Home » Financieel nieuws » Online bankieren bij de Rabobank goed en goedkoop

Online bankieren bij de Rabobank goed en goedkoop

Over de Rabobank

Als je vandaag de dag nog steeds van mening bent dat de Rabobank een ietwat stoffige bank met een oubollig imago is, dan zal je dit plaatje toch even bij moeten stellen. Toegegeven, de Rabobank is misschien niet de altijd de meest vooruitstrevende bank geweest. Betrouwbaarheid en degelijkheid kregen nog wel eens de voorkeur boven innovatie en vooruitgang, maar deze tijden liggen inmiddels alweer vele jaren achter ons. Tegenwoordig is de Rabobank een moderne bank die absoluut met zijn tijd meegaat, zonder daarbij haar klanten die liever op traditionele wijze hun bankzaken regelen uit het oog te verliezen.Snel en direct toegang tot jouw bankzaken

Onder de noemer “zelf regelen” kun je door online bankieren bij de Rabobank veel bankzaken zonder tussenkomst van een medewerker regelen. Inloggen doe je eenvoudig door middel van de Rabo Scanner, die de random reader na vele jaren van trouwe dienst heeft vervangen. Het invullen van jouw rekeningnummer en jouw (bank)pasnummer op rabobank.nl zorgt ervoor dat er een kleurcode op je scherm verschijnt. Door je pas in de Rabo scanner stoppen en je pincode in te geven kun je deze kleurcode scannen en krijg je een toegangscode. Deze vul je in en je bent je eigen bankier. Uiteraard heeft ook de Rabobank een eigen app. Deze is eenvoudig te downloaden via de App Store of Google Play en is gratis. Om deze app te kunnen gebruiken zal je wel eerst jouw mobieltje of tablet moeten registreren. Ook hier heb je de Rabo scanner voor nodig.

Online bankieren bij de Rabobank goed en goedkoop

Wat kun je dan allemaal zelf regelen?

Via online bankieren bij de Rabobank heb je 24/7 inzage in al jouw betaal -en spaarrekeningen. Een overboeking tussen eigen rekeningen is dan natuurlijk ook zo gedaan, net zoals een overboeking naar anderen. Net zo eenvoudig is het om de standaardlimieten van je bankpas eenmalig te verhogen, zodat jij die contante betaling kunt verrichten of bijvoorbeeld die auto gewoon ter plekke via pinnen kan betalen. Je pincode vergeten? Geen probleem, via de app is deze zo aangevraagd en dit geldt ook voor de pincode van je eventuele creditcard. Op het laatste moment nog een reisverzekering afsluiten? Ook dit is geen enkel probleem en regel je snel en eenvoudig door middel van online bankieren bij de Rabobank.

Wat je verder nog zelf kunt regelen, zijn onderstaande zaken:

1. Opnieuw aanvragen van rekeningafschriften
2. Bedragen terugboeken (binnen 56 dagen na afschrijving) die automatisch van je rekening zijn afgeschreven
3. Bankpas of creditcard opnieuw aanvragen
4. Extra betaalrekening of spaarrekeningen openen
5. Schadeverzekeringen afsluiten
6. Aanvragen van een lening. Bekijk hier als je lening is afgewezen.

Online bankieren bij de Rabobank goed en goedkoop

Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die online bankieren bij de Rabobank je biedt. Zo kun je namelijk ook je eigen online hypotheekdossier aanmaken. Nog niet alle mogelijkheden die je via de computer hebt zijn beschikbaar via de app. Achter de schermen werkt Rabobank er hard aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te maken. De toekomstverwachting met betrekking tot online bankieren bij de Rabobank is dan ook dat er regelmatig (extra) diensten en services bij zullen komen die jou in staat stellen om nog meer jouw eigen bankzaken te doen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente