fbpx

2500 euro lenen

2500 euro lenen

2500 euro lenen

In dit artikel vergelijken we verschillende leningverstrekkers voor 2500 euro lenen. Hierbij kijken we naar Leenservice Nederland, Leningvisie, De Nederlandse Kredietmaatschappij, Leningmakelaar en Kredietspotter.

Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet?

Voor je gaat lenen is het verstandig om te kijken naar of je een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt. Bij een persoonlijke lening staat de rente meestal vast. Je kunt hierbij niet nog extra geld bijlenen. Als je er voor kiest om de lening eerder af te lossen betaal je daarvoor vaak een boete. Ook als je een gedeelte van jouw lening extra wilt aflossen, betaal je daar een extra bedrag voor.

Voor meerdere offertes klik hier

Doorlopend Krediet

Bij een doorlopend krediet kun je tussendoor extra geld opnemen. Er is een variabele rente. Als je wilt aflossen, kan dit zonder boete of andere gevolgen. Je kunt het beste kijken naar wat bij jou past. Wil je een vaste rente of een variabele? Wil je tussendoor extra aflossen of niet? Wil je extra geld op kunnen nemen tussendoor of niet? Dit zijn allemaal vragen waar je goed over na moet denken. Als je eenmaal een lening gekozen hebt, kun je niet meer terug.

Looptijd

Meestal is de rente afhankelijk van de looptijd. Hierbij betekent de minste looptijd niet altijd de minste rente. Vergelijk dit goed. Dat is handig om te weten en kan je heel veel geld schelen. Denk ook na over of je looptijd realistisch is. Kan jij het aan om binnen de looptijd het hele bedrag en de rente terug te betalen? Denk hierbij ook aan de maandlasten. Soms heb je gewoon een langere looptijd nodig.

2500 euro lenen vergelijking

Bij Leenservice Nederland en Leningvisie kan je pas vanaf 5000 euro lenen. Deze leningverstrekkers houden we dus buiten deze beschouwing.

Nederlandse Kredietmaatschappij

Op de website van de Nederlandse Kredietmaatschappij kan je heel duidelijk zien hoeveel welke lening met welk bedrag je uiteindelijk kost. Ideaal dus. Als je voor een persoonlijke lening gaat met een looptijd van 48 maanden en je wil 2500 euro lenen, wordt het eindbedrag inclusief rente 3024 euro. Dan betaal je dus 3024-2500=524 euro aan rente. Als je voor een doorlopend krediet gaat met een looptijd van 41 maanden en je leent 2500 euro, wordt jouw eindbedrag 3034 euro. Je betaalt dan dus 3034-2500=534 euro aan rente.

Leningmakelaar

Op de site van de leningmakelaar staat helaas geen rekenhulp om het eindbedrag uit te rekenen. Wel staat er een tabel met het eindbedrag voor bedragen van 15.000 euro. Ook staat er dat het doorlopend krediet vanaf 4,7% aan rente is. De persoonlijke lening is er vanaf 5,1% rente. Om het precieze bedrag voor 2500 euro lenen uit wil rekenen kun je bij deze site een offerte aanvragen.

Kredietspotter

Op de site van Kredietspotter staat dat het doorlopend en het persoonlijk krediet een rente hebben vanaf 4,7%. Hier staan helaas ook geen rekenhulpen. Ook hier staat er een tabel met de bedragen 25.000 en 45.000 euro. Hierbij is dan een eindbedrag uitgerekend. Verder is er nog de optie om een offerte aan te vragen.

Welke leningverstrekker

Welke leningverstrekker voor jou het beste is, is uit te vinden door naar alle sites te gaan en daar of de rekenhulp te gebruiken of de offerte aan te vragen. Voor elke situatie is er natuurlijk een andere rente, daarom is er geen goedkoopste of beste leningverstrekker te noemen. Al deze leningverstrekkers hebben wel een vergunning van het AFM

Wie is de goedkoopste

Uit de vergelijking blijkt dat de Nederlandse Kredietmaatschappij het meest overzichtelijk is welk bedrag je moet terugbetalen, hierbij kom je dus niet voor verrassingen te staan. Ook het aanvragen voor 2500 euro lenen gaat simpel, een ander voordeel is dat je je geld binnen 2 dagen op je rekening hebt staan.