Home » Financieel nieuws » Rentestijging bij alle leningen

Rentestijging bij alle leningen

De centrale bank heeft recentelijk aangekondigd de algemene rekenrente te gaan verhogen. Dit heeft veel invloed op zowel kosten, spaarrente, maar natuurlijk ook op leningen. Waar eerder een minimale rente vanaf 3,3% werd aangeboden op zowel persoonlijke lening als op doorlopend krediet, zie je dat deze reeds verhoogd is naar 3,9%. Dit is zelfs voordat de rente daadwerkelijk omhoog is gegaan.

Geld lenen wordt duurder

Het lijkt er op dat kredietverstrekkers alvast een voorschot nemen op de te verwachten hogere rente. Dit is op zich niet zo heel raar, omdat er vaak voor meerdere jaren een leencontract wordt afgesloten. Doen deze verstrekkers dit nu te laag, dan kan dit hun inkomsten in de toekomst ernstig schaden.

Waar gaat de rente naar toe?

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de renteverhoging van de centrale bank gaat betekenen voor geldleningen. Zeker is wel dat het doorlopend krediet dan direct duurder gaat uitvallen voor de consument. Deze leenvorm heeft namelijk een variabele rente die op elk moment aangepast kan worden. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast voor de hele looptijd. Consumenten die een persoonlijke lening hebben uitstaan hoeven zich dan ook geen zorgen te maken.

Echter bij nieuw af te sluiten persoonlijke leningen is de rente al wel hoger geworden.

Auteur

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.

Veel gekozen leenbedragen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lage rente