Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Snel geld lenen met WWB uitkering

Snel geld lenen met WWB uitkering

Wanneer je in de Wet werk en bijstand zit heb je het financieel niet gemakkelijk. Het is soms lastig om financieel het hoofd boven water te houden en geld apart zetten op een spaarrekening blijkt vaak een utopie. Om nog maar niet te spreken van het feit dat er veelal geen geld voor handen is om bijvoorbeeld eens een paar dagen weg te gaan of voor de aankoop van iets dat je graag wilt hebben. Wil je dan snel geld lenen heb je dan nog wel mogelijkheden als je bent aangewezen op een WWB uitkering en zo ja, welke kredieten komen dan voor mij in aanmerking.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Snel geld lenen met WWB uitkering

Wanneer je snel een klein bedrag wil lenen van bijvoorbeeld 500 euro, dan zal je bij vrijwel alle grote financiële dienstverleners tegen een dichte deur aanlopen. Banken en andere grote financiële instellingen kijken naar de kille cijfers en niet naar de mens en het verhaal achter deze cijfers. Een uitkering uit de WWB staat dan ook synoniem voor “onmogelijk geld lenen”. Wat op zich best wel vreemd is, want het is immers een gegarandeerd inkomen waar de Nederlandse staat garant voor staat.

Geld lenen zonder bkr toetsing

Wanneer je bovenstaande leest en je zit in zo’n situatie, dan zakt de moed je wellicht in de schoenen. Dit is niet nodig, want er is een mogelijkheid om snel geld te lenen met de WWB. De oplossing is namelijk een zogenaamde flitslening, ook wel minilening genoemd. Geld lenen met een flitslening kun je tot een bedrag van 800 euro. Waar de grote financiële dienstverleners een spervuur van vragen op je afvuren en waar je het ene document na het andere moet inleveren, daarvan is bij een minilening geen sprake. Ook een toets bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), om te kijken of je daar (negatief) geregistreerd staat, wordt niet gedaan, je kunt dus geld lenen zonder bkr. Daarnaast staat het geld vaak al binnen een dag, en vaak al dezelfde dag, op jouw rekening.

Toch een klein bedrag lenen?

Geld lenen kost geld. Dat weten we natuurlijk allemaal. Maar de kosten die je betaalt bij een voorschotje zijn laag. Waarom? Simpel, het bedrag dat je leent is niet extreem hoog (tot €800,-). Daarnaast moet je dit bedrag tussen de 30 en 124 dagen terugbetalen. De rente die je betaalt, sommige aanbieders van een flitslening praten over transactiekosten) betaal je dus ook maar over deze periode en zal in de meeste gevallen slechts een paar euro zijn. Een minilening sluit je snel en eenvoudig af via internet. Een flitslening maakt snel geld lenen met de WWB dus wel degelijk mogelijk en wie weet is dit ook wel een oplossing voor jou!

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente