Home » Financieel nieuws » Lening aflossen met iDeal

Lening aflossen met iDeal

Een lening aflossen met iDeal, hoe werkt dat dan vraag je je af. Wordt het dan automatisch van mijn rekening afgeschreven of moet ik net zoals bij online iets kopen het betaalscherm invullen? In dit artikel wordt uitgelegd welke vormen van leningen je kunt betalen met iDeal en hoe je dat dan precies doet. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van het online betalen en waarom is het overschrijven via de bank niet gemakkelijker. Zo zijn er een aantal vragen te verzinnen die opkomen als er wordt voorgesteld door de kredietverstrekker om dit per iDeal te doen.

Direct aanvragen?

De Nederlandse Kredietmaatschappij

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
€5.000 tot €150.000
Binnen 2 uur een voorstel
De beste voorwaarden

Saldodipje minilening

€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Santander lenen

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Waar kun je geld lenen met iDeal?

Ten tijde van schrijven bestaat deze optie bij een aantal aanbieders voor het lenen van een ´klein´ bedrag tot en met 1500 euro, dit zijn de zogeheten minileningen, waarbij je snel en zónder bkr toetsing een bedrag kunt lenen. Er zijn geen lastige contracten en ook een persoonlijk contact is niet nodig. Op deze manier kun je snel zorgen voor wat extra cash, let wel dat je de geleende bedrag binnen maximaal 62 dagen weer moet aflossen, maar een minilening 30 dagen kan ook, dus doe dit alleen als je er zeker van bent dat je het ook kunt terugbetalen.

Waarom met iDeal?

Ga je een traditionele persoonlijke lening aanvragen? Dan zul je deze per bankoverschrijving moeten aflossen. Echter is gebleken dat een hoop mensen dit een lastige extra stap vinden, zijn moeten het hele iban nummer overtypen, vervolgens de tenaamstelling, adresgegevens en ga zo maar door. Doordat dit toch best wat omslachtig is stellen veel mensen dit uit en voldoen dan niet aan het op tijd terugbetalen, gevolg daar van is weer dat er allerlei vervelende brieven komen en je zelfs te maken kunt krijgen met een incassobureau, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Met iDeal betaal je in een paar eenvoudige stappen in een vertrouwde bankomgeving je schuld snel af, kleine moeite maar wel een goed gevoel.

Lening aflossen met iDeal

Wat is nu eigenlijk dat veelbesproken iDeal, wellicht een wat dommige vraag omdat bijna iedereen in Nederland dit kent en er ook veelvuldig gebruik van maakt. Maar toch zijn er nog wel mensen die niet vertrouwd zijn met het systeem en het toch wel willen gaan gebruiken.
Met iDeal kun je via elke Nederlandse bank een betaling verrichten, je gaat bij het gebruik naar je eigen vertrouwde en goed beveiligde bankomgeving zodat je precies weet wat je moet doen, uiteraard moet je wel internetbankieren hebben. Je doet vervolgens de betaling die je wil doen en vervolgens wordt het bedrag meteen van jouw rekening gehaald en per direct op de rekening van de ontvanger gestort. Op deze manier kan de ontvanger meteen zien dat je betaald hebt in tegenstelling tot een bankoverschrijving die meestal pas de volgende dag bij de ontvanger wordt bijgeschreven.

Maar kan ik dan niet meer anders betalen?

Gelukkig is er voor diegenen die echt niet met het systeem van iDeal willen betalen, of wellicht geen internetbankieren hebben nog wel steeds de mogelijkheid om het per gewone online overboeking of een overschrijving per post te doen. Het iDeal systeem is slechts een aanvulling op de reeds bekende betaalmethoden en geen vervanging daar van.

Waar kan ik direct geld lenen met iDeal?

De hier geselecteerde aanbieders bieden de mogelijkheid om af te lossen met iDeal in plaats van overschrijving. Wil je de aanbieders bekijken?

Waar kan ik goedkoop geld lenen?

Er is in Nederland een officiële laagste rente van 3,3% gevonden. Afhankelijk van bedrag en looptijd.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente