Home » Geld lenen » Specifiek doel » Geld lenen voor boodschappen

Geld lenen voor boodschappen

Nou ja, het zou je maar gebeuren, je wilt net boodschappen gaan doen en je komt er achter dat je portemonnee zo plat is als een dubbeltje. Wat doe je dan in zo´n geval? Moet je dit echt dezelfde dag nog doen dan kun je aan een bekende vragen of je wat mag lenen en dit op een later tijdstip terug betalen. Maar heb je deze mogelijkheid niet, dan rest er weinig anders dan het lenen van een klein bedrag, dan kun je niet alleen je boodschappen doen, maar heb je ook nog wat geld over om wat andere noodzakelijke dingen aan te schaffen. Hoe je zo´n klein bedrag van een paar honderd euro kunt aanvragen en hoe snel je dit op je rekening hebt dat kun je in de rest van dit artikel lezen.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Het overkomt meer mensen (tijdelijk zonder geld)

Troost je met de gedachte dat het veel meer mensen overkomt, tijdelijk zonder geld zitten, zeker als pas over een paar weken je salaris wordt gestort is schering en inslag. Gelukkig is er wel een oplossing waar je eventueel goed mee uit de voeten kunt en dat is het lenen van een paar honderd euro met een zogeheten minilening. Je kunt dan een bedrag tot 2500 euro lenen die je binnen maximaal 124 dagen weer moet terugbetalen. Heb je een bkr toetsing, dan is dit geen probleem, er wordt geen toetsing uitgevoerd.

Minilening uitgelegd

Het aanvragen van een klein bedrag met een minilening gaat vrij simpel, je doet dit online en vult simpelweg het vragenformulier welke je voorgeschoteld krijgt in. Heb je alle vragen beantwoord dan klik je op verzenden en is je aanvraag verstuurd. Na deze aanvraag wordt je per email en per sms op de hoogte gehouden van de voortgang van je aanvraag. Er moeten natuurlijk wel een aantal papieren worden opgestuurd waarmee je identiteit en je inkomen kan worden bevestigd, maak je verder geen zorgen want er zijn geen ingewikkelde contracten die je moet ondertekenen.

Wat kan ik dan lenen?

Het minimale bedrag dat je kunt aanvragen is 50 euro en het hoogste bedrag wat je kunt krijgen is op het moment van schrijven 1000 euro. Heb je een hoger bedrag nodig dan kun je terecht voor een doorlopend krediet, hier wordt echter wél een bkr toetsing uitgevoerd. De meest gevraagde leenbedragen liggen rond de 300 euro, het is een bedrag wat relatief makkelijk terug te betalen is zonder dat je daarmee in problemen komt, het maximale bedrag van 1000 euro is veel minder populair en dient meer als lokkertje.

Hoe snel heb ik mijn geld?

Je kunt er van uitgaan dat bij goedkeuring van je aanvraag het gevraagde bedrag onmiddellijk naar je rekening wordt overgemaakt. Daarom is het handig om er voor te zorgen dat de papieren die gevraagd gaan worden alvast klaar staan op je computer zodat wanneer deze gevraagd worden je ze meteen per email kan opsturen. Heb je een goede mobiele telefoon dan zou je er ook nette foto´s van kunnen maken, ziet er per slot van rekening net zo goed uit als een scan, niet iedereen heeft namelijk de beschikking over een printer met een scanner.

Wat zijn de kosten?

De kosten, dat is wel een punt dat je in de gaten moet houden, er zijn aanbieders die je verplichten om een dure verzekering af te sluiten, heb je hier geen problemen mee dan zou je dit kunnen overwegen. Bij anderen heb je dan weer opties die je kunt kiezen met betrekking tot de snelheid van het uitbetalen, hoe sneller je het gevraagde bedrag wil, hoe hoger de kosten. Sowieso is het raadzaam om jezelf de vraag te stellen of het wel handig is om geld te gaan lenen, nu heb je als je wil geld lenen voor boodschappen niet echt veel keus, want je moet toch eten. Wil je liever niet lenen dan kun je in een uiterste geval ook nog terecht bij de voedselbank.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente