Home » Geld lenen » Doorlopend krediet » Goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening voor consumenten die er behoefte aan hebben om zo nu en dan een geldbedrag kunnen opnemen en dat flexibel te kunnen aflossen. Met een doorlopend krediet heeft deze consument altijd geld achter de hand.

Deze lening kent een flexibele looptijd en rente. De financiering wordt niet op je rekening gestort, maar het bedrag wordt beschikbaar gesteld. Je gaat pas rente betalen op het moment dat je van het krediet gebruik gaat maken. Meest populaire bedragen voor een doorlopend krediet zijn €5.000, €10.000 en €25.000.

Santander lenen

Santander
Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €1.000
BKR toetsing: Ja

Saldodipje minilening
€100 – €1500
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 24 uur geld
Direct beschikbaar

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Persoonlijke lening

Doorlopend krediet
Vanaf €5.000
Rente vanaf 6,5%
De beste voorwaarden

Qeld zakelijk
Zakelijk geld lenen

Voor alle ondernemers
€1.000 tot €200.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak


Goedkoopste doorlopend krediet

Goedkoopste doorlopend krediet €10.000

Doorlopend kredietRente
1. Santander4,5% – 6,9%
2. Becam5,8% – 8,6%
3. ABN Amro5,8% – 8,7%
4. Geldshop6,1% – 7,9%
5. Frisia6,1% – 7,8%
6. Nederlandse
Kredietmaatschappij
6,1% – 4,7%
7. Directa7,1% – 8,9%
8. Rabobank7,8% – 9,0%
9. ING bank8,4% – 9,4%
10. Freo8,7% – 9,5%

Variabele rente

De rente die je betaalt over het bedrag dat je opneemt is altijd variabel en kan dus verhoogd of verlaagd worden door de kredietverlener. De rente hangt af van je persoonlijke situatie en van de hoogte van het kredietlimiet. Vaak kun je aanhouden dat hoe hoger je kredietlimiet is, hoe lager de rente zal zijn.

Goedkoopste doorlopend krediet €25.000

Aanbieder€25.000
Kredietgroep Nederland4,5%
Frisia financieringen4,5%
Geldshop4,5%
Freo4,6%
Nationale Nederlanden
(Maximaal 3 jaar)
4,8%
ABN Amro bank
(gestopt)
4,8%
Directa6,5%
ING bank
(Huiseigenaar? Lagere rente)
7,0%
Rabobank7,0%

Rentes en voorwaarden vergelijken

De rentes kunnen uiteen lopen per kredietverlener. Het kan je daarom flink wat geld schelen als je een goede vergelijking maakt voordat je een doorlopend krediet afsluit. Zoals gezegd hangt de hoogte van de rente af van de hoogte van je lening, maar hoeveel mag je nou eigenlijk lenen? Dit hangt af van hoeveel je maximaal nog verantwoord kunt lenen. Hierover zijn richtlijnen vastgesteld. Je inkomen en andere lasten worden meegenomen in de berekening voor hoeveel krediet je kunt aanvragen. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meer lenen dan zij kunnen terugbetalen.

Nieuwe beperkingen

Waar sommige aanbieders helemaal gestopt zijn met het aanbieden van een doorlopend krediet, hebben anderen de voorwaarden flink aangescherpt.
Gestopt: Interbank, Crédit Agricole, ABN Amro.
Beperkt: Nationale Nederlanden.

Goedkoopste doorlopend krediet €5.000

Aanbieder € 5.000
Freo6,0%
Kredietgroep Nederland6,9%
Geldshop6,9%
Directa7,4%
Nationale Nederlanden
(Maximaal 3 jaar)
7,5%
Moneyou9,1%
ING bank
(Huiseigenaar? Lagere rente)
9,6%
Rabobank10,3%

Kredietverstrekkers vergelijken

Als je kredietverstrekkers gaat vergelijken, let dan niet alleen maar op de laagste rente, maar ook op de overige voorwaarden. Alleen dan vind je het doorlopend krediet dat voor jou en jouw situatie daadwerkelijk het meest gunstig is. De handigste manier om verschillende kredietverleners te vergelijken is door offertes bij meerdere partijen op te vragen.

Welke kredietverstrekkers worden vergeleken?

Banken en kredietverstrekkers hier vergeleken op rente: ABN Amro, ING bank, Rabobank, Nationale Nederlanden, MoneYou, Frisia, Kredietgroep Nederland, Geldshop, Freo en Directa.

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5.000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

Kredietverstrekkers met gunstige rentes

Omdat de rentes variabel zijn, wisselt het ook van moment tot moment welke kredietverlener de laagste rentes aanbiedt. Momenteel staan de volgende kredietverstrekkers in ieder geval in meerdere top 10-lijsten over gunstige rentes voor doorlopend krediet genoemd: Nationale Nederlanden, Kredietgroep Nederland, Frisia, Freo, Geldshop, DEFAM en ABN Amro.

Persoonlijke vrijblijvende offerte

Vraag meerdere vrijblijvende offertes aan om te vergelijken wie voor jouw situatie de goedkoopste aanbieder is. Je kunt ook eens een paar verschillende berekeningen uitproberen met verschillende leenbedragen en maandelijkse aflossingen. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om wat meer te lenen, maar tussentijds niet veel geld op te nemen. Je betaalt dan namelijk een lagere rente vanwege het hoge kredietlimiet, maar zolang je niet veel opneemt geef je niet teveel uit aan rente.

Doorlopend krediet tips

Doorlopend krediet tips:

  1. Bekijk een hoger bedrag voor lagere rente
  2. Rente altijd afgestemd op jouw situatie
  3. Kies voor een korte looptijd
  4. Neem niet onnodig veel geld op
  5. Geen opname? Geen rente betalen
  6. Vergelijk de aangeboden rente goed
  7. Zijn er verplichte verzekeringen?

Altijd BKR toetsing en registratie?

Bij het aanvragen van een doorlopend krediet wordt altijd een BKR toetsing in Tiel gedaan. Met de BKR codes A1, A2 en A3 kun je geen doorlopend krediet aanvragen. Heb je toch geld nodig in de vorm van een lening? Kijk dan voor een alternatief voor je geldbehoefte. Je kunt dan terecht bij aanbieders die geen kredietcheck uitvoeren. je leent dan zonder bkr toetsing.

Voor- en nadelen doorlopend krediet

De voordelen van een doorlopend krediet zijn da variabele looptijd en rente. Bij een dalende rente kan dit in je voordeel werken. Met deze dalende rente, dalen je maandlasten ook. Aan de andere kant kan de rente ook gaan stijgen, dit is dan een nadeel. De rente op een doorlopend krediet kan in bepaalde gevallen aftrekbaar op je belastingaangifte zijn. Deze regels zijn nog niet lang geleden wel aangescherpt.

Hoe hoger het bedrag, hoe lager de rente

Het klinkt misschien wat vreemd, maar hoe meer je leent, hoe ´goedkoper´ het voor je wordt en met een lagere rente ben je natuurlijk altijd voordeliger uit

Gemiddeld in bedragen€5.000€10.000€25.000
Hoogste rente doorlopend krediet10,3%8,7% 7,0%
Laagste rente doorlopend krediet6,0%5,6%4,5%

Kwijtschelding bij overlijden

Verschillende kredietverstrekkers schelden de schuld kwijt wanneer je komt te overlijden: De nabestaanden worden dan niet opgezadeld met schulden en dat is toch wel een fijn gevoel voor de lange termijn. Banken die de schuld kwijtschelden bij overlijden zijn: ING, Rabobank en SNS.


Over het doorlopend krediet video (0:44)

Welke bedragen zijn er voor een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet kun je aanvragen vanaf €2.500 tot maximaal €100.000. Afhankelijk van welke aanbieder je kiest.

Kan ik lenen met een BKR registratie?

Bij een doorlopend krediet wordt altijd een BKR toetsing in Tiel uitgevoerd. Ben je daar negatief bekend? Dan kun je geen doorlopend krediet aanvragen.

Wat is het verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening?

Een doorlopend krediet heeft een variabele looptijd en rente. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en vaste rente gedurende de gehele looptijd.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente