Home » Geld lenen » Klein bedrag lenen » Krap bij kas?

Krap bij kas?

Van rondkomen tot financieel gezond: hoe je krap bij kas oplost

Het is een lastige situatie als je krap bij kas zit, het overkomt elke maand weer een hoop mensen. De maand duurt weer een stuk langer dan je salaris en dat betekent dus dat je zonder geld zit. Maar ja, moet je toch wat dingen betalen, of heb je een leuk uitje gepland? Dan moet je toch uit zien te vogelen waar je even snel een bedrag kan lenen, net zo lang totdat het nieuwe salaris weer op je rekening staat. Een alternatieve oplossing kan zijn een voorschot bij je werkgever aanvragen.

Hoeveel mensen in Nederland zitten krap bij kas?

Volgens cijfers van de Nationale Schuldhulpverlening is het aantal mensen met betalingsachterstanden in Nederland in recente jaren gestegen. In 2021 werden bijvoorbeeld ongeveer 400.000 mensen geholpen met schuldhulpverlening. Dit suggereert dat er een aanzienlijk aantal mensen is dat kampt met financiële problemen en geld tekort komt. Natuurlijk is de groep Nederlanders die af en toe eens geld tekort komt veel groter.

Direct regelen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Hoe voorkom je krap bij kas?

Er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om krap bij kas op te lossen. Het is belangrijk om vastberaden en geduldig te blijven bij het verbeteren van je financiële situatie. Het kan enige tijd duren voordat je resultaten ziet, maar met doorzettingsvermogen en discipline kun je krap bij kas op lossen.

 • Maak een begroting: Maak een overzicht van inkomsten en uitgaven om te bepalen waar je geld aan uitgeeft en of er veranderingen mogelijk zijn.
 • Beperk uitgaven: Zoek manieren om je uitgaven te beperken, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven of door niet-essentiële uitgaven te verminderen.
 • Verhoog je inkomsten: Probeer inkomsten te verhogen door bijvoorbeeld een bijbaan te vinden of je huidige baan te gebruiken om meer te verdienen.
 • Beheer schulden: Werk aan het beheren van je schulden door ze te prioriteren en betalingen te doen op de hoogste rente eerst.
 • Bouw spaargeld op: Probeer regelmatig geld opzij te zetten voor onverwachte uitgaven of tegenslagen.

Voorschot op salaris met een minilening

Om je probleem van krap bij kas zitten snel op te lossen kun je overwegen om een voorschot op je salaris te nemen welke je vrij snel weer moet terugbetalen, binnen maximaal 62 dagen moet het allemaal weer klaar zijn. Er zijn wel een aantal voordelen als je met een flitskrediet je penibele situatie wil oplossen:

De voordelen

 • Je vraag het snel aan in 5 minuten.
 • Je leent van €100 tot €1500.
 • Geld staat snel op je rekening, soms zelfs binnen 1 uur al op je pinpas
 • Geen lastige contracten.

De voorwaarden

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Regelmatig inkomen
 • Nederlandse bankrekening
 • Nederlands mobiel nummer
 • Bankafschrift

Zo je ziet zijn er niet veel voorwaarden en de voorwaarden die er zijn, zijn niet erg ingewikkeld, met andere woorden, een kind kan de was doen.

Kosten korte financiering

LeenbedragLooptijdRente
€ 10030 dagen8,86%
€ 20030 dagen9,52%
€ 30030 dagen9,74%
€ 40030 dagen9,52%
€ 100045 dagen9,72%
€ 150062 dagen7,24%

Hoe kan ik de lening terugbetalen?

Terugbetalen kun je op verschillende manieren doen, het is belangrijk dat je dit op tijd doet, anders kun je er de volgende keer niet meer terecht als je weer eens krap bij kas zit. Hoe je betaalt hoef je niet van tevoren te melden maar je kunt dus zelf kiezen uit een betaling per bank met een IBAN nummer, of per iDeal via één van de grote banken, zoals Rabobank, ABN AMRO, of ING. Nadeel van het betalen via je bank met een IBAN nummer is dat je gemakkelijk een vergissing kunt maken en het geld vervolgens bij een verkeerde op zijn rekening wordt gestort.

Voorschot via je werkgever

Het vragen van een voorschot op je salaris kan een nuttige manier zijn om financiële druk te verlichten als je het geld nodig hebt om belangrijke rekeningen of andere kosten te betalen. Het kan een goede optie zijn als je geen andere manieren hebt om aan geld te komen, maar het is belangrijk om te weten dat voorschotten op je salaris meestal gepaard gaan met bepaalde voorwaarden.

Eerste stap

Het eerste dat je moet doen als je een voorschot op je salaris bij je werkgever wilt aanvragen, is je werkgever contacteren. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen of persoonlijk te spreken. Je moet duidelijk maken waarom je een voorschot nodig hebt en hoeveel geld je nodig hebt. Je moet ook een plan hebben om het geld terug te betalen.

Vervolgens

Afhankelijk van de beleidsregels van je werkgever, kan deze je het voorschot geven dat je hebt aangevraagd of een ander bedrag dat ze geschikt achten voor je situatie. Als je werkgever ervoor kiest je een voorschot te geven, zullen ze je waarschijnlijk een document laten ondertekenen waarin staat dat je het geleende bedrag binnen een bepaalde periode moet terugbetalen.

Belangrijk

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een voorschot alleen aanvraagt als je het geld echt nodig hebt en je er zeker van bent dat je het bedrag kunt terugbetalen. Het is ook belangrijk om je werkgever te laten weten dat je oprecht interesse hebt in het terugbetalen van het geleende bedrag. Als je de betaling niet op tijd kunt terugbetalen, moet je contact opnemen met je werkgever om de situatie te bespreken.

Houd je aan gemaakte afspraken

Als je een voorschot op je salaris aanvraagt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je aan de afspraken houdt. Als je je werkgever niet op tijd terugbetaalt, kan dit je relatie met je werkgever schaden en kan het je financiële situatie beïnvloeden.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente