correcte aanvraag doen. Een reden kan zijn dat je een bkr notering hebt. Met andere woorden heb je dus een dusdanige betalingsachterstand voor bijvoorbeeld je hypotheek, creditcard, postorderbedrijf, andere lening dat deze aan het bkr is gemeld.

saldodipje minilening

Ferratum

 Minilening 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 13,99%
Kredietbedrag: €100-1500
Starttarief: Geen
Aflossen: 1-2 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 19 jaar
Boetevrij extra aflossen: Nee
SaldodipjeGéén BKR toetsing
Geldshop

Geldshop

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 5,8 %
Kredietbedrag: vanaf €2.500
Starttarief: Geen
Aflossen: 24-180 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
OversluitenKies voor zekerheid

Problemen met bkr registratie

Als je dus bent afgewezen voor een nieuwe lening én dit heeft te maken met een BKR registratie dan moet je vragen welke registratie er dan staat. Er zijn meerde noteringen die er voor kunnen zorgen dat een kredietverstrekker huiverig is om je aan een nieuw krediet te helpen. Laten we deze noteringen eens op een rijtje zetten en kijken waar je nog voor in aanmerking komt.

Codes die van belang zijn

A1

Je hebt ergens een achterstand van enkele maanden, maar hebt een betalingsregeling getroffen. Is deze regeling voorbij en bij je weer helemaal bij met betalen, dan verandert deze code in ´H´ van hersteld. Na 5 jaar is deze melding verdwenen. Aangezien er nog steeds een achterstand is zal het moeilijk zijn om een volwaardige lening (Doorlopend krediet, persoonlijke lening of hypotheek) te krijgen.

A2

Dit is meestal een melding die voor veel ellende zorgt. De verstrekker eist het gehele bedrag nu op om dit later aan een incassobureau over te kunnen dragen.
Vrijwel onmogelijk om nu een nieuwe lening succesvol aan te kunnen vragen.

A3

Hiermee wordt aangegeven dat er een kwijtschelding om wat voor een reden dan ook heeft plaatsgevonden, of het dossier wordt terzijde gelegd. Echter kan de incasso te allen tijde weer worden gestart mits dit binnen 5 jaar gebeurt (verjaring).
Afhankelijk van de reden voor deze notering kan er een opening zijn voor een nieuwe lening.

A4

Met deze code is er geprobeerd contact met je te zoeken, echter is dit niet gelukt.
Nieuwe lening onmogelijk.

A5

A5 gaat over je hypotheek. Er is een betalingsregeling getroffen. Wanneer deze regeling voorbij is wordt de codering meteen weer ongedaan gemaakt.
Wacht totdat de regeling voorbij is met het aanvragen van een nieuwe krediet. Dan is er geen enkel probleem.

H

De laatste codering die je kunt tegenkomen is de H van hersteld. Goed nieuws dus, echter blijft deze code wel 5 jaar staan. Daar kun je dus in die periode wel last van blijven houden. Afhankelijk van de kredietverstrekker is het wel mogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. Er zal natuurlijk wel gevraagd worden waar de melding vandaan komt. Je kunt nu proberen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aan te vragen. Of dit lukt is afhankelijk van de desbetreffende aanbieder.

Voor een overzicht van te lenen bedragen en verdere bijzonderheden over het doorlopend krediet en persoonlijke lening kun je in onderstaande tabellen de verschillen en rentevoorbeelden zien.

Tariefberekening persoonlijke lening   
Totaal krediet:€2.995€27.511€55.022
Kredietbedrag:€2.500€25.000€50.000
Minimale rente:5,30%3,70%3,30%
Maximale rente:10,15%8,70%7,70%
Minimale looptijd:111
Maximale looptijd:144180180

Tariefberekening doorlopend krediet   
Totaal krediet:€3.605€28.627€56.481
Kredietbedrag:€2.500€25.000€50.000
Minimale rente:6,20%4,80%3,90%
Maximale rente:11,10%9,20%9,70%
Minimale looptijd:121212
Maximale looptijd:607272

Waar kan ik dan nog wel terecht?

Heb je een BKR notering die het onmogelijk maakt om een nieuwe lening af te sluiten, dan zou je kunnen overwegen om eens naar een minilening te kijken. Je leent dan geld zonder bkr toetsing. Het zijn echter relatief kleine bedragen met een niet al te lange looptijd. Lenen kan dan tot maximaal 1500 euro. Je leest hier wat een minikrediet precies is, wat de voorwaarden zijn en hoe je dit kunt aanvragen.

Te laag salaris

Een andere reden voor een afwijzing kan ook zijn dat je inkomen niet hoog genoeg is voor het bedrag wat je graag wilt hebben. Dit zou je op kunnen lossen door een lager bedrag aan te vragen, of om je partner mee te laten tekenen. Dan worden namelijk beide inkomens bij elkaar opgeteld en kom je automatisch in aanmerking voor een hoger bedrag.

Lening geweigerd bij de bank

Ben je geweigerd bij een bank? Kijk dan eens online voor een nieuwe aanvraag. Over het algemeen is de rente ook lager wanneer je je geldzaken via het internet regelt. Kijk eens op deze lening aanvragen pagina om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Ook kun je eventuele andere dure leningen oversluiten naar één nieuwe lening met een lagere rente dan wat je nu betaald. Het oversluiten van bestaande leningen en/of creditcardschuld kan sowieso wel interessant zijn vanwege de huidige lage rente.