Top 10 goedkoopste doorlopend krediet

Top 10 goedkoopste doorlopend krediet

Top 10 goedkoopste doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening, waarbij het leenbedrag, de looptijd en het rentepercentage niet van tevoren vaststaan. Je kunt doorlopend geld opnemen binnen een kredietlimiet dat je samen met de kredietverstrekker bepaalt. Geld dat je af hebt gelost kun je weer opnieuw opnemen. Deze leenvorm is vooral geschikt als je wat meer financiële ruimte nodig hebt, maar niet precies weet hoeveel en voor welke periode.

Rente variabel

De rente die je betaalt over het bedrag dat je opneemt is altijd variabel en kan dus verhoogd of verlaagd worden door de kredietverlener. De rente hangt af van je persoonlijke situatie en van de hoogte van het kredietlimiet. Vaak kun je aanhouden dat hoe hoger je kredietlimiet is, hoe lager de rente zal zijn.

Rentes en voorwaarden vergelijken

De rentes kunnen uiteen lopen per kredietverlener. Het kan je daarom flink wat geld schelen als je een goede vergelijking maakt voordat je een doorlopend krediet afsluit. Zoals gezegd hangt de hoogte van de rente af van de hoogte van je lening, maar hoeveel mag je nou eigenlijk lenen? Dit hangt af van hoeveel je maximaal nog verantwoord kunt lenen. Hierover zijn richtlijnen vastgesteld. Je inkomen en andere lasten worden meegenomen in de berekening voor hoeveel krediet je kunt aanvragen. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen meer lenen dan zij kunnen terugbetalen.

Kredietverstrekkers vergelijken

Als je kredietverstrekkers gaat vergelijken, let dan niet alleen maar op de laagste rente, maar ook op de overige voorwaarden. Alleen dan vind je het doorlopend krediet dat voor jou en jouw situatie daadwerkelijk het meest gunstig is. De handigste manier om verschillende kredietverleners te vergelijken is door offertes bij meerdere partijen op te vragen.

financieringen

Frisia

 Persoonlijke lening & Doorlopend krediet 
Informatie over product:
Effectief rentepercentage: 3,9 - 5,8 %
Kredietbedrag: vanaf €10.000
Starttarief: Geen
Aflossen: 12-120 maanden
Voorwaarden:
Minimale leeftijd: 18 jaar
Boetevrij extra aflossen: Ja
OversluitenLet op! BKR toetsing!

Vergelijkingswebsites

Er bestaan verschillende websites die kredietverstrekkers vergelijken, zoals bijvoorbeeld geld.nl, independer.nl en lening.nl. Zij verzamelen actuele rentestanden van verschillende kredietaanbieders in een overzichtelijke lijst. Ook kun je meestal een snelle berekening maken op basis van het gewenste leenbedrag, je inkomsten en woonsituatie. Je krijgt dan een aardige schatting van wat je kunt verwachten. Van hieruit kun je doorgaans meteen een offerte opvragen. Let er wel op dat niet elke vergelijkingswebsite alle bestaande partijen meeneemt in de vergelijking, maar soms slechts een aantal van de meest bekende. Het is dus goed om altijd een paar verschillende websites te bekijken om te zien welke kredietverleners echt de laagste rentetarieven hebben.

Doorlopend kredietRenteBedragMaanden
De Nederlandse Kredietmaatschappij4,7%€ 25.00055
De Leningmakelaar5.2%€ 25.00057
Kredietspotter5,0%€ 25.00056
Leenservice Nederland5,2%€ 25.000130

Kredietverstrekkers met gunstige rentes

Omdat de rentes variabel zijn, wisselt het ook van moment tot moment welke kredietverlener de laagste rentes aanbiedt. Momenteel staan de volgende kredietverstrekkers in ieder geval in meerdere top 10-lijsten over gunstige rentes voor doorlopend krediet genoemd: Nationale Nederlanden, Interbank, MoneYou, Freo, Directa, DEFAM en ABN AMRO.

Persoonlijke offerte

Vraag een persoonlijke offerte aan om te bekijken wie voor jouw situatie de beste aanbieder is. Je kunt ook eens een paar verschillende berekeningen uitproberen met verschillende leenbedragen en maandelijkse aflossingen. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om wat meer te lenen, maar tussentijds niet veel geld op te nemen. Je betaalt dan namelijk een lagere rente vanwege het hoge kredietlimiet, maar zolang je niet veel opneemt geef je niet veel uit aan rente.

Dit vind je misschien ook leuk...