Home » Geld lenen » Lenen zonder BKR toetsing » Geld lenen met bijstandsuitkering

Geld lenen met bijstandsuitkering

Wanneer je een bijstandsuitkering van de overheid ontvangt kun je gerust stellen dat dit geen vetpot is. De overheid biedt je een bestaansminimum, maar wel eentje waarin er geen enkele ruimte is voor welk extraatje dan ook. Sterker nog, bij elke bezuinigingsronde weet je één ding zeker en dat is dat er op jouw uitkering gekort zal worden. Deze wetenschap kan je gemakkelijk (verder) naar beneden halen. Je bent immers ook gewoon een mens en wil ook wel eens iets extra’s kunnen kopen of bijvoorbeeld er wel eens uit. Automatisch betekent dit dat je geld wil lenen met een bijstandsuitkering. De uitkeringen die hier bekeken worden zijn: WW, WIA, WWB, Wajong en WW. Er zijn in Nederland meer uitkeringen dan hier vermeld. In dit artikel gaat het over de meest voorkomende.Minilening
Snel op je rekening
Van €100 tot €1800
Snel & betrouwbaar
Ruime goedkeuring

Snel pinnen

Bekijk alle mogelijkheden

Minilening:€500€1500
Rente11,92%11,66%
Looptijd30 dagen62 dagen
Totaal€504,65€1520,77

Zit je na het lezen nog met vragen? Ik kan me dat goed voorstellen, financieren is namelijk een gecompliceerd onderwerp. Speciaal om die reden kun je kijken bij ´veelgestelde vragen´. Ik weet zeker dat je daar het antwoord op je vraag zult vinden.

Geld lenen met bijstandsuitkering

Er zijn tal van uitkeringen. Denk hierbij aan de Werkloosheidswet of de Wajong. Beide voorzien in een minimumuitkering, waarbij soberheid troef is. De WAO is een algemeen bekende uitkering als ook de Wet Werk en Bijstand (WWB) en ook de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen, de WIA om er nog maar eens eentje te noemen. Allen hebben zij één ding gemeenschappelijk en dat is dat het onmogelijk is om geld te lenen wanneer je één van bovengenoemde uitkeringen “geniet”.

Geld lenen met bijstandsuitkering

Laag bedrag lenen

Om een negatief verhaal maar eens gauw een positieve twist te geven is het wel degelijk mogelijk om met een uitkering zoals hierboven genoemd geld te lenen. Weliswaar geen torenhoge bedragen, maar wellicht wel een bedrag dat nu juist past bij hetgeen jij voor ogen hebt. We praten dan over een zogenaamde minilening, ook wel flitslening genoemd. Een derde benaming die je wel eens tegen komt voor dit soort, relatief kleine, kredieten is “voorschotje”.

Hoe werkt dat dan?

Een minilening sluit je snel, simpel en gemakkelijk af via het wereldwijde web, internet dus. Je kunt veelal een bedrag tot maximaal €2500,- lenen. Deze betaal je binnen zo’n 30-45 dagen terug. Door deze korte termijn en het relatief lage leenbedrag is de rentevergoeding, of transactiekosten, laag. Vaak maar enkele euro’s. Wat een groot voordeel is bij een flitslening is dat je niet bedolven wordt onder de vragen, zoals dit bij bijvoorbeeld de grootbanken het geval is. Misschien dat je bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) geregistreerd staat, maar ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Er wordt bij een flitslening namelijk niet BKR-getoetst. Los gezien van al deze voordelen kun je in de meeste gevallen ook dezelfde dag al over het geleende bedrag beschikken.

Stappenplan aanvragen minilening

Benodigde tijd: 5 minuten
1. Kies gewenste bedrag
€100 - €1800
2. Kies de looptijd. Maximaal 62 dagen
3. Upload je legitimatiebewijs
Paspoort/rijbewijs/IDkaart
4. Kies je garantsteller
Gratis of betaald
5. Verifieer je bankrekening
Verstuur 1 cent met iDeal
6. Verstuur je aanvraag
7. Bij akkoord binnen 24 uur geld op je rekening
Snel geld lenen met ruime goedkeuring

Is het voor jou geschikt?

Na het lezen van bovenstaande kun je zelf het beste uitmaken of een minilening ook iets is voor jou. Weet in elk geval dat wanneer je een uitkering ontvangt uit hoofde van de WW, WIA, WWB, Wajong of WAO er meer mogelijk is dan je op voorhand gedacht had.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente