Home » Financieel nieuws » BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank. Schreef ik eerder al over het feit dat bij het afsluiten van een mobiel abonnement in combinatie met een ´gratis´ telefoon er een bkr registratie gaat gelden. Nu zijn ook miljoenen mensen die rood mogen staan bij de bank aan de beurt. De overheid heeft er voor gekozen om ook kleine leningen, die eerder niet naar boven kwamen bij een kredietaanvraag nu ook mee te laten tellen voor het verkrijgen van een doorlopend krediet. Dit gaat tevens de hoogte van een hypotheek beïnvloeden. Hoe kom je hier van af? Eigenlijk is het heel simpel, lees verder voor het hele verhaal.

Online bankieren

Het wordt je dan ook wel erg gemakkelijk gemaakt om rood te staan bij je bank. Tegenwoordig heeft elke zichzelf respecterende bank een app waar je de meeste financiële zaken zelf kunt regelen. Klinkt wel leuk allemaal, maar een klein krediet regelen door simpel online aan te geven dat je in de toekomst rood zou willen staan wordt dan wel erg gemakkelijk gemaakt. Voor dat hele online bankieren moest je nog naar een bank toe, formulier invullen, en dan maar afwachten of het goedgekeurd zou worden. Dat was natuurlijk wel een drempel om te gaan doen. Nu doe je dit gewoon thuis en je hoeft ook met niemand meer te praten.

BKR registratie nu ook bij rood staan bij je bank

Was het eerder niet verplicht voor financiële instellingen om bedragen tot 500 euro niet te melden bij het bkr, dit gaat nu dan echter veranderen. Het lijkt allemaal niet zo erg, maar bij het aanvragen van een hypotheek kun je er maar beter wel rekening mee houden. Nu ook het mobiele abonnement gaat meewegen  in de beoordeling van een nieuw krediet komen er steeds meer verborgen kleine schulden bovendrijven.

Hoe kom je er van af?

Heel simpel om van je roodstand af te komen, gewoon opzeggen en je saldo aanzuiveren totdat je niet rood meer staat. Trouwens is het aanhouden van een negatief saldo bij welke bank dan ook peperduur en is het voor de grootbanken een prima manier om inkomsten te genereren. Het is verstandiger om bij een geldbehoefte een aparte lening af te sluiten zoals een lage rente persoonlijke lening. Hier betaal je op dit moment een lachwekkende lage rente over en dit kan je een hoop geld aan rente schelen elke maand. Je moet voor de grap maar eens kijken wat de ABN AMRO aan rente vraagt bij rood staan. Dit moeten we niet willen met zijn allen.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente