Home » Financieel nieuws » Ik kan nergens geld lenen

Ik kan nergens geld lenen

Krijg je nergens een lening?

Als je ergens anders geen lening kon krijgen, hoef je de moed nog niet op te geven. Hier hebben tal van mensen met succes een lening kunnen krijgen, zelfs in situaties waarbij een doorlopend krediet of persoonlijke lening bij een andere kredietverstrekker niet werd goedgekeurd. De soepele aanpak en ruimere acceptatiecriteria bieden kansen voor een breder publiek. Dus, blijf hoopvol, er zijn nog mogelijkheden om direct geld te lenen.

Reden voor afwijzing

Een veel voorkomende zorg is het onvermogen om ergens geld te kunnen lenen. Maar wat ligt nu eigenlijk aan de basis van dit dilemma? Is het wellicht omdat je inkomen niet toereikend is, of komt het door een negatieve registratie bij het BKR? Een potentieel antwoord op dit probleem zou kunnen zijn om te overwegen een lager bedrag aan te vragen. In dit geval vindt er namelijk geen kredietwaardigheidstoetsing bij het BKR plaats.

Er is een oplossing

Laten we de diverse uitdagingen eens nader onderzoeken en zien of er toch een haalbare oplossing te vinden is. Het is vaak het geval dat een grotere lening, zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening, niet binnen handbereik ligt en dat men genoodzaakt is om te kijken naar het lenen van een bescheiden bedrag. In zulke situaties is het belangrijk om slim te handelen en te kijken naar wat het beste past bij jouw huidige financiële situatie en behoeften.

Waarom kan ik nergens geld lenen?

Er zijn verschillende redenen waarom het moeilijk kan zijn om elders een lening te verkrijgen. Stel je voor dat je eerder een lening hebt aangevraagd die vervolgens is afgewezen vanwege onvoldoende inkomen. Het is dan relevant om te achterhalen welk type lening je destijds aanvroeg en voor welk specifiek bedrag. Deze informatie kan belangrijk zijn om te begrijpen waar de knelpunten liggen en om een passende oplossing te vinden die beter aansluit op je financiële situatie. Het is belangrijk om te leren van eerdere ervaringen en zo een meer geschikte financiële aanpak te vinden.

Voorbeeld: 5000 euro lening

Voor een persoonlijke lening van bijvoorbeeld €5.000 wordt doorgaans vereist dat je een aanzienlijk netto inkomen kunt aantonen, rond de €1.400 of meer. Daarbovenop is het van belang dat je vaste lasten niet te zwaar drukken op je maandelijks budget. Immers, wanneer je al een groot deel van je inkomen besteedt aan vaste uitgaven, kan het lastig worden om deze lening op verantwoorde wijze af te lossen. Het is belangrijk dat er voldoende financiële ruimte blijft om de maandelijkse aflossingen te voldoen zonder in financiële problemen te raken.

Soms beter een kleiner bedrag lenen

Het lenen van een bescheiden bedrag kan aanzienlijke voordelen bieden. In plaats van een groot bedrag te lenen, kan het verstandiger zijn om een kleiner bedrag te overwegen. Hiermee beperk je niet alleen de financiële verplichting, maar ook de potentiële rentekosten. Een kleinere lening geeft vaak de kans om sneller terug te betalen. Hierdoor ben je eerder van de lening af en krijg je je financiële vrijheid terug. Dit kan helpen om onverwachte geldzorgen te verminderen en zorgt ervoor dat je beter in staat bent om je geldzaken goed te regelen.

Lening aanvragen zonder partner

Het aanvragen van een lening zonder de handtekening van je partner is beperkt mogelijk vanwege de verantwoordelijkheid die hiermee gepaard gaat. Je partner moet instemmen met de lening, omdat ook hij of zij aansprakelijk wordt gesteld in geval van wanbetaling. Het zou immers niet eerlijk zijn als één partner een financiële verplichting aangaat zonder medeweten van de ander. Bij eventuele problemen zou de partner die niet in de overeenkomst wordt genoemd voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan.

Uitzondering

De enige uitzondering hierop is een minilening, waarvoor je zelfstandig kunt aanvragen zonder goedkeuring van je partner. Een minilening is eigenlijk best handig als je snel wat extra geld nodig hebt. Het is een kleine lening die je snel kunt aanvragen, en ook snel weer terugbetaalt. Het fijne is dat je geen ingewikkelde formulieren hoeft in te vullen. Het gaat allemaal lekker vlot en vriendelijk. Zo kun je even wat lucht krijgen in je geldzaken als dat nodig is.

Voorbeelden van een minilening

LeenbedragRenteLooptijd
€50013,96%30 dagen
€1.00013,94%45 dagen
€1.50013,59%62 dagen

Bereken een kleine lening

Minilening Calculator
Leenbedrag
Leentermijn
Rente bedrag
Leenbedrag incl. rente
JKP over lening

Persoonlijke lening en doorlopend krediet

Bij een lening in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is het minimale terug te betalen bedrag per maand €50. Vergeet bij zo´n laag bedrag niet dat je er een lange tijd aan vast zit en je waarschijnlijk niet zo ver in de toekomst kan kijken om te bepalen of je dit over een x aantal jaren ook nog steeds kunt ophoesten.

Met een €5.000 lening

Bij het gestelde voorbeeld van €5.000 en een aflossing van €50 per maand zit je er maar liefst ruim 14 jaar aan vast. Bij een dergelijke lage aflossing begint ook de rente een rol van betekenis te spelen, deze is op dit bedrag tussen de 7% en 10% afhankelijk van je situatie. Maar omdat je zo lang over aflossen doet betaal je in totaal bijna €4.000 aan rente.

Snel aflossen

Als je ervoor kiest om sneller af te lossen, heeft dit als voordeel dat het totale bedrag aan rente dat je uiteindelijk moet betalen lager zal zijn. Met andere woorden, door vroegtijdig af te lossen, verminder je de totale financiële last die gepaard gaat met de lening. Dit kan je helpen om op de lange termijn geld te besparen en financieel gezonder te worden.

Video over afgewezen lening

Overweeg een onderhandse lening

Een onderhandse lening is eigenlijk gewoon een overeenkomst tussen bekenden waarbij iemand geld leent aan een ander. Dit kan tussen familieleden, vrienden of zelfs collega's plaatsvinden. Het fijne is dat dit vaak in een vertrouwelijke sfeer gebeurt en er minder formele procedures zijn dan bij een reguliere lening. Het is belangrijk om wel duidelijke afspraken te maken en alles netjes op papier te zetten, zodat beide partijen zich comfortabel voelen. Het kan een mooie manier zijn om elkaar te helpen in tijden van nood.

Bekijk of je zelf snel wat geld kunt verdienen

Geld verdienen kan op zoveel verschillende manieren, en het kan echt een avontuur zijn om te ontdekken wat bij jou past. Sommige mensen vinden het leuk om bijvoorbeeld hun creativiteit te benutten door handgemaakte producten te verkopen, zoals sieraden of kunstwerken. Anderen genieten juist van het delen van hun kennis en talenten door bijles te geven of online cursussen aan te bieden. En dan zijn er nog mensen die graag wat bijverdienen door te helpen met klusjes in de buurt, zoals tuinieren of oppassen. Het mooie is dat er zoveel mogelijkheden zijn, dus kijk vooral wat jij leuk vindt en waar je goed in bent!

BKR registratie

Het kan gebeuren dat je in de loop der tijd een negatieve BKR-registratie hebt gekregen, wat nu nog steeds van invloed kan zijn op je mogelijkheden. Op dit moment zijn de opties voor het verkrijgen van een lening een stuk beperkter geworden. Het kan zijn dat de gebruikelijke weg van een lening aanvragen niet langer beschikbaar is, maar dit betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn. Wellicht kom je nog wel in aanmerking voor een ander bedrag, dat kan helpen om bepaalde uitgaven te dekken. Blijf positief en weet dat er altijd manieren zijn om financieel gezond te blijven, zelfs als de traditionele routes wat beperkter lijken.

Vraag en antwoord

Waarom kan ik nergens geld lenen?

Het feit dat je nergens geld kunt lenen kan 2 oorzaken hebben.
1. Je hebt niet voldoende inkomen.
2. Je hebt een BKR notering A1, A2, A3, A4, of A5.

Ik kan geen geld lenen vanwege BKR

Met een negatieve BKR registratie kun je niet terecht voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Je enige mogelijkheid is het lenen van een klein bedrag tot maximaal €1800 met een minilening.

Kan ik geld lenen met schulden?

Ja, dit kan. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en inkomen zouden deze schulden met een lening kunnen worden weggewerkt. Zolang je voldoende regelmatig inkomen hebt is er wel een oplossing te vinden.


Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente