fbpx

Geld lenen met laag inkomen

geld lenen met laag inkomen

Geld lenen met laag inkomen

Voor het beantwoorden van de vraag: geld lenen met laag inkomen zullen we eerst vast moeten stellen wat een laag inkomen precies is, voor de één is een laag inkomen anders dan voor de ander. Het is trouwens één van de vele factoren die mee bepalen of je een lening krijgt of niet.

Geld lenen met laag inkomen

Over het algemeen wordt een netto salaris van rond de 900 euro gezien als een laag inkomen. Toch is het meer afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden, zoals je maandelijkse lasten of je in aanmerking kan komen voor een lening. Met het hierboven genoemde inkomen van 900 euro netto is het best lastig om een geldverstrekker te vinden die dit positief gaat beoordelen. Maar ook is het natuurlijk afhankelijk hoeveel je wil gaan lenen en waar je het voor nodig hebt.

Bedragen die je kunt lenen

Laten we eens een greep doen uit wat kredietverstrekkers en kijken wat voor minimum eisen deze stellen en wat voor bedrag je minimaal kunt lenen.
* Minilening: Inkomen minimaal 900 euro, maximaal te lenen 1000 euro.
* Persoonlijke lening: Inkomen minimaal 1400 euro, maximaal te lenen 100.000 euro.
* Doorlopend Krediet: Inkomen minimaal 1400 euro, maximaal te lenen 100.000 euro.

Welke eisen worden er gesteld

De eisen voor een persoonlijke lening en een doorlopend krediet lijken hoog, maar bij de aanvraag wordt het inkomen van je partner ook meegenomen, dus dan haal je deze minimale eis gemakkelijk. Voor het aanvragen is het eigenlijk gunstiger dat er twee relatief kleinere inkomens zijn, dan één groter inkomen, zonder inkomen van de partner.

Aanvullende voorwaarden

Voor de persoonlijke lening en het doorlopend krediet gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

* Je mag geen bkr codering hebben
* De uitkeringen WW/ABW/WWB komen niet in aanmerking (maar kan per verstrekker nog wel verschillen).
* Je bent minimaal 21 jaar oud en niet ouder dan 69.
* Als je alleenstaand bent met een tijdelijk dienstverband kan dat een reden zijn voor afwijzing (niet altijd).
* Alleenstaande met uitsluitend AOW kan ook een reden voor afwijzing zijn.
* Diegenen die nog thuis- of inwonen maken ook niet veel kans, behalve als er een bovengemiddeld salaris tegenover staat.
* Zelfstandig ondernemers kunnen in aanmerking komen als ze van minimaal 3 jaar de jaarcijfers kunnen laten zien.

Voorwaarden minilening

Voor het aanvragen van een minilening gelden afwijkende voorwaarden, daar is het een stuk makkelijker voor geld lenen met laag inkomen, ook een bkr notering is geen probleem, wat er wordt namelijk niet getoetst. Je moet wel minimaal 19 jaar zijn en een regelmatig inkomen van minimaal 900 euro netto per maand hebben,