Blut terug van vakantie? Zo kom je aan geld!

Blut terug van vakantie
Blut terug van vakantie? Zo kom je aan geld!

Op vakantie gaan willen we natuurlijk allemaal, maar als je blut terug komt van je droomreis is dat toch vervelend. Het liefst ga je meerdere keren per jaar, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Sterker nog, de zomervakantie is voor veel mensen al een dusdanig grote uitgave dat het voor hen elk jaar weer de vraag is of ze wel zouden moeten gaan. De drang naar een paar weken rust en ontspanning wint het vaak van de financiële perikelen. Het vakantiegeld dat we in de maand mei ontvangen hebben is vaak al op voordat de zomervakantie aanbreekt.

Lees meerBlut terug van vakantie? Zo kom je aan geld!

De beste prepaid creditcard voor de vakantie

De beste prepaid creditcard voor de vakantie
De beste prepaid creditcard voor de vakantie

Wat is de beste prepaid creditcard voor de vakantie is een vraag die elk jaar weer veelvuldig gesteld wordt. De vakantie staat weer voor de deur en dan is het vooral in het buitenland oppassen geblazen met niet alleen je creditcard, maar ook je pinpas loopt gevaar. Je hoeft maar één winkelier of hotel te hebben met kwade bedoelingen en je hele rekening kan op de eerste dag van je vakantie worden leeg getrokken. Toegeven dat je je geld uiteindelijk wel zult terug krijgen, maar voorlopig ben je het een paar maanden kwijt. Toch lastig als je net op je vakantieadres bent aangekomen. Maar wat kun je nu doen om dit soort praktijken te voorkomen en toch een goede creditcard hebt om op je vakantie je uitgaven te kunnen bekostigen.

Lees meerDe beste prepaid creditcard voor de vakantie

bereken je vakantiegeld

Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar
Hoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Het is elk jaar weer even spannend om er achter te komen hoeveel vakantiegeld je dit jaar weer krijgt. Meestal is het vakantiegeld niet hetzelfde als het jaar daar voor, dit kan een aantal oorzaken hebben. Je bent bijvoorbeeld meer gaan verdienen, of je bent van werkgever veranderd die je in plaats per maand, per 4 weken betaalt, of natuurlijk andersom. Met deze handige rekentool zie je in een oogwenk wat jouw bruto vakantiegeld is dit jaar. Vaak valt het tegen omdat het brutobedrag natuurlijk niet het bedrag is wat je uitbetaalt krijgt, was het maar waar. Er gaat van je zuurverdiende vakantiegeld nog best wel wat belasting van af, oplopend tot maar liefst 52%, dan wordt het toch wel een beetje een zure appel, maar aan de andere kant, je krijgt het maar.

Lees meerHoeveel vakantiegeld krijg ik dit jaar

Leen geld voor de voorjaarsvakantie

Leen geld voor de voorjaarsvakantie
Leen geld voor de voorjaarsvakantie

De eerste vakantie van het jaar is de voorjaarsvakantie. De voorjaarsvakantie is dan ook vaak de eerste periode van het jaar waarin we er weer op uitgaan. Of dit nu een weekend, midweek of hele week is, het is gewoon lekker om er weer even uit te zijn. De voorjaarsvakantie valt vrijwel altijd in februari. Qua financiën komt de voorjaarsvakantie nog wel eens net te vroeg, gezien de dure feestdagen die we immers nog maar net achter de rug hebben. Dus is het heel goed voor te stellen dat je wat geld wil lenen voor deze vakantie.

Lees meerLeen geld voor de voorjaarsvakantie

Contant geld en vakantie naar Griekenland

Contant geld en vakantie naar Griekenland

Contant geld en vakantie naar Griekenland
Contant geld en vakantie naar Griekenland

Wanneer je deze zomervakantie naar Griekenland afreist kun je het beste contant geld meenemen. Zowel reisbrancheorganisatie ANVR als het ministerie geven als advies contant geld mee te nemen, omdat het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk is om in Griekenland te pinnen (of slechts kleine bedragen kunnen gepind worden). Net als pinnen is de kans groot dat je niet kunt betalen met een creditcard. Dit alles als gevolg van de financiële situatie in Griekenland.

Lees meerContant geld en vakantie naar Griekenland

zakgeld vakantie hoeveel

Zakgeld voor vakantie nodig (hoeveel neem je mee)

Zakgeld voor vakantie nodig
Zakgeld voor vakantie nodig

Als het weer zover is dat de vakantie voor de deur staat, dan komt meestal ook weer om de hoek kijken of je wel genoeg zakgeld hebt om het op je vakantiebestemming een beetje leuk te kunnen hebben. Je wilt eenmaal aangekomen toch ook een beetje feest vieren en af en toe een cocktail kunnen drinken in een leuke discotheek, maar natuurlijk ook wat leuke souvenirs mee naar huis nemen om je vrienden of familie te verrassen. Heb je net niet genoeg geld om rond te komen op je vakantie dan kun je bekijken of het handig is om een voorschot op je salaris te nemen met een minilening.

Lees meerZakgeld voor vakantie nodig (hoeveel neem je mee)

Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met vakantiegeld
Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met je vakantiegeld is vaak wel een goed idee, maar niet altijd even praktisch. Ga je dit jaar lekker op vakantie of heb je een verbouwing aan je huis dan kun je dit geld vaak hard gebruiken. Aan de andere kant geeft het aflossen van openstaande schulden je de rest van het jaar wel weer meer ruimte tot extra besteding. Omdat je niet meer maandelijks hoeft af te lossen en ook niet zoveel rente meer hoeft te betalen. Maar het hoeft niet per se het één of het ander te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte bewaren voor je vakantie en met een ander gedeelte je schuld een beetje aflossen.

Lees meerSchulden aflossen met vakantiegeld

Met een minilening op vakantie

Met een minilening op vakantie
Met een minilening op vakantie

Staat de vakantie weer voor de deur en heb je al een leuke reis geboekt, maar je moet ook nog wat zakgeld hebben om het een beetje leuk te kunnen hebben als je eenmaal bent vertrokken. Met een minilening op vakantie kun je voor de periode dat je weg bent een klein bedrag lenen tot wel 800 euro. Je kunt dan met deze minilening zorgen dat je in het buitenland nog steeds kunt pinnen om lekker op stap te gaan en leuke dingen te doen. Wanneer je dan weer terug komt van je reis dan kun je de minilening weer aflossen, je moet deze binnen maximaal 45 dagen terug betalen.

Lees meerMet een minilening op vakantie