Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor de wintersport

Geld lenen voor de wintersport

Geld lenen voor de wintersport
Geld lenen voor de wintersport

Geld lenen voor de wintersport is een onderdeel van elke vakantie waar een groter bedrag mee is gemoeid. Kun je de wintersportvakantie zelf betalen of moet je er geld voor lenen. Vaak kun je de vakantie zelf wel betalen, maar zit je met het probleem dat je er ter plaatse niet voldoende cash hebt om het goed naar je zin te hebben. Bij een vakantie komen altijd meer kosten om de hoek kijken dan je zelf zo op het eerst oog in de gaten hebt. Denk dan vooral aan uit eten gaan, souvenirs kopen en misschien nog wel belangrijker de toegangsprijzen tot de sneeuwpiste. Vooral die toegang tot de piste, dat kan aardig in de papieren gaan lopen.

Geld lenen voor de wintersport

Maar je, allemaal leuk en aardig, maar wat voor een bedrag denk je nodig te hebben. Er zijn namelijk verschillende kredieten die allemaal een ander doel dienen. Maar met een beetje creativiteit kun je eigenlijk de lening kiezen die je zelf het prettigst vindt. Had je al plannen voor het afsluiten van een lening voor het kopen van een nieuwe auto, nieuwe keuken, of wat dan ook, dan kun je dit wellicht combineren met een hoger krediet die gelijk je vakantie betaalt.

Welk bedrag moet ik lenen

Over het algemeen is de wintersport geen bestemming waar je weken lang naar toe gaat zoals in de zomervakantie. Vaak is het een uitje van een week tot 10 dagen en de kosten zullen dan ook minder hard oplopen. Moet je de hele vakantie financieren, zeker als je met het hele gezin gaat, dan denk je al snel aan een paar duizend euro. Eigenlijk kun je voor zo´n bedrag beter een iets hoger krediet nemen zodat je wat meer armslag hebt en nog iets overhoud voor wanneer je weer naar Nederland terug komt. Bij de meeste geldverstrekkers kun je al terecht vanaf 2.500 euro. op zich is dit wel een bedrag waar je alles van kunt betalen.

Welk krediet neem ik dan voor de vakantie

Je hebt eigenlijk keuze uit drie kredietvormen die je kunt gebruiken voor je vakantie. Ik zal deze verschillende leenvormen stuk voor stuk beschrijven zodat je een goede keus kunt maken. Immers als je te weinig geld hebt dan kom je tijdens je wintersport in de problemen, maar aan de andere kant hoef je ook niet meteen een bedrag van 50.000 euro te gaan lenen.

Minilening

De eerste (minilening) helpt je met een klein bedrag tot maximaal 800 euro. Zeker als je niet veel geld nodig denkt te hebben zou dit een uitkomst kunnen zijn. We hebben het hier over een minilening wat eigenlijk een voorschot op je salaris is. Aanvragen doe je in 5 minuten, geen lastige contracten en je hebt het geld snel (24 uur) op je rekening. Het is wel een krediet waar kosten worden gerekend, houd dit dus in de gaten. Er wordt geen bkr toetsing uitgevoerd, dus met een minilening kun je geld lenen zonder bkr.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet vraag je aan vanaf 2.500 euro. De rente en de looptijd zijn variabel. Dit kan in je voordeel, maar ook in je nadeel uitpakken. Voordeel is wel dat je eenmaal afgeloste bedragen weer kunt opnemen. Een ander voordeel is dat het krediet over een langere periode wordt uitgesmeerd, vaak is dit 5 jaar. Met deze optie betaal je dus een relatief laag maandbedrag. Zeker als je een niet te hoog bedrag leent zul je hier in je portemonnee weinig van merken. Na goedkeuring wordt de lening meteen ter beschikking gesteld. Reken op ongeveer 2 werkdagen. Er is wel een bkr toetsing, je mag dus geen negatieve registratie hebben.

Persoonlijke lening

Hierbij leen je ook vanaf 2.500 euro, met het grote verschil dat de looptijd en de rente gedurende de hele periode vaststaat. Ook hier wordt het aflossen verdeelt over een aantal jaren (meestal 5 jaar). Nadeel van deze lening is dat de geldverstrekker wil weten waar je het geld voor gaat gebruiken. Nu hoeft een lening voor de wintersport geen reden te zijn tot afwijzing, zolang je maar voldoende inkomen hebt. Ook de persoonlijke lening wordt na goedkeuring direct aan je overgemaakt.

Is geld lenen verstandig

Of het verstandig is om geld te gaan lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je al andere leningen lopen, heb je een (te) hoge hypotheek en is het aan het einde van de maand af en toe krapjes. Denk er dan nog eens goed over na voordat je een beslissing neemt. Kijk ook eens op de website van het Nibud. Handige rekentools en tips m.b.t. het lenen van geld. Want vergeet niet dat geld lenen altijd geld kost.