Home » Financieel nieuws » Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met vakantiegeld

Schulden aflossen met je vakantiegeld is vaak wel een goed idee, maar niet altijd even praktisch. Ga je dit jaar lekker op vakantie of heb je een verbouwing aan je huis dan kun je dit geld vaak hard gebruiken. Aan de andere kant geeft het aflossen van openstaande schulden je de rest van het jaar wel weer meer ruimte tot extra besteding. Omdat je niet meer maandelijks hoeft af te lossen en ook niet zoveel rente meer hoeft te betalen. Maar het hoeft niet per se het één of het ander te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een gedeelte bewaren voor je vakantie en met een ander gedeelte je schuld een beetje aflossen.

Voorbeeld doorlopend krediet 10.000

Stel dat je een doorlopend krediet van 10.000 euro hebt lopen waar je reeds 8.000 euro van hebt opgenomen. Los je nu een extra gedeelte af van dit doorlopend krediet dan heb je later altijd weer de mogelijkheid om het afgeloste bedrag weer op te nemen als de nood daar is. Dat is het voordeel van een doorlopend krediet. Met deze extra aflossing zul je meteen minder rente per maand gaan betalen omdat het openstaande bedrag omlaag gaat, het geld blijft echter wel tot je beschikking.

schulden aflossen

Geld lenen voor vakantie

Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat je vakantiegeld helemaal niet toereikend is om de leuke reis te betalen, dan komt er van schulden aflossen met vakantiegeld natuurlijk niets terecht en moet je eerder uitkijken naar een eventuele minilening voor de vakantie. Er hebben verschillende berichten in de pers gestaan dat het netto vakantiegeld dit jaar minder is dan het jaar daar voor, dit omdat er meer belasting over moet worden afgedragen. Wil je een minilening aanvragen dan kan dit tot maximaal 2500 euro, maar elk bedrag daar onder is ook mogelijk, populair is een minilening van 500 euro.

Welke schulden moet ik aflossen?

Heb je besloten dat je met je vakantiegeld wat schulden wil aflossen dan is het natuurlijk het verstandigste om te kijken welke schuld de meeste rente heeft. Vaak is dat een lening die je bij een autodealer hebt afgesloten bij het kopen van een auto. Maar ook een openstaande schuld met je creditcard of een openstaande rekening van een postorderbedrijf zijn vaak schulden waar veel rente wordt gerekend. Daarom is het raadzaam om dit soort schulden als eerste af te lossen. Waar je sowieso op kunt besparen is om je lopende leningen over te sluiten naar een nieuwe lening met een lager rentepercentage.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente