Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Minilening met Wajong

Minilening met Wajong

Kun je met een Wajong uitkering een minilening aanvragen of is dat onmogelijk. Er zijn in Nederland meer dan 200.000 mensen die aangewezen zijn op een Wajong uitkering, maar de vraag blijft of deze grote groep mensen op de één of andere manier een lening kan afsluiten en zo ja, komen zij dan in aanmerking voor een doorlopend krediet of een hypotheek, of zijn ze aangewezen op het lenen van een klein bedrag met een zogeheten minilening ofwel een voorschotje. Met de laatste optie leen je snel een bedrag tot maximaal 2500 euro, weet wel dat je een flitskrediet ook weer snel moet aflossen, dus het ´flits´ staat niet alleen voor snel, maar ook voor snel aflossen.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: JaMinilening met Wajong

Als we kijken bij de Wajongwijzer zien we dat het een uitkering betreft die over het algemeen aan jonge mensen wordt verstrekt die vanwege hun gezondheid niet volledig mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Het is eigenlijk meer inkomens ondersteuning dan een uitkering zoals bedoelt met een bijstandsuitkering. Je moet aan strikte regels voldoen om hier langdurig gebruik van te kunnen maken. Maar ik dwaal af en wil het liever hebben over de mogelijkheden die er zijn voor het aanvragen van een lening in het algemeen en een minilening in het bijzonder. Hoe kun je er voor zorgen dat je toch in aanmerking komt voor een lening in welke vorm dan ook.

Klein bedrag lenen zonder bkr

Een minilening is in principe een krediet die door bijna iedereen succesvol kan worden aangevraagd, echter je dient natuurlijk wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je een regelmatig inkomen hebben, in Nederland woonachtig zijn en over een Nederlands bankrekeningnummer en een Nederlandse mobiele telefoon te beschikken. Haal je de inkomenseis niet voor het aanvragen van een voorschot, dan kun je eventueel een bekende of familielid vragen om garant te staan, of om eventueel het minikrediet voor je aan te vragen waarbij je je partner dan het verschuldigde bedrag later terug geeft. Voordeel van het voorschotje is dat er geen bkr toetsing wordt uitgevoerd, je kunt dus geld lenen zonder bkr.

Geld lenen met een uitkering

Het blijkt uit verschillende onderzoeken wel dat het steeds minder moeilijk wordt om een lening aan te vragen terwijl je een uitkering hebt, het gaat hierbij om een WW uitkering, WIA, WAZ, Arbeidsongeschiktheid, WAO, IOAZ en zo zijn er nog meerdere uitkeringen te vinden die toch in aanmerking komen voor de één of andere lening. Feit blijft dat je met een uitkering een regelmatig inkomen hebt waarvoor de Nederlandse staat garant staat, je zou dus zeggen dat het meer zekerheid biedt dan een vast contract bij een werkgever, immers, deze werkgever kan morgen wel failliet gaan en dan houdt je inkomen ook op.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente