Lening geweigerd bij de bank


Lening geweigerd bij de bank

Lening geweigerd bij de bank

Het zal je maar gebeuren, lening geweigerd bij de bank. Daar zit je dan met je mooie plannen voor een krediet waar je eigenlijk al op gerekend had, maar wat kun je doen om tóch nog een lening te krijgen wanneer deze al is afgewezen bij een eerdere aanvraag. Afhankelijk van het bedrag wat je nodig denkt te hebben, zijn er toch nog wel mogelijkheden die je een kans geven om ergens anders een krediet aan te vragen. Lees hier hoe je dit doet en vermijd de fouten die je bij een eerdere aanvraag hebt gemaakt. Zorg dat het deze keer wél lukt.

Waarom ben je afgewezen

Een afwijzing voor een lening kan meerdere redenen hebben. Het is daarom ook van belang dat je navraagt bij de bank waar je aanvraag is afgewezen wat de reden daar van is. Weet je deze niet, dan kun je de fout ook niet herstellen en geen nieuwe wél correcte aanvraag doen. Een reden kan zijn dat je een bkr notering hebt. Met andere woorden heb je dus een dusdanige betalingsachterstand voor bijvoorbeeld je hypotheek, creditcard, postorderbedrijf, andere lening dat deze aan het bkr is gemeld.

Problemen met bkr registratie

Als je dus bent afgewezen voor een nieuwe lening én dit heeft te maken met een bkr registratie dan moet je vragen welke registratie er dan staat. Er zijn meerde noteringen die er voor kunnen zorgen dat een kredietverstrekker huiverig is om je aan een nieuw krediet te helpen. Laten we deze noteringen eens op een rijtje zetten en kijken waar je nog voor in aanmerking komt.

Codes die van belang zijn

A1

Je hebt ergens een achterstand van enkele maanden, maar hebt een betalingsregeling getroffen. Is deze regeling voorbij en bij je weer helemaal bij met betalen, dan verandert deze code in ´H´ van hersteld. Na 5 jaar is deze melding verdwenen. Aangezien er nog steeds een achterstand is zal het moeilijk zijn om een volwaardige lening (Doorlopend krediet, persoonlijke lening of hypotheek) te krijgen.

A2

Dit is meestal een melding die voor veel ellende zorgt. De verstrekker eist het gehele bedrag nu op om dit later aan een incassobureau over te kunnen dragen.
Vrijwel onmogelijk om nu een nieuwe lening succesvol aan te kunnen vragen.

A3

Hiermee wordt aangegeven dat er een kwijtschelding om wat voor een reden dan ook heeft plaatsgevonden, of het dossier wordt terzijde gelegd. Echter kan de incasso te allen tijde weer worden gestart mits dit binnen 5 jaar gebeurt (verjaring).
Afhankelijk van de reden voor deze notering kan er een opening zijn voor een nieuwe lening.

A4

Met deze code is er geprobeerd contact met je te zoeken, echter is dit niet gelukt.
Nieuwe lening onmogelijk.

A5

A5 gaat over je hypotheek. Er is een betalingsregeling getroffen. Wanneer deze regeling voorbij is wordt de codering meteen weer ongedaan gemaakt.
Wacht totdat de regeling voorbij is met het aanvragen van een nieuwe krediet. Dan is er geen enkel probleem.

H

De laatste codering die je kunt tegenkomen is de H van hersteld. Goed nieuws dus, echter blijft deze code wel 5 jaar staan. Daar kun je dus in die periode wel last van blijven houden. Afhankelijk van de kredietverstrekker is het wel mogelijk om een nieuwe lening aan te vragen. Er zal natuurlijk wel gevraagd worden waar de melding vandaan komt.

Waar kan ik dan nog wel terecht

Heb je een bkr notering die het onmogelijk maakt om een nieuwe lening af te sluiten, dan zou je kunnen overwegen om eens naar een minilening te krijgen. Je leent dan geld zonder bkr toetsing. Het zijn echter relatief kleine bedragen met een niet al te lange looptijd. Lenen kan dan tot maximaal 1500 euro.

Te laag salaris

Een andere reden voor een afwijzing kan ook zijn dat je inkomen niet hoog genoeg is voor het bedrag wat je graag wilt hebben. Dit zou je op kunnen lossen door een lager bedrag aan te vragen, of om je partner mee te laten tekenen. Dan worden namelijk beide inkomens bij elkaar opgeteld en kom je automatisch in aanmerking voor een hoger bedrag.

Lening geweigerd bij de bank

Ben je geweigerd bij een bank? Kijk dan eens online voor een nieuwe aanvraag. Over het algemeen is de rente ook lager wanneer je je geldzaken via het internet regelt. Kijk eens op deze lening aanvragen pagina om een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Ook kun je eventuele andere dure leningen oversluiten naar één nieuwe lening met een lagere rente dan wat je nu betaald.

Lening geweigerd bij de bank
Geef je stem

Over John

Hoi, mijn naam is John, ik ben gek op schrijven en dat doe ik dan ook elke dag. Ik beheer een aantal websites met uiteenlopende onderwerpen. Het verschillende karakter van deze websites houdt het leuk om er iedere dag weer over te kunnen schrijven. In het begin was het lastig om over bepaalde onderwerpen te schrijven, maar nu na geruime tijd wordt het steeds makkelijker en leuker om te doen, zeker als je ziet dat wat ik zoal geschreven heb door veel mensen wordt gelezen. Naast het schrijven over het lenen van geld schrijf ik ook op verschillende reis websites en ook op enkele fora ben ik actief als beheerder. Het zijn verschillende onderwerpen, met verschillende interesses en ook veel verschillende mensen.