Home » Geld lenen » Specifiek doel » Vakantie » Geld lenen wintersport

Geld lenen wintersport

Lenen voor skivakantie

Geld lenen voor wintersport kan op 3 manieren. Ten eerste met een minilening tot €1.800 zonder BKR toets en aflossen in 62 dagen. Ten tweede met een kleine persoonlijke lening vanaf €2.500. Ten derde met een doorlopend krediet vanaf €2.500. Vandaag geregeld is morgen geld op je rekening voor een onbezorgde skivakantie.

Je opties

LeenvormOplossingBKR toets
Minilening€100 – €1.800Nee
Persoonlijke lening€2.500 – €50.000Ja
Doorlopend krediet€2.500 – €100.000Ja

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: JaWintersport is duur

Geld lenen voor skivakantie is een onderdeel van elke vakantie waar een groter bedrag mee is gemoeid. Kun je de wintersportvakantie zelf betalen of moet je er geld voor lenen? Vaak kun je het zelf wel betalen, maar zit je met het probleem dat je er ter plaatse niet voldoende cash hebt om het goed naar je zin te hebben. Bij een vakantie komen altijd meer kosten om de hoek kijken dan je zelf zo op het eerst oog in de gaten hebt. Denk dan vooral aan uit eten gaan, souvenirs kopen en misschien nog wel belangrijker de toegangsprijzen tot de sneeuwpiste. Vooral die toegang tot de piste, dat kan aardig in de papieren gaan lopen.

Aan welk bedrag moet ik denken?

Over het algemeen is de wintersport geen bestemming waar je weken lang naar toe gaat zoals in de zomervakantie. Vaak is het een uitje van een week tot 10 dagen en de kosten zullen dan ook minder hard oplopen. Moet je de hele vakantie financieren, zeker als je met het hele gezin gaat, dan denk je al snel aan een paar duizend euro. Eigenlijk kun je voor zo´n bedrag beter een iets hoger krediet nemen zodat je wat meer armslag hebt en nog iets overhoud voor wanneer je weer naar Nederland terug komt. Bij de meeste geldverstrekkers kun je al terecht vanaf 2500 euro. op zich is dit wel een bedrag waar je alles van kunt betalen.

Video lenen zonder gedoe

Welke lening kies ik voor mijn vakantie?

Je hebt eigenlijk keuze uit drie kredietvormen die je kunt gebruiken voor je vakantie. Ik zal deze verschillende leenvormen stuk voor stuk beschrijven zodat je een goede keus kunt maken. Immers als je te weinig geld hebt dan kom je tijdens je wintersport in de problemen, maar aan de andere kant hoef je ook niet meteen een megabedrag te lenen.

Minilening

De eerste is een minilening/flitskrediet, deze helpt je met een klein bedrag van 100 euro tot maximaal 1500 euro. Zeker als je niet veel geld nodig denkt te hebben zou dit een uitkomst kunnen zijn. We hebben het hier over een minilening wat eigenlijk een voorschot op je salaris is. Aanvragen doe je in 5 minuten, geen lastige contracten en je hebt het geld snel (binnen 12 uur tot 24 uur) op je rekening. Er wordt geen bkr toetsing uitgevoerd, dus met een minilening kun je geld lenen zonder kredietcheck.

Kenmerken minilening

Kenmerken minilening:
€100 – €1800.
Maximale looptijd 62 dagen.
Direct op je rekening gestort.
Snelle aanvraag en uitbetaling.
Binnen 12 uur tot 24 uur geld.
Ruime goedkeuring.

Kosten minilening

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Doorlopend krediet

Een langlopend flexibel doorlopend krediet vraag je aan vanaf 2500 euro. De rente en de looptijd zijn variabel. Dit kan in je voordeel, maar ook in je nadeel uitpakken. Voordeel is wel dat je eenmaal afgeloste bedragen weer kunt opnemen. Een ander voordeel is dat het krediet over een langere periode wordt uitgesmeerd, vaak is dit 5 jaar. Met deze optie betaal je dus een relatief laag maandbedrag. Zeker als je een niet te hoog bedrag leent zul je hier in je portemonnee weinig van merken. Na goedkeuring wordt de lening meteen ter beschikking gesteld. Reken op ongeveer 2 werkdagen. Er is wel een bkr toetsing, je mag dus geen negatieve registratie hebben.

Kenmerken doorlopend krediet

Kenmerken doorlopend krediet:
Variabele rente
Variabele looptijd
Altijd geld achter de hand
Vanaf €5.000
BKR toetsing (afwijzing bij registratie)
Geen afsluitkosten

Kosten doorlopend krediet

Doorlopend kredietOverzicht
Minimum lenen€2.500
Maximum lenen€100.000
Laagste rente4,5%
Hoogste rente6,9%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden

Persoonlijke lening

Met een vaste persoonlijke lening leen je al vanaf 1000 euro, met het grote verschil dat de looptijd en de rente gedurende de hele periode vaststaat. Ook hier wordt het aflossen verdeelt over een aantal jaren (tot 10 jaar). Nadeel van deze lening is dat de geldverstrekker wil weten waar je het geld voor gaat gebruiken. Nu hoeft een lening voor de wintersport geen reden te zijn tot afwijzing, zolang je maar voldoende inkomen hebt. Ook de persoonlijke lening wordt na goedkeuring direct aan je overgemaakt.

Kenmerken persoonlijke lening

Kenmerken persoonlijke lening:
Vaste rente.
Vaste looptijd.
Altijd direct op je rekening gestort na goedkeuring.
Vanaf €2.500.
BKR toetsing (afwijzing bij registratie).
Geen afsluitkosten.

Kosten persoonlijke lening

Persoonlijke lening
Minimum lenen€1.000
Maximum lenen€100.000
Laagste rente5,4%
Hoogste rente10,00%
Kortste looptijd12 maanden
Langste looptijd120 maanden
DoelElk
BKR toetsJa
Is het verstandig een lening af te sluiten voor vakantie?

Aangezien een vakantie veel geld kost, kan het het zijn dat je geld tekort komt om je reis te betalen. In dit geval kun je een lening aangaan met een voor jou geschikt bedrag vanaf €100. Kijk voor direct aanvragen.

Welke lening kan ik het beste kiezen?

Voor een vakantielening heb je keuze uit 3 oplossingen. Minilening vanaf €100, persoonlijke lening vanaf €1.000 en een doorlopend krediet vanaf €2.500.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente