Home » Klein bedrag lenen » Minilening – Alles wat je moet weten

Minilening – Alles wat je moet weten

Alles wat je moet weten over de minilening

Indien je van plan bent om geld te lenen zijn er ontzettend veel opties om voor te kiezen. Hoewel de meeste mensen uitkomen bij de reguliere leningen zoals de grotere persoonlijke lening of het doorlopend krediet zijn er nog meer soorten om voor te kiezen. Een van de soorten leningen die de laatste tijd steeds populairder wordt is de minilening. Ben je benieuwd wat een minilening is en wat de voordelen zijn van het afsluiten van een dergelijke lening? Dan doe je er verstandig aan om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet!


saldodipje minilening

Saldodipje snel
Snel op je rekening
Vanaf €100
Flexibel aflossen
Zonder BKR toetsing

Snel pinnen

Bekijk SaldodipjeWat is een minilening?

Voordat we ingaan op de voor- en nadelen van een mini lening is het noodzakelijk om eerst even in te zoomen op de vraag wat een minilening eigenlijk is. In feite kan je het al wel zien aan de naam zelf. Een minilening is een speciale lening die bedoeld is voor het lenen van relatief kleine bedragen. Het is een soort persoonlijke lening zonder onderpand (zoals je huis of je auto). Deze kleine leningen kunnen nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om het nodige kapitaal te vinden om een dringende uitgave te betalen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan een noodzakelijke reparatie voor je auto of aan een rekening van de tandarts die niet op zich kan laten wachten.

Vaak een klein bedrag

Bij een minilening gaat het vaak om een bedrag van een paar honderd euro. In sommige gevallen kan het oplopen tot een paar duizend euro, al spreken we dan vaak over een reguliere persoonlijke lening. De minilening is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat er een hoop nieuwe aanbieders bij zijn gekomen die jou kunnen voorzien van een gunstige minilening.

Berekening minilening
Inkomen €2500,–
Uitgaven €1000,–
Vrij te besteden €500,–
Vrij te besteden
bedrag x 2 is wat
je kunt lenen
€1000,–

Hoe kan je een minilening aanvragen?

Hoe kan je dan precies een kleine lening aanvragen vraag je je af? Het aanvragen van een minilening is over het algemeen erg makkelijk. Je kunt in drie stappen een kleine lening aanvragen. Eerst moet je op zoek gaan naar een kredietverstrekker die je de beste voorwaarden en tarieven kan bieden. Zorg vervolgens dat je wat handige documentatie zoals werk- en bankgegevens bij de hand hebt. Hoewel er niet altijd naar wordt gevraagd is het bij sommige aanbieders wel van belang om deze gegevens te overleggen. Tenslotte dien je jouw aanvraag in. Als je online een lening aanvraagt zal het niet zo lang duren voordat je bericht krijgt over je minilening.

Voordelen van een minilening

Nu je weet wat een minilening is, is het van belang om te kijken naar de belangrijkste voordelen die deze lening met zich mee weet te brengen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we voor jou de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje gezet:

Je kunt eenvoudig geld lenen

Een van de grootste voordelen van een minilening is dat het vaak erg makkelijk is om geld te lenen. In tegenstelling tot de leningen die je afsluit bij de bank zoals een hypotheek is het bij de minilening vaak niet nodig om aan allerlei strenge eisen te voldoen. Doordat je niet aan strenge eisen hoeft te voldoen is het eenvoudig om over wat meer kapitaal te beschikken. Bij veel kredietverstrekkers is het niet eens nodig om je BKR gegevens te overleggen. Nu spreekt het wel voor zich dat het niet verstandig is om geld te lenen als je niet in staat bent om het terug te betalen, het is en blijft immers een lening.

Je beschikt snel over je geld

Een ander voordeel van een minilening is dat het vaak mogelijk is om erg snel over jouw geleende geld te beschikken. Wanneer je jouw minilening online aanvraagt is het goed mogelijk dat je een dag later of soms zelfs dezelfde dag nog je geld krijgt. Dit maakt het een erg handige keuze voor de mensen die niet kunnen wachten en die snel geld nodig hebben om bepaalde rekeningen te kunnen betalen. Bij een reguliere lening duurt het vaak veel langer voordat je het geleende bedrag daadwerkelijk krijgt.

Minilening is het lenen van een klein bedrag vanaf €100 tot maximaal €1000.
Bedragen van €100 tot en met €500 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 30 dagen.
Bedragen van €600 tot en met €1000 dienen in 1 keer te worden afgelost binnen 45 dagen.

Pluslening is het lenen van een groter bedrag vanaf €1100 tot maximaal €2500.
Al deze bedragen mogen in meerdere termijnen worden afgelost, maar altijd binnen 4 maanden.

Nadelen van een minilening

Hoewel er veel voordelen zitten aan het afsluiten van een minilening zijn er ook een paar nadelen waar je je wel bewust van moet zijn. Om je een zo duidelijk mogelijk beeld te geven omtrent de minilening hebben we besloten om de grootste nadelen weer even voor je op een rijtje te zetten.

Je betaalt aardig wat rente

Een nadeel van een minilening is het feit dat je vaak wat meer rente betaalt dan bij de andere leningen. Dit heeft met name te maken met het feit dat de minilening aan te merken is als een toegankelijke lening. Doordat eigenlijk iedereen een minilening aan kan vragen, lopen de kredietverstrekkers meer risico bij het verlenen van de lening. In een poging om dit risico in te dekken zullen zij een hogere rente hanteren voor de minilening. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de rit vaak wat meer kwijt bent dan bij andere leningen, al hoeft het niet altijd veel te schelen.

Je hebt minder toezicht

Dit is niet voor alle minileningen zo, maar voor de minileningen van kleinschalige kredietverstrekkers is het wel zo dat er wat minder toezicht bestaat. Dit verminderde toezicht kan ervoor zorgen dat je te maken krijgt met minder betrouwbare aanbieders die op je geld uit zijn. Je kunt dit risico natuurlijk eenvoudig voorkomen door altijd te kiezen voor een betrouwbare kredietverstrekker.

Een beter beeld hoe te handelen

Als het goed is heb je door de bovenstaande informatie een beter beeld gekregen rondom de minilening. Ongeacht de soort lening die je aangaat is het van cruciaal belang om altijd even de kleine lettertjes te lezen. Jezelf voldoende inlezen is de enige manier waarop je kunt voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Nog veel meer te weten komen op het gebied van leningen en andere financiële onderwerpen? Blijf dan zeker even hangen op deze site, hier is namelijk nog veel meer te vinden over jouw persoonlijke geldzaken.

Veelgestelde vragen

Doe je een eerste aanvraag Saldodipje? Dan kun je maximaal 800 euro lenen. Er wordt beoordeeld of je dit bedrag op tijd kunt kunt aflossen. Zo niet dan kan dit een lager bedrag zijn.

Bij het aanvragen dien je een garantstelling te kiezen. Dit kan een persoonlijke garantstelling zijn (kosteloos), of een externe garantstelling (betaalt).

Een minilening gaat tot en met 1000 euro in maximaal 45 dagen aflossen en een pluslening gaat tot 2500 euro in maximaal 4 maanden aflossen.

Is je goedkeuring van een minilening of pluslening op een werkdag (maandag t/m vrijdag), dan kun je een betaling verwachten tussen de 12- en 24 uur. In het weekend wordt niet uitbetaald.

Log in op je account bij Saldodipje en vervolgens kies je de betaalknop. De gemakkelijkste manier om af te betalen is via iDeal. Betalen via bankoverschrijving is ook mogelijk.

Zodra je eerdere minilening of pluslening is afgelost kun je een nieuwe lening aanvragen. Je kunt geen nieuwe minilening aanvragen als er nog een eerdere lening loopt.