Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening voor consumenten die er behoefte aan hebben om zo nu en dan een geldbedrag kunnen opnemen en dat flexibel te kunnen aflossen. Met een doorlopend krediet heeft deze consument altijd geld achter de hand.

Deze lening kent een flexibele looptijd en rente. De financiering wordt niet op je rekening gestort, maar het bedrag wordt beschikbaar gesteld. Je gaat pas rente betalen op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken. Meest populaire bedragen voor een doorlopend krediet zijn €5.000, €10.000 en €25.000.


Saldodipje minilening

Saldodipje spoed
Binnen 24 uur geld
€100 – €1500
Aflossen tot 62 dagen
Ruime goedkeuring
Meer info

Direct beschikbaar

Bekijk Saldodipje


Nederlandse Kredietmaatschappij

Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 3,3%
De beste voorwaarden

BKR toetsing

Bekijk nu


Santander lenen

Santander
Aflossen: 12-120 maanden
Persoonlijke lening
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.500
Meer info

BKR toetsing

Bekijk Santander


Qeld

Zakelijk geld lenen
Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

Snel beschikbaar

Bekijk QeldGoedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet €10.000

Doorlopend kredietRente
1. Santander4,5% – 6,9%
2. Becam5,8% – 8,6%
3. ABN Amro5,8% – 8,7%
4. Geldshop6,1% – 7,9%
5. Frisia6,1% – 7,8%
6. Nederlandse
Kredietmaatschappij
6,1% – 4,7%
7. Directa7,1% – 8,9%
8. Rabobank7,8% – 9,0%
9. ING bank8,4% – 9,4%
10. Freo8,7% – 9,5%

Variabele rente

De rente die je betaalt over het bedrag dat je opneemt is altijd variabel en kan dus verhoogd of verlaagd worden door de kredietverlener. De rente hangt af van je persoonlijke situatie en van de hoogte van het kredietlimiet. Vaak kun je aanhouden dat hoe hoger je kredietlimiet is, hoe lager de rente zal zijn.

Goedkoopste doorlopend krediet €25.000

Aanbieder€25.000
Kredietgroep Nederland4,5%
Frisia financieringen4,5%
Geldshop4,5%
Freo4,6%
Nationale Nederlanden
(Maximaal 3 jaar)
4,8%
ABN Amro bank
(gestopt)
4,8%
Directa6,5%
ING bank
(Huiseigenaar? Lagere rente)
7,0%
Rabobank7,0%

Rentes en voorwaarden vergelijken

De rentes kunnen uiteen lopen per kredietverlener. Het kan je daarom flink wat geld schelen als je een goede vergelijking maakt voordat je een doorlopend krediet afsluit. Zoals gezegd hangt de hoogte van de rente af van de hoogte van je lening, maar hoeveel mag je nou eigenlijk lenen? Dit hangt af van hoeveel je maximaal nog verantwoord kunt lenen. Hierover zijn richtlijnen vastgesteld. Je inkomen en andere lasten worden meegenomen in de berekening voor hoeveel krediet je kunt aanvragen. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meer lenen dan zij kunnen terugbetalen.

Nieuwe beperkingen

Waar sommige aanbieders helemaal gestopt zijn met het aanbieden van een doorlopend krediet, hebben anderen de voorwaarden flink aangescherpt.
Gestopt: Interbank, Crédit Agricole, ABN Amro.
Beperkt: Nationale Nederlanden.

Goedkoopste doorlopend krediet €5.000

Aanbieder € 5.000
Freo6,0%
Kredietgroep Nederland6,9%
Geldshop6,9%
Directa7,4%
Nationale Nederlanden
(Maximaal 3 jaar)
7,5%
Moneyou9,1%
ING bank
(Huiseigenaar? Lagere rente)
9,6%
Rabobank10,3%

Kredietverstrekkers vergelijken

Als je kredietverstrekkers gaat vergelijken, let dan niet alleen maar op de laagste rente, maar ook op de overige voorwaarden. Alleen dan vind je het doorlopend krediet dat voor jou en jouw situatie daadwerkelijk het meest gunstig is. De handigste manier om verschillende kredietverleners te vergelijken is door offertes bij meerdere partijen op te vragen.

Welke kredietverstrekkers worden vergeleken?

Banken en kredietverstrekkers hier vergeleken op rente: ABN Amro, ING bank, Rabobank, Nationale Nederlanden, MoneYou, Frisia, Kredietgroep Nederland, Geldshop, Freo en Directa.

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

Kredietverstrekkers met gunstige rentes

Omdat de rentes variabel zijn, wisselt het ook van moment tot moment welke kredietverlener de laagste rentes aanbiedt. Momenteel staan de volgende kredietverstrekkers in ieder geval in meerdere top 10-lijsten over gunstige rentes voor doorlopend krediet genoemd: Nationale Nederlanden, Kredietgroep Nederland, Frisia, Freo, Geldshop, DEFAM en ABN Amro.

Persoonlijke vrijblijvende offerte

Vraag meerdere vrijblijvende offertes aan om te vergelijken wie voor jouw situatie de goedkoopste aanbieder is. Je kunt ook eens een paar verschillende berekeningen uitproberen met verschillende leenbedragen en maandelijkse aflossingen. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om wat meer te lenen, maar tussentijds niet veel geld op te nemen. Je betaalt dan namelijk een lagere rente vanwege het hoge kredietlimiet, maar zolang je niet veel opneemt geef je niet teveel uit aan rente.

Doorlopend krediet tips

Doorlopend krediet tips:

  1. Bekijk een hoger bedrag voor lagere rente
  2. Rente altijd afgestemd op jouw situatie
  3. Kies voor een korte looptijd
  4. Neem niet onnodig veel geld op
  5. Geen opname? Geen rente betalen
  6. Vergelijk de aangeboden rente goed
  7. Zijn er verplichte verzekeringen?

Altijd BKR toetsing en registratie?

Bij het aanvragen van een doorlopend krediet wordt altijd een BKR toetsing in Tiel gedaan. Met de BKR codes A1, A2 en A3 kun je geen doorlopend krediet aanvragen. Heb je toch geld nodig in de vorm van een lening? Kijk dan voor een alternatief voor je geldbehoefte. Je kunt dan terecht bij aanbieders die geen kredietcheck uitvoeren. je leent dan zonder bkr toetsing.

Voor- en nadelen doorlopend krediet

De voordelen van een doorlopend krediet zijn da variabele looptijd en rente. Bij een dalende rente kan dit in je voordeel werken. Met deze dalende rente, dalen je maandlasten ook. Aan de andere kant kan de rente ook gaan stijgen, dit is dan een nadeel. De rente op een doorlopend krediet kan in bepaalde gevallen aftrekbaar op je belastingaangifte zijn. Deze regels zijn nog niet lang geleden wel aangescherpt.

Hoe hoger het bedrag, hoe lager de rente

Het klinkt misschien wat vreemd, maar hoe meer je leent, hoe ´goedkoper´ het voor je wordt en met een lagere rente ben je natuurlijk altijd voordeliger uit

Gemiddeld in bedragen€5.000€10.000€25.000
Hoogste rente doorlopend krediet10,3%8,7% 7,0%
Laagste rente doorlopend krediet6,0%5,6%4,5%

Kwijtschelding bij overlijden

Verschillende kredietverstrekkers schelden de schuld kwijt wanneer je komt te overlijden: De nabestaanden worden dan niet opgezadeld met schulden en dat is toch wel een fijn gevoel voor de lange termijn. Banken die de schuld kwijtschelden bij overlijden zijn: ING, Rabobank en SNS.

Welke bedragen zijn er voor een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet kun je aanvragen vanaf €1.000 tot maximaal €100.000. Afhankelijk van welke aanbieder je kiest.

Kan ik lenen met een BKR registratie?

Bij een doorlopend krediet wordt altijd een BKR toetsing in Tiel uitgevoerd. Ben je daar negatief bekend? Dan kun je geen doorlopend krediet krijgen. Kijk voor alternatieven waarbij geen bkr toetsing wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld een minilening.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een doorlopend krediet heeft een variabele looptijd en rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en rente.


Geld lenen tips (video)

Tips voor geld lenen - Alles wat je moet weten voordat je een lening gaat afsluiten.

Minilening

minilening

Minilening Wat is een minilening? Een minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 met een snelle uitbetaling. Je kunt dus met spoed geld lenen. Daarnaast wordt een…

Met spoed geld lenen

met spoed geld lenen

Met spoed geld lenen Hoe werkt geld lenen met spoed? Geld lenen met spoed werkt prima als zowel de aanbieder als de aanvrager snel handelen. De aanvrager heeft dit in…

Direct geld op je rekening

direct geld op je rekening

Wat is geld lenen binnen 1 uur? Geld lenen en binnen 1 uur op je rekening, wie wil dit nu niet? Direct geld lenen eenvoudig en snel opgelost met meerdere…

Snel geld lenen zonder bkr en papierwerk

snel geld lenen zonder papierwerk

Wat is per direct geld lenen zonder documenten? Per direct geld lenen zonder documenten is het aanvragen/afsluiten van een lening waarbij maar weinig papieren te hoeven worden opgestuurd. Je hebt…

Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders

Geld lenen van je ouders is een goede oplossing als je geld wil lenen maar niet naar een bank wil of kan gaan. Het feit dat je niet naar de…

Geld lenen met laag inkomen

laag inkomen geld lenen

Geld lenen met laag inkomen Wat is geld lenen met laag inkomen? Geld lenen met laag inkomen is de behoefte van een particulier om ondanks een minimum inkomen toch een…

Seniorenlening

Seniorenlening

Het is raar maar waar: Er is niet zoveel bekend over de seniorenlening. Omdat ik zelf ook wel benieuwd ben waarin een seniorenlening nou verschilt van andere leningen en waaraan…